💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 4 (18.09 - 25.09)

• 99 142
  • 2 666
  •   1
Отговори
# 1 560
Абе на мен ли само ми прави впечатление или...Елица не говори нещо правилно български ..нещо словореда някой думи са ми странни.
Така е, да. Живее в Сърбия, Алекса вече го спомена,  затова подозирам, че оттам идва обърнатия словоред.
Те са заедно от една година, кога успя да забрави българския за толкова кратко време това момиче?
Е, тя вероятно и преди не е била Цицерон 🤣

# 1 561
  • Където морето целува небето...
Аз вчера се заслушах по-внимателно в изказа ѝ на арената. Не знам защо така трудно тече мисълта ѝ. Търси думата ли? От една година с Алекса, колко пък време ще е живяла в Сърбия, че българския да забрави?

# 1 562
Какви иширети си подаваха Веси и Елица с очи, малко преди номинацията, на масата бяха още?

Браво на Касим, че оцеля- това за него си беше петобой!

# 1 563
  • London
Aз пък разбирам Гошо - иска силен отбор,който ДА НЕ ХОДИ на елиминации.И за да се подсили,трябва да разкара една жена,за да влезе Алекса на нейно място.
 И така като ги гледате червените,как мислите,че ще побеждават с 5 жени вътре,които освен Елица и Зорница,не стават за нищо.
Мирослава, Звезделина,Веселина ... Нищо - гола вода. Да се махат.

Генчо,който аз много харесвам от начало на играта(грешно го прецених във визитката) не е прав. Иска да си пази женичките,за да му осигуряват гласове.Значи той е ок да ходи на елиминации,защото има хора преди него за гонене.Гошо пък не иска елиминации и мисли в перспектива.

Пъзела беше пъзел за 6 годишни и сигурно се реди за 2-3 минути. Срамота са червените..
Аспарух се справи по-зле от жените принципно.

# 1 564
Logan,
една година е достатъчна, когато комуникираш ежедневно само с чужденци. Баща ми прекара една година в Холандия, живееше и работеше със сърби. Когато се върна беше с точно същия изказ.  Не, че не знае български, но му беше трудно да превключи, след като една година е говорил развален сръбски и слушал само такава реч.
Предполагам и е трудно пред камерите хем да говори правилно, хем да намира точните думи, за да не изглежда глупаво.

# 1 565
  • London
Аз вчера се заслушах по-внимателно в изказа ѝ на арената. Не знам защо така трудно тече мисълта ѝ. Търси думата ли? От една година с Алекса, колко пък време ще е живяла в Сърбия, че българския да забрави?
Ми да си говори на сръбски колко му е. 🤣 Какво се мъчи и пелтечи.

Значи тук аз следва да ви пиша само на английски...., Че това са 11-12 години вече. Какво знаете вие? 🤣 Не ми идват буквите.🤭

Аз й се чудя на Елица след този медал би могла да стане и международен съдия, ако реши, треньор и тн....някъде из белия свят, в нормална държава и с нормални условия, а тя се завряла в Сърбия. Отишла на по-лошо и от милата ни родина.... За мъж такива жертви? А нашия си седи и пръЦка докато реди пасианси на лап топа. 🤣

# 1 566
  • Euskal Herria
Браво на Касим, че оцеля- това за него си беше петобой!
И как драматично се строполи на платформата... Simple Smile А "плуването" му към брега (по-точно плаването му)  ни докара смях вкъщи.
Но пък успя този път да не забави драстично племето си.

# 1 567
  • SF

Те са заедно от една година, кога успя да забрави българския за толкова кратко време това момиче?

Ми тя не го е забравила. Просто се развълнува и се оплете. Не искаше да разкаже пред останалите това, което се беше случило в Резиденцията. Започна да мотае нещо. Нямаше сръбски думи, имаше едно оплитане на езика и смоталеви, че предвид ситуацията - подозрение, че ще саботира играта, - било по-добре да не реди пъзела.
Тя сама предложи да се пробва някой друг. Пъзелът беше лесен. Щом Фейгин блесна на него, значи можеше и Мира да се справи.
Зорница умее да реди пъзел (и да мисли), колкото и Мани. - виждат частите и се насмитат - а тая, а оная... Нямат пространствено мислене. При други условия и за друго време, биха успели да се справят с тази проста картинка тип части от тетрис.
Фейгин ме изненада, защото и тя 1. малко се спича и 2. не е много опитна.

Ако учиш бързо чужди езици, за 1 месец може да започнеш да мислиш на съответния език (аз имам такива способности). Други хора, могат да висят и 5 години в някоя чужда страна и да не могат да "откинат". Аз познавам такива - живеят от 10 години в Англия и го говорят, сякаш са минали първо ниво на някое курсче. Били говорели само с българи, работата им била такава, че не общували с хора... Просто не искат и не могат да чуват, да повтарят, да се стараят да го правят...
Но Елица не е говорила на сръбски. Просто се развълнува и омота. Не успя да замаже разказа, че сама е била склонна да паднат, след което е размислила и не иска да губят.
Защото тя е спортист и мисленето й не такова.

