🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 35 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аксения просто не я слуша главата, това е. Няма как нормален човек да изисква подкрепа и съпричастност в момент, в който нарушава съвсем елементарни правила нееднократно и 15 човека го отнасят заради нея. Добре поне, че в крайна сметка схвана как се дои, за да не мъчи повече животното. Бих поела риска да ни освободи от „интересното” си присъствие възможно най-скоро, че подобно "биОполярно" поведение трудно се издържа просто.
Направи ми впечатление като се извиняваше на съфермерите си, че каза " грешките, които направих спряНо вас, спряНо групата, спряНо всеки". В началото помислих, че й се е оплел езикът, но го повтори три пъти.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 11:00 от Reinа

# 166
На какво се дължи самочувствието на Аксения, гледам и се чудя🙂
На силикона освен...
Толкова кофти женче отдавна не съм наблюдавала. Да беше забавна поне. Предполагам, че и на арената ще е разочарование.
Дънинг-Крюгер в действие.

# 167
  • София
Пуснах нова анкета!

Повторението е майка на знанието. Аксения се научи да дои по трудния начин. Но все пак се взе в ръце и не се изложи тотално. Е, все още не е късно. Не мога да преценя и не съм сигурен дали си е 'Тя' или от време на време търси нарочно тези конфронтации, за да е интересна и да изпъква.
А пък Радо доста често се върти около нея, макар това да не попречи да я номинира за ратайство.

Радо здраво го гони параноята, яко е влязъл във филма. Чак толкова сериозен конспиратор, Гуспата не е. Той е свикнал на тези вечеринки и игри от Максимал и просто иска да приобщи новите по неговия си начин. Да се отпуснат, да споделят повече неща за себе си, а не така да странят и на огнището вечерно време да са все 'стари' кадри.
Честно казано не можах да разбера какво искаше да каже Хепи Ванче...

Лили и Нина май няма да мелят брашно заедно... Да видим.

Браво на Чавдар. Много убедителна победа. Той е любител историк. И в неговия сезон направи впечатление, че знае много и в различни области.

Иван засега се справя по-добре от Калин. Въпреки тежкия воденичен камък с ратайството на Аксения.

Съгласен съм, че Калин е лидера на Новите и общо взето ток командва неформално. Интересно ми е дали Иван и Радо ще се опитат да оспорят това негово лидерство или пък не, това статукво ги устройва.

# 168
Според мен Чавдар изобщо не знае много, а иска да остави това впечатление. Другите са много зле, а той има самочувствие и истински късмет. И повторено три пъти, че Чавдар много знае, вече се превърна в рефрен... В отговорите му не звучи увереност, а тежкарското му поведение е, за да покаже как той, ей така между другото, знае отговорите. Чист късмет с налучкване! Ако има още един толкова "знаещ", никакъв го няма.

# 169
След като Чавдар каза, че начинът за справяне с Аксения са само патриархалните похвати и се сетих за темата, как някой питаше защо не го харесваме Grinning Симпатяга си ми е той! Просто много държа да чуя какви са тези похвати!!! Искам да го пуснат в отбора на новите, за да сложи Аксения в правия път. Жалко, че не му е позволено да я ошамари... Такива хора ме плашат, честно ви казвам. Спокойни, прикрити, с това монотонно говорене и не знаеш в кой момент ще му избие и ще почне с похватите...

А самата Аксения е едно голямо истерично мрънкало, всичко сте изкоментирали за нея. За съжаление не можах да доизгледам епизода до края, за да коментирам още нещо.

Радо какво пак е направил, виждам по коментарите, че нещо се е случило?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 07:42 от Ели-Мели

# 170
След като Чавдар каза, че начинът за справяне с Аксения са само патриархалните похвати и се сетих за темата, как някой питаше защо не го харесваме Grinning Симпатяга си ми е той! Просто много държа да чуя какви са тези похвати!!! Искам да го пуснат в отбора на новите, за да сложи Аксения в правия път. Жалко, че не му е позволено да я ошамари... Такива хора ме плашат, честно ви казвам. Спокойни, прикрити, с това монотонно говорене и не знаеш в кой момент ще му избие и ще почне с похватите...

А самата Аксения е едно голямо истерично мрънкало, всичко сте изкоментирали за нея. За съжаление не можах да доизгледам епизода до края, за да коментирам още нещо.

Още при първото си участие Чавдар проявяваше някаква скрита злоба- не знам в кой век живее да вкарва патриархални методи, ако с неговата жена така действа жалко за нея....Тя Аксения не че не предизвиква да я натупаш, но все пак е жена и не може да и се заканваш с такива неща. Просто при нея липсва колегиалност към отбора - по-важното е да е красива, отколкото да имат какво да ядат и т.н.

# 171
Мисля, че Чавдар се пошегува с патриархалните похвати...Каза страхотни неща за Веселка и я гледаше с възхищение, каза, че е перфектен ратай. Тя ринеше, чистеше, доеше перфектно. Физически силна и може би психически, към такива жени има голямо уважение. Говорейки за патриархалното, не мисля, че иска да каже, че жените трябва да се бият или да са подчинени на мъжа и да козируват, а по-скоро да създават уют, да са грижовни. Пример: Аксения е майка, а не се държи майчински, оставя беззащитни животни, предпочитайки да си ляга. Тук тотално зачеркна майчинското и женското в себе си и сложи на първо място егоизма си.

Аз си го харесвам него, дори да е избухлив. Работи, интелигентен е, обича си семейството, няма изцепки като някои други, дори Гуспата и Финци визирам.

# 172
  • при късмета
"Патриархално" си е патриархално, има си определение и то е известно на всички. Ако някой призовава да се опираме на патриархалното, трябва да е повече от ясно какво има предвид и с какви нагласи е. Това не го прави лош човек, а просто назадничав. Лично мен, такива хора изобщо не ме впечатляват, знам само, че не бих ги издържала в собственото си обкръжение. Първото с което свързвам патриархалното е, че мнението на жената няма никакво значение, не се взима под внимание и мъжа винаги е прав, каквото и да реши. Ами да си берат грижата, жените, които са свързали с тези мъже, на мен няма какво да ми пречат
Когато Гуспата искаше да ги събере край огъня и двата отбора и предложи да споделят свободното си време, да си пеят, свирят и да играят игри, даже организира такава. Радо пак беше настрани, остана си в неговата половина с Аксения и започна да философства как това било стратегия, да им прецени възможностите, особено на жените и било конспирация и не с добри намерения.

# 173
Мисля, че Чавдар се пошегува с патриархалните похвати...Каза страхотни неща за Веселка и я гледаше с възхищение, каза, че е перфектен ратай.
Въобще не се шегува! Нарече Веселка "женица" с възхищение...
Направи ми впечатление като разказваше, че много работи и си позволява да ходи два пъти на почивка, че каза "аз и децата" или "за мен и децата". Ми богинята къде е през това време? Или е сянка, та не е нужно да се споменава, но аз-ът иначе е силно изразен.
Има си и някои добри черти Чавдар, но баба ми би го нарекла "турчин", което не е национална принадлежност, ами вид поведение, характерно за етноса. Предполагам се досещате какво е влагала в това определение.
Като цяло мисля, че изобщо не е тоя благ човечец какъвто вид си придава и това е очевидно доста фалшиво поведение, заради което не му симпатизирам.

# 174
Някак много Елин-Пелиновски ми е този Чавдар. Като го видя, веднага си правя асоциация с Белчо, Сивушка. Представям си как сядат вечер на масата и челядта, начело с жената му целуват ръка за осигурената храна на масата. Мда, патриархална идилия.

# 175
Снощи ми просветна на кого ми прилича с този муден и архаичен начин на говорене - на Румен Радев. Като започне да проповядва и ми призлява. Не се държи като мъж на 47, а като някакъв 70-80-годишен премъдър старейшина. Мирише на нафталин от екрана.

И на мен ми направи впечатление употребата на думата "женица". Другото, което си мислех, е как ли се е радвал, че тестът приключи преди да му се наложи да отговаря в категория "Женски сили" (или нещо подобно беше наименованието). Не съм го гледала в неговия сезон, но ясно виждам това, за което тези от вас, които са, говореха.

# 176
Абсолютно на него прилича. Още в неговия сезон го оприличих на Радев. С това натъртване и съскане. Че и физиономиите им сходни.
Бас ловя, че му симпатизира Чавдар на Радев.

# 177
  • Асеновград
Аксения изобщо не е виждам като силна на дуел , та тя до момента освен да реве от радост , от умора от какво ли не , нищо друго не показа. По едно време чак ми дожаля за нея.
Радо много тъпо парче , как му дойде и това на акъла , за тестовете на Гуспата....Съвсем откачиха тези новите.
Стискам палци отново на старите , искам те да победят в задачите и си вземат предимството.

# 178
Охоо, и на този фон Чавдар чист като сълза. Интересно онзи образ Ивайло дали е бил наясно с роднинските му връзки навремето като се заяждаше с него на тема политика.

# 179
  • Стара Загора
Чавдар похвали Веселка защото е тиха, кротка и си върши домакинските задължения. За него - идеална жена. Ако му се опълчи някоя жена бързо ще му се срине перфектният имидж, който така усилено продукцията му гради този сезон. Вълк в овча кожа.

Общи условия

Активация на акаунт