Отговори
# 120
Усещам, че пак ще има метла. То бива, ама чак пък толкоз...

# 121
Разбирам, че някои хора са свинкали да се налагат и искат целия форум да се върти около тяхното мнение, ама аз лично не съм съгласен с това. Кое бива, кое не бива? Какъв точно е проблема, Нарци?

# 122
  • София
Бояне, темата не е за тези, които официално, черно на бяло са договорили различно раб. време, а за тези, които не са го направили, но системно закъсняват или си тръгват по-рано, защото имат ангажимент с детето си. И считат, че другите са длъжни да се съобразяват с това.

# 123
Лоши хора са те - ок. Лоши хора. Какво да кажем повече? Борим се с тях и това е.

# 124
И сега очаквам - вие откъде знаете кой какво се е уговорил. Да те преваря - знам. При нас не съществува вариант да се уговаряш. Но съществуват разни с "привилегии", дето сами си решават, че ги имат. И да, дразнещо е. Аз моите деца съм изгледала, защо трябва да подромагам гледането на децата на колежката?

# 125
И сега очаквам - вие откъде знаете кой какво се е уговорил. Да те преваря - знам. При нас не съществува вариант да се уговаряш. Но съществуват разни с "привилегии", дето сами си решават, че ги имат. И да, дразнещо е. Аз моите деца съм изгледала, защо трябва да подромагам гледането на децата на колежката?

Ами бори се с нея. Има съд, агенция по труда, шефове. Успех.

# 126
Честно, това с нахвърлянето върху майките ми е същото като опашките, пък и всичко друго в България. По Бг опашките постоянно се намират хора, които или бързат за някъде или си се пререждат защото всички така правят. И накрая всички раздразнени, нервирани и скачат един на друг. Като се свърши с самочувствието за приоритетщина и злоупотреба на всяко ниво на общуване, ще спрат и всички да мрънкат в тая държава.

Няма начин да се изравни “детето е болно” с “искам на концерт”. Тоя концерт няма да плаща на бездетните пенсията примерно, когато такъв лайфстайл са си избрали. Не знам в Бг колко се злоупотребява с извинения като “детето е болно”. Предполагам се случва (като опашките). Но си има и регулации и регламенти и има уважителни и не толкова уважителни изключения. Ако няма гъвкавост - примерно: трябва да прибереш детето в 4.30, взимаш 30мин обедна почивка. Взимаш и отпуска понякога, когато детето е болно. В мойта чужбина на майките не дават болнични за децата. Пък и по принцип - имаш само 3дни в годината на заплата, за останалите, държавата плаща както на безработнте. Някаква опция трябва да има все пак за жените предлагаща гъвкавост, задължение на обществото е.

И ако всички не се бутаха като по опашките когато е необходимо само и не злоупотребяваха, по добре щеше да е в България.

# 127
За онези, които бямат капацитета да погледнат по-далеч от носа си и вече нам колко страници не схващат - проблемът е, че въпросните Майки с главно М не желаят - повтарям, не желаят! - да договорят други условия, защото не искат да губят и един лев и предпочитат да цакат колегите си, разчитайки на съжаление. И са ужасно неприятно изненадани, когато евтините им емоционални номерца почнат да удрят на камък.
Сериозно, колко точно зле трябва да е човек на втория етаж, че да не разбира или да няма желание да разбира нещо толкова неописуемо елементарно? Та чак се стига до нарочно изопачаване кой какво е казал. Че е трито, трито е, но някои бисери си седят. Изопачаването е симптом на любимото тук НЛР... ама нали присъстващите не е възможно да са с НЛР.

# 128
  • София
Ако не е регулирано законово, е въпрос на личен избор с кого и кога ще се съобразяваш.

# 129
А за мен цялата тема е символ на омраза и някво лично неудовлетворение. Някой не иска да си гледа в паничката и все друг му е виновен.

# 130
А за мен ти просто подготвяш аудиторията, че когато тръгне жена ти на работа след майчинството, ще е от скатавките. Ти ще го взимаш ли, като си на свършена работа, а не на работно време, за да може да да си изкарва целия работен ден?

# 131
Да, подготвям я. Защото много ми пука имиджът на мен и жена ми в БГ мама. Тя жена ми между другото е от най-големите скатавки - работеше все лесни работи - 6 дена по 12 часа в ресторант, сега докато гледа детето, учи и в Софийския. Изобщо рядко работи дето се казва. А и баби и дядовци много рядко помагат. Моите родители бачкат и живеят сравнително далеч. Нейните не са живи. Изобщо - жена ми си е скатавка от всякъде.

# 132
А жена ти ще излиза ли от ресторанта да взима детето? Или понеже ти си в офис, ще тръгваш в 4 и после 2 часа ще отебаваш работата до 6, че няма кой да се занимава с малкото?

# 133
Първо - жена ми няма да бачка повече в ресторант - затова и учи в СУ - надява се да започне в офис.

(Ей много мразя обяснителния режим - ама....после ще излезне, че бягам и шикалкавя).

Идеята е - сега да почне детето ясла, тя завършва януари магистратурата. До януари няма да бакча и ще живеем с моята заплата.

След това ще почне да си търси работа.

Не мога да кажа точно какво ще стане през февурари 2023 - не съм си правил планове чак до там.

По принцип - ако в нейната работа не са никак гъвкави, ще го взимам аз, надявам се и моите родители чат пат.

Не ми е проблем да си бачкам хоум, детската е на 50 метра от вкъщи. Ако трябва ще бачкам след като го взема. А и както казах - за мен е важно да си напиша скриптовете, а не точно кога и колко време. Така че ще го измислим.

# 134
  • София
А за мен цялата тема е символ на омраза и някво лично неудовлетворение. Някой не иска да си гледа в паничката и все друг му е виновен.

Точно това казвам и аз – имаш си паничка (дете, семейство, ангажимент), гледай си ги, не ме ангажирай мен с тях. Аз съм дошла да си свърша моята работа, не ме занимавай с твоята, защото не си могъл/а да си гледаш паничката.

Общи условия

Активация на акаунт