ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 063
  • 831
  •   1
Отговори
# 600
България е прекрасна, аз също намирам нашите градове и села за много красиви, някои абсолютно уникални,за съжаление проблемите ни са други и дълбоки.
За Белоградчик съм сериозна, може да се разберем лятото да направим една мини обща екскурзия:) с наборите, разбира се Joy

# 601
Люба, + 100 Hands Plus1
Не се карай и сърди на набора, ще мине и този период. Heart

Белоградчишките скали са магично място, не знам да има друго такова.
Видин и Русе са градове с прекрасна архитектура и древна история (за Видин не знаех безброй неща, древен град, навсякъде разкопки, а е бил и част от Австро-Унгария за около 6 месеца през 18 в.). Всички белези на разруха там са от периода на демокрацията - 90 г. и до днес. Дотогава е бил процъфтяващ град, което е повече от показателно.

Русе... еее, неслучайно му казват малката Виена, прекрасен.

И аз обичам да обикаляме из БГ, целта ни е да запознаем децата с максимално много български красоти, да натрупат познания, а после като станат пълнолетни.. каквото и както решат, ние създаваме базата само.

# 602
  • Някъде в Европа...
България е прекрасна, аз също намирам нашите градове и села за много красиви, някои абсолютно уникални,за съжаление проблемите ни са други и дълбоки.
За Белоградчик съм сериозна, може да се разберем лятото да направим една мини обща екскурзия:) с наборите, разбира се Joy
ЗА съм, може и с колелата 🤣, но ми е ужасно трудно предвижването до там без кола, да не кажа, че няма и транспорт от центр. Сев. България до крайна Западна.
Люба, разбирам те за отсъствията..спокойствието при мен идва от там, че нито детски, нито стипендии вземаме 😁
Аз не съм ходила в Северозапада, не съм имала желание никога...И в Североизтока не съм - Добрич, Силистра...Абе, не обичам да обикалям Северна България...

# 603
  • у дома
Ние преди много обикаляхме България,сега вече няма с кой-големия има книжка,но не иска да кара колата и така си стои.
Миналата гогина с Бети ходихме до Белоградчук,а преди това с Рали пак там на Мама миа-прекрасно беше ,въпреки лошото време.
На нас Белоградчик ни е на 60км,но  никога не съм пътувала до там с нещо др,освен кола.

# 604
  • София
Момичета, във фб ми се показа събитие за балонена фиеста от баба Вида над Дунав, с приземяване в Румъния, но цените за час полет са грознички..но пише че общината пък замисля и светлино и звуково шоу при крепостта, посрещане на джулая...от 29.06...та щом не сте били в района, ще има за гледане...
И преди сме коментирали джобните, но може ли сверяване на часовника? 250 на месец с почивните дни малко ли е много ли е.....без пари за подаръци и извънредни, само за училище и уикенда за глезотия...

# 605
  • София
Около същата сума се въртя и аз, но още не съм я въвела. Че някак като е дай пари всеки ден за какво ли не и имам чувството, че хем се изпускат нещата от контрол, хем не си прави сметката на моменти.

# 606
  • София
zazu и ние сме така, не мога да следя като давам през два-три дни...ще правим поредна карта, вече изгуби една моя и една нейна...

# 607
  • София
Явно ще трябва да им вдигна джобните. Аз им давам някъде наполовина на тази сума. Разбира се както Зазу пише, редовно се искат допълнително за различни неща, но все пак на каките не им стига според мен.
Те имат дебитни карти към ПИБ, но си мисля да им изкарам и на тях едни револют карти за да мога мигновенно да им зареждам при нужда или ако съм забравила. Отделно да им покажа какда ги вържат към телефона, ако си забравят картата да могат да плащат с него.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 11:31 от Aila

# 608
  • Пловдив
Хм, добра идея за месечни суми.
 Ние даваме всеки понеделник 50 кинта. Отделно уикенда, отделно за рождени дни,отделно за кино- направих грешката да го направя киноман и не изпуска филм . Наистина почти всичко гледа на кино . А с тези цени ... накрая стана така, аз и мъжа ми не ходим вече, само той . Срамота Simple Smile.
Air,Добрич е страхотен град. Района около него -също. В Добрич ходехме редовно години наред, та онзи район ни е доста познат. Не е лошо или грозно и има къде да се ходи. Не съм била в Кюстендил, та там мислим скоро да се запътим. Не за града, естествено, планините наоколо.
Трудно се пътува без кола из България. Ако стегнат и оправят влаковете да са редовни и чести и навсякъде, няма да ползвам изобщо кола. Ама къде ти.

# 609
  • София
Трудно се пътува без кола из България. Ако стегнат и оправят влаковете да са редовни и чести и навсякъде, няма да ползвам изобщо кола. Ама къде ти.

Няма как да стане с тези цени на билетите. Пътническите влакове в България се считат за социална услуга, а това го няма никъде в Европа. Нещата са свързани. Отделно, че за състоянието на композициите голяма вина имат и пътниците, които са като хуни, не като нормални хора.

# 610
Те и бързите ни влакове са пълна пародия. Стари машини и вагони, несигурни, мръсотия. Преди време пътувахме двете с Моника до София с влак. Уж първа класа, а то мизерия.
Април използвахме влак от Местре до Венеция. Няма място за сравнение, което е много, много тъжно...

# 611
  • гр.София
Люба, и ние така с киното. Пристрастени сме .Като често ходим заедно.Навлязох и в Марвел културата.

# 612
Давам му всеки месец по 120лв, отделно за картата за фитнеса. Той навън принципно храна не си купува или много рядко. На кино рядко ходи. За театър му давам допълнително. Рождените дни не знам как ги празнуват. Знам, че ходи на такива, но пари отдавна не ми иска точно за това. Всички пари си държи в картата. Може да плаща и през телефона, но не знам дали го е вързал като разплащателно средство. Въобще с тези финансови въпроси, плащания чрез разни платформи като PayPal и подобни, се оправя сам от началото на осми клас. Споменавал ми е, че повече от няколко лева в себе си не държи. Дори и вода и дребни неща си купувал с картата. Някъде го гледали малко на криво, но той не е от тези дето ще се впечатлят. Кани се през лятото и да работи. Ще видим, ако се уреди, нямам нищо против.

# 613
  • София
Те и бързите ни влакове са пълна пародия. Стари машини и вагони, несигурни, мръсотия. Преди време пътувахме двете с Моника до София с влак. Уж първа класа, а то мизерия.
Април използвахме влак от Местре до Венеция. Няма място за сравнение, което е много, много тъжно...

И в цените на билетите няма Simple Smile и в културата на пътниците

# 614
  • София
Влаковете си имат предимства. Не са толкова наблъскани и не трябва да стоиш закотвен на една седалка 5 часа като в автобуса. Също така на хора, на които им става лошо понякога в кола и автобус, са си някаква алтернатива. Имат осезаеми намаления за ученици и за билет отиване и връщане примерно.

Общи условия

Активация на акаунт