Не знам как да постъпя

• 12 410
  • 357
  •   1
Отговори
# 195
  • Далечният изток
Да де, има думата. Тя казва да, той казва не. При спор решава съдът и дава или не дава заместващо съгласие. Зависи кой какво и колко силно го иска.  Тя ако е решила, че на всяка цена ще отиде при англичанина и ще вземе детето с нея, ще направи всичко възможно да се случи.

# 196
  • Швейцария
Ама авторката няма ли да каже с какво се занимава господинът в Англия? И как може на всеки два месеца да пътува до България заради нея? Да е програмист от предполагаемия етнос е в сферата на фантастиката. Да не се окаже, че бере боровинки и живее с още 4-5 човека в стая. Аз за толкова години в чужбина финансово стабилен гастарбайтер и сезонен работник не съм видяла. Къде ще те навре теб и детето? Ти май си правиш криви сметки, а той просто си дрънка, защото в Англия е самотен. Те англичанките не са се изтрепали за него, та нормално да е 10 години сам и да си фантазира.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 08:38 от JennyBG

# 197
А аз не разбирам и друго:като пътува през две седмици заради нея, те в Бг какво време прекарват заедно? Нали авторката има дете и мъж... Хайде мъжът е на командировка да речем, детето е на училище-тогава ли се виждат?
Въпросът е:колко пълноценно време прекарват заедно, когато мистериозният англичанин идва да се видят...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 09:31 от eleaa

# 198
  • Швейцария
Много важни подробности липсват, за да можем да дадем адекватен съвет.

# 199
  • SF
Но я съветваме да внимава.

Да, това винаги е много полезно.

# 200
Но тук не исках мнения за него, а как да постъпя така, че детето да е добре в цялата ситуация. Това, че на този брак му се вижда края е ясно. И не е заради него. А защото ако мъжа ми ме беше оценил поне малко, аз нямаше и да помисля за развод въпреки, че обичам друг човек. Както и направих толкова време. Цял живот ме третират като вещ, освен един човек и аз не го оцених когато трябваше. Сега имам втори шанс и няма да го пропилея, само защото хората ще говорят, някой няма да е съгласен и т.н.
Накратко, събирането с този човек е решено. Авторката беше писала и, че би оставила детето на баща му само ако е сигурна, че това е по-добрият вариант за детето.
Тоест, има го и този вариант като резервен.
Заглавието е "Не знам как да постъпя", но всъщност авторката го е решила и знае.

# 201
А , да  това не искам мнения за него ми е много странно като идея. Когато си подбираш партньор/обкръжение, има значение какви са хората. 'Мнения за него' може доста да противоречи на имиджа през розовите очила, който има този човек. Въпреки че той май не отнесе толкова критики, колкото авторката.

# 202
  • SF
Да, нашето мнение за него е през много по-реалистични очила. Ние знаем!

# 203
Добре е авторката да даде яснота относно англичанина - как ги вижда той нещата и как иска да се случат, какъв е неговият план.

# 204
Да, нашето мнение за него е през много по-реалистични очила. Ние знаем!
А нейното какво е? Базирано на недоизживяни тийнеджърски трепети, продължили със спорадични креватни изпълнения, когато мъжът й е командировка? Сериозна основа да се завлечеш с детето си на майната си, където нямаш нищо, и ще разчиташ на човек, с който нямаш 1 ден под общ покрив, да гледа теб и детето ти? Което между впрочем е на 8 години, и трябва да ходи на училище. В кое училище, знае ли език, може ли изобщо да тръгне на такова, бидейки със статут гостенин?
Разбирам, че на някои им се струва много романтично да се следва сърбежа, но наличието на дете изисква мисъл, а не романтика.
И не, не я съветвам да си стои при мъжа си,очевидно никога не са били един за друг.
Да видим как ще реагира любовника, ако му се постави ребром въпроса за прибиране. Че на думи, за нещо евентуално някъде там в далечното бъдеще всички са щедри.

# 205
Нещо явно съм изпуснала, кога е писала, че е спала с него?

# 206
Нещо явно съм изпуснала, кога е писала, че е спала с него?

Като си идвал тук през няколко месеца да се виждат.

# 207
Не знам какво общо има професията му, но е главен готвач в ресторант, да живее на квартира, но сам. И в това съм 100 % сигурна. Доходите, които има там, тук освен да стане депутат, че да има същите. Но това какво общо има? Поисках съвет как да постъпя, така че детето да е добре, а не дали с професията си ще може ли да ме издържа. Аз съм права, здрава и мога и сама да се погрижа за себе си в това отношение. От всичко, което написахте, разбрах че почти всеки се интересува от материалното, но аз не съм такава. Колкото и невероятно да звучи, ако нямаш някой, който да е до теб при всяка ситуация и да те обича такъв какъвто си, няма никакво значение колко пари имаш. В една връзка не може да се поставят условия - ти направи така, и аз ще направя нещо. Тогава това не е любов, а споразумение. Може би за някой съм глупава да вярвам в голямата любов, но само това ме прави щастлива. Нищо материално не би ме радвало. И не е защото имам всичко и за това така говоря. Напротив. Знам какво е да нямаш нищо, да си на нулата, на дъното отвсякъде.. И само това, че има някой, някъде там, който мисли за теб може да те направи щастлив, колкото и зле да е положението, ме кара да се изправя. Щом мислите, че съм сложила розовите очила , мислете го. Няма как да убедя някой, който не е минал през това, че розови очила няма. Да мислиш, че си щастлив и да го усещаш са две различни неща.

# 208
  • SF
Те предимно си пишат. Имат чат връзка. Много бракове са се родили по този начин. Бракове с деца, смесени бракове, продължителни бракове, развалени бракове...
Аз предлагам по-настървено да я плюем. Ако го караме толкова меко, ще вземе да се ожени за ученическата си любов - чудо невиждано и несрещано досега! Дете, което в ученическите си години е сменило държава!!!! - пълен абсурд! Аз за такова нещо досега не съм чувала! Децата не умеят да се вписват и да учат езици.
Но пък от друга страна, тя не е казала, че ще води детето си там. Даже може да предложи на бащата, който вечно е в командировки, да се заеме с отглеждането, за да не се стресира детето с нов език и училище в чужбина.

# 209
  • София
Някой е плюл авторката ли? Anguished

Общи условия

Активация на акаунт