🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 34 697
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
При първите изцепки Иван според мен имаше желание за подходи с добро ,опита се спокойно да й обясни че не е нормално да й обясняват всяко нещо като на малко дете. Постъпката с взимането на одеяло е абсолютно неприемлива,но за останалото си е прав - никой не е длъжен да дондурка Аксения и да ходи след нея да намила какво трябва да се свърши. В крайна сметка има елементарни задължения, които не изискват дори никаква кой знае каква мисъл-да нахрани и издои 1 крава,да нахрани 10 кокошки и 2 заека, да им изчисти и да сготви на отбора. В този сезон ратаите не ходят на паша с животните, все още имат малко животни и ако сега не може да се справи какво щеше да прави ако я бяха пратили след 2 седмици когато ще има овце и кози? Жената си е напълно неадекватна и определено дразни,а си представете как живеят тия хора с нея. Ние виждаме избрани моменти събрани в 10 минути ,но нейното държание вероятно е ежедневно и по цял ден. За мен е показателно ,че щом Мажена и Мирела ,които опитаха да подходят с добро към нея и те бяха ЗА да й се вземе багажа  значи на всички много им е писнало от нейните циркове.

# 436
И аз не одобрявам постъпката с одеялото, всичко друго, но не и това. И фермерът има право да наказва,  във втори сезон даже Макето заключва Михо в някакво помещение.

На Аксения няколко пъти се опитаха да и обяснят спокойно какво се иска от нея, и защо се стига до такива ситуации, но тя въобще не слуша, крещи и не можеш да вземеш думата от нея. Поведението и е абсолютно неадекватно.

Дидо е страхотен, харесвам го още от неговия сезон.

# 437
Шефовете поставят задачи и очакват изпълнение,  не са длъжни да търсят подход с какви точно думи да ти ги кажат, че да не прозвучи заповеднически и да ги изпълниш. Такива като Аксения са кошмар за всеки колектив, вечно недоволни,  създават напрежение,  изпадат в истерии, викове, тръшкане...И накрая за да има мир и спокойствие, останалите се съобразяват само с тях, и те съответно им се качват на главата. Който не е работил с такива скандалджии, само той не разбира как отравят работната атмосфера.
Което не оправдава и да й крият завивките, де, това беше прекалено.
И не мисля, че Мирела страни от конфликта, също говори с Аксения, а тя и на нея се репчеше и не я остави да се изкаже. И Мажена й каза - нали говорехме да броиш първо до 10...

# 438
Аксения е абсолютно недоразумение природно и няма да я защитя по никой начин.Защото това същество не изслуша думите на никого там, а се
опитваше да изкарва своя душевен дисбаланс като еманация на всичко.Не може да си толкова малоумен, да не чуеш, да помислиш, да се замислиш.Първосигнално реагират децата, тази има претенции, че е възрастна, а даже е майка на свой ред.Като е искала почивка- да беше отишла някъде на групова екскурзия, не да дразни хората около себе си с претенции.Аман от такива като нея.
Единствено упрекрам Иван за наказанието, едно за одеялото, второ за това, че
не ѝ каза в прав текст защо я наказва.

# 439
Наказанието с одеалото беше ужасно, ама да изкарват Аксения жертва-айде няма нужда. Тя ги направи диви и щастливи още преди да е ратай. Опитаха се да говорят с нея, обясняваха, то не вдява. Щом и на наставника каза, че после ще гледа-смятай- Оказва се, че е имала всички правилата за написани, но не е имало кой да чете и да си прави каквото поиска. Няма как да се репчиш на всички и да си вечно навъпреки и после да очакваш уважение и добра дума. А къде беше нейната добра дума към отбора и? Някакво извинение от немай къде. Завършен егоист е. Най-лошото обаче е, че тя май въобще не разбира, как се държи. Симона, колкото и да не я харесвам, беше права за много неща. Иван прекали, но е факт че се опита да говори с нея.

# 440
Как какво им пука. Трябва да се върши работа, а това значи един човек по-малко. Като на нея не й пука обаче, да се маха и да се пече на Поморие. Защо и е нужно предаването щом целта и не е победата, а време за себе си.
Аз пък не съм убедена, че не е лоша Аксения. Два проблема имахме с кравата и двата заради нея, първият път си легна, вторият влезе да се къпе. Един човек с добро сърце няма да постъпи така, а ще се притесни, че е прехранил кравата, сам ще пита какво трябва да направи, за да помогне, ще изпитва вина. Въобще не я интересува, че кравата я боли. Никакво съчувствие не показа.
Също и видяхме да получава съвети и с добра дума от наставника Ники, но тя и него не искаше да чуе, не искаше той да ѝ покаже.

Това обаче не означава да ѝ взимат одеялото, още два дни има до края на ратайствтото ѝ, все ще изкарат. После си избират Радо за ратай, а нея я оставят да си почива. Нека си се къпе и да се пече. Тя не се бори за победата, така че какво им пука. Те ѝ изписаха веждите със злобата си.

Браво и на Влад, че реагира веднага на "малоумна".

# 441
  • София
И как ще я накарат да се махне, с тормоз ли? Не е това начинът за превъзпитаване на възрастен човек. Аксения не става, тя е пълен егоист, нито за животните мисли, нито за съфермерите й. Нормален човек ще се извини, че ги е оставила гладни. Това обаче е част от играта, да успееш да се овладееш и да изтърпиш и такива хора като нея. Никой досега, който е бил от страна на агресорите в този формат, не е стигал до победата. Човек трябва да приеме, че са вкарани различни хора и че е принуден да живее с тях. Не можеш да накараш друг да си тръгне. Докато някой не я бие на арената, ще стои.

Аз даже мисля, че ако я оставят без задачи и да си почива, като минат два дни, сама ще отиде да си иска задачи от фермера. То ще й писне и да лежи, а и вече няма приятелка.

# 442
  • София
Аксения е абсолютно недоразумение природно и няма да я защитя по никой начин.Защото това същество не изслуша думите на никого там, а се
опитваше да изкарва своя душевен дисбаланс като еманация на всичко.Не може да си толкова малоумен, да не чуеш, да помислиш, да се замислиш.Първосигнално реагират децата, тази има претенции, че е възрастна, а даже е майка на свой ред.Като е искала почивка- да беше отишла някъде на групова екскурзия, не да дразни хората около себе си с претенции.Аман от такива като нея.
Единствено упрекрам Иван за наказанието, едно за одеялото, второ за това, че
не ѝ каза в прав текст защо я наказва.
Абсолютно! Hands V
Нищо не може да ме накара да я харесам и нищо вече не може да й изпише веждите. Направо ме плаши липсата й на емпатия към животните, че и към хората - нищо не й трепна, че кравата се мъчи неиздоена, за нея беше по-важно да си почине, да се изкъпе, да си легне. Извиненията към групата не струват пет пари, не са искрени и осъзнати, след като точно след 5 минути е пак същото.
Което не означава, че постъпката на Иван е нормална. Да, фермерът има право да наказва, знаем го от предните сезони. Както и че думата му е закон. Само че да вземеш одеялото на някого в такъв студ е малоумно, буквално застрашаващо здравето и никой няма право на това.
Аз между другото ги намирам доста сходни двамата главни герои в претенциите им - както Аксения няма капацитета да разбере една проста игра и да спазва условията й, очаквайки останалите да толерират грешките й, да търпят наказания заради нея, че и да я успокояват и да я карат да се чувствам комфортно, така и Иван очаква нещо подобно от противниковия отбор - да му помагат, да следят за пропуските му и да правят всичко възможно той да вземе победата. Както се казва, не са най-важни кошниците, стига ние да ги вземем. Joy

# 443
  • Разпиляна във въображението
А защо да я оставят без задачи? Тя не свършваше ли своята работа? Просто не отиваше да търси още Simple Smile

# 444
И аз да дам своите 5 стотинки по темата. аксения не мога да я харесам, просто наглостта й ми идва в повече, но в никакъв случай не мога да приема наказанието на Иван. Това с одеалото и възглавницата беше прекалено, а отделно нямаше топките да отиде и да й каже, че я наказва и защо я наказва, а чакаше тя сама да открие липсващите си вещи. Камелия ми беше много на кантар предната седмица, обаче как веднага подкрепи Иван за одеалото, ме отврати. Имах чувството, че даже, ако Иван не се беше сетил, тя щеше да даде идеята да вземат и него.

# 445
  • У Диспансера ...♥♥♥
Аз изобщо не я съжалявам, нито ми е жертва.
Одеялото беше грешно да се вземе, но за другото са си прави. И Чавдар като почне да ми се прави на самарянин, а ако беше в техния отбор щях да ги видя всички дружно каква песен ще пеят.

# 446
Не харесвам Аксения, но мога да я разбера.
 Работата на ратай е много тежка, много повече отколкото изглежда на екран. Трябва да приготви храна три пъти на ден за 12 души, да измие съдовете. После я чакат задачите в обора неприсъщи за едно градско момиче. Веселка, която е работяга и селския труд не й е чужд, като я попита Иван - Как си?..Отговори -Жива!
 Направете си изводите, за какво иде реч.
Аксения дори се справи много по-добре отколкото очаквах. За един ден се научи на дои и да се оправя в обора. В предните сезони ратаите бяха по двама и си помагаха, учеха се един друг. Отделно фермерът  се включваше в доенето и приготвенето на храната, миенето на съдовете. Всички сме домакини и знаем колко уморително е да сготвиш за дванадесет човека и то по три пъти на ден. Иначе, като характер не ми допада, както всъщност по един или друг начин почти всички от новите с малко изключения, много малко....
Преди време бях чела статия, в която се говореше за психопатите и как да ги разпознае човек. Почти всеки психопат на пръв поглед е напълно нормален, често е много общителен, весел и забавен т.е няма признаци, че е чики рики, но задължително по правило е напълно лишен от емпатия и толерантност към другите.Точно тази липса на състрадание е сигналната лампичка, че нещата не са читави.
За Иван и рускинята, какво да кажа, заораха дъното. Тотална липса на емпатия и състрадание. Букварен пример за психопати.
Скандалите хранят продукцията и пълнят екранно време. Бомбата е заложена още в началото с правилата на Фермата. Дава се власт на един човек и тази власт включва Макаренковските методи за наказанията. Самата продукция използва наказанията, като начин за разбутване на пластовете и нагнетяване на обстановката Пример наказанията на  Ваня и Симона да са заключени с белезници. Това дава предпоставки за ескалация  на напрежението и динамика на агресията. В тази затворена среда хора, които имат склонност към агресия, които са безчувствени и отмъстителни лесно получават поле за изява. Поради затворения характер на групата динамиката на човешката агресия е като на забързан каданс и лошите черти и характери лъсват, като осветени с прожектор.
Камелия ме подведе, харесах я в началото, но точно тя според мен е най-гнилата ябълка в кошницата. Отмъстителна и зла, не се харесаха с Аксиния от първия ден, дали от женска ревност и конкуренция, като най-хубавите жени от Новите или защото и двете са доминиращи  и властни жени, но видя възможност да нарани противничката си и с кеф се наслади на възможността да я мачка. Грозно и патетично.
Иван тръгна със заявките за по-духовен човек, предпочиташ усамотението сред природата далеч от градската суета, а всъщност се показа дребна душица видял се за ден, като шеф не пропусна да се възползва от положението си да мачка, унижава и да се изживява, като чорбаджията господар. Дай на простака власт и му гледай сеира.
Симонката е ясна, колкото и да не й се иска да съдят за нея по корицата, тя е точно това куха, пластмасова обвивка. Казват, че новопокръстените в една вяра стават най-върлите й последователи и са най-безкомпромисни към старите си другари. Та и нашата кокона е най-безпощадна към скорошната си дружка. В  опита си да не я свързват с нея и да не го отнесе стана най-яростната врагиня на Аксения. Народът го е казал "Ако имаш такива приятели, врагове не ти трябват" Обърна си ...., айде ще пиша палачинката, за 5 минути и стана по-католик от папата. Конформизмът й е крайно жалък.

Аксиния се справя със задачите доста добре предвид, че няма никакъв предишен опит, но е много вироглава и не признава авторитети и правила, което създава напрежение и проблеми. Но мисля, че една блага дума, малко поощрение щеше да е достатъчно, за да се успокоят нещата.

п.п. Направи ми впечатление как старите фермери и самата Веселка изведнъж обърнаха плочата, че трябва точно тя да отиде на дуел. Не е случайно, Аксения в разговора си с Мажена каза, че се чуди, ако иде на дуел дали иска да се върне. Няма как продуцентите да изтърват "златната си кокошчица", която взривява кокошарника им, прави им сеири и панаири да я оставят да си тръгне, като полегне на дуела. Ще си я държат, иначе кой ще им пълни ефирното време, ако с нея си тръгнат скандалите и крамолите.
Все пак тази малка манипулацийка и подбутване от продукцията е нищо сравнени, с начина по който са нагласени нещата в други формати, така че мога да го преглътна, а и смятам, че Веселка не е застрашена.

п.п. Дидо голям. Истински джентълмен. Харесвах го и в неговия сезон, харесвам го и сега. Държи се изключително достойно и човешки. Много е  грижовен към животните.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 13:24 от sineva 1

# 447
С всичко мога да се съглася, ама хайде да не я жалим толкова за готвенето за 12 човека. Първо ,че тя ги остави гладни няколко пъти ,второ те не ядат 3 степенни менюта. Нямат и много продукти та са неща които стават в тенджера върху огъня - демек супи, някой спомена варено жито за закуска,боб, яхния с каквото има и изобщо ястия,които горе долу сами се готвят. Съответно Аксения реже едни зеленчуци ,бута ги да се варят и през това време има възможност за си измие чинии,да почине или каквото там е преценила. Минали години ратаите или фермера мелеха брашно,сега явно всички могат защото миналата седмица при фермерството на Калин дадоха Мажена да мели. Явно ратая няма задължения към хляба и има една проста супа/манджа да направи

# 448
Хора , много лесно раздаваме тук квалификации - малоумна, психопат / защото сме чели статия/ и прочие. Нищо лично към авторите на постовете, /не ви познавам, и в общи линии съм съгласна с мненията/,но нека запазим и ние добрия тон и да имаме емпатия, моля!
    Сега по темата - аз не възприемам Аксиния като жертва.За мен тази жена, както и преди писах няма  правилна преценка за себе си и е завършен егоист. Но ИВан и Камелия постъпиха неправилно от човешка гледна точка.НЕ биваше да я лишават от одеало и възглавница, каквито и правомощия да има фермерът.
  Иван не ми харесва , плаши ме нещо в погледа му и отношението му към жените. Не ми хареса и нчинът , по който се подхилкваше , докато Бети оценяваше. НЕ иска да чуе Дидо какво му говори,да вникне в думите му и с това по нищо,ама по нищо не се отличава от Аксиния. Изключително арогантно поведение демонстрира и докато отговаряше на Аксиния с пълна уста, сърбайки , и докато обсъждаше наказанието с другите.
  Доколкото видях , май не само ратаят може да готви. Нали спрягаха Симона да прави таратор, а и в другия отбор някой друг нещо готвеше.Ако е така, защо никой не помогна за вечерята, за да е на време и достатъчна? 
   Ако другите от новите знаеха за одеалото, вкл. и жените, хич не им прави чест ,че си премълчаха. Надявам се Мирела да е неконфликтна личност ,  не да мишкува.Но съдейки по себе си ,има конфликти,в които и двете страни са инат и аз просто не искам да се меся.
   Дидо го харесвах още от неговия сезон , харесвам го и сега.
Веселка дано се опази и не я подхлъзнат в избора на втори дуелист.Визирам Нина , напр. -  искала Веселка да отстрани Акси. Че отстрани си я ти,като искаш. За мен , ако Веси избере Мажена е окей. Какво значи млади, стари- всички са вътре с  една цел и знаят , че има дуели/аз много искам да участвам във формата, но съм с телосложението на  Мажена и това ме спира/.

# 449
Аксения трябва да е наясно ратая какво трябва да прави, тя просто се ядоса, че я пратиха за ратай и затова ги разиграва. Когато кравата не поиска да стане тя даже не отиде да види какво е станало. Само реве, но няма никаква връзка с реалността. Иван подходи подло като и прибра завивките, вместо това д я беше предупредил просто, че ще я накаже. Както писах и преди, те я пратиха ратай за наказание, но всъщност наказаните са те, защото тя е лигла. Съжалявам, че пращат Весела, а не нея на дуел.

Общи условия

Активация на акаунт