Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 517
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Най -накрая и на мен да ми хареса епизод,
първите пет бяха скучна сапунена опера. Впечатлена съм от Ларис (каква ли ще е съдбата му) и Ренира.
 А, и от Сапочник, разбира се!

# 496
  • Вестерос
Интересна хрумка на сценаристите за Лена.

За Ленор от книгите
Скрит текст:
Умира много нелепо, убит е от един, който уж му е бил любовник. Според Гъба Демън е замесен в убийството.Това става, когато бебе Джофри е на три годинки. Т.е. сигурно другата серия.

За Алисант в книгите
Скрит текст:
Накрая я затварят в стаите й все едно на каторга, пише, че даже почнала да си говори сама. Компания й правят септа, слугини и стражи. Умира от болест- зимна треска

За Дерон- четох, че ще участва във втори сезон. Би трябвало да го споменат в първи къде е пратен.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 12:22 от Tiffany А

# 497
Сутринта рано и аз изгледах епизода. Нямах търпение да видя новите актьори.
Скрит текст:
Първо за новите: на Ренира и Ленор ще свикна и ще ги харесам. С новата Лена няма да се наложи да свиквам. Обаче това гадно същество Алисънт! Много е добра актрисата.
Сега за епизода. Не знам, сякаш очаквах повече. Сякаш беше много голям скока във времето. Нямаше открояваща се сцена, на която да съм УАУ.
Яд ме е за Стронг. Можеше да му дадат още поне една серия екранно време, щеше да е интересно да видим каква е била тази връзка. Дали е било любов, дали само за разплод. Тази гад Кривото стъпало как ги изби просто. Собственото си семейство.
Леле Кристън Коул какво жалко подобие на мъж е.
Демън ми се видя подтиснат, унил, смачкан. Изобщо не беше якия персонаж от предишните серии.
Хареса ми как играе новия Ленор. Харесах и новата Ренира, която е станала доста силна като личност. Нещо, което ни се загатна в 5-та серия когато преговаряше условията с баща си.
За децата. Това Егон не ми харесва нито като персонаж, нито като актьорска игра. Едно такова никакво същество. Еймънд се справя по-добре. Малките на Ренира са сладурчета. Още плахи и неуверени, но се надявам когато дойде чичо/дядо/новия татко им Демън да ги направи достойни наследници.

# 498
Възхитена съм!

Скрит текст:
Егон от Зелените е леке.
Алисънт е страхотна. В книгата не харесвах нито една от двете. Може би Ренира малко повече. Във филма Алисънт много повече.

# 499
Не е спойлер , защото за всички е ясно , но може ли някой да ми каже от кого точно ражда Ренира , защото е ясно , че не са от Ленор ?

# 500
  • Варна
Не е спойлер , защото за всички е ясно , но може ли някой да ми каже от кого точно ражда Ренира , защото е ясно , че не са от Ленор ?
Скрит текст:
Първите й две деца са от Кокалотрошача - Харвин Стронг - онзи, който я изнесе на рамо в суматохата на сватбата.

# 501
Аз мисля утре да гледам новия епизод, понеже сега изгледах изостаналия пети.
Много ми хареса поява на Алисънт в зелено. Почувства се излъгана, предадена и глупава и сега ще видим трансформацията и към жена, която се бори за власт.
Ренира и Ленор са чудна двойка. Жалко, че ориентацията му не им позволи да станат истинска такава. Той добре би балансирал нейните по-агресивни страни.
Деймън ми е много еднопластов и взе да ми писва от него.
А Крисчън хем ми беше жал, че Ренира буквално го използва, хем е супер тъп и забърка голяма каша. Не знам как наистина очакваше да се ожени за принцеса???
И финалната сцена ми хареса - ясно е, че Алисънт го спря след сватбата, просто за драматичен ефект вървяха паралелно.

# 502
Изгледах, в този епизод нямах уау сцена, но:

Скрит текст:
Има ли още някой, който да твърди, че Кристън Коул има някаква чест?  Толкова мразя такива мъже като него. Алисън е непоносима кучка. Обожавам приятелството между Ленор и Ренира, не искам нищо да му попречи и да бъде нарушено. Ох стана ми толкова гадно за Лена, не очаквах да се появи само за този епизод, но момичето си каза, че иска да умре като ездачка на дракони, затова избра да си отиде по този начин. А какъв е смисълът да имат две деца и да правят още деца? Или тогава е било случайно забременяване? Уау какво гнусно създаде е Егон, противно гнусно същество. И разбира се, моят Демън, толкова е красив... не мога да му се нагледам. Да, може би най-красивата сцена беше как яздят с Лена драконите и той минава през огъня.

# 503
Аз тази вечер ще гледам новия епизод ако е качен в онлайн платформите като playtube или както там се пише, разбира се , ако ли не , утре вечер ще се гледа.

Интересно ми е със сигурност да видя каква е трансформацията на Алисънт като жена , която е предадена от всички и всичко , вкл и от най- добрата й приятелка с оглед на предишния епизод.
Надявам се да мога да приема новата промяна на героите паралелно актрисите.

Ренира и за нея ми е интересно какво ще се случва , тъй като за момента виждам силна жена,  но сама срещу законното си право за трона.

# 504
Скрит текст:
Ако става въпрос защо Деймън и Лена правяг трето дете, защото на Деймън му трябва все пак мъжки наследник. В тези времена е било така.
Изгледах, в този епизод нямах уау сцена, но:

Скрит текст:
Има ли още някой, който да твърди, че Кристън Коул има някаква чест?  Толкова мразя такива мъже като него. Алисън е непоносима кучка. Обожавам приятелството между Ленор и Ренира, не искам нищо да му попречи и да бъде нарушено. Ох стана ми толкова гадно за Лена, не очаквах да се появи само за този епизод, но момичето си каза, че иска да умре като ездачка на дракони, затова избра да си отиде по този начин. А какъв е смисълът да имат две деца и да правят още деца? Или тогава е било случайно забременяване? Уау какво гнусно създаде е Егон, противно гнусно същество. И разбира се, моят Демън, толкова е красив... не мога да му се нагледам. Да, може би най-красивата сцена беше как яздят с Лена драконите и той минава през огъня.

# 505
  • Варна
А какъв е смисълът да имат две деца и да правят още деца? Или тогава е било случайно забременяване?
Във Вестерос няма проблем с контрацепцията, така че забременяването е било желано.
За съжаление медицината им е много зле и хората особено богатите са се подсигурявали с по минимум 5-6 наследника.
Все пак преди да навършат пълнолетие, част от децата са загивали от инциденти или болести, после като по-големи пак за заплашени от същото+участие в битки.
Т.е. ако си лорд, голям или малък и искаш да запазиш владенията си - гледаш да се възпроизвеждаш максимално.
И пак  се случва цялото семейство да загине и някой братовчед да намаже.

# 506
Да, така е, прави сте. Просто...
Скрит текст:
Лена ми стана симпатична, а и според мен Демън не я е обичал, така че не ревнувам. Но все пак защо тя не се сбогува с него,с децата си... просто отиде и Дракарис, и после защо дадоха костите пред децата ... сякаш се развали магията и спомена за нея... ужасно. И Демън никаква утеха за момичетата, а преди това се занимаваше с библиотеката с едното. Всъщност беше много красиво и в библиотеката със свещите... много магично, като в стара уютна къща.

А този Лариииииис колко е подъл, той е жесток и луд, няма нищо общо с Варис. Ох дано сменят скоро съществото, което играе Егон не мога да го гледам.

# 507
И аз очаквах някакво сбогуване, поне с децата, ако не с Деймън. От това останах разочарована, нямаше да навреди на сцената, ако беше го направила.

# 508
драконът й е бил по-важен от децата

# 509
Интересен беше епизодът, аз доволен.
Много добри актриси за Алисънт и Ренира, много. Егон е ужасно неприятен, може би това се цели. Актьорът добре играе ролята на противен младеж. По-малкият беше по-добре.
Имам въпрос: децата на Ренира защо са с тъмни коси, а тези на Визерис с руси? Никаква логика няма, в книгите как е? Според мен всички Таргариени трябва да са белокоси. Така малко... тъпо се получава, отсега е ясно, че потомството на Ренира отпада от борбите за трона, те дори основния белег нямат.

Общи условия

Активация на акаунт