Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 42

• 24 479
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Их, че няма качен епизод онлайн, а се бях настроила да гледам!

# 556
Смъкни си от Замунда и гледай

Ау, актрисата която играе Алисънт е доста добра - намразвам я все повече с всяка изминала минута.

Едит - много готин нов аватар.

изгледах епизода.

Първо - Деймън -
Скрит текст:
много ми харесва, че са мо очовечили образа. Беше грижовен с жена си, доколкото тя не е тази която той би искал.Много ми хареса сравнението с Визерис - Визерис взе решение да разпорят жена му, Деймън взе решение да не я разпарят. Обичаше я по някакъв свой начин. може би не му бе голямата страст, но имаше две деца от нея(нито едно от двете момче) и бе готов да пожертва третото дете, в името на  това жена му да остане жива. Да, станал беше и апатичен,прегазиха му мечтите.  Бягаше от Чертога, преди го търсеше.  Но и това ми харесва.

Второ Алисънт -истински я намразих, а това означава, че играе добре.  
Скрит текст:
Насъскваше като змия всички срещу Ренира. И как разбра, че са копелета децата на Ренира? Ако бях случае наблюдател, аз щях да преположа че Алисънт има копелета от съ рКристън - непрестанно е с него, а той прояви изключителна жестокост към наследниците на Ренира.. Да не говорим, че учеше принцовете на подли номера, а се предполага че Бялатга гвардия трябва да е изтъкана от чест. И как се фръцкаше Алисънт на краля. И как щракаше с пръсти на краля пред всички! А предложението на Ренира бе повече от добър компромис - каков лошо, че дъщерята на Алисънт ще управлява, а не синовете й? не е ли пак нейна щерка?  Да не говорим, че това щеше да изглади противоречията. И как търпи Визерис да наричат пред него, Ръката му и стражата дъщеря му "лисица"? Той малоумен ли е или какво? За такова нещо бих раздавал шамари на негово място. Ако някой се прави на умряла лисица това е Алисънт - непрестанно говореше, за нуждата баща й да е ръка, нямало никой в двора на нейна страна, а после - "не съм дала заповед"

Кристън Коул - и той ме дразни, повече отпреди - а това значи, че добре играе -
Скрит текст:
бившият тъпоумен ревнивец, сега е станал жесток по душа, пълен с подли номера и го играе фаворита на Алисънт. Просто не проумявам какво му харесваше Джайм, че го даваше за пример на Лорас? Може би му е харесал, че е спал с принцеса?

Егон -  тук удрям минусите.
Скрит текст:
Съвсем други очаквания имах за Егон. В книгата е казано, че той въобще не е искал короната. Очаквах да е по-човечен.

Като цяло серията ми хареса. Малко пълнеж, очаквах вече да започне танца, но пък е трудно да се направи прехода от 15 години.

Харесаха ми и възрастната Ренира, и възрастната Алисънт - максимално се доближават до младите си версии. Въпреки, че и аз съм на мнение, че старата Алисънт можеха да не я сменят, изглеждаше си идеално и за ролята като възрастна.

Едит - тоя Стронг е много малоумен
Скрит текст:
- да постави честта си, пред кръвта си. Хайтауър никога не би направил това.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 21:44 от Лорд Сняг

# 557
Вероятно глупав въпрос, но явно нещо ми е убягнало. Може и да е обсъждано..
Скрит текст:
Как така Лена изгоря, а Демън премина през огъня на дракона й преди това?

Кралят явно буквално е сляп
Скрит текст:
И Ренира и Ленор са руси. 😀 Но да, баща е. Няма да ги изгони.

Актрисата на Ренира не ми хареса. Безлична ми е. Както и тази на Алисънт, но и мен ме накара да я мразя.

# 558
Още ли се коментира в спойлер?
Пиша от телефона и нямам тази опция.

# 559
Използвайте тагове [ spoiler ][ /spoiler ], за да скриете текста. Сложих интервалите, за да се вижда самият таг.

# 560
  • Вестерос
В момента май дават серията, като свърши без спойлер

# 561
Кралят е не просто сляп, а малоумен.
Скрит текст:
Алисънт му щрака с пръсти пред кралският съвет, фръцка му се пред Ръката и кралската стража'; говори му че може да прави каквото поиска....когато умре (аз на мястото на Визерис щях да кажа "може да се уреди много бързо въпроса" и тя щеше да се кротне); синовете на Ренира лорд командирът на белите плащове ги пребива, а той не се намесва и не забелязва че вече няма никакъв авторитет

bubless,
Скрит текст:
Деймън не премина съвсем веднага през огъня. Освен това той премина на много високо скорост, а и в центъра огненото клбо се бе поразсеяло. Докато в случая с Лена, огънят бе насочен директно към нея. и Вагхар го задържа достатъчно дълго, а Лена бе статична.
Поне аз така си го обяснявам

# 562
Скрит текст:
А да, забравих да коментирам Кристън Коул, какво прави този човек там! И защо изобщо и как е станал като пряк ръководител в обучението на момчетата? И наистина ли подобна провокация успя да предизвика Харви? Само и само да има повод да го ликвидират и Ренира да напуска двореца, което е огрооомна грешка! Не разбирам на база на ''слуховете'' ли тя просто си хвана пътя, не вижда ли че баща й скоро.... няма да може да я защити, ако тя не е в двореца, макар и пряка наследница, какво ще стане.... няма ли Алисънт и малоумното й поколение да узурпират трона!? Какво се случваааа! Защо си тръгва от двореца, след като 10 години очевидно е правила каквото си иска и то е минавало, защо накрая се предава?

