Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 15

• 44 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, как ги събирате тези чаши от различни места?
В смисъл пиете кафе или друга напитка и после си вземате порцелановата/стъклена чаша?

# 556
  • Deutschland/HE
На коледните базари като си купиш глювайн/детски пунш/какао плащаш освен напитката и депозит за чашата, като я върнеш и ти връщат депозита (Pfand е на немски). В Мйнхен в една градинска бирария така беше и с халбите бира.

П.С. Така функционира в Германия и системата за рециклиране- като си купуваш вода/безалкохолно/бира от магазина плащаш и за бутилката, после на един автомат връщаш празни и ти възстановяват сумата.

# 557
На коледните базари като си купиш глювайн/детски пунш/какао плащаш освен напитката и депозит за чашата, като я върнеш и ти връщат депозита (Pfand е на немски). В Мйнхен в една градинска бирария така беше и с халбите бира.

П.С. Така функционира в Германия и системата за рециклиране- като си купуваш вода/безалкохолно/бира от магазина плащаш и за бутилката, после на един автомат връщаш празни и ти възстановяват сумата.

Ахааа, ясно. Чашата един вид си я плащаш и после можеш да я върнеш или вземеш.
Коледните базари са ми мечта, май стана ясно, че не съм ходила Satisfied
По повод коледните подаръци - още не съл мислила, дъщеря ми винаги отговаря, че не знае какво иска. Миналата година й купих календар на Алверде, зарадва му се, но по-скоро емоцията беше да отвори и да види какви са изненадите. Не е ползвала нито един от продуктите. Смятам да ги почвам аз, след като цяла година не прояви интерес...

# 558
  • София
Благодаря за споделените идеи за коледа.
Аз продължавам с традицията за задачки и дребни подаръчета от джуджетата през целият декември месец и затова събирам различни подаръци по-отрано.
Поръчах и аз едни коледни чорапки от Пирин хилс и два парфюма по 50 мл на Ариана Гранде.
Отделно от групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане", получих вече верижка с конче - стомана и лазерно изрязано. Гномче и коледен венец с гномчета, както и коледни подвързии за книги.
Отделно съм взела адвенткалендар с козметика и с чай от ДМ. Календар със задачки за през годината за семейството и тийн версия на такъв календар.
По-основните подаръци за Коледа са им билети за концерт , както и ще видим може би втора ръка три комплекта ски и ски обувки.

# 559
  • Пловдив
Календар със задачки за през годината за семейството и тийн версия на такъв календар.

Може ли линк, какво представлява!?

# 560
  • София
Календар със задачки за през годината за семейството и тийн версия на такъв календар.

Може ли линк, какво представлява!?
https://kalendarzavseki.bg/
Днес пристигна, опакован е и засега няма да го отварям. Но горе долу от линка може да се схване идеята. Надали е нещо особено, но съм изчерпана с идеи за джуджетата, а дните до Коледа през декември не са никак малко Simple Smile

# 561
Радвам се, че при вас се харесват дрехи с коледни мотиви. У нас, ако подаря на някой дори коледни чорапи, ще ме пита, за какво са му. Всички сме толкова практични, че не можем да ги оценим. Виж коледни чинийки, 1-2 броя, покривка или играчки за елхата са добре дошли.
Чорапи и дрехи за вкъщи защо се водят нещо непрактично? Всичко се носи целогодишно.

# 562
Дъждец,
Ние нямаме чорапи за вкъщи. Всички се носят и навън. Терлици и подобни
не носим. Коледни пижами и анцузи никой не иска да носи извън коледните празници (да кажем 24.12-6.1), затова и домашните ни дрехи са си универсални. А 
за коледните пуловери, ръкавици, шапки, които ще се облекат точно 2 пъти - Коледа и Нова година, да не говорим. Просто въпрос на светоусещане.

# 563
И ние нямаме чорапи за вкъщи. Никъде не съм писала за такива Joy

# 564
Календара с предизвикателствата е страхотен подарък.  Има такъв за тийн, за един човек и за двойки.  Аз съм взела от всички видове, тъй като ще ги подарявам на цялата рода и близки. Весели и различни задачи за всеки ден от годината. Освен това на детето съм купила адвент на Мейбълин и Харибо, направен адвент от мен с весели и коледни чорапи, телефон за рождения ден който е по празниците и отдавна желан и поръчван подарък за Коледа през годините - куче.

# 565
По традиция си подаряваме и коледни чорапи и пижами всяка година. И тази няма да направим изключение.

Ето този Адвент взех на щерката- засега й харесва и няма търпение да започне да го използва на 1ви декември.

https://www.yvesrocher.ca/en/advent-calendar/advent-calendar/p/8 … viXoaAuKnEALw_wcB

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 17:34 от Анонимен

# 566
И за мен са непрактични коледните пижами, чорапи, хавлии, чаршафи и подобни, защото чорапи и пижами вкъщи не носим. Пък и наистина са за кратък период. Дъщеря ми като по-малка носеше коледни пуловери.
Календара на Ив Роше ме заинтригува, догодина ще го имам предвид.

# 567
И аз поръчах на Роше календара. https://yves-rocher.bg/k22-advent-kalendar.html
По традиция последните години подарявам дрехи. Друго не иска. Всякаква техника има и не я впечатлява вече.

# 568
Аз мисля вече да съм скучна. 14 год.бях креативна майка.За Коледа винаги сме в България.Изключвам вече"Коледния календар"/мин.год.смятах същото,но пак правих/.Ще "подаря"пари.Скучно е.Не съм го правила,че не ми е присъщо,но се изчерпах,а и тя вече си е тийн във вихъра си.
Вчера имаше драма представление в училище,което завърши с разиграване на родителите.Учителката пита,след някое време за нас"Чии са тези родители.Страхотни са!"Дъщеря ми беше горда.Мисля,че тя винаги си получава подаръците.Казвала е, и отново каза"Аз знам че не сте като другите,но е готино да го чуеш отново"❤️❤️

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 20:56 от red soul

# 569
  • София
Момичета, как ги събирате тези чаши от различни места?
Аз си купувам от сувенирни магазини с името на държавата и с картинка на някаква забележителност. Във Виена вече са ти казали - на коледните базари таксуват 3 евро чаша за пунш и ако не я върнеш, остава за теб. Предполагам, че и за други напитки важи.

Днес пристигна адвент календарът на Дъглас, като на гърба му има описание на всеки продукт вътре. Опредено смятам, че ще пожъне успех.

Общи условия

Активация на акаунт