СЕДМИ клас започна ударно

• 50 109
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Вчера са правили тест от 20 задачи по мат. Дъщеря ми предала на десетата минута. Сега остана и да е без грешка. Винаги предава много бързо и допуска по 1-2 ужасно елементарни грешки. 100 пъти повторих, че това не е състезанието математика без граници, но никой не ме чува... Само едни такива глупави грешки да не ѝ докарат проблеми на нво-то.
Това е много по-добрият вариант според мен. При мен едната ми голяма дъщеря е така и на НВО каза, че е свършила първи модул за 10-15 минути и е имала време да го проверява 5 пъти. Втори модул за половин час някъде и там проверила няколко пъти и след още половин час предала. Имаше пълен брой точки. За сметка на това на другата ми дъщеря все не и стига времето, включително и на наборката, съответно не само не им остава време да проверят, ами и като остане малко време почват да се притесняват, съответно да бъркат и задачи, които могат да решат, плюс че никога не стигат до последните задачи. Голямата и сестра имаше съответно едва 50 точки. Така че за мен е плюс бързината, а елементарните грешки стига да го има знанието и уменията могат да се изчистят или да се хванат при проверка при важен изпит.

# 106
  • ВАРНА
Вчера са правили тест от 20 задачи по мат. Дъщеря ми предала на десетата минута. Сега остана и да е без грешка. Винаги предава много бързо и допуска по 1-2 ужасно елементарни грешки. 100 пъти повторих, че това не е състезанието математика без граници, но никой не ме чува... Само едни такива глупави грешки да не ѝ докарат проблеми на нво-то.
Това е много по-добрият вариант според мен. При мен едната ми голяма дъщеря е така и на НВО каза, че е свършила първи модул за 10-15 минути и е имала време да го проверява 5 пъти. Втори модул за половин час някъде и там проверила няколко пъти и след още половин час предала. Имаше пълен брой точки. За сметка на това на другата ми дъщеря все не и стига времето, включително и на наборката, съответно не само не им остава време да проверят, ами и като остане малко време почват да се притесняват, съответно да бъркат и задачи, които могат да решат, плюс че никога не стигат до последните задачи. Голямата и сестра имаше съответно едва 50 точки. Така че за мен е плюс бързината, а елементарните грешки стига да го има знанието и уменията могат да се изчистят или да се хванат при проверка при важен изпит.
Не се бях сетила за това. Благодаря ти, че ми насочи мислите в тази посока.
В училище решава, предава и излиза. Не проверява. Поне на нво-то никой няма да я пусне да излиза и ще седи да си проверява Simple Smile

# 107
Абсолютно мисля като Айла. Поне за децата в математическите гимназии, където си имат петминутки, повечето се справят с времето.
След последното НВО бях принтирала темите и в някакъв ден от ваканцията голяма скука ѝ било. Взела да за види задачите един ден.
Първия модул го била приключила за 20 минути (две от задачите ѝ били от материала за 7ми клас и въобще не ги е пробвала, и други имало за седми, но ги надлъгала). Във втория задача и едно подусловие  пак за 20 минути се била задълбочила. И така за цялото лято това и в четири дни  с отбора се полигавиха математически за по час. Съответно на теста за входно ниво в школата въпреки, че не е записана да посещава математика, за всички правиха тест и по двата предмета. Съвсем аристократично отношение и съответно - елементарна грешка на математиката.   
Дотук на входните тестове в училище казва, че ѝ остава време да си провери какво предава.

# 108
Абе аз не съм точно с тази мисъл за бързането. Моя все бърза и все глупости прави от бързане. Има да пренесе 15 ама от бързане то става 5 Simple Smile Събира 5 числа и сбора е 20. Ама от бързане така пише 0-та  че изглежда като 6. И от там става 26.
Та с по-бавно темпо по-добре.

# 109
Щерката днес за първи път отиде на школата Simple Smile
Беше ентусиазирана и се надявам да и хареса и да се сприятели с другите деца там.
Тя не е много общителна,  не обичаше никак математиката до лятото. След школата, която изкара един месеца, определено нещата се промениха и вече не е така неприятен предмет за нея. Убедена съм, че освен подхода на преподавателя от голямо значение е и средата, в която попадна. Дори нямаше търпение да ходи всеки ден…
Много се надявам и сега да е така.
Ще дам отзиви после като отида да я прибера
П.П най-сетне получих линка за онлайн матурата по Бел 😀 Ще видим кога ще и остане време да в направи.