# 563
За епизода.
Скрит текст:
Предава се,защото я е страх за децата и.Тепърва предстои най интересното,наслаждавайте се.
Голям спойлер от книгите.
Скрит текст:
Няма скоро да се отървем от Кристън,даже и ръка ще стане,ще умре в една от последните битки в танца.

# 564
  • Варна
За епизода, да не издъня някого.
Скрит текст:
Лично на мен много ми допадна и избора на актьора за Егон и държанието му. Лекенце страхотно! Е, не чак колкото Джофри (не Таргариен, а Баратеон). И ми хареса как показаха, че хлапето изобщо не си и прави устата за трона - първо е супер келеш, който явно го вълнуват повече курвите, а вероятно и виното, отколкото управлението, второ няма желание да измества сестра си. Мисля, че Ренира и Егон биха имали нормални отношения в едно бъдеще без намеса на Алисънт или един по-силен Визерис.

На мен за Лена ми се стори, че когато го питаха дали да вадят детето, Демън поклати отрицателно глава. И Лена не отиде при дракона, за да не я отварят, а защото искаше да умре при него/от него. Което е доста близко до книжния оригинал.

Пропадна ми теорията, че Визерис е дал заповедта за отстраняване на Стронгите, което беше логично, но не е в характера на героя. Ларис последен бих го заподозряла, но явно не само Планината си пада по родоубийството.

Като цяло хубава серия - затишие преди буря. А добрият моряк... нали знаете Simple Smile

# 565
За Лена
Скрит текст:
Аз пък си мисля, че избра този начин защото не искаше да роди третото дете, ако няма да може да го отгледа. Показаха и това, че плановете им за живота с Демън малко се разминават. Малко по-напред разговаряше с дъщеря си и беше доста натъжена, когато детото ѝ каза, че Демън не я забелязва дори. Лена много добре чу, че има шанс детето да бъде спасено. Не голям, но все пак има. Не вярвам да се е уплашила от ножа. По-скоро си даде сметка, че децата ѝ без нея остават съвсем сами. Защо да ражда още едно? Ами ако се окажеше момче и дъщерите ѝ съвсем бъдат игнорирани от баща си? Освен това щеше да остави след себе си един дракон и две деца без дракон. А обеща на дъщеря си, че един ден ще има.

# 566
Това с добрият моряк беше тъпо
Скрит текст:
Наистина добрите моряци, се изправят срещу бурята и се опитват да я укротят вместо да я надбягат

За Кристън Коул
Скрит текст:
и аз недоумявам, как Командирът на кралската стража се превърна в инструктор на принцове в бой с дървен меч. Това е доста под нивото му. Да не говорим, че както принцовете размахваха мечовете - със сила и злоба - никога нямаше да го ударят. Бил съм на 8 години, когато съм се бил с дървен меч и пластмасова шпата, и знам че трябват скорост и техника.
И как никой не забеляза злобата му срещу децата на Ренира - а уж в Бялага гвардия влизали рицари с най-голямо чест. И все още не е назакан за убийството на сватбата.

# 567
страхотна алисънт, пораснала е във всяко отношение

# 568
  • Русе
Та съвсем правилно казахме по-рано, никога не вярвай на втори син Laughing

Новите актьори определено си поеха ролите плавно и качествено. Подбиращият състава директор си е разбирал от работата и отгоре дори, заслужава огромни похвали! Допълнително, актьорът, който играе Ларис, получи повече фокус и неочаквано ми се издигна в списъка с фаворити. Като се изгърби, съчетано с неувереното полюшване на тялото и невинната усмивка – това му е сигнатурното движение, с което се старае да отличи персонажа си и да го превърне в запомнящо се присъствие.

Егон се заформя точно като първообраза си – хедонист, разгулник, развратник... но може би са решили да запазят двете му добри, човешки качества. Поне първото явно – че никога не е искал да краде короната на полусестра си и да й иззема трона.

Разсъдих и ми хареса Визерис тук с това, че най-сетне има предразполагащо сюжета развитие по персонажа му. В предишните епизоди имаше своите мекушавости и слабости, но отвъд това бе съвсем умен, умел и достатъчно волев, че да се зачуди човек как ще допусне нещата да се забатачат необратимо. Тук след времевия скок и под влиянието на болестите си вече се е превърнал именно в заслепен, безволев човечец, който иска само всички да се усмихват насреща му и да го оставят да си кюта колкото време му остава в спокойствие; а докато старата котка дреме пред огнището, плъховете играят хорото си. Влагат символика с тези мишоци, които всеки епизод дават покрай него, и как прогризват основите на държавата, докато той ги вижда, но не (е в състояние?) прави опит да ги спре. Въпреки откъслечните проблясъци на искрици воля.

Отдъхнах си, като казахте, че Дерон нямало да бъде изрязан. На неговите плещи ще легне немалка отговорност към зрителя... като на един от малкото нормални зелени. Все пак, тук нямаме ледените зомбита или някаква друга античовешка заплаха, в сегашния противовес сценаристите трябва да постигнат зрителите да симпатизират и харесват отчасти и двата лагера, тип Старк <> Ланистър. За момента отбор зелено има крещяща нужда от симпатии и отъждествяване, особено след най-новите изяви на Коул и предприемчивостта на Ларис.

А, някой пита горе за Коул и как все още можело да се мисли, че има каквато и да било чест. Тъй като на мен се падна да защитавам дявола миналия път, сега мога да отговоря само – може би му е оцеляла малко чест, но просто капка. Която едва ли ще излезе на повърхността преди самия край.

# 569
Стига с това, че е дорнец Кристън Коул. От Бурните земи е.

Общи условия

Активация на акаунт