💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 4 (18.09 - 25.09)

• 99 290
  • 2 666
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
За Зорница да се изкажа и аз.
Зори изплиска легена с думата 'бабичка' към Веселина, което си е грозно. И кой е казал, че един 40 г. няма шанс? Напротив, има, въпрос на тренираност и психика най-вече. Дано да се извини за думите си, защото са грозни и обидни.
Иначе аз нямам нищо против самото и решение да издаде момичетата. Първо, тя се чувства уверена в силите си и усеща, че мъжете я ценят, защо трябва да ходи по гайдата на Елица и да влиза в женска коалиция? Не е длъжна. Да, изглежда долно когато като клюкар изпееш съотборниците си, но го има в играта, въпрос на тактика и стратегия. Целта на Зорница в случая е да го играе и в двата лагера и да прецени постфактум къде окончателно да се насочи. Вижда, че племето и е нестабилно и буквално се тресе и не е на сигурно място там. И сега и се отдаде удобна възможност и тя се възползва. Жените мислят, че е с тях, мъжете също мислят, че е с тях и това е голямо стратегическо предимство поне в началото. Много е важно след това как ще си изиграе картите.
Хареса ми как и мъжете се усетиха и също и казаха за един хитър ход. На тях им е важно капитанството. Искат капитана да е от тях (може би гласят Пухи за следващата седмица или пак Генчо) и я посъветваха, за капитан гласувай за нас, на номинация с тях. Т.е. нито едните, нито другите са толкова глупави колкото се изкарват.

# 1 216
Как точно я саботира? И как точно я демотивира? Напротив, мотивира я. Първо я мотивира да се раздаде, за да избегнат номинационния съвет. И второ я мотивира да покаже качества, за да я приемат като равноправен член на племето.

И да, Веси вероятно ще бъде номирана със 7 гласа. И Ели беше тази, която излезе и сложи честно картите на масата, за да може жената да си прави сметката, докато уонаби мъжагите предлагат кафенце и шоколадче с лицемерните усмивчици, докато й точат теслата.

Аз симпатизирам на емоционалните хора, които си казват нещата от душа, па макар и по малко по-остър и недодялан начин понякога. Явно обаче в нашия свят се тачат напудрените лицемери с перфектен имидж и безупречно държание...

Гената може да не блести с високо IQ, ама ѝ го каза снощи на боркинята. Демотивирайки съотборник, тя вече саботира утрешната битка. Седнала наща да обяснява от името на цялото племе кой ще е със седем гласа на елиминация. Това беше такова омазване, че е излишно да ни убеждавате колко е бяла и добра. Даже не се и извини.

Георги няма какво да го коментираме. Предричам, че съвсем скоро предимството няма да му е необходимо.

# 1 217
  • София
Няма нужда от крайности - лицемери с напудрено държание или примитиви от каменната ера. Малко мисъл е добре да има, такт, усет и възпитание.
Колко моми, наближаващи трийсет, реват с глас за гаджето, с което са заедно от година и не са виждали няколко дни? И колко хора директно ще си изпляскат желанията, които явно са в разрез с желанията на околните?

# 1 218
  • София
Еличке, ти си ли, бре? 😂

Специално се регна да се защитиш, м? 😀

# 1 219
Нека в такива предавания да участват неизвестни играчи. Не е редно да правя съпоставка с други предавания, но Станка Златева не остави в мен добро впечатление с участието си във ВБ. Нека тези момчета и момичета си останат нашите герои. Аз изобщо не намирам красота в спорта на Елица, не съм го следяла и няма да си губя времето да го гледам, но браво на момичето, това е успех. Сега смятам, че Елица се държи истерично, когато не е изпълнена волята й, а Фегин е нежно момиче, но безхарактерна. Така усещам тези момичета, съжалявам. И тази връзкарска работа е комична, не смятам, че връзките с предни играчи е нещо забавно, интересно, дори не го разбирам. Ако ми харесва даден играч, изобщо не означава, че негов близък, ще получи моите и на другите играчи симпатии автоматично. Абсолютно безмозъчна работа с тези протекции, вкарване на близки и т.н. Моето скромно мнение е, че всичко трябва да се заслужи. То и самият живот прави своята селекция.

