СЕДМИ клас започна ударно

• 49 697
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Аз не мисля, че ще позволят на СМГ да има отделни изпити. Те и на НПМГ позволиха само за природните науки.
Беше добър вариант двата модула на НВО. Първи за обща оценка на образованието и втори за вход в гимназиите. Не помня защо го махнаха това. Но вероятно пак е било с цел да замаскират общата посредственост.

Не съм и съгласна, че БЕЛ не трябва да има рефлекция върху входа в МГ-та. Но наистина лесното НВО по Мат. ограбва много добри математици.

# 661
  • ВАРНА
Fancy, с последния абзац съм напълно съгласна! Точно за това смятам, че математическите училища трябва да си имат собствен изпит, както е било до неотдавна.
Или пък да се добави трети модул в нво-то с такава цел.
Изобщо има какво да се желае и променя по въпроса с приема в математическите гимназии след седми клас

# 662
  • Къде ли не
Прасунчо, няма нужда от трети модул, ако е строго регламентирано, че не се очаква от всички да могат да решат втори.
Рони, аз имам също спомени от една потресаваща миграция на съучениците ми от моето училище, към друго училище, в което нямаха чак такива изисквания за знания.

# 663
Стана ми интересно да ги видя и аз тези задачи от пробния изпит. Някой ако ги има може ли да ги качи в пощата?
В пощата нещо не се справих, но ги слагам тук.

Ще помоля някой да каже как се получава 6 на 19 задача, б подточка 🙄  Дребното получава 4...

# 664
Днес на ПИ в СМГ по математика детето си е решило всички задачи, провелила си е и двата модула и е доволна.
Но, вчера тренирахме бързина и я докарахме до 30 мин. за първи модул и днес вече и на ПИ й е стигнало времето Simple Smile Резултатът от СМГ ще бъде показателен и заради огромното количество явили се деца.
Иначе за Междучасие, пак ще си ходи и там на ПИ, тя си обича предизвикателствата.

# 665
Благодаря silvery Simple Smile

# 666
  • София
Аз ги качих и в гугъл драйв, ако някой иска да си ги свали и принтира.
https://drive.google.com/drive/folders/16qwzFm480iD1w_38BSkA8ErG … xak9r?usp=sharing

# 667
  • Б
Знаете ли за пробния в СМГ кога излизат резултатите? Гледам присъствения списък много деца са се явили. За онлайн няма информация колко са били. Успех на всички, които са се явили! Аз не очаквам максимума, но си беше голям опит за ученика.   Не му стигна времето.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 18:02 от Здравец розов

# 668
  • Някъде Там
Здравейте, когато предадохме онлайн варианта за СМГ пишеше че отговорите ще се получат след натискане на бутона submit - реших че ще получа отговорите на задачите - но явно е ставало въпрос за отговорите на детето, които то е подало.
Въпроса ми е има ли някъде отговорите на задачите че сме любопитни, а не ми се решават задачи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 669
  • София
Да обобщя от Междучасие (правописът е запазен...):

Първи пробен изпит МАТ 7. клас:
Кратка статистика:
 - среден резултат от изпитът - 41/100 т.
 - най-нисък резултат - 3/100 т.
 - най-висок резултат - 100/100 т.
 - брой деца, направили изпита - 462

Първи пробен изпит БЕЛ 7. клас:
Кратка статистика:
 - среден резултат от изпитът - 67/100 т.
 - най-нисък резултат - 11/100 т.
 - най-висок резултат - 94/100 т.
 - брой деца, направили изпита - 213

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 20:13 от зелено човече

# 670
  • София
Днес на ПИ в СМГ по математика детето си е решило всички задачи, провелила си е и двата модула и е доволна.
Но, вчера тренирахме бързина и я докарахме до 30 мин. за първи модул и днес вече и на ПИ й е стигнало времето Simple Smile Резултатът от СМГ ще бъде показателен и заради огромното количество явили се деца.
Иначе за Междучасие, пак ще си ходи и там на ПИ, тя си обича предизвикателствата.

Дайте идея моля, как се тренира бързина? Моето дете днес е с 2 нерешени задачи, защото не му е стигнало времето Sad

# 671
Но, вчера тренирахме бързина и я докарахме до 30 мин. за първи модул и днес вече и на ПИ й е стигнало времето Simple Smile
Дайте идея моля, как се тренира бързина? Моето дете днес е с 2 нерешени задачи, защото не му е стигнало времето Sad
До сега си решаваше без оглед за колко време се справя и от вчера започнахме да й засичаме време.
Бързината се тренира. То и за това я пращаме на ПИ, за да видим какво има за изглаждане.

# 672
Здравейте! Моля за помощ!  Подготвям детето за контролно, но сборникът, който имаме е ползван и сега установих, че отговорите отзад липсват . Моля някоя добра душа да ми пусне снимки на отговорите на този сборник! Вечни благодарности на отзовалите се!

# 673
Извинявам се, има ли отговори на задачите от пробния изпит на Междучасие? Искам да го дам на сина ми да го реши.

# 674
  • у дома
Дали някой ще се престраши да качи и ПИ от СМГ?

Общи условия

Активация на акаунт