🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 547
  • 842
  •   1
Отговори
# 105
Да подканяш някого да има деца е точно толкова тъпо, колкото да убеждаваш някого да няма дечица.
Зависи от лични решения, базирани на здраве, житейска ситуация...тъпичко ми се вижда да се пропагандира от телевизора.

# 106
И старите мъже връзваха връвчици. Много скучно беше. Изтърка се вече това с раждането и изоставените къщи. Досадно в много. Искаме динамика, битки

# 107
  • Вестерос
Тези разговори за загубата на близки, за опустели родни къщи винаги ме натъжават, става ми болно и ме жегват, затова не искам да ги слушам и сама си зная мъката.
Аз затова и превключих, за да не ревна. Винаги са ми били досадни беседите с Бети и Ники. Разбиранията им са малко от началото на миналия век, то хубави, ама да не гледат само от своята камбанария. Имат бизнес, деца, внуци, ок, браво. Не е нужно да натякват кой колко деца да има. Хората 40 години не могат да намерят своя си човек, други имат здравословни проблеми и т.н. 🙄

# 108
  • София
Две неща разбрах от днешния епизод - първо, че новите са много тъпи. Ама толкова тъпи, че ум да ти зайде. Мъжете основно. Значи след цяла седмица вой до небесата, че Аксения не ставала, не вършела нищо, ядели много късно, но за сметка на това оскъдно, и след всички скандали и разправии, след цялата лудница, те са готови да си причинят същото изживяване за още една седмица.
Второто е, че според Радо, докато си бяха само мъжка коалиция и решаваха най-нагло всичко еднолично, всичко си беше точно и наред. Сега обаче, когато жените дадоха отпор и се обединиха, вече е проблем и физиономията е кахърна. За жалост имало два лагера. Той сигурно си е мислел, че ще си карат необезпокоявани "мъжкарите" докрая, ще колят и ще бесят, а жените само ще им готвят и сервират.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 10:30 от Reinа

# 109
Аз обикновено съм чувствителна ревла, но днес въобще не ми трепна, такива позьори са всички! Така се гледат три деца с две заплати и без помощ от никъде, че и държавата те спъва доволно... Много знаят те какво е! С добри доходи и баба знае.
Новите, както казах, са пълни идиоти! Мъжете това. Направо, толко тъпи парчета, че не е реално даже.
Обаче и гръм в рая ще има. Изкуствената задружност на старите, ще се сгромоляса с гръм и трясък... Каквото и да си говорим, в един такъв формат винаги става дума за пари. А когато става дума за пари, няма нито приятелства, нито честна игра, нито благородство в отношенията.

# 110
  • Sunshine state
Веселка много изглупя и тя - да се намаже на мъжете, хоп - Нина. Не ми харесва никак. Да бяха закичили Гуспата като толкова му се ходи на дуел. Тройката Радо, Евгени и Иван са отврат и заслужават един по един да ходят на арената и ако може вън. Заговорничат по пейки и паланки, а после защо жените се обединили. Ха!
Гуспата пак с неговите подмолни, тайни наговаряния при все, че вече открито може да се наговарят, а той отново се опитва да го прави скрито. Такъв си е той и за това и не ми харесва. Не му хареса и на мен дискусията, защото се набива една вина на хората, че вече нямат по много деца, а те не са реално виновни. Все едно те ше ми ги гледат.

# 111
Как не им беше жал да натякват , че който няма деца е егоист, много тъжно ...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 14:35 от dany_nik

# 112
Най-смешното е, че са парадира за ценности и морални устои, а в този разговор липсваше най-невероятното човешко качество - нашата способност да си съчувстваме и да изпитваме емпатия към различните от нас. Смешно е хора с хиляди левове да поучават от екрана как другите били егоисти, че нямали повече деца. Разбира се, че те ще ти кажат, че всичките им пари са плод на усърдно свършена работа, но зад всеки богаташ се крие солидна доза късмет, рамо от богат роднина и обстоятелства, които не са еднакви за всички, колкото и те да искат да вярват, че всичко е последица от неуморен труд, който видиш ли само те полагат, а бедняците просто не работят достатъчно здраво и не са умни като тях. Всичко е финанси. Аз съм средното дете в голямо българско (да поясня 😁)семейство, наистина голяма семейство и бяхме пълни бедняци. Да, обичахме се и да, излязохме от калта, но нямам почти никакви хубави спомени от детството. Напротив, не пожелавам на никое дете още на 5-6 години да осъзнава стойността на парите и, че мама и тате се карат и плачат, защото не знаят как ще изкараме месеца. Раждай, раждай, ама като се намериш в ситуация на финансова безизходица, изведнъж всичко това се превръща "ами, кой ви е карал да ги раждате тия деца"

# 113
  • София
Точно хората там, и то начело н Иван и Андрей, е комично да говорят за ценности. Всеки от тях си има история, която е доста спорна в някои елементи.

# 114
  • earth
Често чувам хора да говорят за себе си в трето лице: “Аз съм човек, който ХХХ.” В този епизод няколко пъти, въпреки че го изгледах за 10мин.
 “Аз ХХХ” има същото значение и звучи по-добре.

# 115
  • Разпиляна във въображението
Някак е смешно да се "вайкаш", че явно отборът се е разделил на жени и мъже след като самия той и останалите мъже се бяха наговорили да гласуват за Акси Simple Smile Логика... няма.

# 116
  • Пловдив
Много неприятен беше разговорът точно в частта с децата. За пореден път се убеждавам, че не харесвам Бети, колкото и да се опитвам да я харесам.
Много е лесно да кажеш правете повече от две деца. Има хора със здравословни проблеми, които минават през ада и пак не се получава или ако се получи, имат по едно.
Има хора, които не могат да си намерят партньор, колкото и да искат.
А има хора, които имат възможност да отгледат качествено по едно или две деца.

Интересно стана в отборът на новите. Мъжете са малцинство 😂 Влад окончателно мина към женската коалиция.

Иван е страшен психопат (от новите, не водещия).

Снощи ми стана мъчно за Аксения. Както предположих, тя живее изолирано и няма опит в комуникацията с хората. Прекалено първична е. Дано израсне. Винаги ми е било интересно да гледам участници, които се променят положително в хода на играта.

# 117
  • earth
И нещо друго - когато става въпрос за раждаемост/прираст на населението, това, което е от значение е броят деца на жена. Мъже, които имат много деца с различни партньорки, които остават с по едно-две деца, не допринасят за увеличаване на населението. Те просто заемат мястото на други потенциални бащи.

# 118
Аксения,че не става не става обаче за мен е повече човек от всички “мъже” в тоз нов отбор толкова са жалки, че нямам думи.
Иванчо се навъсил като жена в цикъл обижда животните “тъпи били” другия смешко пък щял да номинира Аксения до края. Тия хора ама изобщо не знаят в кое предаване се намират пълни дупки. Радвам се за Мажена и честно дано успее да ги вкара в пътя.
Пожелавам си Радко да изчезне възможно най-бързо , а Камелия фасона за пореден път показа, колко е злобна до мозъка на костите си.

# 119
Точно хората там, и то начело н Иван и Андрей, е комично да говорят за ценности. Всеки от тях си има история, която е доста спорна в някои елементи.

Аз някъде четох, че и Финци е взел жената на негов приятел, който по-късно се е самоубил-това го срещнах из ФБ и не знам дали е достоверно, но ако е така няма право да дава съвети за семейството, при положение, че е изградил своето на основата на чуждото нещастие. Много е лесно да ревеш пред каерите колко е ценно всичко....

Общи условия

Активация на акаунт