Не знам как да постъпя

• 12 427
  • 357
  •   1
Отговори
# 180
  • SF
Лелееее... Темата се е изчерпала, щом вече полетите изчислявате.
Колко пари има, какво работи... 3 нощувки с 3 закуски, в 3-звезден - толкова, в airbnb - толкова... Аз за 3 дни харча 300 лева. В Англия ми стигат за половин ден. Тук ми е по-евтино.
Вие за 3 дни на хотел в БГ колко бихте изхарчили? А за колко дни бихте ги спечелили?
Може да е тото-милионер, може да притежава имоти, ниви, 2 наследствени апартамента на Главната в окръжен град - един от баба му, един от дядо му... В Англия може да работи като диригент на духов оркестър. Много се печели от това. Мои приятели си купиха къща в Бат от духова музика в Англия. Продават сладкиши някъде около Стоунхендж. Не ги правят те. Само притежават бизнеса. Ходят в Италия всяка седмица, защото било слънчево, а в Англия вали. Но няма да сменят Англия  заради сладкарския бизнес. Ако им отменят полета, им предлагат друг за следващия ден. Вместо за 4 дни, остават за 3. Яд ги е,, ама три-три, кой ти ги дава! Ако не им харесва - ваучер за друг път.

# 181
Мда със сигурност нашия сънародник от малцинствата, забегнал в Англия горе-долу след навършване на пълнолетие ще се е реализирал като програмист, някво друго ай-ти или поне инженер-проектант, дето ще може да работи само онлайн.
Ама по-скоро си е някъв бачкатор, склададжия или строител, може и да вади пари от това, ама едва ли ще може да лети щом голямата му любов му щракне с пръсти.
След като иска да е с нея и знае, че тя има дете, нормално е това дете да бъде на преден план и да се съобразят и двамата с него.

# 182
  • SF
Мда със сигурност нашия сънародник от малцинствата, забегнал в Англия горе-долу след навършване на пълнолетие ще се е реализирал като програмист, някво друго ай-ти или поне инженер-проектант, дето ще може да работи само онлайн.

Много хора не са нищо от това, а работят онлайн.
Ама... Ти как разбра, че той работи онлайн?

# 183
По принцип родител трудно би се съгласил доброволно детето му да бъде заведено в друга (и то не близка) държава, защото общуването им рязко ще намалее. Особено пък заради друга любов на майката, а не например детето отива да учи в елитно училище там. Бащата предполагам ще се противопостави с всички сили това да стане. Разводът може да му е добре дошъл, но заминаването им - не.
Принцът от своя страна е прав да иска да си остане там, защото твърде вероятно тук ще стане пак бедняк, който едва изкарва до заплата. Дали ще е доволна авторката тогава - съвсем не.
Тъй че не знам как ще й се получат нещата.

# 184
  • SF
Те имат и още една причина да опитат в чужбина, вместо тук. Семействата им не одобряват тяхната връзка.

# 185
Не съм разбрал, други изказаха такива предположения. И ако може да се налива бетон онлайн, щеше да е голямо густо, честно Simple Smile

# 186
Спекулираме само какво работи възлюбеният и какви възможности има. Обаче явно с авторката са решили да живеят навън, иначе нямаше да се чуди как да изведе детето. Мисля, че е време да се замисли - казва, че е правила досега всичко за да угоди на други хора, които са я убеждавали кое е правилно. И че най-после иска да направи нещо за себе си. Само че тя не иска преместване точно в Англия или живот в чужбина по принцип, заради повечето възможности. Тя отново се кани да направи нещо, защото друг, в случая любовника, поставя условията.

Ако им беше толкова голяма любовта, да му постави ултиматум. Развежда се, събират се, но тук, и така няколко години, докато детето навърши възраст, на която в Англия се сменя училището. И ако до тогава нещата са наред, отиват там всички заедно.

# 187
  • SF
Не съм разбрал, други изказаха такива предположения. И ако може да се налива бетон онлайн, щеше да е голямо густо, честно Simple Smile

Що хабите енергия за глупости?
И с такава жлъч се коментират ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА на други хора....