# 110
  • Б
А пробната матура, моя седна и я направи. Предаде  отговорите , пък да видим как се е справил. Естествено тезата го затрудни.
 Тези деца , които решават първи модул  по математика за 15-20 мин от математически гимназии ли са само и ли се готвят за такива училища?  Нали уж  първия  модул е за всички ученици, да могат да го решат. Кой по- бавно , кой по -бързо, втория вече отсява 

# 111
Елена така и не се притесни от нищо, но не очаквам много добри резултати на входните.
А с математиката направо вдигам ръце. Напълно сериозно започвам да обмислям и частни училища, само и само да се отърва от НВО.
На входното по математика вчера на дадено място за 5/5 написала че е 0. Отделно не знаела какво е низходящ ред и тн. Вкъщи беше успяла да съкрати  3 по -3 в числител. По-късно на друга задача 4x.3х беше написала че е 7 х, на следваща задача една скоба просто беше изчезнала и още и още подобни грешки. Просто не знам какво повече мога да направя, цяло лято решавахме по-малко задачи и тези неща сто пъти са обяснявани, но продължава да прави същите глупави грешки. И тя самата си се ядосва на себе си, но това е положението.
И у нас е така Sad И моята госпожица е Елена Simple Smile Извън кожата си съм,като видя такива грешки...надявам се да успее да ги изчисти.Определено се чувства по-добре по български тя.
Входните ги направиха в онлайн среда,че бяха карантина,доволна е уж,ще видим другата седмица резултатите.
Школата я започна преди 2 седмици,ок се чувства засега.

# 112
  • ВАРНА
Тези деца , които решават първи модул  по математика за 15-20 мин от математически гимназии ли са само и ли се готвят за такива училища? 
Дъщеря ми е в мг и желанието й е да остане там след седми клас.

# 113
Тези деца , които решават първи модул  по математика за 15-20 мин от математически гимназии ли са само и ли се готвят за такива училища?  Нали уж  първия  модул е за всички ученици, да могат да го решат. Кой по- бавно , кой по -бързо, втория вече отсява 
Времето за решаване е един час и форматът при качествено преподаване и упражняване на материала не би трябвало да е проблем. Тези от математическите гимназии веднъж са минали много по-тежък формат след 4-ти клас. По принцип в селектираната среда на частните и държавните училища с изпитно-подбраните в тях деца по по-различен начин вървят нещата. При 9 часа седмично (дори и при ДО) и прилично давани и изпълнявани домашни (25 задачи не са толкова много) е въпрос на рутина, но и е възможно да се допусне техническа грешка при най-лесното. Рутина. Същата, която биха имали и деца със стандартен брой часове, но с добро текущо преподаване и затвърждаване чрез решаване на задачи.

# 114
  • Б
А, тук май е проблема , недостатъчното време за решаване на задачи и затвърдяване на материала.

# 115
Много наистина е повече от сериозен проблем.
Всъщност не всички са длъжни да харесват математиката/музика/ИИ/всеки един от предметите, но поне базата да бъде така положена, че да не се стига до пълното отричане.

# 116
  • София
Някое дете правило ли е вече безплатния тест по Бел?
Има ли преразказ или е само тест и колко време отнема всичко?

# 117
Някое дете правило ли е вече безплатния тест по Бел?
Има ли преразказ или е само тест и колко време отнема всичко?
Дъщеря ми преди малко го направи, формата е 1:1 с реалната матура. Има преразказ, в началото има инструкции, от там разбрах, че слушат аудио текста, после имат 15 мин. да го прочетат сами. Тя направи матурата много преди да и свърши времето от 150 мин. След като я предаде получих имейл, че матурата успешно е завършена и до 14 октомври ще получа резултат.

# 118
И дъщеря ми успя да я направи, но пак имам проблем с имейл - така и не получих нищо. Иначе надпис излезе, че уж е изпратена успешно и до 14.10 щяло да има резултат
Иначе, повече от час и половина я прави. Имаше преразказ и теза.
Досега не беше решавала тестове във формат за матурата…ще видим какво ще излезе

# 119
И моят синковец я направи. Понеже не бях вкъщи да го контролирам лично, баща му каза че е приключил за час и половина общо. Преразказът е написал 7-8 реда 😏 Накарах му се че не приема насериозно нещата. Не бил запомнил друго и това е писал. Ще е мъка голяма явно. Днес трябва да прави друг преразказ от госпожата. И там мрънка че бил цял лист 😬

Общи условия

Активация на акаунт