Термин Юни 2023 💙❤

• 46 565
  • 706
  •   1
Отговори
# 615
Аз още не знам бебче момче или момиче е. Но имам една идея за женско име - Йоана, мъжа ми още нещо не го одобрява, ама ще го обработя ако се окаже момиче. За момче ми се върти Стилян, но и на него май се мръщят някои хора. Ама до юни ще го измислим.
А днес съм с такова ужасно главоболие, едвам търпя. Бях си запазила час за козметик поне веждите ми да придобият някаква форма, е щях да повърна в салона и за финал на оплакването ми такава пъпка даже цирей ми е излязла на лицето, че е пълна трагедия. Вие как сте със симптомите, аз се бадявах, че началото на четвъртия месец ще започнат да отшумяват, но уви при мен все още не.

# 616
Първото ми момче се казваше Атанас и затова като се родиха близнаците вземахме само буквичката А, мъжа ми е с Я и другия е на него, че разбрах на починали хора не било хубаво, а бащата на мъжа ми е починал отдавна. На свекървата има, моята майка има, и май този път ще е на себе си. Исках нещо смесено между имената на момчетата, но немога да измисля. Моя ми е забранил да купувам каквото и да било за малчо докато не вляза в болницата 😂 после той ще пазарувал, поне му се отдава.🤣🤣🤣

# 617
И аз съм в отбора на мислещите мъжко име. Името на каката го избра таткото и ми е казал, че сега е мой ред за генериране на предложения Simple Smile За женско име по-скоро имах вариант или два, но с мъжкото съм пас за сега. Важно ми е да го усетя това име, като го помисля/кажа и да кликне, както се казва 😄 За сега не клика, дано изклика до юни, хаха 🎈

И да се включа за рибата - заложили сме на пастърва и ципура, мисля си, че са по-малко рискови. Старая се да се въздържам от "забранени" храни, но не слагам категоричен хикс на всичко. И да си призная и суши ми се яде, и биричка ми се пие, и червени и сушени мезета ми се хапват пред напалена камина Grinning Основното ми правило този път е "балансирано хранене".

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 19:01 от Christy_

# 618
Хс, така се бях засилила за женски имена, че нали уж мома ще имаме, така го усещах😀... Та на предната морфология ми казаха, на 90 процента ще е момче, тотално преобърнаха нещата, трябва да се мисли за още едно мъжко име. След мислене за сега сме се спрели на класиката - Алелсандър. Други имена които са хубави :
-Явор
-Виктор
-Андрей

# 619
Точно Михаил не ни харесва, но за сега е единственото, което ни хрумва…

Еха доста се е раздвижила темата. С женско име и ние сме готови още от предишния път, но с мъжко не. Ще изчакам да се потвърди и тогава ще помислим. Бях си обещала преди въобще да имаме деца, че никога няма да ги кръстя на близки, патриархалният модел на миналите векове ми е доста чужд. Разбира се, всеки е свободен да ги кръсти на когото пожелае.

Helegeth, може би Михаил или не ви допада?

# 620
Момичета, имах запек много време и си докарах хемороиди, много е неприятно. Гинеколог дали предписва нещо или трябва гастроентеролог за проблема? Ако някой е имал това и има съвет какво да ползвам, ще съм благодарна.

Не дойдох до хемороиди, но пия сироп Дуфалак, вечер само преди лягане 20 мл. Много е ужасен но е за бременни. Аг каза че мога да пия, че сиропа не пристрастява и наистина е леко и меко )). Трябва бременна до 48 часа да се изходила. А аз имах 6 дена и тогава се оплаках и ми исписаха сиропа, сега всеки втори ден си хода, така че не го мисли а си купи и почвай и не пия го всеки ден.

# 621
Момичета, имах запек много време и си докарах хемороиди, много е неприятно. Гинеколог дали предписва нещо или трябва гастроентеролог за проблема? Ако някой е имал това и има съвет какво да ползвам, ще съм благодарна.

Може да опитате с това сладко: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008148 . Препоръчителната доза е 1 чаена лъжичка, но аз приемам половин (вечер преди лягане), тъй като не посмях повече, предвид малкото си килограми. Винаги ми действа добре. Съставките са натурални 😊.

