💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 4 (18.09 - 25.09)

• 99 520
  • 2 666
  •   1
Отговори
# 1 260
Знаех си че сърбина няма да постъпи мъжко. Жалко за Гайтанов

# 1 261
Мишка, което очаквах. Заслужава си тъпачката.

# 1 262
По-добре за Гайтанов, че си тръгна. Хора като него не са за това предаване и този сезон специално.

# 1 263
  • Другата България
Защо да е мишка!?
Играе си играта просто.

# 1 264
  • София
Проспах вчерашния епизод след работа и днес заварвам 53 страници за четене, очевидно няма да мога да ги изчета преди новия епизод, та първо ще си изкажа ненужно дългото мнение за епизода от вторник. Trollface

Ще започна с "Непобедимите", защото 3/4 (буквално: във vbox7 са качени четири части и три са за тях + Резервите) от епизода бяха посветени на тях. След първи епизод Мирослава ми беше симпатична, т.е. след визитката си, противно на масовото мнение, стори ми се интересен участник, а и беше прекалено сериозна, докато говореше за басейни и фитнеси, прозрачно беше намерението на продуцентите в случая. След това видях как тя се сля с масата (една доста постна на интелект софричка), разговорът ѝ с Куков, в който той очевидно търсеше подкрепа, а тя го отпрати, затвърди усещането ми, а именно, че едва ли ще ѝ симпатизирам занапред. Въпреки всичко това, продължава да ме учудва необяснимото възхищение, което Мирослава изпитва към Елица, не просто симпатии, приятелство, а възхищение, сякаш ѝ е идол. Вписва се прекрасно точно в това племе, което днес повярва на Георги, когато им каза, че това той да яде докрая на предаването и да спечели 50 гроша, е предимство за племето. Те дори не го разбраха, Звезделина му зададе уточняващи въпроси. Аз не осъждам Георги за решението му, струва ми се логично, това, което не ми харесва е нуждата от оправдание и избора на глупаво такова, но може би за това племе, изборът на оправдание е бил подходящ. Филип също използва сравнително глупав аргумент в историите си в Instagram, че Георги нямал да им яде от храната, когато са на Стопанството. Smile Но на всички останали територии това предимство облагодетелства само и единствено него, та дори и на Стопанството - той ще е по-добре нахранен от тях. Чудя се ако други участнищи бяха взели решенията, които взеха вчера Георги и Алекса, дали реакциите щяха да са подобни?

Говорейки за Алекса, не знам защо в племето на "Непобедимите" решението му беше представено като героично, това не беше въпрос на избор, след като имунитетът гарантира оставането му в играта. Няма значение, аз се зарадвах на факта, че Веселина се присъединява към едно от племената, освен това всяко от тях заслужава да има поне един мислещ индивид. Останалите "Резерви" не са ми интересни. Тук доста често се споменава това, че Елина говори на диалект, но по време на този епизод осъзнах, че и Гайтанов го прави, може би просто досега не сме го чували да говори в синхрони, за сметка на Алекса.

Няма какво да коментирам, що се отнася до стратегията на Зорница - да играе с двата лагера, тази стратегия, по принцип е много рискована, дори когато се прилага от интелигентен и харизматичен човек, а в нейния случай съм почти убедена, че ще завърши с неуспех. Мога да кажа, че приятелството ѝ с Елизабет и Андрей е напълно логично. Innocent Разговорът ѝ с Елица беше доста забавен, благодарение на втората:

Елица: За мен няма значение, ако се стигне до съвет, дали Алекса ще е в племето, ще го оставя сам да гласува (това е груб превод, каза го на езика, който говори).
Зорница: Но ще гласувате като един?
Елица: Да.