# 1 568
  • София
Елица може да изпростява покрай Алекса, но явно е достатъчно умна да усети стратегията на Генчо и дирекно да му свали картите пред всички, за което евала. Въпреки, че почти всеки сезон мъжките коалиции действат така, досега май никой не ги е изобличавал по този начин. Елица им показа и че без нея пъзелите им изяждат главите. Не ми се вярва Мирослава да е саботирала, въпреки че така изглеждаше на толкова лесен пъзел.

Между другото, мисля си, че сплотеността на сините в игрите се надценява. Просто и в другите отбори има слаби, които бавят, жълтите често се представят средняшки, я някои за набедените слаби в сините не са толкова слаби и често компенсират забавянията на набедените силни. За момента Касим им е котвата - не е достатъчно бърз на пъзелите за да компенсира забавянето на другите елементи. На пъзелите и друг ще се справи толкова добре, но без Касим няма да са толкова назад. Фейгин беше много по-адекватна от него на вчерашния пъзел. Дано наистина Виктория се е усетила и най-накрая се прицелят в Касим и чернокосата.

# 1 569
  • London
Все пак говорим за борчески среди, не за балестисти от Балшой театър.🤣

# 1 570
  • SF
Не виждам нищо ненормално в това Елица да иска гаджето й да влезе в нейното племе. Напротив - обратното ще ми говори за някакво недомислено поведение на двама влюбени, които не умеят да извлекат полза от това, че са заедно в игра, в която се мислят и сформират коалиции, броят се гласове, правят се съвети, номинации...
Ако вие сте вътре и мъжът ви е вътре, дали ще се съюзявате с Генчо и Менчо и ще се кефите, че в племето ви е влязла кльощава жена с претенции, вместо вашият мъж, който е някъде си и бедства? Вриант 2: да започнете да рецитирате: Аз съм българче и силна майка мене ме е родила, и да влезе, и да не влезе тук моето гадже, оставам в коалиция с Генчо и Менчо! Защото съм спортист и не съм тук за любовта! Тих бял Дунав се бунтува и България на 3 морета!

# 1 571
  • София
Но Генчо не се е крил, той затова обяснява на Георги, а не на Звезди. Тя Елица вече го заяви пред Зори, че ще прави женска коалиция плюс Алекса. Зори им го каза пък на мъжете. Не е като Генчо да си го е измислил, че така ще стане. Всичко дойде от Елица, тя може да не знае, че Зори е изпяла, но се държи все едно наистина не е бил това планът.
Браво на Генчо, че се опита да направи нещо с подадената му информация. И то като се предложи сам да отиде на арената.

Тя и Елица няма лошо да иска женска коалиция + Алекса, просто другите разбраха. Стана интересно и в тяхното племе.

# 1 572
Според мене Алекса приключи с играта за "чест и слава" не когато изпрати Гайтанов вкъщи, а когато разбра за коалицията срещу него. Явно и той като Гого е мислел, че влиза в спортно състезание и едва на място осъзнава, че там има и социална игра, и стратегия, а приятелствата с участниците са за след края на формата. Затова и смята, че с изказването си Елица си вкарва автогол.

От ИГ (Алекса отговаря на въпроси):
Скрит текст:

Гого 😂:

Между двама великани:

А ако ви се гледа спортно състезание без намесата на Биг Брадър с няколко участници от ИВ:

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 10:45 от Bilyana14.

# 1 573
  • София
Esmee, всичко идва от лошото изпълнение на продуцентите. Просто не казваш, че има бивша двойка в едно племе или други, които могат да се съберат. Но те се целят в съвсем друго нещо. Вероятно сестрите от сезон 2 не успяха да качат достатъчно рейтинг на шоуто. 
Играчите играят прикрито без да се издават. Тогава щеше да е много по-брутално и всички щяха да са в шах какво се случва. Тук е майсторлъкът. И аз бих реагирал като Генчо - веднага да бия шута на Елица и дори на Алекса, ако влезе в тяхното племе. Казахме, че тук социалният фактор и коалициите ти печелят играта Simple Smile На много ранен етап започнаха разделението червените.

# 1 574
Принципно е ОГРОМНА грешка да оставиш двойка от външния свят да са заедно в индивидуална игра - виждали сме от други предавания какво се получава ако покажеш мекушавост.
Съвсем правилно Генчо и останалите не искат Алекса и Елица да се събират, че и грошове имат.
Всеки разумно мислещ човек, който е влезнал да спечели би искал да ги раздели

Общи условия

Активация на акаунт