🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 567
  • 842
  •   1
Отговори
# 120
  • при късмета
Жената на Финци не е предмет, който е взел от приятеля си. Тя е жив човек, с чувства, емоции и собствени решения, събрала се е с Финци по своя собствена воля и всичко е м/у двамата. Не може само единия да се изкарва виновен за ситуацията, като, че другия е неодушевен предмет. Нито го гради само единия, нито го разваля. А и въпросния човек се е самоубил цели 2 години след раздялата с жена си и изобщо не е сигурно, че това е причината. Но когато целта е да очерниш някой, който по една или друга причина е станал любимец или дори само симпатичен на по-голяма група хора, това естествено се пропуска. Абсолютно всеки има право на семейно щастие и мнение що е то изобщо. Децата на покойника, все пак живеят вече десетина години с него и, ако имаха най-малкото съмнение, че е виновен за самоубийството на баща им, това нямаше да е така. Големи са вече.

# 121
  • earth
Така е, жените не се взимат. Те се прелъстяват, завоюват или купуват. (Завоюват има широко значение Simple Smile )

# 122
  • Велико Търново
Абсолютно! Да се обвинява човек, по-скоро двама човека, че са търсили/намерили щастието си един в/за друг, е абсурдно. Останалото ма ко го е написала и напълно подкрепям всяка нейна дума.
Някой като не знае нещо, е по-добре да замълчи. Но на хората им дай да правят изводи и умозаключения без даже и грам да са запознати.

morisay, твърде сексистко мнение. Принципно и мъже може да се "вземат". Пак по същия начин.

# 123
Според мен акцентът е леко изместен в полза на популизмът. Лесно е да се говори, лесно е и другото без да се мисли, но да отглеждаш дете е равнозначно на това да имаш достатъчна сигурност, че да можеш да го отгледаш дори в скромна обстановка. Сигурност в чисто икономическо отношение, сигурност в партньора и т.н. Да оставим настрана, че 3 деца, ако почнеш от 20, то на 30 вече почти е трудно да се реализираш, където и да е без гръб(връзки) зад себе си, че да почнеш или продължиш професионалното си развитие. Абсурдно е просто, а да не говорим, че действителността не предразполага.

Не се коментира основното, а именно флопа на Гуспата. Или е прекалено зле, че да не се сети, че Альонка ще го изпорти и че би се коментирало между нея и друг играч, или пък руската руса милфка си измисля, в което се съмнявам. При всички положения прикриването от камерите е един сравнително жалък опит. Или играеш, или не играеш - средното положение е равнозначно на излагане пред зрителя, които има основна роля в състезанието. Не два, ама и три муниса за Митко. От коментара на Надя вчера май и продукцията ще порти, което и за тях е дебел минус. В Игрите гледам редовно Ралица и Димо портят състезатели - я за грошове, я за нещо друго, пък може и за сабите.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 11:17 от fermata72021

# 124
Промо за довечера. Буря в рая, време им беше на ветераните.
https://fermata.btv.bg/videos/tazi-vecher-vav-fermata-ochakvajte-3.html

# 125
  • Вестерос
Как не им бише жал да натякват , че който няма деца е егоист, много тъжно ...
Защото не им е минало през главата, затова. Никаква емпатия и мисловна дейност, че не за всички е толкова лесно. Има двойки десетилетие се борят за едно детенце, има жени, които не искат от първия срещнат да родят само защото деца трябва да се правят и прочие, и прочие. Ама то е много лесно да се говори като имаш 4 деца, другият имал 3 деца и се прави на Далай Лама.. Затова не го харесвам Чавдар, много мъдрости, все едно е 90, приказки бла бла... поучения. Ало, 21 век е, аман от старейшини. За брака пък не ми се коментира въобще, по стечение на обстоятелствата развеждам често хора и само панаири... Има двойки по 40 години живеят без брак и се обичат и имат ен на брой деца, други се женят и хоп след 2 години развод.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 11:27 от Tiffany А

# 126
  • earth
morisay, твърде сексистко мнение. Принципно и мъже може да се "вземат". Пак по същия начин.
DamaPika, твърде humorless мнение. Принципно това не противоречи на това, което аз написах.

ПП Аз обичам да ме прелъстяват и не го намирам за сексистко. Казвам го, за да не си помисли някоя дама…

# 127
  • Велико Търново
Никъде не твърдя, че има противоречие. Дори напротив - мнението ми по-скоро уравновесява вече споделеното от теб, защото реално написаното е валидно както за единия, така и за другия пол. И не виждам причина да се разделя точно по този признак. Това разделение вече само по себе си е противоречие.

# 128
Не им знам драмата, на Финци и жена, но щом се зачекне, то видиш ли мисленето е все в посока ТОЙ е отнел жената на приятеля си. А дали дамата не е била инициатор на любовния плам? Тяхна си работа, но както се разбира доста години са заедно и дете имат, явно е голяма любов не грешка-забежка.

Епизода беше слаб. Аз тото няма да пускам, че очевидните избори ми се струваха твърде очевидни. Искам да излъчват доводите на всеки участник относно номинациите за ратай.

На Иван-Евгени-Радо им пожелавам едно дълго и здраво мъжко приятелство във времето след Фермата!

Ваня участвала ли е в Максимала на Гуспата? Щото според Альона били близки. Ваня и нейните 6-ца се събират при Андрей, май и други бивши фермери са присъствали.

# 129
Точно така, и аз искам аргументите на всеки за избор на ратай да се излъчват. А не многодетните стожери да ми набиват канчето  20 минути. Иване, запиши си го в забележките за следващия сезон.

# 130
Сега изгледах епизода . Ми кво да кажа?! Т.е. откъде да почна?
  Новите мъже са без грам мислене в посока игра.Ей тъй ще си номинираме Аксиния, защото......А че игри трябва да се печелят и работа да се върши , че и да сготви някой. Пък и на дуел може да иде.
   Радвам се , че Мажена защити Акси, подходи освен всичко друго,  по  човешки.Още една седмица ратай и тя щеше съвсем да изперка и да рухне. А и както се оказа, нещата имат по-длбок корен при нея.Само не разбирам какво е това непрекъснато натъртване от страна на гласа зад кадър "Плевенчанката,създала семейство в Поморие, Поморийската съпруга и т.н."
   За старите - според мен Веселка си дава сметка,че сред жените няма да намери подкрепа, и аз така мисля. Лили не я харесвам, не обичам хора, които непрекъснато мрънкат, оплакват се и се жалват от нещо.Забравила съм точно каква е историята й , обаче ако е толкова самотна и нещастна тук, защо не се върне при своите хора? Не бива да обсъжда Нина по начина, по който го прави,ако наистина навън са били дружки.Не е етично някак си.
  Не ми се иска да вярвам, че Гуспата ще се опита да се договаря с Альона, въпреки , че знае как действа продукцията и че няма да спести да го изложи.
   Темата на беседата - безмислено и закостеняло ми се вижда такова обсъждане на такива теми.Както и предишната, както и за и против българите в чужбина. В днешно време човек има свободата  да прави избори. Няма нужда да се генерализира и обобщава , че за всички най-ценното и смисъла на живота са и трябва да бъдат децата. За протокола имам две деца и една внучка, но уважавам всеки , който е направил своя избор да няма деца.Познавам двойки,които живеят заедно, успешни хора са, не изпитват потребност да имат деца, намират смисъл и в други неща.И приемам техния избор.Гледането на едно, а камо ли на три деца, изисква много финанси и усилия.Раждането е най-малкото, следва възпитание, образование , подкрепа , и т.н.
   За това,как се чувстват хората, които не могат да имат деца, няма да говоря.Брутално нетактично и обидно е за тях.
    С тези призиви за три и повече деца,как трябва това да е цел и самоцел , да не забравяме,че съдбата е кучка и понякога дава такива уроци, че....../аз , в този ред на мисли,от като имам деца и внучка, много се пазя от изказвания като  -никога това няма да го позволя, или някакво заклеймяване на опр. постъпка/.
    Мине не мине страница , и развеем Финци като най-гадния мъж на планетата. За да се разпадне една връзка са нужни двама. За да има нова такава , също. Съжалявам за починалият мъж , но самоубийството не  еначин да се справиш с рздялата.Да почива в мир! И между другото , Финци говори с любов за 4те си деца,което значи ,че и доведеният син е сърдечно приет.

# 131
Не им знам драмата, на Финци и жена, но щом се зачекне, то видиш ли мисленето е все в посока ТОЙ е отнел жената на приятеля си. А дали дамата не е била инициатор на любовния плам? Тяхна си работа, но както се разбира доста години са заедно и дете имат, явно е голяма любов не грешка-забежка.

Епизода беше слаб. Аз тото няма да пускам, че очевидните избори ми се струваха твърде очевидни. Искам да излъчват доводите на всеки участник относно номинациите за ратай.

На Иван-Евгени-Радо им пожелавам едно дълго и здраво мъжко приятелство във времето след Фермата!

Ваня участвала ли е в Максимала на Гуспата? Щото според Альона били близки. Ваня и нейните 6-ца се събират при Андрей, май и други бивши фермери са присъствали.

Първо, не е нужно да е участвала в Максимала. Второ, със сигурност е участвала в уикендите с игри, които Гуспата организира - събота и неделя. Беше тази година - зимата може би. От там 100 % се познават много добре, ако не от другаде. Трето, на 80 % Гуспата познава много голяма част от старите и затова трябва да е на пангара всяка седмица, докато го изгорят там. Това е най-умното нещо чисто като стратегия спрямо него.

# 132
  • Асеновград
Браво на Докторицата , обърка им плановете . Тези сериозно ли пак щяха да пратят Аксения ратай , много тъпи. Какво не разбраха от предната седмица???
Чавдар ми идва в повече с неговите тези , не ми се слушат изобщо.
Мисля си, че като казаха да се раждат повече деца , едва ли са си помислили да обидят или наранят , хората които имат проблеми. Като цяло няма лошо за повече деца , стига да имаш възможност да ги отгледаш.
Този Иван , ми е много противен , направо като му видя тъпият поглед , още преди да си отвори устата , и ме напряга.
Ох скука , скука ми беше.

# 133
… предстоят страхотни епизоди и страхотни дуели:)

# 134
  • при късмета
Ако Гуспата ще прави планове с някого, то според мен не би била Альона в никакъв случай. Всеки друг, но не и тя, от личен опит знае, че доверие точно на нея - никакво. Както вече предположих, ако ще има скандал при старите, то Альона ще е в основата му, очаквано. Предполагам, че нещо е преувеличила или изопачава, за да дискредитира Митко.
Иване, и аз забравих да кажа, да вземете да покриете тази арена. Като видях снимките преди сезона, реших, че с тази конструкция сте го предвидили точно по тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт