КГБ = Клуб на Готините Баби - 209

• 51 157
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Вила Великула
Мамси, чуден е календара. Браво. Ще намериш с какво да го запълниш-дребни лакомства или някакви дребни неща, които обича детето-моливче, острилка, ластик или шнола за коса и т.н.
Относно манджичките-при нас задължително като сме в къщи има за обяд супа. Вчера правихме пилешка, а днес крем-супа от червена леща.
Понеже пилето беше домашно, стана страхотна и вкусна. От останалато месо опекохме пиле с ориз за вечеря.
В петък вечерта правих пуешки шницели. Стават много вкусни. Пуешко филе, осолено и поръсено с малко брашно го запържвам в тиган с масло и зехтин или масло и олио. Трябва му много малко. За гарнитура имаше картофена салата и за малката картофено пюре.
Тази вечер мисля да правя прясна паста.
Иначе през седмицата, когато сме на работа е обикновено нещо бързо-месо, кюфтенца или риба във фрайера или например скоро правих панирани чушки. Много обичаме и паниран кашкавал. Бързо и лесно е и гюведже със всичко от хладилника, което обичате.
Кажи какво обичат внучетата и ще даваме идеи.

# 406

Фло,ето го следобедното кафе! Yum За сладкиша с круши ползвам тези от Лидл.Грзни са на вид ,едни издължени и с неправилна форма,но един ден у дома и стават меки и са много вкусни.При това се нарязват на много тънки резенчета та стават перфектно.
                    Айша, страшна си.Рече и полетя чааак до Баден! Поне ще се нарадваш на мрънчовци и коледни приготовления,украси и базари.
                   Пипи,право си е детето.От къде на къде ще му давате идеи за цветове.Знае си малката прекрасница къде и какво да нарисува.Таланта си го има.
                   Мамси,календарът е чудесен.Добра идея и изпълнение.Напълни го с любими джиджавки на малката - шнолички,гривничке и т.н. Ти можеш и да изработиш нещо красиво и оригинално.
                   Яне,успех на Анджи на матурите и дано ти дойде на гости.Да и се порадваш по празниците.
                   Клечице,ти да не и по разходки? При нас вали и е толкова мръчкаво и мъгливо,че и през прозореца не ми се излиза.
                   Исках да прескоча по магазините,ама няма как да стане.Та си купих конвектор онлайн.При това се оказа,че е последен,а и на цена беше добър.Цвети си купи същия и го ползва вместо климатика.Хем по-топло,хем по-малка сметка.Та го купих с 30 лв по-малко от нейния.Ще го докарат в сряда или четвъртък.Сега ровя за бойлер за нашата ниша и все няма с такъв размер какъвто търся.Намерих на Бош ,но се оказа по висок от необходимото.
                   В момента пека една памук-питка и дано не изгори докато се разсейвам в различните сайтове.Търся си филм за след малко.
                   Лек следобед,защото отивам да погледна какво става и да направя малко майонеза,че искат една майонезена салата.

ПП.Памук питката ми стане супер.Вече я няма,а Ран се оказва най-големия ми фен! И отново съм златна баба! Yum Майонезената салатка стана и тя за 10 минути.И остана една малка купичка от нея.Сега се придиванвам и си пускам филма.Избрах си филипински.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 14:21 от Didia

# 407
Привееет!
Ветровет,духовит и т.н.

Поразвяхме се малко из Сакар планина с голямата ни бойна група.
Поразпуснахме.
Смях,ядене,пиене (който го може),танци,хора и т.н.
Заредихме батериите.
Посъбрах си жълъди,разни красиви листенца .
Времето беше прекрасно.Слънчево,топличко.

За ядене не ми се мисли.
Някаква салатка и сиренце ще е вечерята  .
Разхвърлих багажа по места и седнах да напиша рИцепКата тортена,защото аз си я правя наизуст😉

Ето ви я .

Дано ми разбирате на краснописа.

Дописвам ,че ходих до ММ.
Помощ от другарче.

Ако имате въпроси- питайте.
Обясних надълго и широко.

Освен,че вие имате рецепта,вече я имам и аз.😉

Важно за тортата!
Маскарпонето ,сметаната да са в хладилника.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 17:47 от Gabkata

# 408
Лелеее, още е 17.00, а вън е тъмно...
Не е моето време, хич даже...
Целия ден го изкарах почти в хибернация  Simple Smile - в полубудно състояние, само яденето не пропусках, другото време бях хоризонтирана Simple Smile.
Прочетох ви, но друг път ще пиша повече...
Да ви е топло и спокойно!

# 409
  • София
ГЪБКЕ, на пръв прочит ти разбрах написаното. И на мен не ми се струва сложно. Мисля си, че ще е вкусна тортичката. Ще опитам да я направя без повод.
Днес след като обядвахме, мислех да полегна и да порешавам судоко, е да, ама не. Децата бяха решили да ходят на котешко кафе. Намира се на един разкрач от ДИДИА и от МАРИНА. Не можех да им се обаждам по никакво време - неделя 15.30 - време за следобедна дрямка. Оказа се, че в котешкото кафене кафе няма. В две стаи са събрани 17 писанки, спасени от улицата. Имало е базар. За събиране на средства за лечение и хранене на котетата. Търсят им и приемни семейства. Аз не отидох да вида за какво иде реч, че бях спряла кофти. Изчаках си децата и ги прибрах.
ДИДИА и аз за вечеря пекох хляб - от бяло и типова брашно и 50 гр. смляно мюсли. Машината го измесва, а го пека във фурната. Става много хубав! И вкусен!
КЛЕЧИЦЕ, почивай си и не се натягай. Събра ми погледа, като показа колко път сте изминали вчера. Да ме утрепаш толкова не мога да извървя. От малка не обичам да ходя пеша.
ПИПИЛОТА, подсети ме за гювечета. Скоро не съм правила.
Днес денят ми се видя много дълъг. Казвам ви лека нощ, приятни сънища и утре нов ден, нов късмет.

# 410
Велики сте. Кога и къде намирате сили за всичко- не знам.

Пипи, пуешкото филе откъде го купуваш?

Не изброявам имена, че все някого ще пропусна, а и рядко пиша, но редовно ви чета.

Днес зазимих градината в малкото часове след като дъждът спря. Беше много свежо и кално, ама няма пълно щастие. Като не съм го направила навреме - днес в калта.

Сега седнах малко да поработя, че използвам тишината.

Болните - да оздравяват, на работните - почест и респект !  На пътуващите - лек път и доволни да се върнете !

Да сте живи и здрави, мили момичета !

# 411
  • Вила Великула
Добро утро по тъмни доби.
Пия сутрешния чай и се стягам за раабота.
Тази нощ не можах да спя добре. По-скоро въртях се до 2 часа докато заспя и сутринта като ми звънна часовника в 6,30 не ми се мърдаше от леглото.
Деборана, пуешкото филе обикновено го купувам от Лидл. Много го обичаме вкъщи.

# 412
Пу втора за днес Simple Smile.
Пипи, добро утро!
Да ти е спорна работата, че Германия те зове Simple Smile...
Има и такива дни, недоспали:), но ти си огън-момиче, все ще изкараш до вечерта - важното е, че ти е било хубаво почияните дни, а и скоро ти предстои приятно изживяване....

Деборанка, здравей!
Ние с теб, като  че ли никога не сме се виждали, не сме сядали на една маса:),  а дано скоро заформим срещичка, докато съм мома-софиянка, та да поправим тази грешка ...

Адашке, това с котешкото кафе е много интересно Simple Smile. И друго - докато ти водеше момичетата, сега те водят теб Simple Smile, дай Боже всеки му, ей за това си заслужава цялата умора от сутрин до вечер...

Гъбче, благодарско за раЗЖепката  Simple Smile, знам, че ще е много вкусна...Ух, що няма торти без калориии, бе...Обичам, а като знам как всяко парченце ще се залепи на кръшната ми снажка и дебелото ми дупе Simple Smile....

Дидиа, я пак сподели, моля , за тази майонеза и майонезената салата.
Може и да си казвала, ама с тази мозъчна мъгла Simple Smile кое по напред да помня, минало е покрай очите, ако изобщо съм го видяла.

Мамсиии, чуден календар!
Прекрасни ботушчета, ти си ги плела нали?
Леле, колко труд и умения трябва да сътевориш това чудо...

Ммм, вече изпих кафенцето.
Днес се очертава да е хубав ден.
Навън е спряло да вали, не е студено и най важното, днес ще имам среща с  вълшебна дама по обедно време, звездите ми го говорят Simple Smile... Ееее, поводът за срещата няма да е много хубав, но ще го преглътнем, щом трЕбЕ Simple Smile ...

Токова за сега.
Скачам и бягам в банята да се правя красива, че ще развявам хубост из централната градска част...
Ако някой има път в района около МОЛ-а на Стамболийски и Опълченска в интервала 11.00 - 14.00 _15.00 , да свирка...

Хубав ден и хубава седмица, дами!
Да ви спори всичко, с което се занимавате...
И да не забравите поне за миг да се порадвате на златната есен...

# 413
  • тук, на мястото си
Добро утро!
Честит празник!
Нека във всеки дом да има здраве, щастие и много доброта!

Снощи ви изчетох и тъкмо почнах да пиша, взе че спря тока. Сигурно ни правят сухи тренировки, да свикваме. GrinningТъкмо си легнах по- навреме, но тази сутрин кихам много яко, явно нещо е дошло при мене.
Миналата седмица се занимавах с доктори, сменят ми лекарство, което вземам през здравната каса. Голяма бюрокрация, голямо чудо, направо се оливат.
И аз купувам често неща от Лидъл, харесвам го. От време на време хващаме се със снахата и малката, разбира се, и отиваме у гУлямото град на пазарлък. Опааа, обърках се  - на шопинг, трябва да съм модерна баба, нали!

Лек и успешен ден! Аз отивам в здравната каса!

# 414
  • София
Добро утро, красавици!
Друго си е, когато човек се наспи. Снощи заспах с кокошките. Е, беше 21.30. Събудих се преди алармата. Отпочинала, готова за действията, които ме чакат през деня.
Закарах си децата по училищата. Оставих колата в Люлин и се прибрах с метро. Подухва вятър, но не е студено. Надявам се по обяд да е приятно, есенно. От 12.00 съм на тръстиката, та до след обяд. После пак с метрото до Люлин и обратно с колата у дома. И аз като КЛЕЧИЦАТА днес имам среща с вълшебна дама. Grinning
АЛФЕЯ, дано ни се размине режим на тока, но всичко зависи от акъла ни. Не нашия, а на управниците. Simple Smile
ПИПИ, ще направя и аз пуешки шницели? И ние харесваме това месо. За Новата година задължително пуйка със зеле. Тези дни ще правя виенски шницели, че зетко идва утре.
ДЕБОРАНКЕ, радвам се да те виждам тук сред нас, а и на срещите, които организираме. Наистина си готина баба. Разкажи нещо за внученцето.
ЧЕСТИТ НИ ПРАЗНИК НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО И МЛАДЕЖТА! ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА ЖИВЕЕМ В МИР И СГОВОР.

# 415
Честит празник на християнското семейство!!!

Фло,къде е това "котешко" кафе? В нашия район се оказа,че има много "природозащитници" ,които по нищо не се различават от тези,дето упрекват,че не обичат животните.За кучето вече сте видели по ТВ-тата,но не сте видели какво направиха "природозащитниците" .Изпочупиха и разбиха къщата на човека , срещу който се борят.При това той е задържан за 72 часа и не си е бил в къщи.Не може да претендираш за човещина,когато ти не я проявяваш.Вандалските им действия показаха,че не са по-добри от него.За престъпленията си има съд,полиция и т.н.
                      Фло!Да беше се обадила!Щях да дойда хем да видя теб,хем внучките,а и "котешкото" кафе!
                      Приятна ви срещичка ,вълшебни дами!
                      Клечице,майонезата е млечна.Съотношението на олио - мляко е 2-1.Например 200 мл олио,100 мл прясно мляко.Овкусяваш с лимонов сок,1 к л горчица,сол и ако ти харесва някоя друга подправка слагаш и от нея.В дълбок съд с пасатора изтегляш отдолу нагоре и става за по-малко от 2 минути.Салатата - ами аз слагам каквото искат децата - царевица,варени яйца,кисели краставички,сурими и въобще можеш да проявиш лично творчество.Слагаш каквото ти харесва.С майонеза могат да се правят всякакви салати вкл и зелена,но тогава се слага и сметана.И количеството на майонезата е по-малко.
                      Лек ден ви пожелавам и отлитам по задачки ! Не разбирайте,че отивам на разходка , а към КПП-то!

# 416
  • Кубрат/ Пишурка
Да се опитам да напиша. Това почистване на паметта ми излиза постоянно и ме връща не само в Мамата. И като излезе не мърда нищо, докато не го пусна да чисти. То като чисти добре, но като започне - 0 М, 0 М... Направо като вирус!
Благодаря за пожеланията към Анжелка - справила се е много добре! Първа е по успех в класа по биология, география и математика. Малко се е поизложила по химия, но каза че не е разбрала някои въпроси - не била срещала до сега някои от думите. Важното е, че се е справила на всички тестове!
Сега ще публикувам, а после ще допълвам.
Криско вече втора година не тренира - уж да набляга на училището. Сега се е запалил да кара шофьорските курсове. През януари ще навърши 18 и май има право да ги започне по - рано. Та в свободното си време решава листовки.
И накрая - току що говорих с Тони. Имате горещи поздрави!

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 12:23 от Янче-то

# 417
  • в сърцата на любимите ми хора
Писах, писах - екранът примигна и всичко изчезна. Та сега още веднъж, но накратко. Днес майсторихме торта с Еми. Голям фен е на Пес патрул и по нейно желание правихме украсата. Дано поне е станала вкусна. Довечера ще я опитваме. Друго и да не стане, поне се наигра с фондана - месихме питки, точи с точилката, цялата се омаза. По едно време разбра, че това нещо е и сладко и стана тя каквато стана Simple Smile Ето каква тортичка измайсторихме
Скрит текст:

Отиваме да се приспиваме, че малко окъсняхме. Обядът ни беше филия с чубрица - това не го отказва никога.

# 418
Току що опеченото ми хлебче в тенджера.

Скрит текст:

# 419
Мммм, Дидиа, ти нямаш сърце Simple Smile.
Показва ли се такава вкусотия на гладни хора Simple Smile ?!
Много обичам всичко тестяно, даже пред торти, предпочитам питки и прясно изпеченото ти хлебче.
Като си отчупя един краешник , до чертичката, пък като го намажа с масълце, ако няма може и със зехтинче, и това ако няма и с обикновено олио може ( еее, поне да е Бисер Ст. Загора  Simple Smile ) , пък като го наръся със самардала ( знаете ли кво е т"ва, по наше село го има) , ако няма може и с чубричка, и това ако няма и само със солчица става - пък като го заръфам ( кат ми посади адашката нови здрави предни зъби  Simple Smile ) , за такова ядене си мечтая, че чак ушите да ми плющят и обиците да ми се клатушкат Simple Smile))
Ммм, може и с майонеза да си понамажа сандвичето, само дето сега не мога да си отварям устата толкова широко и да дъвча такива хрупкави вкусотии:)

Мамсиии, и ти за ядене си писала...
Кат няма филия с чубрица и на торта ще съм съгласна Simple Smile))

Янушка, да не би пък наистина да е вирус .
Браво на Анжелка! Тази година  ли завършва степен на образование и ще трябва да кандидатства другаде? Има ли предпочитания и любими предмети?

Алфеа, как си, размина ли ти се вируса?
Свърши ли работата в Здравната каса?

Ееее, празник било днес.
Да ни са живи и здрави близките, и малките и големите.Бъдете благословени, вие и семействата ви!
Да са ви вкусни гозбите и сладки приказките на празничната ви вечеря!

Общи условия

Активация на акаунт