СЕДМИ клас започна ударно

• 50 609
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • около Варна
Моят го оставих да прави теста сам и излязох. Звъни ми по едно време в нервна криза, като натиснал предай, излязъл надпис за грешка, всички отговори се изтрили и той си похабил едни два часа от живота. Тази тирада придружена с рев, е казвам какво значи си изгубил два часа, нали се упражни, помисли, приеми го като подготовка за входното равнище и толкова. Та така никакви резултати няма да видим

# 121
При нас "тече" в момента пробният, ще видим накрая какво е оплескано и кое е минало добре. Simple Smile

# 122
И моята девойка го решава в момента.

# 123
И моята дъщеря в момента го решава. При нас голям фактор е притеснението и за това искам да направи възможно най-много пробни изпити, за да е подготвена психически за реалното НВО. Естествено, тя не е във възторг, но това е положението. Казах й, че тази година ще е така. Лятото я оставих да мързелува, само задължителната литература прочете и реши задачите по математика, които бяха дадени от госпожата в училище. Така че сега да се стяга и това е! 😁

# 124
  • Sofia
Дъщеря ми започна и след един час каза,, че системата я е изхвърлила. Решила теста и започнала да пише преразказа, но не го довършила. Май нещо ме мотае, но като получа резултата ще видим. Успех на тези, които все още се трудят!

# 125
Приключи за час и 15-20 мин. Много и харесал текста за преразказ. Ще видим като изпратят резултатите колко и какво е оплескала с това бързане.

# 126
И моята девойка го направи,първата част я приключи за по-малко от 60мин,но на преразказа взе да мрънка,та тя диктуваше,аз го набрах,после си го провери за пунктуация.Предупредих,че това е за първи и последен път...

# 127
  • Sofia
Моята дъщеря не я записах на пробната матура, мисля че е рано още, пък и в школата, която посещава, имат 3 или 4 матури, така че ще види точно какво е. Гледам и да не я натоварвам излишно, че има достатъчно неща на главата,  а и доста труд полага за всичко.
Обмислям варианта да прекъснем курса по английски тази година. Записана е, но вече си мисля дали да не й го спестя. Тя казва, ако държиш, ще ходя. Говорихме си с мъжа ми, че тя се справя блестящо в училище по английски и съм сигурна, че ще се справи и без този курс. Не че не й дава допълнителни знания или попълва пропуски/забравени неща, но пък има и много домашни и от там, това е допълнително натоварване. Отделно си разсъждавам така: тя иска да влезе в езикова гимназия - испанска, френска, английска (така ги е подредила). Ако влезе в различна от английска, каквото е и голямото й желание, сме решили да запише втората или третата година английски в център Британика. Ако пък влезе в английска гимназия, ще си го научи в училище езика и курсът отпада. Мисълта ми е, че сериозен курс по английски или ученето на езика в училище така или иначе ще се случи, та дали да не я оставим да си отдъхне малко тази година от него, и без това й е супер натоварено. Само не искам волейболът да й спирам, защото това е най-голямото й вдъхновение, дори е готова от народните танци да се лиши тази година, които също много обича, ако види, че не може да се справя с всичко. Но със сигурност трябва да има някакъв спорт, който да я ентусиазира, да я държи и, където да разпуска от ученето. Аз самата съм го изпитала и знам, че е така, не може само с учене да я затрупваме,  а не е и нормално. Волейболът само я нахъсва да се справя с нещата по-добре, да бъде по-бърза, по-изрядна и по-успешна, за да може да посещава възможно най-много тренировки. Та, споделете моля, дали взимам правилно решение, хич не ми се иска някак да прекъсва с английския, но така или иначе ще й е последно тази година в този център, та дали да не й го спетим по-рано? Как мислите?

# 128
И аз мисля като теб. Калоян продължава с плуването при всички случаи. Трябва и движение, и радост, не само учене и ангажименти.

# 129
Моят син беше в Британка миналата година в подготвителното ниво преди FCE изпита и тази година решихме да спрем, за да се концентрира в подготовката за НВО. Курсовете бяха два пъти седмично по 120 минути, отделно домашни, есета, проекти - доста време си отнемаше. Сега даже май му е скучно, за момента времето му стига, че даже и му остава за игри 😂. Но все пак няма още натупана умора, ще видим декември как ще е…

# 130
  • София
Та, споделете моля, дали взимам правилно решение, хич не ми се иска някак да прекъсва с английския, но така или иначе ще й е последно тази година в този център, та дали да не й го спетим по-рано? Как мислите?
Аз съвсем спокойно бих спряла в този случай детето от език.
При мен големите до осми клас бяха учили английски само в училище и то като втори език.
При входящ тест едната започна от В2.1 в осми клас на школа езика, след две години школа, в осми и в девети, лятото на девети срещу десети за пръв път се яви на сертификат за Кейбридж FCE и го взе с точки отговарящи за С1. Тази година си продължава с курса за С ниво и ще се яви лятото на съответният изпит. В момента са в 10-ти клас. Така че спокойно имат време и възможност дори да не са ходили до седми клас на школи да вземат навреме добро ниво, ако пък преди това си имат добро ниво пропускането само на една година не мисля, че ще е проблем.
Аз лично съм записала Елена на английски, но мисля редовно да пропуска. Записана е единствено, за да не губи година с ниво, което да отметне, докато все още е безплатна покрай каките. Ако трябваше да плащам със сигурност нямаше да я записвам тази година.

# 131
  • ВАРНА
Дъщеря ми продължава с школата по английски, но там ги обучават по сугестопедичния метод и е далеч от академичното преподаване. Занятието е веднъж седмично, два астрономически часа, на 100м от вкъщи. Няма домашни и се явява по-скоро като един вид забавление и разтоварване от мат и бел Simple Smile Ако беше друг вид школа по английски език, бих я спряла. Не виждам смисъл от допълнително натоварване

# 132
И моето дете спря допълнителният английски.
Все пак тези деца трябва да имат време и за почивка и за игра. При положение, че детето ми не ходи на математика а допълнителен БЕЛ има само веднъж в седмицата.

# 133
  • Пловдив
И моето дете спря допълнителният английски.
Все пак тези деца трябва да имат време и за почивка и за игра. При положение, че детето ми не ходи на математика а допълнителен БЕЛ има само веднъж в седмицата.
И моята е така - спряхме Максимум (английския), без допълнителни уроци по МАТ, веднъж седмично 3 часа БЕЛ.
Е, и 3 пъти седмично волейбол! Joy

# 134
Аз също отписах дъщеря си от езиковата школа. Мисля, че не е нужно да я натоварвам излишно, при все че тя също ще се бори за езикова гимназия.
Допълнително ще ходи на часове по природни науки в училище, защото прояви такова желание. Пък и веднъж седмично по 1 учебен час, реално не е кой знае колко много.
За спорта сме пас. Няма и да я насилвам, опитах да я придумам да си продължи плуването, но явно няма да станат нещата…

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 13:22 от damascena

Общи условия

Активация на акаунт