Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 194
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
Няма нищо страшно, то толкова лесно минават там всякакви процедури. ММ след операцията и ТЕСА се чувстваше доста добре, тук там имаше придърпване и до там 😎 Няма място за страх. Иначе и ММ беше притеснен, но после много се накефи как всичко е минало много добре 😅

И за нас беше изненада. 2-4 % е по Крюгер. Иначе по нестриктни критерии му е към 12%. С проф. Башар не сме се срещали. Аз се бях подготвила, че може да ни предложат среща с него заради фрагментациите. Дори бях казала на ММ, че ако стигнем до опит има вариант да искат ТЕСА /настръхнаха му косите Grinning/. Затова се изненадах, че доктора каза микрочип.

# 76
И на нас първата стимулация беше с ТЕСА и отделно еякулат с микрочип. С МФ сме 2%морфология, нямаме правена ДНК фрагментация. Попитахме проф. Башар дали е нужно,той каза, че няма смисъл конкретно в нашият случай. И така оплодиха ембрионите 50/50 и естествено тези с ТЕСА материал бяха с по-високо качество. За това втората стимулация решихме всички да са оплодени с ТЕСА. ММ се чувстваше много добре след процедурата. Въобще не го е боляло. Няма нищо страшно. ☺

# 77
Момичета, здравейте
Обръщам се към вас, за да ви разкажа и споделя нашите преживявания и да ви помоля за споделен опит ако има сред вас случаи като нашия.
Бяхме наскоро за първа стимулация при доктор Тургут. Ние сме с много тежък мъжки /39 г./и женски фактор /33г/.
При мен резервът е изключително влошен, по 2-3 антрални в началото на цикъла, в Б-я имам само опити на ЕЦ.
Докторът, екипът му, Хафизе са изключително сърцати, работят така че спокойствието и добрата организация винаги да са на първо място. Преди ти да си се сетил за даден проблем те вече са го уредили. От тях българите имат много какво да научат.
Моята стимулация се прекрати, тъй като антралните фуликули не нарастнаха - бях на гонал и мериоферт.
Има ли сред вас момичета, на които им се е случвало даден месец да бъдат с провалена стимулация , но пък през друг да реагират на нея. Аз съм наясно, че с моите показатели шансът ни е много малък, но не бих искала да спра да вярвам в каузата за бебенце и да се откажа.
Има ли дами, които са ползвали добавки или препарати за намаляване на FSH, с които да подпомогна организма.
Шегуваме се с моят мъж, че повече няма да ни извикат на стимулация, тъй като с резултатите си понижаваме и техните успехи, но истината е, че ще сме благодарни ако не се откажат от нас.

# 78
Криси, не мога да помогна със съвет, надявам се други да могат. Но съм в твоето положение и затова не съм се решила на опит там все още. Обмислям. Твоя опит ще е полезен за мен, защото и аз като теб съм с по 2-3 антрални фоликули. Може ли да попитам с какво ФСХ беше като стартира?

# 79
Криси, не мога да помогна със съвет, надявам се други да могат. Но съм в твоето положение и затова не съм се решила на опит там все още. Обмислям. Твоя опит ще е полезен за мен, защото и аз като теб съм с по 2-3 антрални фоликули. Може ли да попитам с какво ФСХ беше като стартира?
Моето фсх на стартовите изследвания още през месец юли беше 60 единици- изключително високо. Но изследването тогава беше направено на първия цикъл след неуспешен трансфер и незнам доколко резултатът не е бил повлиян от хормоните, които приемах.Иначе е варирал - бил е от 8 до 16 единици обикновено.
Сега на този опит в Турция не сме изследвали FSH при започване. Но следващият цикъл ще пуснем.

# 80
Пуснете. На мен докторът ми каза, че предпочита да е до 25 при стартиране. Според мен и от това зависи как ще реагираш на стимулация. Аз моето не съм го изследвала все още. Септември имах абразио заради спряла да се развива бременност и още не ми е дошъл МЦ. Реших да изчакам цикъл да пусна хормони, да отида някъде тук в БГ да видя колко са ми антралните фоликули и тогава да преценя какво ще правя. Понеже и аз съм на ЕЦ скоро не са ми броени, но АМХ е на дъното и д-р Тургут каза да очаквам 1-2 антрални. И ФСХ не съм проверявала скоро.

# 81
Здравейте ,момичета!След доста лутане из темите нещо все ме бута към д-р Тургут 😁.1 година и 8 месеца неуспех в бебеправенето и решението ,че ще се ходи в Турция .Всичко изследвано при мен е наред ,а при мъжа ми е задоволително (4%морфология) той от 6 месеца е на добавки и се чудя дали не са станали безсмъртни вече човечетата..Направихме една инсеминация без стимулация(по мое желание)всичко беше напълно нормално и по график ,но неуспешно.Започвам да се съмнявам дали цветната ми снимка е адекватна и дали спермограмите на ММ са верни.Водят ни неизяснен стерилитет 😔.Има ли някой с такъв проблем при д-р Тургут.И може ли да ми кажете как се случват нещата ...директно да пиша на Хафизе ли (на коя от двете 😁 ,а Севда коя е)? Много време ли се чака за час?

