Турски филми и сериали - Обща тема за Общи приказки - Тема 11

• 72 923
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Стела, никаква трудност не е за мен да публикувам линковете от публикацията. Тъкмо съм в пауза на чистенето. Grinning

Първото вече е блокирано.

2- https://cloud.mail.ru/public/ctuq/Mf6rxQ2cC

3-https://my.mail.ru/mail/evavili/video/30/605.html

4- https://videa.hu/videok/film-animacio/.01-..mp4-h.qmQCYIN6aozxh8g

И, ако решиш- направи си акаунт във ВК, там освен информация има и доста преводи. Качеството е добро и при мен специално там никога не ми е засичало. И иначе на други платформи и при мен засича.
Дано успееш да отвориш някъде безпроблемно! Hug

Благодаря  от 💝
Знам, че искат регистрации, но, като ми изтъпанят  да си пиша телефонният номер - леко се стряскам,  защото съм си и патила....нооо, още веднъж Благодаря - ще пробвам линковете. Но, наистина ме озадачи, това, че без регистрация, досега не съм имала проблем с гледането!
Приятен завършек на чистенето! 👍👌

# 136
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз гледам Лъча. Харесва ми засега.Малко ми е неестествено това, че детето хем може да говори, макар и не съвсем добре, хем въобще не говори. (С изключение на единствения път, когато го направи.)

Майката на детето е дразнеща, да. И това също ми е малко неестествено, защото не е добре мотивирано, поне досега.

Артистът, играещ Йълмаз, е толкова непривлекателен, че чак не е за вярване, че някой може да се влюби в него. Е, верно, че героинята е луда ама чак пък толкова?
Иначе - детето е много сладко, актрисата в главната роля е много убедителна и симпатична, Есра Дерманджъолу е в обичайната си форма (и в почти същия образ, като в предишния сериал), не ме изненадва с нищо. Даже по същия начин я обличат - като акцентират на краката, а обемния торс крият в широки одежди. Между другото, гледали ли сме я в положителна роля? Не мога да си я спомня симпатична...Сигурно е неприятно и досадно все да играеш гаднярка.
Героят на Берк Октай е доста спокоен и "равен" за човек, който е причинил смъртта на друг човек, макар и неволно. Не ме впечатлява играта му никак.

И, да помоля за помощ, че и мен ме човърка - къде сме гледали Алпер - този, дето даде парите за обезщетението на нашето момиче?

# 137
Светълчо, в Лъча светлина детето всъщност може да говори  съвсем добре за възрастта си- имаше моменти, които го показаха. Отказа да говори е травматичен и е преодолим.  
Мисля, че онази случка, когато майката вкара детенцето на тъмно с онази парцалена кукла ни го показаха, за да разберем какво е причинило отказа да говори. Затова и на куклата така реагира. Надявам се да видим проговарянето и в топлата компания на главната героиня и хората около нея.
Есра в Соколовия хълм беше полу- положителен герой май. Grinning Или просто не остана време да разкрият и нейните скелети в гардероба.
Берк Октай и за мен поне засега не е убедителен.  За Алпер не мога да си спомня, дано момичетата се сетят.

# 138
Сетих се нещо, което ме чоплеше. Yalı Çapkını- в нашия край чапкънин значи женкар. И такъв го показват ГГ.

# 139
Здравейте Nature Sunny

Стартират снимките на Шербета. Успех на екипа и каста. До колкото разбрах продуцента Фарук Тургут е стимулирал добре актьорите и иска да има добра атмосфера на сета. Като идея пак не е нещо ново за вражда между две семейства.

# 140
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Онче, благодаря. Аз съм гледала само първата серия все още. Явно моментът с куклата е по-нататък и затова не съм схванала какъв точно е проблемът.

Хубавото време ме дърпа навън и изоставам със сериалите.Simple Smile

Чапкънин, чапкън - рускините винаги го превеждат като "женкар", явно това означава на турски.

# 141
Джемал Хюнал ще участва в “Момичето на прозореца”.

# 142
Здравейте! 🌺
Включвам се защото обещах....
Изгледах цялата първа серия на "Чапкъна", както го определихте.....аз, наистина съм в потрес при това копиране....
Видях познати лица  и добри актьори и ум ми зайде....как са се съгласили.....ноооо...
"Сватята....вдовица в "клана"...
Тук са разменили  главните роли - мъж-жена..Между другото...гледала съм "Дядото "  в "Хулиганът" -невероятен образ.....
За сестрите - нямам,  все още адекватен коментар.
Съмнявам се, дали ще продължа с този сериал!

За "Слънчевият лъч" ....на този етап ми е много интерисант и ще го следя неистово.
Дила - дразни страшно много....нооо, не се знае, това приумица на режисьора ли е ..или играта на самата актриса  - не съм я, гледала преди това, затова си оставям отворена вратичка!
Детенце ....толкова агресия  върху малко дете  си мисля, без да съм специалист, ще отключи и невиждани  страни  на всеки....А, тук имаме ...и малко дете...аз съм  в потрес....И, как не си загуби детето..и ум и глас...
Берк Октай, ми се явява малко скапан- не знам защо!
Серай Кая превъзходна!
Детенце,  превъзходно!
Браво! Успех@

# 143
Стела , съгласяват се нали трябва да снимат и изкарват кинти и главните така.   
Радвам се че Чаго Отказа да играе в Чапкъна и труда да му иде по дяволите. Даже мислеха да го правят женкар с две семейства.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 23:16 от femmi2

# 144
  • София
Привет!
Стели, напълно съм съгласна и се присъединавям към разсъжденията ти за "Лъч светлина". "Чапкъна" не съм гледала е не се знае дали ще почна.
Мисля, че тук ще има озвучка на 4-ти епизод на " Лъч светлина" : https://turkru.tv/luchik-sveta-4-seriya4.html
Дано няма приблеми.Приятно гледане.

