Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 231
  • 795
  •   1
Отговори
# 135
дравейте, може ли някой да ми помогне.
Когато пътуваш до Истанбул с автомобил, който не е твой пълномощното за него следва ли да е легализирано или може да е само преведено.
Налага се аз да замина първо с автобус и след това съпругът ми да дойде с колата, която е на мое име.
Нотариално заверено, преведено от заклет преводач и заверено с неговия печат. Не е необходимо да има апостил. Но задължително в данните за упълномощеното лице освен номер на ЛК посочете и номер на задграничен паспорт, за да си нямате проблеми с някой дребнав граничен полицай.

# 136
Когато пътуваш до Истанбул с автомобил, който не е твой пълномощното за него следва ли да е легализирано или може да е само преведено.
Налага се аз да замина първо с автобус и след това съпругът ми да дойде с колата, която е на мое име.
Нотариално заверено, преведено от заклет преводач и заверено с неговия печат. Не е необходимо да има апостил. Но задължително в данните за упълномощеното лице освен номер на ЛК посочете и номер на задграничен паспорт, за да си нямате проблеми с някой дребнав граничен полицай.
Много ви благодаря
Преводът трябва да е на турски език предполагам.

# 137
Много ви благодаря
Преводът трябва да е на турски език предполагам.
На турски е нашето.

# 138
Редактирам : Нашето пълномощно е двойно, на български и английски едновременно, нотариално заверено и имаме превод на турски от легализиран преводач заверено от него. Колата е на свекърва ми на името, пълномощно към мъжа ми. Трябва да проверя дали вписахме номер на паспорт, но като изтече става невалидно пъшномощното ли? Проверих пълномощното, имаме вписано единствено ЕГН, без лични карти и паспорти, не мога да изброя вече колко пъти сме пътували, не сме имали проблем.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 09:20 от Nina Nikol

# 139
Здравейте момичета,
Някой скоро правил ли е само трансфер при д-р Тургут и знаете ли каква е цената?
ЗЕТ 1200€ , хистероскопия 1360 € това е информация от преди 2 дни.

# 140
Брех, хистероскопия правих накрая на септември за 1100 евро, в Мемориал я направихме и цветна снимка на първия етаж в centermed в сградата, където е кабинета за 100 евро. За ЗЕТ не мога да дам инфо, тъй като беше заплатен още с първата инсеминация.

# 141
Брех, хистероскопия правих накрая на септември за 1100 евро, в Мемориал я направихме и цветна снимка на първия етаж в centermed в сградата, където е кабинета за 100 евро. За ЗЕТ не мога да дам инфо, тъй като беше заплатен още с първата инсеминация.
Момичета, аз споменах, че имаше поскъпване октомври-ноември. Това е част от поскъпването…тя и пакетната се вдигна на инвитрото. Самите болници си вдигнаха цените и т.н.
Дано да се получат скоро бебета, че на мен лично заплатата не ми е увеличена. 🥴
Мога само да потвърдя цената на хистерото от онзи ден.

# 142
Как така ЗЕТ 1200 евро? Аз имам цена от края на октомври 250 евро. Освен ако не сте залащали и за замразени ембриони тази сума ми се вижда фантастична. Ако един ЗЕТ е толкова, то колко е стимулацията?!

# 143
1200 евро за ЗЕТ? Би трябвало да има обяснение за тази цифра. Сигурна съм, че включва и нещо друго. Моля за пояснение. 🙂

# 144
Аз септември платих 250Е за ЗЕТ и 500Е за замразяване на останалите ембриони. Имам и някакъв спомен, че платихме около 2100Е лятото за самото ин витро.

# 145
Привет Simple Smile ето инфо от този месец: Първичният преглед за пациенти от България е 150 EUR. Прегледът е включен към пакетната цена. Цената на Ин витро процедурата е 2.500 EUR. Ако ще се прави замразен трансфер се заплащат 250 EUR допълнително. В нея са включени всички прегледи и хормонални изследвания по време на стимулацията, пункция, оплождане и трансфер. Лекарствата се купуват допълнително от аптека, цената варира между 600-800 евро в зависимост от дозите. Ако имате замразени ембриони след ембрио трансфера и искате да ги съхранявате за следващ опит или следваща бременност се заплащат 500 EUR за замразяване и съхранение на ембрионите.

# 146
Август първичен преглед 150€
Инвитро пакетна цена 2500€ като ми се приспадна прегледа. Септември стимулация (лекарствата съм си ги плащала допълнително както казаха и други), прегледи, изследвания, пункция, ИКСИ и замразяване на ембриони.
Октомври ЗЕТ ( за прегледите, изследванията и самия ЗЕТ не съм платила нищо допълнително). Казаха ми, че първият ми ЗЕТ след стимулация е вкл.към пакетната цена. Заплатих 500€ за съхранение на останалия ЕДИН ЕМБРИОН за период 1 година. Цената е фиксирана и независи от брой ембриони, което също не е честно според мен .
Сега края на ноември плануваме хистероскопия и ми се каза цена 1360€. (Коя болница все още незнам).
Декември при следващ цикъл плануваме ЗЕТ на останалия ембрион и ми се каза цена 1200€. Сега като чета, че някои сте платили 250€ определено ще разнищя на какво се дължи това поскъпване. 🤔

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 21:55 от Bir umut44

# 147
Аз съм заплатила 2500евро септември, като имаме предварителна уговорка, че декември ще правим ЗЕТ. Преди 10тина дени писах на Хафизе и ми каза, че ако решим да продължим съхранение на останали ембриони сумата е 600евро, а не 500 както беше.

# 148
Август първичен преглед 150€
Инвитро пакетна цена 2500€ като ми се приспадна прегледа. Септември стимулация (лекарствата съм си ги плащала допълнително както казаха и други), прегледи, изследвания, пункция, ИКСИ и замразяване на ембриони.
Октомври ЗЕТ ( за прегледите, изследванията и самия ЗЕТ не съм платила нищо допълнително). Казаха ми, че първият ми ЗЕТ след стимулация е вкл.към пакетната цена. Заплатих 500€ за съхранение на останалия ЕДИН ЕМБРИОН за период 1 година. Цената е фиксирана и независи от брой ембриони, което също не е честно според мен .
Сега края на ноември плануваме хистероскопия и ми се каза цена 1360€. (Коя болница все още незнам).
Декември при следващ цикъл плануваме ЗЕТ на останалия ембрион и ми се каза цена 1200€. Сега като чета, че някои сте платили 250€ определено ще разнищя на какво се дължи това поскъпване. 🤔
Хистерото е в Мемориал.
Причината за разликата в цената е най-вероятно, че другото момиче е платило за фреш трансфер, но явно в последствие се е наложил ЗЕТ (доплаща се 250евро към цената за фреш).
Ти явно вече си правила един трансфер, а сега след хистеро ти предстои друг ЗЕТ трансфер, който струва 1200 (почти половината от пакетната цена за инвитро, тъй като няма стимулация този път). Разлика в цената няма. Различни процедури са. Едното е просто доплащане от 250евро, но е един инвитро цикъл (просто е трябвало да се премине от фреш на ЗЕТ). Другото е половин инвитро цикъл - подготовка и трансфер (без стимулация, тъй като има замръзени ембриони от предния път).

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 22:30 от Anniey

# 149
Каквато е била подготовката за първия ЗЕТ, такава или подобна(примерно с или без естрофем) трябва да и за втория. Прегледи, измерване на лигавица и т.н. Освен практиката да е такава и чисто от ценова гледна точка, втория да е по-скъп от първия не виждам логика иначе да е по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт