ФЕВРУАРКИ 2005 - коя ли мама е на ред? Х

• 17 992
  • 276
  •   1
Отговори
# 255
Цитат на: slan4ogled
Искам си разкритието и контракцииии..................
Анайс разкрии тайната как го постигаш:)

Анайс  тренира от няколко месеца!  Laughing  А сега ще вземе да преноси!!!  Laughing

# 256
Ей, мамчета, задължително ли е меренето на разкритието. Извинете за тъпия въпрос, то не подхожда на раждала вече жена, ама като не съм си при моята лекарка от първото раждане, вече ми призрява от доктори. И аз мисля, че трябва да има такъв преглед през последните дни преди раждането, ама то тука във Варна се нагледах на доктори и "доктори".

# 257
Цитат на: nezistratieva
Ей, мамчета, задължително ли е меренето на разкритието. Извинете за тъпия въпрос, то не подхожда на раждала вече жена, ама като не съм си при моята лекарка от първото раждане, вече ми призрява от доктори. И аз мисля, че трябва да има такъв преглед през последните дни преди раждането, ама то тука във Варна се нагледах на доктори и "доктори".

Мен ме проверяваха за разкритие, когато имах контракции (преди месец, някъде)....иначе не зная  Thinking  Предполагам, че вече в 9-ти месец на конссултация би трябвало да видят какво е положението...По- препатилите да кажат!

# 258
Цитат на: Godzilla
В Св. София -да! Не съм избирала лекар, за мен беше важно да имам препоръка за секцио не от кого  да е - това ми е достатъчно.
НАй-късно на 3 или 4-ти трябва да постъпя,  за да имат време да ми направят изследванията...
Емоции!!!

И аз съм така. На 31 лекарката ми е дежурна и отивам в болницата да ми кажат кога ще се оперираме.

# 259
Здравейте майчета,

Като чета наистина всички много сте се разписали и колкото повече чета толкова повече и аз се замислям за това какво ще се случи. Искам да питам (и предимно Годзи и Анайс) как се постига това разкритие? Има ли някакви упражнения, които да се правят за да се получи разкритие, или пък трябва да се движа и натоварвам повече? Или пък разходки дълги ли трябва да поравя?

Моля споделете, защото аз май ни контракции ни разкритие имам за момента и се чудя дали ми има нещо? Освен това може би ако има разкритие и съответно изглаждане на шийката още преди разждането, може би по-лесно ще се роди, така ли е ?

Чакам с нетърпение отговорите ви.

# 260
Цитат на: tzvetam
Здравейте майчета,

Като чета наистина всички много сте се разписали и колкото повече чета толкова повече и аз се замислям за това какво ще се случи. Искам да питам (и предимно Годзи и Анайс) как се постига това разкритие?

Но аз нямам разкритие!?!?!?!
РАзкритието го правят контракциите, май!  Thinking
Що сега насилваш нещата, има  си термин, има допустимо време за раждане и след термина...
Сега да несе юрнете всички да  си правите разкритие!!!  Laughing

# 261
не че съм се затърчала Годзи просто исках да знам малко повече за разкритието и по каккъв начин се получава и дали това има отношение към раждането и т.н.

и мен както и вас ме тресе треска а вчера докторката на консулатцията каза че матката ми е високо още (а термина ми е на 18.02) и аз сега все си мисля кога ли ще родя по-рано ли по-късно ли?

# 262
Цитат на: tzvetam
не че съм се затърчала Годзи просто исках да знам малко повече за разкритието и по каккъв начин се получава и дали това има отношение към раждането и т.н.

и мен както и вас ме тресе треска а вчера докторката на консулатцията каза че матката ми е високо още (а термина ми е на 18.02) и аз сега все си мисля кога ли ще родя по-рано ли по-късно ли?

Някои почват да мият подове, избощо яко чистене настава!!! Начини много, но не са безопасни, според мен...Да не те отчайвам, но аз преносих първото  16 - дни!!!!  Laughing

# 263
Мами разкритие имам от миналата седмица, ама как се е получило незнам. Сигурно щото бебо тежи долу и шийката се скъсява - при мен е вече 90-100% скъсена. Имам контракции от 2-3 дена но не са болезнени и ту почнат , ту спрат.
Сега да ви каза да не се озорвате много , че ако отлепите плацентата и направите кръвоизлив кофти става. Та то само си идва когато му е времето. Нормалното раждане е между 38 и 41 седмица от началото на последниа М. Та това е от мен, аз досега спах, сега отивам да хапна нещо  Grinning

# 264
Здравейте скорошни мами Simple Smile,
Godzilla, давай, измисляй нова темичка, че гледам и ти си се запътила с пълна пара към срещата с бебето, както и Pola, и Anaise - стискам ви палци, ще се моля да минат ражданията ви бързо, безпроблемно и успешно, разбира се...
Страхотно е да знаеш, че e скоро моментът, макар и неизвестността да е малко стряскаща...Simple Smile

tzvetam, нищо не можеш да направиш, което да е достатъчно безопасно, просто, когато му дойде времето, бебето само ще тръгне надолу. Моята акушерка ми препоръча единствено разходки, без натоварване, че отлепването на плацентата, за което пише Anaise е вече сериозен проблем.
Виж на този линк е добре обяснено:
http://www.biberonbg.com/info/fazi_rajdane.htm

# 265
Днеска май не сте много активни... Тук времето е чудно и смятам да изляза да се поразходя. Първо съм на училище за родители и ми е много интересно какво ще говорят. После ще разказвам.
Anaise купихте ли кошарка вече ?
А за тези тапи , разкрития и контракции..... както казва майка ми : Кото дойде времето крушата сама си пада от дървото.

# 266
Имаме една кошарка ама май ще ни трябва още една........ А тва за крушата днес ме заплашиха че не родя ли нормално до понеделник отовам на секцио.

# 267
Цитат на: Anaise
Имаме една кошарка ама май ще ни трябва още една........ А тва за крушата днес ме заплашиха че не родя ли нормално до понеделник отовам на секцио.

Здравейте и от мен Simple Smile Анайс, защо за секцио те гласят, заради разкритието ли? Иначе нали е нормално да преносиш, така че имаш време!

# 268
Бебето е голямо и за това.

# 269
Цитат на: Anaise
Бебето е голямо и за това.

Ясно! Успех, ще стискам палци всичко да е наред и да пишеш, че бебето се е появило!
Всъщност, кой и как ще уведомяваме за щастливото събитие  Thinking ?

Общи условия

Активация на акаунт