🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 34 740
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Общо взето се получава като миналия сезон. Колкото и дразнещ да е някой, никога няма оправдание всички да се държат с него по този начин. Най-тъжното е, че си мислиш, че подобно поведение трябва да бъде оставено някъде в дълбините на 5-ти клас, но тези последни няколко сезона ни демонстрират, че много възрастни (и то с претенции) не надживяват ранните тийнейджърски години. Нагласите ще се обърнат и още как. Може би не толкова силно изразено, колкото за Ваня миналия сезон, защото там съвсем не хванахме нишката в началото защо стана такъв огромен дразнител, а и там се създаваше усещането, че двете утрепки са готови дори и на физически тормоз. За сега не бих казала, че глупаците от този сезон са стигнали чак дотам, но пък има време всичко да видим. За щастие тук поне има старите, които носят някакъв баланс в отношението към Аксения, било и по егоистични подбуди, въпреки че предпочитам да вярвам в доброто.

# 421
  • София
Не си взеха поука от миналия сезон, когато именно тормозът върху най-дразнещия го изстреля на финал.

# 422
Аксения трудно ще я харесам, но наказанието си е гадно и гнусно. Особено това с одеалото. Аз съм мега зиморничева и ако някой ми вземе така одеалото, ще изяде някоя греда и ще си изляза..

Аз през цялото време бях благодарна, че си имам мъж и не ми се налага да избирам партньор в живота измежду разни ивановци и радовци. Ако тези млади мъже са представителна извадка... оле-мале е положението... Гледаш ги големи, високи мъже, свъсили вежди, а с душички като на петокласниЧКИ (натъртвам на женския род!!!). Дънооо!!!

# 423
Фермата е точно извадка на българското общество , колкото и да се опитваха от продукцията да избягат от миналия сезон започна да мирише на същото.
Какво имаме тук - “мъже” биещи се в гърдите колко са добри , някой от тях мишкари, комплексари и насилници колкото и да е преувеличена тая дума. Имаме и няколко кифли отишли там на курорт с претенции и фасони и една зъбла Камелия,която само дебне мършата и чака да кълве , още няколко които са чисто и просто зрители включително и “мъже” на ужасно поведение.
Добре че старите са там, че да гледаме нещо добро и по правилата , нещо хубаво и интересно.

# 424
Да, винаги има насилник, "мама", веселяк....Тук въпроса е да не прекаляват с ефирното време за насилниците и плямпачите.
Дидо!!! ❤️
Във всяко мини общество да има по един Дидо.
Не знам защо не го харесвах, не гледах сезона с него, точно заради това, че още при представянето знаех, че ще му дадат наградата.
Никога не съм си помислялла, че мога някога да го харесам. Но ето, че имало защо да е победител!
Вече няколко епизода обаче кардинлно си промених мнението за този мъж.
Нека има по един Дидо навсякъде около нас.

# 425
Харесвам Дидо като участник във Фермата. В смисъл, в реала ми е неутрален, но в предаването е пич. Човек, който гледа с такава любов малките теленца, няма как да остане безучастен към страдащата Аксения.

От друга страна, сега разбрах защо Иван си търси приятели във Фермата Grinning

# 426
  • Разпиляна във въображението
Аксения нямаше да е много трагична, ако бяха намерили подход към нея. На някои им е необходима една дума, на други повече. Явно е от вторите. Върши работата, криво ляво.
Не е като да не са разбрали останалите, че е останала без възглавница и одеяло. Тя отиде и директно попита Иван. Той насмешливо й се обясняваше, докато хапваше от храната, която тя в крайна сметка сготви.

Неприятно впечатление ми направи Симона, която от близък човек, се превърна в най-върл противник. Видя "спасението" си, но ще й е за кратко.

# 427
Брех, все пак следя и това предаване чат-пат. Двата отбора вместо стари и млади, може направо да се кръстят "хора, постигнали душевно равновесие" и такива, дето не са. То си е цял манталитет и отношение към живота. Няма дори общо с опита. Ако вземат същите отбори и им дадат някакви модерни градски задачи, дето "младите" ги могат по-добре - отново "старите" ще посрещнат предизвикателствата по-благо и уравновесено и няма да бързат да се самоизбесят, а ще се подкрепят взаимно.

За мен е показателно за поколенческите проблеми, че при младите изобщо трудно се постигат стабилни приятелства. Уж първите приятелки Симона и Аксения при най-първия по-сериозен трус захвърлиха това като използван консуматив. Симона извади големия нож веднага да го забие на падналата си приятелка - защото трябва да бъде с печелившите и силните на деня, не може да подкрепя някакви паднали духом загубеняци. Това си е манталитет, много характерен за цяло поколение. Но ми е ужасно любопитно после дали Симона ще може да се справи по-добре като ратай, дето сега критикува много смело и с доста крайни епитети качеството на работа на довчерашната си първа приятелка.

Нямам представа точно защо, но признавам, че от едно време с появата си в Д2 никога не харесах Дидо. Обаче тук във фермата ми прави отлично впечатление. Представях си го съвсем друг човек - нахакан и самодоволен (в стил Радо), а той е търпелив, внимателен и загрижен. Поздравления за него, сега ще го оценявам по-добре и в Д2, колкото и да бе глупаво от моя страна поначало да имам безпочвени предубеждения към човека.

# 428
  • Буркина Фасо
Аксения нямаше да е много трагична, ако бяха намерили подход към нея. На някои им е необходима една дума, на други повече. Явно е от вторите. Върши работата, криво ляво.
такива ги има много в ежедневието. в работническите колективи пък са най-дразнещи.
почиват/скатават се когато си поискат поради "желание" на тялото им, а когато всички общо почиват тогава пак се включват понеже всичките почивали. говориш им 1-2 пъти, но те си знаят своето. такива не са за хвалби.

# 429
Вече сте казали всичко по отношение на нечовешки грубата постъпка на Иван и Камелия. Чета и виждам, че сме единодушни, че Аксения е опърничава и глуповата, но аз продължавам да смятам, че тя се манипулира изключително лесно. С някоя добра мъжка приказка и малко ласкателство направо грее. Когато искаш някой да свърши нещо за теб обикновено не вървиш срещу него, а му влизаш под кожата. Истина е, че Иван не намери подход, истина е и, че не му се търсеше след всички разправии и демонстрации от страна на Аксения. Но понякога човек трябва да преглътне егото си, за да получи това, което иска.

Моля ви, не сравнявайте миналия сезон с този, тъкмо се загледах.

И все още, Аксения някак не може да ме подразни толкова, колкото да речем Камелия. Аксения буди у мен смях, тя е една заблудена женица, тип мамина Богданка. Но не е лош човек. Просто е ограничена.
Камелия обаче - не съм сигурна. Не е редно да квалифицираш някого от пет епизода на Фермата, но мисля, че е подмолна и не съвсем бяла и добра, така да го нарека. Доби самочувствие от първия двубой, силна е физически, но не ми харесва, като човек. Мисля, че с правилния подход с Аксения човек би бил по-спокоен, отколкото с Камелия.

И последно - много се смях с таратора Joy добре де, чисто като домакиня, не ти ли хрумва, че огромни мъже, полагали цял ден физически труд не можеш да нахраниш с … таратор. Joy

# 430
За Аксения и таратора - или тази мома винаги вечеря навън някъде, или свекърва й готви у тях, защото с таратор и аз няма да се наям, нищо, че съм 50 кила. Това са елементарни "познания". А може и нарочно д а го е направила, но има ли капацитета да измисли такова заяждане, не съм сигурна Grinning

Камелия не ме кефи, ама хич! Още в отношенията си с Ангел имаше едно кофти кокетничене. Пролича си и колко е злобничка. Същата е и Симона. Но така сме жените, нула женска солидарност.

# 431
Е, независимо от килограмите никой не би се навечерял с... тараратор.
Тя не мисли, казали са ѝ таратор, значи прави таратор.
Жената е на почивка се пак. 🤣

# 432
  • Вестерос
Oт клипа на Мирон става ясно защо Веселка е първи дуелист, мислели са, че ако е Аксения, тя щяла да дръпне Лили като най-слаба. Гуспата мисля, че Лили ще бие Аксения. Аз обаче не съм съгласна, че Лили е най-слаба. Най-слабото им звено е Нина. Лили имаше победи на дуел, даже отстрани Христината, нищо, че после я върнаха, а Христината не беше хич слаб опонент. Та, затова са избрали Веселка, която се колебаела
Скрит текст:
между Симона и Аксения уж
, ама не била решила, Гуспата я навиваше за
Скрит текст:
Мажена
. Според Веселка не ѝ отива да я избере, но за Гечо и Яни няма проблем също, все пак това била играта.

# 433
  • София
Аз пък не съм убедена, че не е лоша Аксения. Два проблема имахме с кравата и двата заради нея, първият път си легна, вторият влезе да се къпе. Един човек с добро сърце няма да постъпи така, а ще се притесни, че е прехранил кравата, сам ще пита какво трябва да направи, за да помогне, ще изпитва вина. Въобще не я интересува, че кравата я боли. Никакво съчувствие не показа.
Също и видяхме да получава съвети и с добра дума от наставника Ники, но тя и него не искаше да чуе, не искаше той да ѝ покаже.

Това обаче не означава да ѝ взимат одеялото, още два дни има до края на ратайствтото ѝ, все ще изкарат. После си избират Радо за ратай, а нея я оставят да си почива. Нека си се къпе и да се пече. Тя не се бори за победата, така че какво им пука. Те ѝ изписаха веждите със злобата си.

Браво и на Влад, че реагира веднага на "малоумна".

# 434
  • Асеновград
С таратора беше смешна работа , но все си мисля че по виновен е Иван. Той като цяло не намери правилният подход към ратая си. Те смятаха , че като всички е нападат и постоянно критикуват , тя ще мълчи и изпълнява. Въпреки всичко направи супата.
За обидите които и отправи пред всички , дори няма да коментирам.  За всички мишоци ,които гледат отвътре и по никакъв  начин не реагират на случващото се , а дори подклаждат скандалите.....Мнооого жалко.
 Браво на Дидо , така трябва да реагира мъж и най вече човек. Аксения не е за този формат то е ясно , но от човешка гледна точка , така не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт