Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 244
  • 795
  •   1
Отговори
# 150
Каквато е била подготовката за първия ЗЕТ, такава или подобна(примерно с или без естрофем) трябва да и за втория. Прегледи, измерване на лигавица и т.н. Освен практиката да е такава и чисто от ценова гледна точка, втория да е по-скъп от първия не виждам логика иначе да е по-различно.
Единият път се плащат 2250 за фреш (-150 от прегледа => 2100). Не се прави фреш, тъй като евентуално пункцията е късно и се изтърва ‘трансферния прозорец’ или има друга причина за отмяна на фреш трансфера. Отлага се подготовката и трансфера и се преминава към ЗЕТ инвитро. Доплащат се 250 към платените 2250. Платените 2250 е пакет - стимулация + фреш трансфер. Фреш трансфер е нямало => остават някви предплатени пари за трансфер, тъй като се е преминало към ЗЕТ се доплаща за замръзяване на ембриона (250).
“Вторият път” е половин инвитро (нов опит) - ЗЕТ трансфер (болнични разходи за трансфер и прегледи по време на подготовката). Заплащат се само 1200, тъй като при втория път отпадат разходи за стимулация и пункция.
При едната жена, която доплаща 250 е един инвитро пакет -> стумилация, пункция, трансфер фреш + доплащане за ЗЕТ.
При другата жена става въпрос за един инвитро пакет - стимулация, пункция, трансфер. Тъй като предполагам резултатът от трансфера е бил отрицателен, се прави хистеро и се прави второ инвитро без стимулация и пункция, тъй като вече има замръзени останали ембриони.
В двата случая цената на трансфера е една и съща. Просто в единия случай е повторен трансфер, а в другия си е трнсфер от пакетната цена.

# 151
Може би сте права Anniey. Има логика и в това което обяснявате, а и на мен явно ми се иска да няма такава разлика в цената 😊Тази седмица живот и здраве като стигнем дотам ще попитам и аз каква е схемата за заплащане.

# 152
Каквато е била подготовката за първия ЗЕТ, такава или подобна(примерно с или без естрофем) трябва да и за втория. Прегледи, измерване на лигавица и т.н. Освен практиката да е такава и чисто от ценова гледна точка, втория да е по-скъп от първия не виждам логика иначе да е по-различно.
Единият път се плащат 2250 за фреш (-150 от прегледа => 2100). Не се прави фреш, тъй като евентуално пункцията е късно и се изтърва ‘трансферния прозорец’ или има друга причина за отмяна на фреш трансфера. Отлага се подготовката и трансфера и се преминава към ЗЕТ инвитро. Доплащат се 250 към платените 2250. Платените 2250 е пакет - стимулация + фреш трансфер. Фреш трансфер е нямало => остават някви предплатени пари за трансфер, тъй като се е преминало към ЗЕТ се доплаща за замръзяване на ембриона (250).
“Вторият път” е половин инвитро (нов опит) - ЗЕТ трансфер (болнични разходи за трансфер и прегледи по време на подготовката). Заплащат се само 1200, тъй като при втория път отпадат разходи за стимулация и пункция.
При едната жена, която доплаща 250 е един инвитро пакет -> стумилация, пункция, трансфер фреш + доплащане за ЗЕТ.
При другата жена става въпрос за един инвитро пакет - стимулация, пункция, трансфер. Тъй като предполагам резултатът от трансфера е бил отрицателен, се прави хистеро и се прави второ инвитро без стимулация и пункция, тъй като вече има замръзени останали ембриони.
В двата случая цената на трансфера е една и съща. Просто в единия случай е повторен трансфер, а в другия си е трнсфер от пакетната цена.
Такава глупост, че трансферът е половин инвитро, за първи път срещам. Ако е истина, е кощунство, надявам се, че е някакво объркване в цената

# 153
Мисля, че стана объркване…

Ние платихме подобна сума (около 1400 евро, да си призная нямам точен спомен колко беше) за втора стимулация и пункция през Февруари/Март. В цената се включваха всички прегледи по време на стимулацията, изследвания и самата пункция, оплождане и т.н, без лекарствата, които са си индивидуални за всеки пациент и случай. Бяха ни извадили цената за ЗЕТ, защото я бяхме вече заплатили, когато си плащахме инвитро пакета, но така и не стигнахме до него, защото нямахме достатъчно читав ембрион.

Честно казано не мисля, че само ЗЕТ е 1200 евро.. реално аз бях на ЕЦ и подготовка си я направих в БГ, никакви прегледи съм нямала в Турция, нито изследвания (освен ПСР, който ние си заплатихме). Направихме само трансфер в клиниката, където ни бяха замразени ембрионите, което беше някъде около 2-3 часа топ цялото нещо. Бих очаквала цената да е колкото се доплаща за ЗЕТ 🤷🏼♀

# 154
Мисля, че стана объркване…

Ние платихме подобна сума (около 1400 евро, да си призная нямам точен спомен колко беше) за втора стимулация и пункция през Февруари/Март. В цената се включваха всички прегледи по време на стимулацията, изследвания и самата пункция, оплождане и т.н, без лекарствата, които са си индивидуални за всеки пациент и случай. Бяха ни извадили цената за ЗЕТ, защото я бяхме вече заплатили, когато си плащахме инвитро пакета, но така и не стигнахме до него, защото нямахме достатъчно читав ембрион.

Честно казано не мисля, че само ЗЕТ е 1200 евро.. реално аз бях на ЕЦ и подготовка си я направих в БГ, никакви прегледи съм нямала в Турция, нито изследвания (освен ПСР, който ние си заплатихме). Направихме само трансфер в клиниката, където ни бяха замразени ембрионите, което беше някъде около 2-3 часа топ цялото нещо. Бих очаквала цената да е колкото се доплаща за ЗЕТ 🤷🏼♀
Абе дами, аз ли нещо не мога да смятам или при пакетна 2500-1400 си остават 1100  за втората част от пакета - подготовка за трансфер + трансфер. Това имах предвид под ‘половин инвитро’, че цената е долу горе половината от пакета (40% да кажем). Разбира се, че бих изразила по-деликатно оценката си на чужди изказвания, но всеки избира своя.
Колко да е цената за трансфера, ако една стимулация и пункция са 1400. Има някаква разлика м/у трансфер на стимулиран и естествен цикъл, но 250 за повторен трансфер няма да е. Един преглед в кабинета е 150 (без допълнителни разходи за болница и ембриолог).
Така или иначе силно се надявам да не ми се налага да разбирам колко струва повторен само трансфер. 🥴
Успех на всички, на какъвто и етап да сте! 🍀
Bir_umut успех за втория път! 🍀🤞

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 14:58 от Anniey

# 155
Anniey няма никаква логика само трансфер без нищо друго да е на цената на половин инвитро. Специално в нашия случай това са 2 часа в болницата където вече са ни замразени ембрионите 🤷🏼♀

Не знам защо правиш сметки от рода на 2500-1400.. без дори да имаш официална информация от д-р Емре и Хафизе по темата.. Така се подвеждат много хора, четейки коментарите ти.

Нека някоя дама, която е правила само втори ЗЕТ (без нищо друго) да каже с точност и да приключим темата, вместо да вадим и изваждаме..

# 156
Включвам се, защото разговора за цените започна да ме напряга.
Прясна информация от м.08 2022 г.
През м.05 са платени 2500 евро за стимулация +трансфер.
Трансфера е неуспешен, не се прихващат ембрионите по някакви си причини.
През м.08 се прави втори трансфер, за който се плащат 1000 евро. (Променена стратегия на подготовката и трансфера, абсолютно успешен, в очакване сме на крайния резултат (дай Боже) след 5 месеца)
Кое е половин, кое цяло, дали е логично, нормално или нищо работа - това го определя доктора. Цените му най-вероятно са съобразени и подобни на цените за съответната манипулация в кой да е инвитро център в Турция.
На който му се вижда скъпа цената за втория трансфер - само ще кажа, че доколкото съм чела (а тези, които са патили знаят от личен опит) половината от успеха се дължи и на начина, по който е направен трансфера. За подготовката на трансфер трябват знания и индивидуален подход (които лекаря събира с четене и квалификации, за които си плаща), самата манипулация също не е просто изпразване на епруветка в утробата. Не е коректно да се коментира "как може да струва толкова". Това не са кило краставици да си купиш от пазара.
Гаранция за успеваемост също няма, защото биологията не е математика. Доказан факт, обаче е, че в Турция (в часност при д-р Тургут , за когото е темата, процента на успелите от първи и втори опит е значително по-голям от колкото в България).
Вярно е, че финансите не са без значение. Но на който не му харесва - разполага с определено количество (уж безплатни) опити в България. Само дето от толкова много четене, сякаш почти не намерих случай у нас, който да се е получил от първи или втори опит. Направете и другата сметка - ако трябва да преживеете няколко стимулации, заради похабени от некомпетентен трансфер ембриони - кое ще ви излезе по-евтино.

# 157
През м.08 се прави втори трансфер, за който се плащат 1000 евро. (Променена стратегия на подготовката и трансфера, абсолютно успешен, в очакване сме на крайния резултат (дай Боже) след 5 месеца)
Кое е половин, кое цяло, дали е логично, нормално или нищо работа - това го определя доктора. Цените му най-вероятно са съобразени и подобни на цените за съответната манипулация в кой да е инвитро център в Турция.
На който му се вижда скъпа цената за втория трансфер - само ще кажа, че доколкото съм чела (а тези, които са патили знаят от личен опит) половината от успеха се дължи и на начина, по който е направен трансфера. За подготовката на трансфер трябват знания и индивидуален подход (които лекаря събира с четене и квалификации, за които си плаща), самата манипулация също не е просто изпразване на епруветка в утробата. Не е коректно да се коментира "как може да струва толкова". Това не са кило краставици да си купиш от пазара.
Гаранция за успеваемост също няма, защото биологията не е математика. Доказан факт, обаче е, че в Турция (в часност при д-р Тургут , за когото е темата, процента на успелите от първи и втори опит е значително по-голям от колкото в България).
Вярно е, че финансите не са без значение. Но на който не му харесва - разполага с определено количество (уж безплатни) опити в България. Само дето от толкова много четене, сякаш почти не намерих случай у нас, който да се е получил от първи или втори опит. Направете и другата сметка - ако трябва да преживеете няколко стимулации, заради похабени от некомпетентен трансфер ембриони - кое ще ви излезе по-евтино.
Добре, че сложи край на тази мъка, че нещо и аз се понапрегнах. Всички сме под въздействие на някакви хормони и е нормално. 🥴
То и аз се изказах преекспонирано, че трансферът е половин инвитро, ама какво да кажа, че е 42.4% от пакета инвитро ли? 😂
Както и да е…
Успешно бременеене и успех на всички!

# 158
Някой може ли да ми препоръча апартамент през Airbnb на добра цена, от който сте останали доволни (ще е хубаво да има и пералня в него).  Че предния път бяхме в стая в хотел,  но беше мръсно и много ама много шумно

# 159
Момичета, има ли някоя от вас, на която д-р Торгут е правил хистероскопия преди трансфер?
Искам да разбера повече за тази манипулация и какво я налага, също и надраскване на лигавицата. Моля, да ми споделите впечатленията си.
Направих консултация с един от нашите прехвалени лекари и съответно неговите препоръки са няколко процедури преди трансфера за да подобрим шансовете.
Др. Торгут никога не ми е споменавал за някакви притеснения относно матката и тръбите ми, дори за надраскването сме говорили и ми е казвал, че няма нужда.
Май направих грешка с тая консултация.. сега главата ми е страшно размътена.

# 160
Здравей! Аз съм от доста време в групата и съм чела,че на много момичета е правена тази процедура включително и на мен. Др Тургут я прави в Мемориал с пълна упойка, в същият ден те пускат да си ходиш и според мен дискомфорта след това е минимален. Идеята на тази манипулация е да се огледа вътрешността на матката, ако има сраствания да се коригират, тъй като пречат на имплантацията. Също така ако има полипи те също се премахват чрез хистеро. А самото надраскване е с цел ендометриума да стане по въприемчив и съответно шансовете за бременност се увеличават. В моят случай нямаше полипи,но доктора трябваше да "моделира" матката и направи нещо като гнездо за бъдещите ембриони тъй като имах леко срастване,което можеше да попречи. Имам приятелки,които дълго време правеха опити по естествен път и все не се получаваше. Тук в Бг нямат "навика" да предлагат тази процедура, или ако я предложат е след 3 години напразни опити, заради полип в матката,който пречи. А след процедурата едната ми приятелка забременя още на следващият месец. Така че аз съм абсолютно ЗА такъв тип процедура. Никога не би била излишна. ☺
Момичета, има ли някоя от вас, на която д-р Торгут е правил хистероскопия преди трансфер?
Искам да разбера повече за тази манипулация и какво я налага, също и надраскване на лигавицата. Моля, да ми споделите впечатленията си.
Направих консултация с един от нашите прехвалени лекари и съответно неговите препоръки са няколко процедури преди трансфера за да подобрим шансовете.
Др. Торгут никога не ми е споменавал за някакви притеснения относно матката и тръбите ми, дори за надраскването сме говорили и ми е казвал, че няма нужда.
Май направих грешка с тая консултация.. сега главата ми е страшно размътена.

# 161
  • Вече с постоянно местожителство на село...
А хистерскопията и надраскването се заплащат отделно, те не влизат ви пакетната цена нали?

# 162
atsilara Изтриите си някаква част от пощата, не мога да ви изпратя лично съобщение.

Nushinka Да, заплаща се отделно. Аз правих фервуари и беше 1100Е.

# 163
Аз също правих хистероскопия с надраскване и премина точно както описа ddd29. При мен се беше наложило да маха малко сраствания и да направи леко разширение на матката. След процедурата бях свежа като краставичка и не съм имала никакъв дискомфорт. Още на същия ден си се прибрахме в София. А трансферът беше на следващия цикъл - успешен 😎

# 164
И аз се чувствах добре след хистерото, беше в Мемориал, месец преди трансфера. За надраскване и коригиране на седловидна матка от др Тургут.

Общи условия

Активация на акаунт