# 188
Единствено авторката може да каже с какво се занимава човека в Англия, как живее и до колко му позволяват възможностите да издържа още двама души. Факта, че тея неща не се споменават ме кара да мисля, че плановете за бъдещето са - "все някак ще се оправим, за всичко има решение". Но няма нищо конкретно. Дано не съм прав.
Тук брака е отишъл на кино, но е добре поредицата да е - сегашен брак, развод, адаптация извън брака, гостуване до Англия, може и повече от веднъж, и чак тогава да се вземе решение от тоя храст ще излезе ли заек или няма.

# 189
  • SF
"все някак ще се оправим, за всичко има решение".

Както е при много млади и влюбени хора.
Бас държа, че в темата има поне 10 човека, чиито връзки са започнали точно с тази младежка увереност и нафуканост. Важното е да са заедно, а другото ще се нареди!
И колкото и пари да имат, и видове пастет и дива сьомга в хладилника, ако я няма любовта, нищо няма значение на този свят!
И други 10, които съжаляват, че са провалили връзките си (щастието си) с много разсъждения от сорта на: "ще имаме ли пари, ще имаме ли работа, как ще намерим решения, то е много сложно, то така не бива, ще ми се сърди мама, леля, другата леля..."

# 190
Права си.
Но затова човек трябва да има План А, План Б, План В.
За млади хора почващи от нулата приемам, че "все накак ще се оправим" може да работи. Но хора на 27, 28, 30 с деца - не са толкова в тая категория. Аз познавам много повече разведени семейства точно с "ние се обичаме, ще се оправим" и ако няма какво да сложат на масата, ако нямат възможност за покрив над главата си, ако нямат два лева в джоба - семейството заминава на кино. Може би в тоя форум аз съм един от най-старите. Чукнах 53 тая година. Едно знам - може тая седмица да няма секс, може цял месец да няма секс все някак ще изкараме. Но няма ли тая вечер нещо на масата, нямаме ли легло и покрив където да прекараме вечерта - ние сме нула. Секса и голямата любов намляват, в един момент остава уважението между хората и то е това което крепи семейството. Защото семейството не е от 20 до 50 или 60 години, когато "секса е много важен".  Едно време не го забелязвах, но сега изпитвам огромно уважение когато видя хора на 70-80 години да се държат за ръка. Младостта е прекрасно нещо, но равносметката колко едно семейство е било успешно се прави далеч по-късно.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 00:07 от Абуто

# 191
Едва прочетох няколко страници и нямам думи!
Абе момичето, като много от вас, не е щастливо с мъжа си. Какво е това критикуване, тя ще е първата и последна разведена. И топно тези, които пишете тези абсолютни простотии съм сигурна, че сте в същото положение, просто си стоите мирно там.
И какъв е добрия пример за детето, родители, които не могат да се търпят да продължават да живеят заедно заради него.
 Първо, не виждам как двама нещастни души ще дадат пример на детето си, как трябва да изглежда едно нормално семейство и какво е да има уважение, обич и разбирателство, след като те не се търпят??? Кой би искал детето му един ден да живее по същия начин за да му създава, несъзнателно такива виждания. По голяма простотия от това, че трябва да са заедно заради детето няма. Ама и да се псуват, обиждат, и това дете да не види мил жест от единия към другия е голям ГЕРОИЗЪМ!
Второ, дали ще е с този или ще се появи някой друг, той трябва да има пари задължително? Много заможни станахме тук всички, всичко ни е поднесено на тепсия и това е най-важното.
Ами ако живеете, като съветите, които давате, жалко, много жалко!
Авторке, моето мнение и съвет, който никак не си длъжна да приемеш е - Постъпи човешки, говори с мъжа си, бъди искрена поне да няма нищо недоизказано (никой не е виновен за това, че не обича вече партньора си, в една връзка са двама, които ако искат тя ще върви, ако не се стига до тук). В никакъв случай не заминавай в чужбина заради другия, ти оставяш мъжа си, той да се прибере. Факт, няма да има тази финансова стабилност, която е имал там(поне за начало), но ако наистина се обичате, ще се справите. Не съм за заминаването ти там с детето, защото за него това ще е голям шок, ако изобщо успееш, което ме съмнява. Но все пак, за детето ще е по-тежко местенето в друга държава отколкото в друг апартамент например. Пробвай и ако стане стане, ако не ще срещнеш любовта си някой ден, но поне тази ще ти е дала мотивация да не живееш в клетка.
Ако не, със сигурност ще се чудиш всеки ден, какво ли щеше да стане.

# 192
  • SF
Права си.
Но затова човек трябва да има План А, План Б, План В.
За млади хора почващи от нулата приемам, че "все накак ще се оправим" може да работи. Но хора на 27, 28, 30 с деца - не са толкова в тая категория. Аз познавам много повече разведени семейства точно с "ние се обичаме, ще се оправим" и ако няма какво да сложат на масата, ако нямат възможност за покрив над главата си, ако нямат два лева в джоба - семейството заминава на кино.

Да, де, но това не е тема на тази тема.
Това за секса го кажи на някое 20+ годишно бойче, фрашкано с хормони и с перманентна ерекция.
Англичанинът и момичето от тази тема също са млади хора. Ако не са започващи от нулата, още по-добре.
Да, липсата на материалното може да прати семейството на кино, но нали виждаш, че нейното отива на кино по съвсем други причини. Купила му е билет още в деня на сватбата, защото не й е обърнал внимание. Или поне на нея така й се е сторило. Въпреки подаръците, ястия и сладкиши, скъпите тоалети, прически, бижута, музика и т.н., тръгнало е на кино. Още едно разведено семейство, без да вее лозунга "ние се обичаме и ще се оправим."
Ти имаш ли си план А, В, С, ако нещо стане с мъжа ти или срещне някоя по-млада от тебе? Ако имаш, от колко време го мислиш този план?
Знаеш ли кога влюбените хора, преди да заживеят заедно, мислят за А, В и С? - когато не са влюбени.

Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Много бедняци са се разделили поради липса на планове и варианти, но и много богаташки семейства са отишли на кино. На тях пък не знам какъв им е бил проблемът. Може би липсата на секс пък да е при тях???

# 193
Есме, не виждам някви съвети да си натиска парцалките при мъжа си след последните доуточнения. Ясно, че там всичко е заминал, а и по начало е било обречено. Но я съветваме да внимава. Защото в картинката има дете, което ще изтръгне от средата му, от баща му и ще го набие в една напълно чужда държава, при човек, когото самата авторка не познава. Точно така, не познава, били са на 17, когато са прехвърчали искри между тях, след това принудително разделени, през годините разни сладки приказки и от известно време гуш муш тайно в хотела докато си е тук. Тя реално не го познава този човек, не знае как би реагирал в различни ситуации и най вече като му се тръшне с детето в Англия и няма връщане назад. Просто да внимава и да не се предоверява на собствените преценки, защото са силно изкривени от розовите очила през които гледа в момента.

# 194
И аз не виждам някой да дава съвет момичето да остава при мъжа си. Очевидно нито тя е щастлива в този брак, нито мъжът й. Най-логично и може би най-добро за всички е да се разведат.
Но колкото и да е млада и влюбена, според мен е рисково и не особено обмислено авторката да се втурва към друга държава. Пак казвам - да беше сама - ок, нека да замине, да пробва. Но след като и дете е намесено, не може просто ей така спонтанно авторката да си хване багажа и детето и да замине. Трябва план и сигурност, а не се знае каква е идеята на англичанина. Нека на първо време той да се прибира в България (стана ясно, че и сега момчето често се прибира). Всичко с него звучи красиво и романтично, но има голям шанс всъщност нищо да не се случи между тях. Но ако авторката е твърдо решена да бъде с него и ако и той го иска, нека пробват да се съберат тук, в България. А и да не забравяме, че това дете си има и баща и колкото и да е смотан той, едва ли ще позволи детето да бъде изведено в чужбина. Някои сигурно си мислят, че бащата няма думата, но не е съвсем така.

Общи условия

Активация на акаунт