Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 570
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И аз съм тук, основно четяща. Много натоварено време на годината... постоянно олимпиади, все едни и същи сме квестори, другите пасуват... Толкова съм уморена след 21 дни работа за този месец дотук.
Организирам и абитуриента. Добре, че успяхме да купим костюм в неделя. Аз не бях съгласна с избора, но той надделя. Другата седмица ми е рожденик, следващата е на изпит за сертификат и после заминава за Нидерландия, да види няколко университета.
Наборната мина първа смяна, след цяла година втора, и й е много трудно. Като гледа как се суетим с брат й се опитва да каже нещо за избор на специалност или кандидатстване, но съм й казала, че до юли не мога да слушам двама.
Искам среща, почна да се стопля, а и последния път много ми хареса Wink , хайде пак...

# 466
.. и после заминава за Нидерландия, да види няколко университета.
Как точно е организирано това? Че при нас се оформи едно импровизирано пътуване до Нидерландия през пролетната ваканция и идеята е също да се посетят университети (аз няма да бъда). Ще има достатъчно време, но все пак предстои планиране по дни и градове и бих искала поне с това помогна..

# 467
  • София
.. и после заминава за Нидерландия, да види няколко университета.
Как точно е организирано това?
Той кандидатства през Юнифай, те го организират

# 468
12 клас се вълнуват от матури и балове(в двойния смисъл на думата), 10 клас-от профили и НВО(донякъде), 9 клас от струпването на предмети след езиковата година, 8-ми-от новата среда и напредването с езика.

И така, изглежда че май нямаме за какво да се "косим" или очакваме, ама малко ми е като "затишие след буря".
С моя син се разбрахме отсега за явяване на "валидиране на компетентности" за по-високо ниво по език. Това, като компромис на нежеланието му да ходи за сертификат, какъвто на този етап, всъщност не му трябва особено, а и не е така амбициозен да го направи. Обаче, матурите се заявяват февруари, а дати за допълнителните се обявяват неизвестно кога. И ако съвпадне с бала, невъзможна работа е явяването. Чудя се, дали изобщо да се захващаме с "трета матура" (като казвам захващаме, имам предвид моето финансово участие за подготовка) или поради непридвидимост, да не се занимаваме.

# 469
Ние вчера я записахме за явяване на C2 по англиски през юни, след това  ще мислим и за уроци по български за следващата година, друго нищо ново няма при нас.

# 470
Щерка ми в понеделник е на листовки, стискайте палци Simple Smile.
Наистина 11 клас е доста лежерен, без стрес, особено, ако си нацелил правилните профили.

# 471
  • Sofia
Нашият отметна CAE - вчера излезе резултатът и въпреки, че отиде на изпит с ужасен стомашен вирус, постигнал е точките за ниво С2. Не така стоят нещата с немския за жалост Grin Днес имаха пробен на изпита за допускане до DSD - трудно било. Ако някой днес се е представил добре, може да се освободи от изпита за допускане, който ще е през май. Не вярвам да е от тези. Не знам дали и през май ще се справи, но нейсе.
УмуваМ(е) накъде да се насочи - неяснотата в неговата глава е пълна. Много се радвам на наборите, които са определили целите си и ги преследват.

# 472
Браво, Ани! Много бързо …?  Той нали есента започна курс за подготовка-аз си мислех, че е цялата учебна година. На хартия или но комп е за предпочитане …?

# 473
Дъщеря ми ще се явява на САЕ през май на хартия.  Поне край мен младежите предпочитат да пишат на лист.

# 474
Моят син много бързаше да му се махне от главата този изпит и се яви още декември. Посъветваха га да е онлайн. Слушането е на слушалки. Имаше причина и за писането нещо, нямаше май шанс да не им разчетат ако пишат по-грозно... иначе си присъстват в залата, но са на компютри. И той мина с С2. Сега се е фокусирал в немския , който явно както при всичко е зор.. Ох и внимавайте с гугъл мапс и адреса на залата за изпита. Ние бяхме въвели грешен адрес и не ме питайте в час пик как съм шофирала...
Относно ориентация някаква - няма такава, но масово децата са така и не мисля, че е драма. Аз самата също не бях ориентирана дори и в 12, какво остава за 11 клас..

# 475
  • Sofia
Браво, Ани! Много бързо …?  Той нали есента започна курс за подготовка-аз си мислех, че е цялата учебна година. На хартия или но комп е за предпочитане …?

На комп - той така предпочете. Мисля, че наистина слушането на слушалки е за предпочитане, защото на FCE навремето приятелско дете беше в зала с много лошо озвучаване и това оказа влияние върху резултата. Курсът за подготовка беше 6-месечен (малко хвълени на вятъра пари, но аз се притеснявах, че от 6-ти клас не се беше занимавал с АЕ.)

# 476
Чудесно са се справили децата! Аз вече нямам реална представа какво може и знае. Съвсем не съм сигурна дали, ако се яви без да е ходил на подготвителен курс, ще вземе С ниво. Исках да го запиша поне на краткия online вариант, ако го предлагат още, но едва ли ще успея…. Много учели в училище, нямала съм му никаквo доверие, много съм го подценявала (пък той си знаел човека -това последното - по немски 😂)

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 22:18 от saffron

# 477
Boel ще се справи девойката, поне са свикнали да учат. Дъщеря ми взе листовки с пълния брой точки миналата седмица. И тя се притесняваше. Мина и половината практически часове.
В училище бута основно химията и биологията. Смениха им класната - ама ще ги изкара до края на годината и догодина пак с нова. На бала вероятно ще си поканят първата класна, втората беше пълна щета.
За английския колко време важи сертификата - 5г? Моето ще кандидатства в БГ и евентуално по-късно за специализации в чужбина.

# 478
  • София
Честита Баба Марта! Здрави и засмени бъдете !

Май не съм се разписвала отдавна тук. Хвърлих се на вълна НВО 7кл и НВО 4 кл, та набора бе изоставен на самостоятелно развитие. Той пък ни изненада, че и себе си дори Simple Smile с резултат на САЕ 204 от 210 т. Не знам дали и това е С2. Докато си кара курса и пробните все в % бяха резултатите, сега в точки. Не се ориентирам много, но доволни останахме. Сега е планирал шофьорски курс. Да ти кажа, Ани, DSD-то и него никак не го влече. Ще се явява, ама само колкото да мине. Но не мога да го натискам повече. Учи си това, което харесва. Закрепи и този път успеха за стипендия. А утре ще се ходи на Фашинг Simple Smile
Boel, как мина с листовките при щерката?

# 479
Браво, Ji!
C2 си е отСякъде …. Браво на него щом и до стипендия го е докарал ! Да продължава в същия дух, а на седмокласничката и на теб -спокойствие и успех.
Честита Баба Марта!

Общи условия

Активация на акаунт