Как бързо времето лети, ЕДИНАДЕСЕТИ клас ни предстои.

• 48 547
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Ани, да му минава бързо! Гадно е, и ние миналия месец го минахме 3ма от 5ма вкъщи. Странно, но детското сиропче Натриев цитрат помага и в наборската възраст. Ако искаш, пробвайте го.

Точно с него го лекувах и миналия месец, и сега Revolving Hearts

Нашият взел, че минал пробния изпит за допускане до DSD (Zulassung) Laughing

А има ли фирма, която предлага професионално ориентиране - т.е. не за чужбина, а по-скоро да се извадят на бял свят силните страни на младежа и да се предложат варианти за бъдеща реализация?

# 541
  • нейде там, където ....
Ани, да му минава бързо! Гадно е, и ние миналия месец го минахме 3ма от 5ма вкъщи. Странно, но детското сиропче Натриев цитрат помага и в наборската възраст. Ако искаш, пробвайте го.

Точно с него го лекувах и миналия месец, и сега Revolving Hearts

Нашият взел, че минал пробния изпит за допускане до DSD (Zulassung) Laughing

А има ли фирма, която предлага професионално ориентиране - т.е. не за чужбина, а по-скоро да се извадят на бял свят силните страни на младежа и да се предложат варианти за бъдеща реализация?

Поздравления! И нататък да има все по-големи успехи!

Ако има такъв тип ориентиране, бих се възползвала и аз. Но нещо достатъчно широко, от ветеринарна медицина, през философия, машиностроене, китара, Data Analyst, рисуване, приложна химия, та до икономика и каквото дори не мога да се сетя сега. Да не е да помагат само за тясното профилиране и конкретната специалност къде да се запише.

При нас за втори път има съобщение за бомба и прекъсват втората смяна. Първа смяна на другия ден бяха online, сега още чакам какво ще решат и за двете смени утре.

# 542
Е, нали има тестове за кариерно ориентиране - те са точно това - има и присъствено и онлайн... по време на изложенията обикновено и отстъпки дават. Има поне 2 фирми, които организират. Мен ме режат като кисела краставичка по този въпрос, но мисля да настоявам пък дано нещо го ориентират...

# 543
Ани, браво на младежа!!!
По повод “кариерните” съм леко скептично настроена…

# 544
  • Sofia
Аз не съм скептично насторена към нищо, което ще предприеме във връзка с бъдещето, че засега не гледа по-далече от лятното море през юли (и някои други по-скорошни забави). Laughing

# 545
  • нейде там, където ....
Попадала съм само на тестове, които са за по-тясно насочване. Или изхождат от профил/училище, интерес към 1-2 предмета само, или са ограничени върху специалностите на учебните заведения, участващи в изложенията. Ако препоръчате нещо конкретно и широко скроено, ще използвам.

Не че възразявам срещу сегашните идеи, но единствен критерий ми изглежда да е разстоянието до нас. 😁

# 546
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да и аз тези дни и аз се оглеждам за фирма и тестове за кариерно ориентиране. На наборката целта е ясна психология в СУ(biserka, не съм те забравила). Нали ходи и на отворените врати, но и с баловете, с които си влиза там, много трудно, да не кажа невъзможно ще се пребори.
Тя самата е в тих ужас с какво друго би се занимавала.
Иначе вчера резервира селския ресторант за семейната сбирка за бала на 28.05.2024 😁 От началото ми се смееше, че я карам да свърши тази работа, а се оказало, че всички, които си знаят датата, вече са го направили.

# 547
Нашият пък нямало да учи:  информация от тази сутрин.  Може би по-после …
Нямам сили вече, честно!

# 548
Ох, saffron, не се ядосвай - утре ще е забравил, че го е казал.
Аз въобще не питам и все повтарям на мм по никакъв повод да не повдига темата за учене.
Като и познавам характера, ще вземе да измисли някоя неземна глупост и после ще се чувства длъжна да я отстоява докрай.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 13:00 от silver pearl

# 549
  • София
Аз не съм скептично насторена към нищо, което ще предприеме във връзка с бъдещето, че засега не гледа по-далече от лятното море през юли (и някои други по-скорошни забави). Laughing
И моят така....вече спрях да питам....всичките ми планове за образованието му като малък просто бяха отсвирени...
и  за капак от вчера домъкнал електрическа китара у дома.....

# 550
  • София
Ние решихме да надникнем в темата за професионалното ориентиране от тук
Не е съвсем повърхностно. По-полезно е за американци, защото можеш да видиш и университети там, които биха ти паснали, но иначе дава представа за професии, които съответстват на предпочитанията, както и какви специалности ги покриват. Безплатно е, но това не значи непременно, че не е полезно.

# 551
  • София
Според мен правилно постъпвате, че не им пилите за университет. Само като се поуталожат страстити,  предложете да ги запознаете със семейния бюджет, защото щом завършат гимназия и започнат работа, трябва да се включат със съответния дял. А след година-две щом си постъпят на краката, редно е и да се изнесат.
И да не си мислят, че това е някакво наказание, просто така стоят нещата в света на възрастните.

# 552
Е как да не пилим …😂 продължаваме си! То проблемът е, че хвърчи в облаците : вече се е изнесъл мислено след година, станал е самостоятелен, едва ли не  самофинансиращ се.  Само му напомних да не забрави да ме реимбурсира за гимназиалното си образование като се позамогне…

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 14:03 от saffron

# 553
  • София
Ама ти се съгласявай. Междувременно уж случайно му показвай какви доходи ще са му нужни, за да живее сам и кои професии могат да му ги осигурят.

# 554
Упражниха ли правото си на вот навършилите вече 18 г. и как се чувстват? Simple Smile

Благодаря за дискусията относно професионалното ориентиране! Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт