Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 49 567
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, някой има ли целия текст на "Балкански синдром" За пиесата на Ст Стратиев става въпрос(иначе на мен първата асоциация ми е с песента на Т. Димитрова Joy) По книжарници не го открих, в Интернет също, в христоматията е откъс.

# 316
# 317
Нов въпрос-през пролетната ваканция се организира екскурзия до Италия с автобус. Преди Италия се спи "в друга държава". Няма засега много желаещи. Цена около 2000лв,не е ясно какво включва. Младежът е ходил в Италия за около 10 дни,но в много ранна възраст, макар че има учудващо ярки спомени. В Рим-не.
Според мен-да отиде, независимо от разделението в класа(силно изявено) и от това че не е сигурно дали приятелите му ще ходят.Все пак, някаква обща емоция е. Аз имам комплекс, че като ученичка никъде не ме пускаха или ме пуска ха трудно.

Според мъжа ми-с автобус е уморително и без особен смисъл, повече ще се пътува, отколкото да се види нещо.
Като цена не мога да преценя, ходили сме преди много години със самолет, без услуги на агенция за значително по-ниска цена

Какво ви е мнението, при вас има ли екскурзии, как се организират, харесва ли им на децата.

# 318
Цената ми се струва стряскащо висока. Ние също сме пътували в друга форма, но при значително по-ниска цена.

Аз бих пътувала с автобус, защото с него се "хваща пулсът" на мястото - минава се през малки селища, в различно време и се добива по-пълна картина за страната - природа, донякъде бит. Отделно - в тяхната си програма ще  разглеждат исторически места/забележителности, но само тяхното посещаване ще е някак стерилно. Ако го оборудваш с възглавничка за под главата (аз си поставям и на кръста) и поларено одеало, спокойно би могъл да спи, пътувайки.

Виж как съвпадат пролетната ваканция и техния Великден - да не е голямо струпване на хора, което да смути разглеждането.

# 319
Светкавица,
Аз бих го насърчила да се запише, нека все пак прецени и се съобрази и с групата. Твоето дете няма да са запише на всяка цена… , а според мен, ще прецени дали си заслужава. Иначе и на мен ми се струва много за седмица с автобус. Аз същата цена платих за едномесечен езиков курс в Германия + пансион. В София единствено за френската съм чувала за организирани екскурзии…

# 320
  • София
И за догодина екскурзиите във ФЕГ са три различни предложения. Две със самолет и една с автобус. Цената е около 1300-1400 лв.
Но една майка от гимназията се беше заела с разпространението на офертите и предложенията на тур операторите.
Самата гимназия няма участие.

# 321
  • у дома с любимите си хора
Светкавичке, на дъщеря ми днес им е представена офертата, за която се говори от есента, а именно екскурзия до Италия.Получих телеграфно съобщение по вайбър -7 дни с автобус 1160 лева. Не зная дали ще е през пролетната ваканция, защото пък класната им иска да ги води до Лондон. Довечера ще видя подробностите и ще ти пиша.

# 322
9 април е католическият Великден, т е може да има малко съвпадение(ако тръгнат още 8-9)
И на мен 2000 ми се струва много, освен ако не са им казали, че цената е обща, вкл да си имат за храна, забележителности.
Той иска да ходи на всяка цена, дори без да са приятелите му. А извън приятелите, няма особено добри отношения. Мъжът ми е категорично против. Аз се колебая, като съзнавам, че проектирам собственото си недоволство, че не ме пуска ха. Освен, да питам и майка ми Joy

# 323
Светкавица, за колко дни е екскурзията?

# 324
Нямам представа, само зная, че е през ваканцията. Днес има РС, предполагам ще има информация.

Допълвам, че не ми дава нов пост. Оказа се, че Италия е само междинна държава. Основната цел-посещение в Церн. Много интересно било, но ужасно уморително. Цената е общо предполагаема-храна, посещения, джобни. Тъй като е нощувка +закуска, трябва пари и за храна, но и да си носели. Не знам, детето много иска и заслужава, но според мъжа ми, ще е разочарование.Щял са отиде все някога, но да не е в такъв "формат"

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 20:59 от Светкавица

# 325
  • нейде там, където ....
Нямам представа, само зная, че е през ваканцията. Днес има РС, предполагам ще има информация.

Допълвам, че не ми дава нов пост. Оказа се, че Италия е само междинна държава. Основната цел-посещение в Церн. Много интересно било, но ужасно уморително. Цената е общо предполагаема-храна, посещения, джобни. Тъй като е нощувка +закуска, трябва пари и за храна, но и да си носели. Не знам, детето много иска и заслужава, но според мъжа ми, ще е разочарование.Щял са отиде все някога, но да не е в такъв "формат"

И при нас се говори за такава екскурзия, но споменатата цена е само за път, нощувки, закуски и някои от посещенията. Джобни, обяд и вечеря - отделно трябва да се предвидят.

# 326
За екскурзията, моят син е абсолютен пример на "не компютри, а компоти". В три варианта е, основната цел-Церн, първа нощувка Хърватска, общо 7 нощувки, в стая по 2 или 3(не пише звезди) 1200лв само нощувка и закуска. Има допълн плащания за обекти, евентуално разходки с кораб че, както и за храна, предполагам, но едва ли ще се докара до 2000.Единият вариант е с два дни в Церн-научна работа-каквото и да означава.
Мъжът ми е против, аз искам да го пусна, но се притеснявам, че няма да е с приятелите си. Всъщност, от другите не зная кой ще ходи

Имам позната, в близкото минало учителка в Първа ЕГ, Варна. Такива страхотии ми е разказвала за ученическа екскурзия в чужбина, каквито не бях чувала. А аз съм чувала и виждала покрай работата си не малко. Ох, не зная.

# 327
Е колко да е страшно - масово се напиват с донесен от БГ алкохол, вероятно и трева, правят безразборен секс, не спят по цяла нощ, ядат само сандвичи и чипс...миналата година 2 съученички на дъщеря ми си изгубили личните карти в Рим, вадили им пасавани от посолството, такива неща Simple Smile

# 328
  • Варна
Светкавица, вчера малката ми донесе брошура за екскурзия от Четвърта, 1490 лв - 2 дни Барселона, по 1 в някакви по - малки френски градове, Белград. Имай впредвид че в Швейцария е доста скъпо, и може би затова ви е по-висока цената, пък и за този Церн, не е като някакъв обикновен музей. Страхотиите не е задължително да са за твоя син, звучи ми като разумно дете, въпроса е доколко той би си изкарал добре, ако няма приятели с него.
Моите деца така или иначе не искат, а и не смятам за нужно да ходят. Ние сме обиколили по-големите градове в Европа, а купоните с алкохол и контактите със съучениците могат и тук да се случат.

# 329
  • София
Колкото повече, толкова повече.
Ние сме за всякакви екскурзии.

Общи условия

Активация на акаунт