# 82
Здрасти,

Може да разгледаш малко по-напред в темата, коментирали сме комуникация с кординаторките и за различните случаи. Пишеш директно на Хафизе по WhatsApp или вайбър (аз съм писала на Солмазова само, защото тогава другата я нямаше още). Сравнително бързо отговарят. За час не се чака много. Ние чакахме седмица.. което в сравнение с БГ си е направо бързо 😂

Иначе аз съм писала за моя случай преди няколко поста, неизяснен стерилитет, спермограма на ММ 13% морфология и уж нищо ни нямаше.. Та да, има такива случай при д-р Тургут 😁

А Севда не работи с д-р Тургут доколкото ми е известно 🤷🏼♀

Здравейте ,момичета!След доста лутане из темите нещо все ме бута към д-р Тургут 😁.1 година и 8 месеца неуспех в бебеправенето и решението ,че ще се ходи в Турция .Всичко изследвано при мен е наред ,а при мъжа ми е задоволително (4%морфология) той от 6 месеца е на добавки и се чудя дали не са станали безсмъртни вече човечетата..Направихме една инсеминация без стимулация(по мое желание)всичко беше напълно нормално и по график ,но неуспешно.Започвам да се съмнявам дали цветната ми снимка е адекватна и дали спермограмите на ММ са верни.Водят ни неизяснен стерилитет 😔.Има ли някой с такъв проблем при д-р Тургут.И може ли да ми кажете как се случват нещата ...директно да пиша на Хафизе ли (на коя от двете 😁 ,а Севда коя е)? Много време ли се чака за час?

# 83
Дами, някоя от вас беше питала, дали докторът вади повече фоликули, отколкото е виждал по време на стимулацията.
Мога да докладвам от собствен опит…🥴
8 следихме през всички 14 дни, като на моменти ставаха 7…после пак 8.
Извадиха 11 (всички пълни), като към 10 ден от стимулацията започнаха да се виждат фоликули от следващия цикъл.
На ден 14 (пункцията) бяха нарастнали и тези от следващия жикъл, но не чак толкова, колкото 8те от актуалния цикъл ( новите да са били към 11-12мм на пункция).
Оплодиха се 8, тъй като само те били зрели.
Общо взето и по други познати съдя, че като че ли време да узрет имат само яйцеклетките във фоликулите от актуалния цикъл.
Разбира се правя този коментар с уговорката, че изказвам непрофесионално мнение и наблюдение и че може да излезе друго при вас.
Мъжът ми е също с нарушения по всички показатели на спермограмата - 1% морфология, <1% живи сперматозоиди и т.н. Той има вродена киста на семенния канал заедно с хипоспадия, което води до малък обем и ниско качество. Щяха да му правят ТЕСА, докато не пуснахме още една спермограма уж за ДНК фрагментация (но Мемориал забравиха, че е за ДНК фрагментация…както и да е). На втората турска спермограма пак излезе такова лошо качество, но 12% живи. Това обнадежди доктора и казаха, че първо ще проверят еякулата в деня на пункция и ще преценят, дали да има Теса. Не направиха Теса…надявам се да не е и това причината за останалите едва 30% до днес - 4ти ден.
Утре ще броим пилците. Стискайте палци. 🥶

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:22 от Anniey

# 84
butterfly_Lilly,благодаря за отговора аз прочетох твоя пост.Ние пуснахме още с първата спермограма SDI и имахме 23% после проф.Тараш каза ,че това не е много ,но бяхме притеснени .4 месеца взимахме добавки и на втората спермограма SDI беше 4% ,за това се притеснявам дали са адекватни спермограмите от бг.А относно Хафизе аз не мога да разбера коя е тази прочутата Хафизе още от старата клиника 😁Относно спермограмата къде можем да я пуснем,трябва ли да отидем на преглед и при д-р Башар или д-р Тургут може да ни я назначи?

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:20 от pivolini

# 85
pivolini ето страничката на д-р Емре Тургут във фейсбук, в един от постовете има контактите и на двете Хафизета, избери едната и пиши директно на нея https://www.facebook.com/dremreturgut. И д-р Емре Тургут може да назначи спермограма също, но най-добре им пиши и те всичко подробно ще обяснят и ако има нужда ще обсъдите и консултация с проф. Башар.

Anniey стискаме ти плачета да имате много хубави бластоцистчета 🙏🍀

# 86
Здравейте момичета. При подготовка за ЗЕТ, къде ходите на преглед в София? Знам, че е задаван този въпрос, но в момента нямам особено свободно време да се върна назад, та предварително се извинявам.

# 87
Здравейте момичета. При подготовка за ЗЕТ, къде ходите на преглед в София? Знам, че е задаван този въпрос, но в момента нямам особено свободно време да се върна назад, та предварително се извинявам.
Може да се обадите в клиника Адела.
Мисля, че няма да ви откажат.

# 88
Аз вече съм писала преди, ходих във Вита база 2, имат и дежурен кабинет през уикенда.

# 89
Момичета аз се свързах преди два дни с Хафизе,попита ме кога искаме час и повече не ми писа 😁вие ,ако искате да се обадите по Вайбър ли звъните.Не искам да нахалства ,ама се притеснявам да не изпусна времето за нещо .Случвало ли ви се е да не отговаря и какво правите в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт