Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 527
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Чета, че се пише отново за чичо и бронзовата му к***а,
ето още едно меме от фейсбук групата на Гейм ъф тронс.
Много ме разсмя, правя уточнението, че аз също съм фен на
чичо, но все пак мисля, че е готино меме-то.

# 481
И аз от нейните думи разбрах, че никога не са консумирали брака, което всъщност отваря възможност да се анулира. Демън може и да се е пробвал, но краля не е разрешил. Обаче даже не знам защо тези двамата са се оженили първоначално? Визерис ли го е накарал и по каква причина? Да го махне от Двора?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 19:03 от EsmeWeatherwax

# 482
  • Вестерос
Не помня вече какво пишеше в Принца ренегат и дали беше разгърнато, в уикито само това пише

Early life
Daemon was born as the second son of Prince Baelon Targaryen and his sister-wife, Princess Alyssa Targaryen, in 81 AC, during the reign of his grandfather, King Jaehaerys I Targaryen. He had one older brother, Viserys, as well as one younger brother, Aegon, who died in infancy.[10][3] Within a fortnight of Daemon's birth, Alyssa took the child flying on Meleys.[3] Daemon was free spirited and adventurous in his youth.[1]

Daemon was knighted at sixteen, and King Jaehaerys I Targaryen gave him Dark Sister.[1]

In 97 AC, Daemon married Lady Rhea Royce, the heir to Runestone, but he disliked both her and the Vale of Arryn; Daemon referred to his wife as his "bronze bitch".[1] During the Great Council of 101 AC, Daemon supported the claim of Prince Viserys, as it would make Daemon the heir after his brother. Daemon gathered a small army of sworn swords and men-at-arms when it was rumored that Lord Corlys Velaryon was readying a fleet to defend the rights of his son, Laenor Velaryon.[1][7]

В огън и кръв също не пише
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 18:26 от Tiffany А

# 483
Много ми харесва израза his ''lady wife'' Heart Eyes 

Имам две хипотези, дано да е вярна втората.
1) Направили са мъжете по-лоши отколкото са, а жените по-бели и добри отколкото са, знаете много добре защо. В  такива времена живеем.
в какви? в които жените имат равни права ли? Grinning

Иначе не съм съгласна, Лорд Корлис буди възхищение и респект като мъж. А Демън не е злодей, той просто е антигерой, затова и има толкова много фенове, не е типичният Джон Сноу да речем.

# 484
Да, и мен ме дразни, че Деймън и Корлис му говорят открито, а той се дразни. Както казах Деймън съвсем не е толкова лош, колкото го представят.

# 485
  • Варна
И аз от нейните думи разбрах, че никога не са консумирали брака, което всъщност отваря възможност да се анулира. Демън може и да се е пробвал, но краля не е разрешил. Обаче даже не знам защо тези двамата са се оженили първоначално? Визерис ли го е накарал и по каква причина? Да го махне от Двора?
Оженили са се по желание на Алисан Таргариен - бабата на Демън и Визерис.
В книгите бракът им продължава 18 години, а самата тя три-четири години след брака става господарка на Рунен камък.
Демън подава молба за разтрогване на брака, веднага след възцаряването на брат си - горе -долу по същото време, когато Рея става наследница. Визерис не се съгласява, но позволява на Демън да се върне в двора - оттогава и Демън и Рея живеят разделени.
Това означава обаче че първите четири години на брака са живели заедно, затова снощи преди да гледам филма бях категорична че е консумиран най-малко. В сериала са решили друго и може да е за добро, защото в сериала досега не са показали колко безскрупулен може да бъде Демън, и това беше една добра възможност.

А за бързата сватба в тесен кръг и после сцената с дървото - ами предполага се, че има някаква разлика - минути или часове. За да не бъде арестуван или убит Кристън всичко е трябвало да се развие много бързо.
Аз си го представям така:
В суматохата Коул излиза от залата. И отива при дървото с ясната цел да се самоубие. Алисън го последва. А сватбата е след това всъщост. Поне ми се иска да е така всичко, за да има последователна логика.
Не. Даваха сватбата на която присъства и Алисънт, после Кристън и Алисънт до него, после пак свтбата и Алисънт присъстваща там и после пак Кристън и Алисънт до дървото.
Направо магично беше.

