СЕДМИ клас започна ударно

• 50 135
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз също не си пазя паролата, ако е старата за пощата и ще помоля за нея. Макар преди три години да не я ползвах особено и трудно да откривах нещо.
Ако искате нещата, които качвам в гугъл драйв може и там да ги метна все пак.

# 466
  • София
Като че ли, този 7-клас  всички са го ударили през просото. У нас масово по разказвателните предмети се носят 4-ки, по БЕЛ и математика 5-ци. Как ще се гонят точки накрая не знам. И е доволен, и ми казва, 5-цата не е лоша оценка...Anguished

# 467
Хахха…в тази тема ли писах, че
моят за 5 по мат искаше да ходим на обяд да я отпразнуваме.😂

# 468
Току - що погледнах уроците по история на детето. Е смело мога да твърдя, че не са подходящо представени фактите и процесите за възприятието на 13 г. деца. Възрожденския период специално, дъщеря ми изобщо не разбира какво представлява и го зубри. Ядосах й се защото не го бях чела. Като прочетох урока и с две-три думи и обясних за какво става въпрос. Втрещи ме това, че текста няма цялостен вид, а сякаш са лепнати някакви изречени без никаква връзка с предишното изложение. Просто кошмарни учебници, как са одобрени от МОН нямам идея.
Така обичах историята, беше мой най-любим предмет. Вероятно ако учех по сегашните - нямаше да е така. Много жалко наистина…
Да не говорим как изобщо е преподаден урока в час, след като дъщеря ми дори не знаеше значението на някои от думите в текста.

# 469
И дъщеря ми заяви преди няколко дни, че тази година историята е най-скучния и тегав предмет. Те са и с нов преподавател, съвсем млад, който май не се справя много добре.

# 470
Още мината година спрях да се ядосвам за ниските оценки на дъщеря ми по история, след като видях, как в един урок е представена информация от 5 век до края на Стогодишната война през 15 век. Нашляпани имена и дати без никаква логическа последователност!

# 471
  • вече Пловдив
От днес официално класната на дъщеря ми, която им преподаваше по математика и информационни технологии, напусна. Тя им беше учителка по-малко от 2 месеца, сега търсят заместник. Ама късмет извадиха, и то в 7-ми клас!

# 472
Зависи си и от учителя, моят син обожава Историята, чете допълнително и може да те засипе с безброй факти и дати. Учителката им за всеки урок им качва в Класрум план и презентация, написани на по-човешки език от този в учебника, не ги кара да зубрят, а да разказват, и много често им организират комбинирани уроци-дискусии с госпожата по Литература, особено сега като учат българско Възраждане и Вазов и Ботев.

# 473
  • София
Моята г-ца засега се справя по всички предмети.Не подценява нито един предмет и учи всичко наред.Дано е така и  да не си изгуби ентусиазма до края на годината,че в класа и е пълно безразличие и отпускане.Има деца с по три двойки по математика и хич не им дреме.

# 474
Принтирах си теста от Междучасие и тези дни ще изтормозя маймуната 😆 Ако качите и отговорите (в случай,че ги имате,ще е идално и ще съм много благодарна).
Днес им върнаха поредното контролно по математика,има 6,но с две сгрешени задячи от бързане-изяла една степен и забравила един минус.Казах й да не се успокоява изобщо,защото на изпита това са си две сгрешени задачи.Ама кой ме слуша...
По български борбата е жестока.Много са й трудни тезите.Това да разсъждава ,да пише свободен текст е кошмар.Говоря,обяснявам,сдъвквам й какво да чете....,няма и няма ,пише глупости,защото не знаела какво да пише.Ми защо съм те затрупала с материали,готови анализи,примерни тестове и за какво ми излиза пяна на устата от обяснения?Оффффф!Та оа....ла контролното.И все тая.
Уж малко се стресна,имаше момент на вживяване....Кратко беше.
И на школата госпожата им сдъвква нещата,диктува анализи,ама кой да ги чете.Тези обаче не са писали и ще взема да разпитам какъм е планът й.
По литература знам ,че учат Добри Чинтулов.

# 475
  • Някъде там...
По литература са на Добри Чинтулов, по математика на тъждества. Разлагане на многочлени ги мъчи доста, имат неясноти.
Имаха изненадващо контролно по литература с противоречиви резултати, чакаме резултата и от един преразказ.
По математика направиха вече 3 контролни, след всяка тема по едно, за проверка.
От началото на ноември рязко се активизираха всички учители, контролни, изпитвания, само ми бибитка школото... Едната се справя добре, другата пак заора.

# 476
Миналата година за моето се случи по история учителката да бъде точно по вкуса. Страшен адреналин да учи с интерес наля. За съжаление се пенсионира и за сегашният млад човек ще бъде предизвикателство да запази интереса, но човечката си изстрада мъката по двете големи рокади (историята и географията) и реши да остане вярна и на общата култура. Наскоро дори ми казваше, че миналата година историята и изобразителното изкуство са се допълвали, а сега се припокриват с литературата. Сега просто историята е в по-скучна фаза и учителят бил невинен за това.

# 477
Двата му най-омразни предмета са история и географи, при това благодарение на "учителките", които му преподават. Такова мързеливи и незнаещи жени не бяхме срещали. Не им се занимава, не разказват, не обясняват, но претенциите им големи. Не искам да влизам в повече подробности, че не се знае, кой чете, ама абсурдите са много.

# 478
  • Б
По литература са на „ Немили Недраги“ по Математика на тъждества. . Химията е зубри, но започна да се ориентира за символите на елементите. Подсказах му с какво да ги асоциира и да ги запомни.

# 479
Моята девойка па математика все 5-ци незнам просто...все нещо недостига.Ходи на индивидуални уроци разбира ги уж нещата,но резултата е това. По Бел същата работа.Тезите са и трудни.Мисля да и купя помагало с разработени тези да ги чете. Търся препоръки за тестове по Бел и Мат. По другите предмети е добре.

Общи условия

Активация на акаунт