ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 085
  • 831
  •   1
Отговори
# 555
За чужбина - нито аз, нито детето ми (на този етап) харесваме "стерилността" на живота в чужбина, особено пък в някои държави. За екскурзия и почивка - да, но не и за живот там..
+ 1 и ние така.
А откакто с наборката гледахме “What is a woman?” на Мат Уолш, още повече се отрезвихме и казваме: “Не, благодаря”.
За който не го е гледал, хвърлете един поглед, вече е преведен на български:

# 556
  • у дома...
Хепи
За чужбина - нито аз, нито детето ми (на този етап) харесваме "стерилността" на живота в чужбина, особено пък в някои държави. За екскурзия и почивка - да, за по няколко дни, но не и за живот там..
Испания и Италия, сестро. Там е за нас. Всичко останало колкото повече е на север, толкова нещата вече стават далече от нашата народопсихология. Особено като става реч за някои, типично по нашенски,  тарикатлъци. А и ние сме по-близо и географски, и като поведение до южняшките майки-орлици на златни яйца.

# 557
  • Някъде в Европа...
Просто_майка 🤣🤣🤣, точно това имах впредвид. И то Испания - Андалусия, Италия - Южната част 🤣...И да видиш какви "бели главички" ще сме 🤣
Жасмин, + 1, гледала съм го филмчето и съм на мнение, че ще дойде време и ще се отчете, че разни свободии са ни "изяли главата", ами дано не сме живи...

# 558
Само мен ли ме влече живот у скандинавието?!?! Някакъв психопат съм.  Но като майка орличка може да пробвам Италия, ех...Blush

# 559
  • у дома...
Само мен ли ме влече живот у скандинавието?!?! Някакъв психопат съм.  Но като майка орличка може да пробвам Италия, ех...Blush
Хепи, остави туй Скандинавие. То студ там. Пък и едни такива надути... Виж, южните страни е добре - сиести, слънце и... Маняна!

# 560
И аз съм голям фен на Италия и намирам доста прилики между бг и италианския манталитет. Сродни души, сроден климат, слънце, море, хубава кухня, там се чувствам като у дома си.
В Испания още не съм ходила, но скоро ще поправя грешката.

# 561
С Жасмин сме за Тоскана🙂
Жасмин, точно по същия начин и аз се чувствам в Италия❤️ Все едно моите усещания си описала!

# 562
  • у дома...
С Жасмин сме за Тоскана🙂
Жасмин, точно по същия начин и аз се чувствам в Италия❤️ Все едно моите усещания си описала!
Щото не сте били в Испания. Рали, Светле, каже те им! Или да не им отваряме очите Joy

# 563
С Жасмин сме за Тоскана🙂
Щото не сте били в Испания. Рали, Светле, каже те им! Или да не им отваряме очите Joy
Била съм само в Барселона, да🙂
Сърцето ми остана в Италия❤️
Нищо де, ще сме на разменни начала😋

# 564
Значи тия с по две деца може да разчитаме да се разчекнем между Италия и Испания Joy

# 565
Значи тия с по две деца може да разчитаме да се разчекнем между Италия и Испания Joy
Хепи😃
А тези с по едно, ммм?🤔

# 566
Еми ще се мъчите само на едно място
И ще ни гостувате Joy

# 567
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм била в 45 държави по света, в някои от тях по 10 пъти.  Много обичам да се връщам после тук и много си обичам България. Обаче....доста негативни неща от България никъде не съм ги видяла. С годините започват все повече да ме дразнят. Примерно да отгледаш дете, да го възпиташ да стане чудесен млад човек и цялото бъдеще да е пред него и някой австралопитек с 3 вида наркотици и алкохол в кръвта, с 20+ предишни нарушения да го отнесе с 160 км в час. И да е подпрян здраво от Държавата. Или тоталната липса на актуално законодателство, което да защитава жените и децата от насилие. Такава черна хроника на убити жени е направо потресаваща. И импотентността на държавата да се справи. Или за липсата на елементарната култура да си изхвърлиш боклука в реката, дерето или край пътя. Или да си събереш творението на кучето. И още, и още...Затова казвам, че в моя балон е добре, но по пътя от балон до балон не се знае дали ще стигна жива. Няма законодателство, няма наказуемост, всеки се оправя както може. Та ако си говоршм за свободия,  тук у нас е в най-чист вариант. Тежко е,  но за децата си желая по-добро място - то не откъм природа, климат или архитектура, а откъм хора. Важното е, че имат избор и сами ще преценят къде искат да живеят. Защото има хора, които нямат този избор.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 18:36 от gadamer

# 568
  • Някъде в Европа...
С Жасмин сме за Тоскана🙂
Просто_майка, Барселона не е тази Испания, която искаме 🤣, тъй да знаеш 🤣. Андалусия е истината 🤣 - каталунците да ни работят, ние като андалуски - да се наслаждаваме 🤣 на живота 🤣

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 19:06 от AIR

# 569
  • у дома...
Истината е, че където и да ходим като туристи, реалността е една. Друга е, ако живееш там като емигрант или временно пребиваващи чужденец и съвсем, съвсем различна когато си местен. Никъде нищо не е перфектно и идеално. Просто трябва преди да видиш треската в нашето око, да видиш гредата в тяхното. Но и да си съвсем честен, поне пред себе си. А за пред обкръжението всеки казва и се държи така, както е актуалното в дадения момент.

Общи условия

Активация на акаунт