Да не говорим, че каза, че само заради него е в предаването... поредната жена, загърбила себе си заради мъжа до нея, никак не ми изглежда щастлива от избора си, защото подобни истерии и рев и то толкова продължителни, са извън границата на нормалното. За посрещането на Веселина - останах без думи, добре, че бяха нейните синхрони да ме развеселят ("Зорница ме гледаше така сякаш сега разбира, че хората живеят до тази възраст", "Покланям се на себе си" Smile). Намирам я за много различна от Мани (сезон 3), с която може би ще бъде или е сравнявана, Веселина не се справя толкова добре, колкото останалите резерви, но тя може да плува (и то по-бързо от Елина), минава всички компоненти, независимо от скоростта - Мани беше неспособна да мине компонент, различен от греда, да изкачи стена и дори да влезе във водата. Ще завърша с последното, което видяхме от "Непобедимите", а именно заявлението на Елица, че ще саботира битката. Често тук се говори за лоши стратези, но досега не съм виждала толкова нетактичен, арогантен до глупост участник, който да заяви пред цялото си племе, че най-важното за нея е да е заедно (и да играе) с приятеля си, без значение съдбата на отбора. Само Мирослава може да одобри подобно нещо, защото дори Звезделина се събуди, а Зорница от самото начало не иска Алекса в отбора. Когато Генчо и Аспарух са най-умните хора в стаята, е време останалите да се "самосезират". Летвата е под земята. Браво и на Генчо, и на Аспарух.

Не помня дали ни показаха реакциите на "Супергероите" при завръщането на Виктория, ще коментирам завръщането на Лефтеров, или по-скоро това, което им разказа. На мен ми се стори, че Димо започна да брои минутите за кубчетата на Георги, едва когато тези на Лефтеров паднаха, а той ги беше наредил преди тези на Лефтеров да паднат, т.е. ако някой е ощетен, то това е Георги, защото неговите кубчета трябваше да се задържат и се задържаха по-дълго от пет секунди (или преброяване до пет), а жълтите кубчета не се задържаха и наполовината от това. Разсмя ме, когато заключи, че си бил тръгнал с две победи от арената, морална и ментална. Trollface

И бонус - две фразички на Елица, които ми направиха впечатление:

Елица: Имам двама човека, които са ми заложени в погледите за [номиниране].
Елица (again): Ти си прав с твоето поглед, нали.

Малко ми е неудобно от дължината на този пост. Sweat Smile

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 01:12 от La Vikinga

# 1 265
  • София
Знам, че е невъзможно, но пък вече ще стискам палци на Елина! Rolling Eyes

Колко щяло да е хубаво да влезе Алекса. А на чие място, кака?

# 1 266
Очаквам Елица ако разбере, че любимия е сам със жена 1 седмица на Обиталището ще реве цяла седмица от мъка
Алекса беше ясен със стратегическия избор. Не го обвинявам. В крайна сметка не печели Сила и чест

# 1 267
Айдее, време е за хидратация ..

# 1 268
  • София
Имаше един лаф....србе на.....

Тия винаги са ни забивали нож в гърба. Мразя такива постъпки. Хак да му е.

# 1 269
Страшна гледка е това момиче

# 1 270
Елиминираният от Алекса може пък да влезе на Касим,ако последния се контузи .

# 1 271
Абе тия не са наред. Генчо решил Алекса да не влиза. Ми как да влезе като не искА

# 1 272
Ами Алекса ми опротивя моментално. Един страхливец се оказа.

# 1 273
  • Пловдив
Бях убедена, че ще изгони Гайтанов и днес така гласувах в анкетата. Аз, за разлика от повечето тук, не мисля че Алекса е мъжкар. Играе си играта просто.
След като жена му е тъпа, той трябва да компенсира.

# 1 274
  • София
Ха, това ли било името? Лоол. 😮😀 Е, вярно звучи като майтап.
Ама защо се пише открито, в това шоу никога не се знае до последно... Ами ако се контузи някой днес и го вкарат точно него като пореден нов шанс? За да не изпуснат шоуто на последния драматичен дуел, който все пак е плануван биха вкарали именно него. 😊

Общи условия

Активация на акаунт