Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 575
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
94/97 - листовките взети Simple Smile, остава кормуването!

# 481
  • София
Прочетох Jiema и ме подсети да проверя какво става с резултата на сина ми. Да го похваля и той е минал САЕ с 204 т. Сега ще чакам да си получи и сертификата.

# 482
Децата ходили ли са на курсове преди да се явят на CAE?

# 483
Дъщеря ми е в училище Европа и следва тяхната програма. Миналата учебна година покри С1, а тази учебна година следва С2.

# 484
Синът ми също учи по учебници за С1 и С2 (а също и по В2, за да са в синхрон с МОН 😏), но си мисля че курсовете за сертификатна подготовка в учебните центрове наблягат на формАта и са си необходими.

# 485
Моята е в Британика.

# 486
И моята е в Британика.

# 487
Браво на младежите, блестящо са се справили с английския! Галя питаше колко време важѝ сертификатът -  кеймбриджкият (CAE) няма давност.

И моята беше там допреди няколко години, преди да ѝ се наложи да наблегне на френския. През първия срок на тази учебна година именно заради формàта я записахме пак там на интензивен курс за подготовка за САЕ, който беше изчислен да приключи преди последната изпитна сесия (да прошушна, че и тя се представи прилично, 201). В момента тръпнем в очакване на резултатите от DELF B2, който се състоя една седмица след САЕ изпита. Изобщо, малко нанагорно им дойде месец февруари на 'французойчетата'. Simple Smile Принципно мислим и за шофьорски курс, но поради възрастови причини ще може да започне едва през есента.
Поздравления за отличните резултати на листовките, galia_m, BoeL, стискаме палци за кормуването!

# 488
  • София

Да, в АВО.

# 489
  • София
САЕ нали е С1, а СРЕ е С2 - нали не бъркам?

# 490
  • Sofia
САЕ нали е С1, а СРЕ е С2 - нали не бъркам?

CPE е за С2, да. На CAE, ако изкарат над 200 точки, в сертификта пише C2, но това ниво на езика е несравнимо с С2 от CPE.
Моят младеж също в АВО се готви - специално за изпита, не общ курс. Колкото и отегчен да беше от курса, признава, че за writing-а му беше от полза, а и все пак се запознават с формата, имат и mock-exams. Твърди, че човек и сам може да се подготви, ако има учебника, но на въпроса ми "Ти би ли седнал сам?" - отговорът беше красноречив поглед Laughing

Уж са безсрочни Кеймбридж сертификатите за разлика от IELTS, но нали се споменава тук-там, че някои университети искат да е не по-стар от 2 години.

Тази неделя ще има ден на отворените врати в СУ - info

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 19:03 от aniK

# 491
И аз знам, че СРЕ и САЕ са несравними по трудност.  Как тогава разграничават С2 от САЕ и С2 от СРЕ, като изпитите са различни? Ох, на моето каквото и да му кажеш като насоки в частта за създаване на текст си пише, каквото си е наумило … Няма такъв инат, а го чакат writing - САЕ, SK -DSD2 (евентуално ) и ДЗИ БЕЛ.

# 492
  • София
Браво на младежите, блестящо са се справили с английския! Галя питаше колко време важѝ сертификатът -  кеймбриджкият (CAE) няма давност.

И моята беше там допреди няколко години, преди да ѝ се наложи да наблегне на френския. През първия срок на тази учебна година именно заради формàта я записахме пак там на интензивен курс за подготовка за САЕ, който беше изчислен да приключи преди последната изпитна сесия (да прошушна, че и тя се представи прилично, 201). В момента тръпнем в очакване на резултатите от DELF B2, който се състоя една седмица след САЕ изпита. Изобщо, малко нанагорно им дойде месец февруари на 'французойчетата'. Simple Smile Принципно мислим и за шофьорски курс, но поради възрастови причини ще може да започне едва през есента.
Поздравления за отличните резултати на листовките, galia_m, BoeL, стискаме палци за кормуването!

Браво на  всички деца, справили се  отлично с английския. Стискам палци и за френския на явилите се! Heart

По повод маркираното не си съвсем права, maman_ours. Не знам кой и как точно го решава (сигурно всяко учебно заведение си решава за себе си), но за следване не е без давност, уви. Поне не навсякъде. Вероятно за работа няма проблем..
Скрит текст:
В друга тема съм описвала нашите саги, университет в Сеул за  чужд семестър с обучение на английски не призна по никакъв начин Cambridge сертификата за С2, не призна и уж универсален (вероятно само за Европа)университетски UNICERT сертификат за С2. Задължиха я да се яви на TOEFL.И при налични 3 сертификата  (+ де факто и още един за бизнес английски) за магистратурата на английски след бакалавър на немски пак (след отправено питане)  поискаха TOEFL-a като сертификат от изпит, полаган последно сред изброените...

До съвсем скоро си мислех, че ДСД 2 по немски  е безсрочен - оказа се, че на места не е. Завършил тук медицина младеж, притежаващ  ДСД сертификат някъде от 2012-2013, за специализация се яви на ДаФ.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 20:12 от пенсионирана русалка

# 493

Честит празник!
Прибирайте ските и приготвяйте банските!
Малка е държавата ни, но си имаме всичко!
Да сме здрави и да пребъдем! Heart

# 494
  • Разпиляна във въображението
Днес имаха пробен на изпита за допускане до DSD - трудно било. Ако някой днес се е представил добре, може да се освободи от изпита за допускане, който ще е през май.

Какъв е този изпит за допускане? Мислих, че или си се записал и се явяваш или не. Изпуснеш ли срока за записване край.

Общи условия

Активация на акаунт