# 145
Ооо, киното тази вечер ще е голям кеф- излезе превода в Youtube на 12 серия на моя сериал- Балканска приспивна. Heart Eyes
Искам още веднъж много да благодаря на момичетата, които ми казаха, че е възможно да има превод, макар и автоматичен на сайта на ТРТ в  Youtube  Flowers Rose Еванджелин, Пепелче, прегръдки! Hug
Разбира се достатъчно, качеството е супер, а като съм гледала преди това с онлайн превод, девойката във ВК го започна пак- направо е шестица! Heart Eyes
Знам, че само аз пиша за този сериал Smiley , но може някой на балкона да се интересува.
А пък и да ви разсмея малко- пускам ви една сцена. Аз лично на онлайна се смях със сълзи на нея- сцената, в която Ертан и чичо му поискаха Йованка и това бе изненада  само за нея и двете майки. Grinning
Такава какафония на официално искане на булка за пръв път виждам, голям смях. Joy Македонската и турската майки припадаха, македонският татко преди тази сцена махна всички вази и други опасни предмети около жена си, зетят  на главния герой- актьорът Сарп Бозкурт, върховен е , беше пил от кафето на тъща си, на която бяха сложили някакъв транквилант и  изпадна в транс. Joy  Направо смехотерапия. Blush Е, аз защото познавам вече героите и характерите им, затова ми е още по-смешно сигурно.
Който желае, може да види сцената- всъщност част от нея, първо имаше няколко започвания на официалната реч, няколко пъти го прекъсваха чичото, накрая му беше писнало да казва първите думички.Joy
Казвам ви, наистина до сълзи се смях. И може и без преводач, ясно е всичко.

Пускам ви я просто за настроение, за разтоварване. Hug
А аз отивам да гледам серията, в която имаше от всичко- и смях, и драма, и любов, и тайни... все интересни неща.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 21:05 от oncee

# 146
Онче , Flowers Hibiscus Радвам се че си решила проблема с превода на твоят сериал. Измъчи се и те разбирам.

# 147
Момичета,
Толкова много задачки-закачки се оказаха в реала, че даже и пропуснах снощната серия на "Малък Слънчев лъч".....сега, рано-рано по росата ще дерзая...👌😅
Имам и още думички неизказани  и по "Рибарчето", ама и те ще си дойдат на място!

Нинче, 🌹 Благодаря за думите -
Привет!
Стели, напълно съм съгласна и се присъединавям към разсъжденията ти за "Лъч светлина".
винаги се  стремя да пиша за точното ми виждане и емоция, които изпитвам при гледане на сериал, филм. Е, не винаги съвпадат с нагласата на другите, но то си е, напълно нормално и разбираемо!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 08:29 от Stella2021

# 148
Здравейте! 🌺
Включвам се защото обещах....
Изгледах цялата първа серия на "Чапкъна", както го определихте.....аз, наистина съм в потрес при това копиране....

Щях да пиша вчера, но забравих, та сега да кажа. Blush  
Общо взето темата за принудителната женитба, която после прераства в любов,  е доста популярна в турския дизи сектор, така че не знам дали да говорим за копиране. Grinning Този сериал няма да е последния, който се базира на нея.  Аз лично поне се сещам за един много  популярен и харесван от мен- "Завръщане".  Него давам за пример, защото освен това и той е сниман в подобно място- не Газиантеп, в Мардин, но атмосферата е подобна.
Както и темата за враждуващи семейства и обичащи се техни деца и т.н. - също много популярна. Ромео и Жулиета в различни вариации властват по екраните. Blush Любимците ми Хилял и Леон от "Ти си моята Родина" са може би един от най-ярките примери- те не само бяха деца на врагове. Самите те бяха врагове- бяха от двата края на войната, от двете враждуващи страни. Има много други примери, не толкова фрапантни, все има огромни пречки пред влюбените, вие се сещате предполагам за много такива истории.
Изобщо има няколко основни теми, които са доста употребявани, не само при комшиите. Да не изброявам например основната идея на "Гордост и предразсъдъци" колко развития има. Blush Виждали сме много  уж студени господа, които се влюбват в жизнени момичета тип Елизабет Бенет. Grinning И всякакви Лизита- турски и други съответно  се влюбват в Дарсиевци. Grinning
Защо бърборя толкова много- искам да кажа, че не се учудвам на повторения на сюжети и истории, важно ми е да ме грабнат и да ми  е интересно. Е, ако има нещо ново и оригинално- супер, но рядко се случва. Blush

# 149
Привет! Heart Аз започнах новия сезон на "Присъда", но до втория епизод не стигнах. Заприлича на "Туин пийкс" с тоя масов гроб (шахта). Брутално започва, ама не се оплаквам, щото за сега Джейлин още не е тръгнала с рогата напред. Joy Горкият прокурор, и баш прокурор. Cry Но повода да пиша е новия сезон на "Баща"(татко), заинтригува ме определено.Ако търсите различното, това е. Да допълня, понеже няма коментари. Тръгнах, да гледам "Лъч светлина", но видях субтитри на 3ти епизод "Между света и мен", Буура ме разочарова, как може да се хване в такъв капан? Надявам се да се усетят , използваните, чрез соц.мрежи.  Ужас, и аз в началото вярвах и се стрясках, ама нейсе, преживях го много бързо,

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 22:46 от pipilota65

Общи условия

Активация на акаунт