# 486
  • София
Нека имат равни права, ест. че така е редно и не подлежи на дискусии дори, но съвсем друго имах предвид. Но спирам по тази тема. 😉

Хексе,
режисьорски трик и нарочен монтаж.
Но да, можеха да го пипнат малко и да е по-различно, за да няма дискусии сега и недоволни. Абе това са дреболии де, ама ето на, набиват се на очи, особено в сериал, който се гледа буквално под лупа от милиони хора по света. 😀

# 487
Гледах го рано сутринта.
Не чети, ако не си гледал, има много спойлери!
Скрит текст:
Много красива нова Кралица. Невероятна е! Властна, тя командва вече Краля и се слуша навсякъде нейната дума. Всички и треперят вк. и Ренира. Току що родила се завлече буквално, защото Кралицата иска да види бебето веднага. Клюките тръгват от Алисънт и тя решава на кого да дава децата си за брак. За хората много твърда, но пак самотна и искаша някой да я подкрепи.
Отегчен женен Демън с две дъщери. Изгаснал е просто без двора и битките. Но си остава интригант и клюкар по душа, не пропусна на коментира най- горещата клюка с жена си. Много раждания, много мъка. Много черен и мрачен епизон. Краят беше разбиващ. Дракарис!

# 488
Оф, май са изрязали Дерон. Момчето е най-свястното от зелените и има важно участие във войната. Нямаше да натовари сюжета още един персонаж. Първи голям минус за продуцентите.

# 489
Дано не са (не съм гледала още новия епизод). От децата на кралицата него и Хелена харесвам.

# 490
  • Сидни
Гледах,

Уау епизод. Новите актьори ми харесват, особено Алисънт.

Скрит текст:
  Е верно ли Ларис уби собственият си баща и брат? Това в книгата така и беше? Не помня?
Лена защо така бе....можеха май бебето да спасят поне? Не че ще искам да ме порят, но пък и жива да ме изгорят...горкият дракон, хич не искаше да го прави!
Егон на прозореца....хахаха божке какво е разглезено леке, напомня ми на Джофри.
Много ме е яд за Харвин, толкова беше готин....много мако време имаше.
Офф тоя Кристън Кол....много долен...как мразя такива мъже!

# 491
  • Вестерос
Лена
Скрит текст:
са изгорили жива ли? 🤣 Тя умира при раждане на третото дете.

# 492
Лена
Скрит текст:
Скрит текст:
Да при раждането е, трябваше да и правят секцио наживо и жената стана и избра сама да прекрати мъките си, като каза Дракарис.

# 493
Лена
Скрит текст:

Скрит текст:
Е, тук тя разбра, че няма да преживее раждането и сама избра да си отиде по този начин, вместо разпорена.

За епизода - УАУ! Отвя ме! Противоречиви мисли и чувства имам.
Без да е спойлер - бях доста скептична за замяната на Мили с Ема и бях сгрешила. Ема се справя страхотно, мноого ми харесва!

И вече за епизода:

Скрит текст:
УАУ!
Поредното златно правило във вселената на Песен за огън и лед - никога, ама никога не се привързвай към даден герой, защото онзи дъртия мизерник само това чака.
Харесах много Харвин още в сцената, в която Ренира се прибра с убития глиган. Само той не я гледаше с поглед тип WTF???, а й се изкефи максимално. И какво стана? Препечена филийка....
Харесва ми много приятелството между Ренира и Ленор, имат страхотна връзка помежду си.
Алисънт се е превърнала в ужасна кучка. Не знам каква е съдбата й в книгите, но ми се иска да умре мъчително и унизително. Децата й са противни колкото нея. На личната й охрана няма какво да коментирам - чист п@д@р@ст.
Хареса ми волята на Лена. Не пожела да умре разпорена като кралица Ема. Сама избра достойна смърт.
Демон е претърпял някакъв катарзис - все едно не е любимецът ми. Кротнал се е, не гледа с онзи нагъл поглед...Дано се поправи.

Може ли някой чел книгата да ми напише в скрит текст, може и на лс
Скрит текст:
Как умира Алисънт и какво се случва с Ленор, че Ренира се жени наново, вече за чичо си?

# 494
Страхотен епизод. Няма да коментирам сега,  ще го гледам още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт