Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 255
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Много старите къщи, паянтови, селски са били по-ниски, хората са били по-ниски.
Но около София има не-малко къщи, строени някъде 70-те и 80-те години на миналия век, когато хората вече не са били толкова ниски. Много отдавна една позната ми беше разказвала, че е ходила на оглед на къща в Симеоново, междуетажие - 2-2,10 м., това точно й беше направило най-голямо впечатление.
Мой роднина събори една стая от стара къща (ниска къща) и построи нова стая - 2,80 м. Че и таван имаше дори отгоре. Всичко с проект и с документация, той беше маниак по темата. А иначе стаята - от 3 страни външни стени, от 2 страни - трикрилни прозорци (изток и юг). Трудноотопляема. Но беше млад, като направи това, сигурно баща му нямаше така да строи.

# 226
Аз мисля,че височината на таваните е зависила от всеки един фактор,който сте изредили по-горе.Познавам хора,които заради план,трябваше да снишат единият етаж.Направиха го с първият.Вторият нормално.Други наистина са били по-дребни,а трети,за да отопляват по-лесно.Нашата къща,кооперация  е от началото на миналият век.Първи и втори етажи 3,20м.Третият последен е по-нисък.Не знам колко точно,не съм питала съседите,но ми е леко ниско,когато съм у тях.Вкъщи свалихме тавана до 2,80м.Даже съм го писала преди години и в интериорните теми много ме критикуваха.Ами не беше уютно преди това нищо,че все така съм живяла.За отопление не съм усетила кой знае каква полза.Никога не сме пестили,не мога да седя на студено вкъщи.

# 227
Главната причина за по-ниските етажи е икономията. Не само за отопление, но и като цена на строителството. Затова обществени сгради и по-стари "аристократични" домове са с тавани по 3.20, дори 3.50 ба места. А не защото хората са били по 3 метра високи там Joy Едно време не са се спазвали стандарти за жилищно строителство и всеки си е правил каквото иска.

# 228
Едно време не са се спазвали стандарти за жилищно строителство и всеки си е правил каквото иска.

Не знам за кое време говориш, но аз бях намерила преди време (дори пуснах линк в една от имотните теми) за предшественика на ЗТСУ и ЗУТ от времето на Царство България (някъде около 1920 г. ориентировъчно). Изключително полезно четиво, жалко че част от тогавашните изисквания не са останали във времето.
И си имаше точни изисквания за височина на сградите и помещенията, за видовете помещения, изложение и т.н., за регулационните линии, за "хармоничност" (така да го нарека) на линиите и облика на сградите по дадена улица и в даден  квартал.

# 229
Главната причина за по-ниските етажи е икономията. Не само за отопление, но и като цена на строителството. Затова обществени сгради и по-стари "аристократични" домове са с тавани по 3.20, дори 3.50 ба места. А не защото хората са били по 3 метра високи там Joy Едно време не са се спазвали стандарти за жилищно строителство и всеки си е правил каквото иска.

Понеже съм живял 20+ години в подобна кооперация с 3.60м тавани от 1924г. съм почти убеден, че тази сграда ще надживее новото строителство. Стените са по 80см...

# 230
# 231
Точно на пътя за Факултета?

# 232
Идея нямам какъв е района, не го познавам

# 233
Не знам къде точно ще я строят сградата, но Житница като пресече Мушанов отива точно във Факултета.

# 234
Не знам къде точно ще я строят сградата, но Житница като пресече Мушанов отива точно във Факултета.

Е това е много преди Факултета. Като идваш от Борис и караш по Житница, отдясно има една огромна зелена поляна преди депото на трамваите. Всичко е продадено и ще се строи там.

# 235
  • София
Не е много преди Факултета - от колелото на 22 ( края на Галакси терена ) до махалата са 200 метра - не гледай само къщите, ниските блокчета са също изцяло цигански.
Ако е съвсем близо до МС ОК тази сграда, може и да се направи компромис, но имам съмнения, че не е.

# 236
На някой ако му се занимава с търгове:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c165649622303553&slink=8ofwcw&f1=1

# 237
трафик, шум и мръсен въздух
за един плюс не се сещам

Но трафика по Данаил Николаев и по моста Чавдар е огромен и ще е много шумно и прашно, дори на високите етажи.

Това няма да им попречи обаче да построят детска градина както се чува. На мястото на т.нар. животински пазар. Безобразно място за детска градина!

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 10:22 от Ско

# 238
Някой има ли информация за инвеститора на Ел Класико https://www.el-clasico.bg/tristaini-apartamenti/
Лошото е че е на самият булевард и ще е мръсно и шумно поне на първо четене

# 239
Тази обява виси отдавна и явно има някакъв голям проблем или силен интерес, защото преди доста време мои близки се опитаха да видят имота, което се оказа невъзможно...

Общи условия

Активация на акаунт