Отговори
# 90
Има професии, в които няма как да закъсняваш всеки ден. И няма как да тръгнеш по-рано - учители, лекари, машинист и др. Но, повярвайте ми, ако една майка с такава професия, която е стриктна, взима болнични 2 пъти в годината за по 3 дни и накрая поиска да отиде веднъж по-късно заради детето, а ѝ кажат, че то е, както се изразиха тук - личен проблем, е тогава... Аз така напуснах предишната си работа. Детето не ми е проблем, то е моя отговорност.

# 91
За един път, даже не в годината, а на тримесечие, никой няма да прави проблем на една майка. Мисля, че за съвсем друго поведение ставаше дума.

# 92
Как е възможно човек, при това жена, да не прави разлика между концерт и грижа за дете. За мен тук по-скоро ти имаш някакъв психологически проблем, отколкото да има проблем в другите

# 93
  • София
Прави разлика. Но на работа сме равни. Няма значение кой с деца и кой с концерти. Всеки за себе си прави сметка.психологически проблем нямам. Разделям личното от служебното.

# 94
Как е възможно човек, при това жена, да не прави разлика между концерт и грижа за дете.
Не, тя не приравнява двете неща. Смисълът беше, че всеки има различни приоритети и всички трябва да имат равни права на работното място относно отсъствията. А не все едни и същи, без реална нужда, да ползват детето или нещо друго за оправдание. С това съм съгласна и мисля, че е точно по темата.
А и защо се очаква автоматично, щом е жена, да проявява разбиране по въпроса с децата (на другите)? Не е редно да се обобщава така.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 06:46 от bell_87

# 95
Във форума масово се обощава, ама в тая тема много докачливи станахме на тема обобщаване.

Като един мъж се държи зле с жена си - веднага идват жените да казват колко са лоши мъжете.
Като я изостави - такива са мъжете.
Като е путьо - такива са мъжете.

Ама сега - вече за десети път подчертавате - не бивало да се обобщава.

Явно ако обощенията са за мъжете - нема проблем. Ама като са за жените - не бива да се обобщава.

# 96
  • София
Прави разлика. Но на работа сме равни. Няма значение кой с деца и кой с концерти. Всеки за себе си прави сметка.психологически проблем нямам. Разделям личното от служебното.
Точно така е.
Освен това, ако ти не си свършиш работата, друг ще трябва да ти я върши. Ако е инцидентно – добре, но ако не е? Останалите също имат личен живот.

# 97
Аз друго се чудя - колко трябва да ù е прекипяло на жената, за да се стигне до този тъй възмутителен език по адрес на майките в редовен болничен, а за да ù прекипи - колко ли нагла трябва да е била майката, която визира. Да не се лъжем сега, че възмутената си е някакъв родèн злобен боклук и си плюе по принцип. Зад тази реакция стои поне един реален човек, който здраво е прекалил.

# 98
Във форума масово се обощава, ама в тая тема много докачливи станахме на тема обобщаване.
Скрит текст:
Като един мъж се държи зле с жена си - веднага идват жените да казват колко са лоши мъжете.
Като я изостави - такива са мъжете.
Като е путьо - такива са мъжете.

Ама сега - вече за десети път подчертавате - не бивало да се обобщава.

Явно ако обощенията са за мъжете - нема проблем. Ама като са за жените - не бива да се обобщава.
Аз винаги съм против обобщаването, който е чел мои мнения тук, би трябвало да е забелязал. И, не, не съм се засегнала, само направих опит да изясня ситуацията.

# 99
Точно заради честите отсъствия работодателите не искат хора с малки деца.И са прави. Това, че някой иска деца, не е проблем на околните. Решил си да имаш дете, трябва да си преценил как ще го гледаш и издържаш.

# 100
Никога не са ме питали на интервю какви деца имам и кой ги гледа. Няма как да знаят майка ли съм, не съм ли. Но ако искам да си тръгвам в 4 и да не си отработвам ежедневно, със сигурност ще е проблем.
Лично аз като колежка не бих толерирала такова отношение и бих ескалирала.

# 101
Точно заради честите отсъствия работодателите не искат хора с малки деца.И са прави. Това, че някой иска деца, не е проблем на околните. Решил си да имаш дете, трябва да си преценил как ще го гледаш и издържаш.

Ми изобщо не са прави. Защото един вид приемат, че няма да си вършиш работата, щото имаш дете.

Аз пък лично бачкам на работи, където няма значение точно в колко и кога си тръгваш. Работиме да направим определен продукт в определен срок - ако искаш може и да не се появиш ни един път - важно е кодът да пристигне на време. И затова не виждам голямата драма.

# 102

Ми изобщо не са прави. Защото един вид приемат, че няма да си вършиш работата, щото имаш дете.

Аз пък лично бачкам на работи, където няма значение точно в колко и кога си тръгваш. Работиме да направим определен продукт в определен срок - ако искаш може и да не се появиш ни един път - важно е кодът да пристигне на време. И затова не виждам голямата драма.
И сега си представи, че работиш в екип с някой, който всеки месец е в болнични по две седмици, основно ти вършиш цялата работа, но възнаграждението е по равно. И така цяла година.

# 103
  • София
Ако на мен така не ми се явяваш като колега, защото кодът само ти е важен, ще стане проблем в един момент. Дори при вас писането на код не е като да хванеш и да прекопаеш сам градината, а се комуникира и с другите колеги. Най-важното в една екипна работа е ефективната комуникация, а част от нейното осигуряване е и присъствието на хората от екипа на място. По един начин се държат хората физически в офиса и по съвсем друг като ги няма или отсъстват част от хората.

Може да не се хареса на доста хора тук, особено на майките, но към момента, ако аз трябва да наемам хора, не бих наела майки с малки деца. Сори, обаче бизнесът си е бизнес. Ако не можеш да се справиш с изискванията на работното време и присъствието, няма и как да те наема. Не може някой друг да ти поема срещите, да ти променя твоя график и своя график да се чуди как да съчетава и като цяло работата няма да върви. Ако не можеш да осигуриш присъствието си покрай ангажименти с детето,   или си намираш начин да можеш да присъстваш, или си търсиш друга работа, или си правиш сметката и работиш сам. Но като работиш сам пак няма никой клиент да ти търпи вечните отлагания на часовете.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 13:34 от Andariel

# 104
  • София
Няма как да отсъства толкова, освен ако за болничния не минава през ЛКК, което се и заплаща. Все пак дните, заплатени от НОИ са ограничени.

Общи условия

Активация на акаунт