# 1 220
Тази вечер очаквам с нетърпение физиономията на Чакалов, като види кой е новия участник. Това даже не си го е и представял. Ще си каже, тази е победила всички Grinning. Зорница се застрахова и тя влезна от резервите и си знае, че е следващата при номинация. Във всяко едно от племената си има брак, но в сините е най-големия. Искали са да направят нещо от сериала Heroes, но не се е получило. Крайно време е да махат от там, но не с лопата, а с количка. Трябва да направят конкурентно племе, там виждам 3 сили - Гого, Мани и Фейгин, др. е събрано от кол и въже. На улицата, ще намериш по обиграни хора.

# 1 221
  • София
Сега успях да изгледам.
Епизодът ми беше предвидим до някъде, по-конкретно, че Алекса няма да влезе в червения отбор. Просто бях сигурна, че ще е в друг (и тук съм почти 100% сигурна, че ще е при сините, защото така ще се получи, че във всеки отбор ще има по 2ма от резервите), но естествено не случайно ще се получи така, а по предварителен сценарий.
Иначе решението на Алекса донякъде има логика, Чакалов имаше предложени повече грошове, но и реално повече опоненти. Докато Алекса изпраща еднолично някой в племе, и пак така еднолично гони друг и сам си избира последния противник. Тук би било логично да посочи Гайтанов да си ходи и да се изправи срещу останалата жена (извинявам се, но на нея така и не и запомних името).
За решението на Георги за награда - напълно подкрепям, но можеше да го съобщи малко по-различно.
За Зорница - нямам какво да добавя, всичко сте написали.
За Елица - единствено не и схванах логиката, че Веселина ще е номинирана (да, схванах, че иска да паднат и да освобождава място при тях за любимия), но поне досега в сезоните - резервата е с имунитет при първата номинация. Дали е влезнал, за да замени контузен/отказал се участник или "отшелник" все тая, но мисля че винаги им казват, че не може да бъде номиниран.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 18:28 от gg__

# 1 222
Как точно я саботира? И как точно я демотивира? Напротив, мотивира я. Първо я мотивира да се раздаде, за да избегнат номинационния съвет. И второ я мотивира да покаже качества, за да я приемат като равноправен член на племето.

Това са свободни съчинения на нечия пристрастна глава. Сори, нямаше никаква мотивация. Тя даже си го каза Елица - има си собствен интерес да пратят слаби играчи на елиминация, за да ги изпидуркат и да влезе гаджето. Каква мотивация, какви пет лева.

Фактът, че въпросната не може да сглоби едно смислено и съгласувано изречение отначало докрай го оставям настрана, макар че това си е жива инквизиция за драгия зрител.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 18:14 от That Obscure Object of Desire

# 1 223
  • София
Зорница отговаря на въпроси свързани с Веси и грозните и думи по неин адрес (не виждам да се извинява, но позамазва отгоре-отгоре нещата).

# 1 224
Повечето от зрителите (да не кажа всички) искат да гледат обективно шоу,което не е наглесено и няма побутване от страна на продуцентите и предварителен сценарий.

Дали биха интересни тогава игрите,интерекциите между участниците и цялостната атмосфера? Само можем да гадаем.

В този ред на мисли вие как смятате,че може да се направи предаване като това,на което зрителите да вярват,че не е нагласено и наистина най-добрият/достоен/хитър/комбинативен/физически или социално подготвен печели накрая ?

Наистина ми е интересно да чуя различни гледни точки.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 20:28 от oh_my_funk

# 1 225
  • Стара Загора
Еее, елементарни граматични грешки...
P.S. Отнася се за въпросите към Зорница.

# 1 226
Правите ли разлика между думи и действия? То и Стоян миналия сезон щеше да саботира битка, докато беше под афект на масата, но на арената си остави сърцето и душата.

Георги фактически (!) продаде племето и не толкова заради предимството, което в повечето случаи е смехотворно, колкото заради ситуацията, в която той се тъпче на корем, докато останалите си броят джанките. Това е немислимо за отборен играч, но за типичния представител на едно поколение, при което егоизмът и сметкаджийството са превърнати в култ, явно си е правило, някакво неразбрано геройство дори...

Не, не правя разлика. Родих се вчера и сега се уча за живота от Игри на волята Rolling Eyes
Георги естествено, че предпочете личния си кеф, но в крайна сметка племето печели много повече от това да има един сит играч до края на племенния етап, отколкото да прескочи един компонент на една битка.
Това прави и играта по-интересна за нас като зрители - предимства гледаме нонстоп, а това как ще се развият отношенията им в следствие на избора на Георги ще е интересно. А и кой знае, може бонусът му да е като грошовете и сабите - при отпадане, човекът, който го е надвил, да ги взима. Това ще го направи апетитна мишена и съответно интригата пред екраните ще се подсили.
Но не намирам смисъл да споря с хора, които смятат, че всичко е на сила и чест и ако играеш умно, си предател/недостоен/палячо. Не гледаме шах или спринт, където трябва да си най-добрия и да спазваш правилата, а гледаме риалити предаване.

# 1 227
Радвам се, че Веска влезе, ще им поразбута кочинката на червените. Ама верно много семпли парчета събрани в племето. Единствено домакинята с развита мозъчна дейност. Другите само на една малка крачка от амебата в еволюционно развитие.
 Румсървисът тръгнал да обижда на визия Веска "Момко, това не ти е конкурс по красота, а състезание за воля и издръжливост!Пообъркал си се нещо!" Но какво ли да очаква човек от някой, който слуша стомаха си и ритуално си намаза кънките с този мерак за  плюскане.
Портата Зорка пък обижда на възраст, Веска била бабичка. "Моме неориентирано, неориентирано още глупаво, възрастта не е порок, за разлика от  глупостта". Веска е в много по-добра форма от повечето жени във формата, много по-млади от нея, в частност от Зорка, която ще бъде отнесена, като куцо пиле домат. Зорка е нагледен пример за пълното фиаско на бг спорта. Ако подобни персони, в подобно физическо състояние са неговото лице не ни чака светло олимпийско бъдеще
За ревливата момичка какво да каже "Заспри се бе моме, ще уплашиш сърбЕто и ще избЕга в Сръбско, че то тези реки от сълзи и сополи издържат ли се лесно". Sob Sob Плашеща обсебеност и невъзможност да контролира емоциите си, съчетано със семпъл умствен капацитет. Нещата са отчайващи и неспасяеми.
 Чета, че ревлата ни дошла на гости и ни потърсила сметка защо не я харесваме и й връщаме бъклицата. Толкова патетично, надявам се да не е истина, че с това заора дъното.
За стрина и дума няма да обеля, че дебне от засада и ще ми потурчи коментара. Innocent

п.п. Старая се да не съдя за книгата по корицата. В този ред на мисли Веска ми се струва свеж полъх на фона на физкултурниците с по две мозъчни клетки и плитки гънки. Интелигентна е, черният й хумор е свежарка, ще им сцепи кухите манерки, ако се задържи малко в отбора и се поокопити на новото място. Силна е физически и няма да е излишен куфар, като Пухчето и останалата масовка в отбора. Ако Генчо се изправи срещу нея ще има среща с тежкотоварния влак и кафенцето, и шоколадчето няма да помогнат.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 19:38 от sineva 1

# 1 228
  • София
Претендентите на Куков:
Фифо, Гого, Валери и Алекса

Алекса е фен на Фифо и за него той е топ претендент за крайната победа
Алекса е свалил 7 кг. (79->72)

На Цецо фаворити са: Гого и Фифо
Още от Цветан:
фен е на ЦСКА
обича да катери планини
ако трябва да избира къде да отиде ако не беше от Супергероите, то избира Безстрашните пред Непобедимите
Любим филм: Преследване на щастието с Уил Смит (браво, тук ме изненада приятно)

# 1 229
  • София
Какъв фен на ЦСКА, нали уж в "Левски " тренирал?

Общи условия

Активация на акаунт