# 622

Пробвай с Витасин. На мен ми помогна. Хапвай повече плодове и пии вода 😉

# 623
Момичета, забелязвам, че част от вас вече минаха първата фетална и БХС. Поздравления за добрите резултати и стискам палци на тези, на които тепърва им предстои. Какви са ви впечатленията от МЦ Марковс? Прочетох, че предоставяли видео и дигитални снимки (както и такива на хартия) от прегледа. Моля споделете своите впечатления от прегледа, дори да са от друга клиника. Моят ще бъде тази седмица и съм нетърпелива да науча малко повече подробности ☺.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 22:03 от Alexa111

# 624
Бубулече, при мен симптомите са си все така...каквото и да хапна, повръщам си периодично. Миризмата на лак за нокти ме подлудява, с боя за коса дори не съм и пробвала, няма да я издържа. Искрено се радвам за всички бъдещи мами, които се хранят здравословно, правят си всичко като преди и им няма нищо. По темата на деня - хапнах си малко шаран и това е. И да го мисля, и да не - нито ми се случва всеки ден, нито съм хапнала повече от 100 грама.

Alexa111, аз нямам видео или дигитални снимки, само на хартиен носител. Бях при доц. Чавеева в АГ Щерев. За нея бих отишла във всяка клиника и без никакви снимки да беше, за мен е прекрасен човек и лекар.

# 625
При мен няма никакви симптоми, освен глад и липсата на чувство за ситост. Ще се радвам някоя от вас ако е намерила решение, защото ме притеснява, че толкова много ядене не е много хубаво. Относно фризьори и маникюри - не съм ги спряла, като боядисването не започва от корена, понеже прикриваме старо русо, което избива. За подстригването също нямам притеснения, тъй като не съм суеверна. Не съм променяла и  козметиката, която ползвам.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 22:02 от Alexa111

# 626
Ох, за вечен глад не мога да помогна. При мен е обратното - стомахът ми е много свит след едно хранително натравяне през юли и след няколко хапки съм се наяла.

mumbear, газираното не ти ли помага? Пробвай, ако не си.

Аз тия дни съм настинала и ми е по-зле от това, отколкото от гаденето. Надявам се бързо да минава, за да мога да се наспя като хората и да живна малко.
Вчера се обадих на АГто. Мога да взема и ММ на скрининга. Тъкмо да не преразказвам всичко после.

# 627
Лютиче, благодаря за препоръката. Да ти минава бързо. По принцип не консумирам газирани напитки, може и за това не съм се сещала да пробвам този път. При предишната си бременност съм опитвала и пак си повръщах до осмия месец. Кафето го отказах по неволя, защото от аромата му ми става зле. Иначе по едно слабо кафе на ден според АГ можело.

Alexa111, и аз не знам нищо за глад, съжалявам. Не съм суеверна, но не съм ходила на фризьор за подстригване и боя заради миризмите в салоните. Навсякъде пише, ако ходим, да подбираме добре проветриво помещение - това как е възможно и то зимата?

# 628
Mumbear, в такива помещения има вентилация или поне би-трябвало да има, но за съжаление няма как да бъдем сигурни на 100%.
Относно изпаренията, също толкова вредни са, колкото и тези навън, в по-пиковите часове (особено зимата). Винаги, когато нещо ме притеснява, го обсъждам с проследяващият ме лекар, за да съм спокойна. 😊

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 07:47 от Alexa111

# 629
Колкото и вентилация да има, във фризьорския салон си има от всичко във въздуха (работя в такъв по 12ч 😝). Както казах по-рано. аз работя с маска, поне прахоляка да ограничавам. Ако ви прилошава от миризми все пак сега не е добър момент. Мен ме притесняваше този момент, но слава богу, явно съм свикнала. Да, внимавам с разтворителите. Не мога да ги спра съвсем, но колкото мога внимавам.
Иначе не мен все така ми е супер изморено и вечер на практика нищо не мога да хапна.
В Марковс съм ходила при първата бременност, но те тогава си бяха на старото място. Тогава бях при др. Маркова и бях доволна, но този път не я видях в екипа, за това се записах при Атанасова по препоръка на АГ. Четох и тук хубави неща за нея, ще видим. Преди даваха диск, сега до колкото разбрах ги качват някъде и ти дават име и парола да си ги свалиш.

Общи условия

Активация на акаунт