Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 256
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, има ли някоя от вас, на която д-р Торгут е правил хистероскопия преди трансфер?
Искам да разбера повече за тази манипулация и какво я налага, също и надраскване на лигавицата. Моля, да ми споделите впечатленията си.
Направих консултация с един от нашите прехвалени лекари и съответно неговите препоръки са няколко процедури преди трансфера за да подобрим шансовете.
Др. Торгут никога не ми е споменавал за някакви притеснения относно матката и тръбите ми, дори за надраскването сме говорили и ми е казвал, че няма нужда.
Май направих грешка с тая консултация.. сега главата ми е страшно размътена.
И аз имам хистеро преди трансфер. 1360е е вече цената. В Мемориал е. Свежа не съм била след това. Упойката не ми се отрази добре.
Причина: видян в последния момент (2 дни преди пункция) полип. Резултат от хистеро: 2 полипа. Не всички се виждали на ехограф, тъй като можели да са по-високо, а други се виждали само при определена дебелина на лигавица. Една от причините за премахването на полипа преди трансфер беше лошото му разположение (на ендометриума точно, където би се захванал ембрион). Ембрионите не могат да се захващат на полип и би попречил на имплантация.
Докторът в началото нямаше никакви притеснения и за моята матка или тръби.
Общо взето бих направила драскане, само ако лекуващият лекар го препоръча.
Хистеро в България се препоръчва с диагностична цел след дадена възраст (40г), за да се провери за полипи и миоми.
При инвитро се прави обикновено за премахване на полип, миомен възел, сраствания, корекция на форма на матката, надраскване на лигавицата, евентуално и други причини.
Като допълнение на гореспоменатото  - за мен хистерото имаше успокояващ ефект, тъй като не ми беше правено преди, а и човек никога не знае какво точно е ‘положението’ в матката, докато не бъде огледана с хистероскоп. 🥴 Не че хистероскопията дава гаранция за всичко. На някои дами се прави и биопсия на матката, но все пак хистерото покрива широк спектър от проблеми.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 22:17 от Anniey

# 166
Здравейте, иска ми се този път да си взема болничен след ЗЕТ, но не съм сигурна дали Лл ще ми влезе в положение без някакъв документ, та затова искам да попитам от клиниката могат ли да ми подготвят нещо, което да представя. Вие как процедирате?

# 167
На мен Хафизе ми подготви служебна бележка от коя до коя дата съм била при тях за трансфер, взимам си направление за АГ от личната и след това със служебната бележка и направлението при ЛКК за болничен със задна дата.
Здравейте, иска ми се този път да си взема болничен след ЗЕТ, но не съм сигурна дали Лл ще ми влезе в положение без някакъв документ, та затова искам да попитам от клиниката могат ли да ми подготвят нещо, което да представя. Вие как процедирате?

# 168
Колко дни ти дадоха от лкк след теансфера?
На мен Хафизе ми подготви служебна бележка от коя до коя дата съм била при тях за трансфер, взимам си направление за АГ от личната и след това със служебната бележка и направлението при ЛКК за болничен със задна дата.

# 169
В кой хотел бяхте отседнали?
Някой може ли да ми препоръча апартамент през Airbnb на добра цена, от който сте останали доволни (ще е хубаво да има и пералня в него).  Че предния път бяхме в стая в хотел,  но беше мръсно и много ама много шумно

# 170
Първия болничен беше от престоят ми в Истанбул до датата за кръвен тест, а след това отидох за продължение и ми дадоха още 30 дни. Като изтекат и те, ще го продължа отново. 
Колко дни ти дадоха от лкк след теансфера?

# 171
Ganj Hotel , до улица Istiklal. Беше първото ни ходене в турция и запазих просто една нощувка на евтино и удобно място. Но цяла вечер викаха, тряскаха врати, за мръсните чаршафи няма да говоря...

В кой хотел бяхте отседнали?
Някой може ли да ми препоръча апартамент през Airbnb на добра цена, от който сте останали доволни (ще е хубаво да има и пералня в него).  Че предния път бяхме в стая в хотел,  но беше мръсно и много ама много шумно

# 172
Момичета , хистероскопията горе долу на кой ден от цикъла се прави, след овулация ли?
Колко време оставате за нея, в деня преди нея и в деня на самата хистероскопия ли?

Благодаря

# 173
Момичета , хистероскопията горе долу на кой ден от цикъла се прави, след овулация ли?
Колко време оставате за нея, в деня преди нея и в деня на самата хистероскопия ли?

Благодаря
Прави се в първите чисти дни от цикъла (поне това ми казаха първоначално…цитирам ‘също като при цветна снимка’). При мен се случи така, че нямаше възможност да се направи в първите чисти и трябваше да пия притивозачатъчни. Направиха ми я чак на 17ти ден от цикъла

Трябва да се отиде от предишния ден за кръвни и ПСР. Вече зависи кога ще те викнат за тези изследвания.
Мен ме викнаха в 11, така че бях още от предната вечер там. В деня след деня на изследванията е хистерото. Аз останах през нощта след хистерото, защото си нямах доверие да карам 600км след упойката. А и моето хистеро беше чак в 17:00ч и трябваше да се прибирам през нощта, което също не беше добра идея.
Ако някой те кара с кола, може и след хистерото да си тръгнете. Не болеше след това, но пак зависи какво ще ти правят предполагам.
Общо взето останах от сряда вечерта до събота сутринта за хистеро в петък (първоначално насрочено за 16:00, но всъщност изпълнено м/у 17 и 18).
Ти може и да си оптимираш престоя в зависимост от ситуацията.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 22:42 от Anniey

# 174
Аз пристигнах рано сутринта в деня на хистероскопията. Отидох за ПСР, след като излезе ме настаниха. След обяд може би към 15:00 беше процедурата,към 18:00 ме изписаха и останахме за една нощувка в хотел. На следващият ден потеглихме за БГ. При мен също нямаше болка.

# 175
Здравейте,някой знае ли каква е цената за ПИД ?

# 176
350 Е за един ембрион.

# 177
Привет Simple Smile цената, която ни дадоха сега е 375 Е за 1 ембрион

350 Е за един ембрион.

# 178
Днес бяхме на първичен при др Тургут.
Останах изключително доволна от него, мисля, че осезаемо го предпочитам пред мемориал, където също бяхме днес.
Само имам един въпрос за др Тургут и др Башар - защо не ми дават да плащам с револют? Препоръчаха ми да плащам кеш, но честно казано не ми е особено комфортно да се разхождаме с такива суми кеш.
Някой успявял ли е да пляти про тях с Revolut?

# 179
Да, ние, но само при д-р Тургут. Проф. Башар държеше на кеш Simple Smile Просто обяснете, че ви е некомфортно носенето на такава голяма сума и съм сигурна, че Хафизе няма да има проблем поне за плащането при д-р Емре Simple Smile

Днес бяхме на първичен при др Тургут.
Останах изключително доволна от него, мисля, че осезаемо го предпочитам пред мемориал, където също бяхме днес.
Само имам един въпрос за др Тургут и др Башар - защо не ми дават да плащам с револют? Препоръчаха ми да плащам кеш, но честно казано не ми е особено комфортно да се разхождаме с такива суми кеш.
Някой успявял ли е да пляти про тях с Revolut?

Общи условия

Активация на акаунт