🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 680
  • 842
  •   1
Отговори
# 255
Теленцата са абсолютни сладури! Стана ми мъчно в какви сандъци са ги затворили. Рошко, завалията, не знаеше накъде по-напред да препусне.

Камелия копае ли, копае - към дъното. Ами, моме, като разбираш повече, да я беше засадила ти тая градина. Ама като е да се намери кусур на друга жена... Ангеле, бягай, човек, бягай! Като Рошко, накъдето свариш, ама бягай!
Между другото, Бети и Ники не разкритикуваха организацията на градината, ама явно не са се сетили да питат Камелия.

Домъчня ми за Аксения. Не може да разбере къде греши, иска да си поправи отношенията с групата, но не, вече е нарочена и отритната. Ето че все пак е успяла да се справи с кравата, явно цирковете са били съвсем в началото, докато влезе в ритъм.

Мажена олекна с изказванията си преди теста. Веселка може и да оставя впечатление на глуповата, но доколкото си спомням, имаше някакви напъни да пише разкази, та едва ли е съвсем зян.

Гуспата се изложи като кифладжия. Да е някой от новите, че да не знае в какво се е забъркал, разбирам, ама той толкова години се занимава с формати, пък сега прави аматьорска грешка. При все че миналия сезон Живка му изнесе показно как се прави. Ама не, той иска хем да е стратег, хем да е рицар в очите на зрителите.

Ванчето пък изтрещя съвсем. На мястото на Альона щях много сериозно да я нахокам да се държи като възрастен човек вместо да истерясва, че някой някъде е споменал името и. Продуцентите, пуснете я жената, иска да си ходи, хем тя да не се мъчи, хем и ние.

Дискусията ми беше безкрайно безинтересна.

Ванка, що не върнете играта с ракиите? И после на кокили.
Много забавно щеше да се получи в четвърти сезон, ако Нури не беше убил в зародиш интригата на арената.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 20:23 от Дидичка

# 256
  • Велико Търново
По-скоро като коментираха, че не се била променила Аксения, имаха предвид, че пак скатава и не работи. Точно когато даваха коментарите, показаха Аксения и Радо - седнали, препичащи се на слънце и нищоправещи.

Дидичка, в първата седмица Калин разпредели кой къде да работи. Камелия нямаше как от покрива и градина да оправя. Не я защитавам, но все пак трябва и малко повече обективизъм. От нас, като зрители имам предвид.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 11:17 от DamaPika

# 257
И мен ме дразни когато се скатава някой, но ми се стори, че просто иска да поговори с някой , работи само сама и изолирана като че ли и само Радо понеже са на един хал разговаря с нея

# 258
  • при късмета
И забележки за градината имаше от наставниците, още когато им беше задача. А конкретно за доматите имаше и последващи
И аз не очаквах Гуспата да си вкара автогол, като е замесена именно Альона. Ако беше само и единствено стратег, според някои, то това не би се случило. Продължавам да го харесвам, няма как в конфликт с Альона, да взема нейната страна, ако ще не права, каквато и да е, органически не я понасям тази жена. Знам, че не е обективно, ама това е положението.
Мажена вчера не ми хареса. Ясно е, че в училище не е учила нашата история, никой нямаше да я упрекне за това, че са я победили на въпросите, ако не беше надменното ѝ поведение преди това. То ясно, че и Веселка не е Айнщайн, ама спечели без претенции и нападки с/у опонента.
Аксения лесно раздава съвети, като друг трябва да върши работата, а като се отнася до нея я били тормозели. Много ги обичам такива
Камелия изначало не я харесвам.
За анкетата: искам повече взаимоотношения м/у участниците. Също и работата, независимо каква, защото така именно взаимоотношенията им изпъкват, спрямо това кой с кого работи и какви разговори си водят. Обичаите също са ми интересни като ги върнат, защото каквито и дразги да има, като пресъздават някой обичай, обикновено завършва със смях край огъня.
Битката за имунитет от ратайство, още в началото казах, че липсва. Сега, като могат и открито да се наговарят, то става много предвидимо, а обратите или объркване на планове е от интересната част на формата

# 259
По-скоро са ги оставли да си берат плодовете от труда. Домат се сади на 50 см. разстояние, че може и малко повече. За самото растение е нужна проветривост, а в последствие самото растение не може да диша и пожълтява. Съвсем отделно, че засаждането на малко разстояние е предпоставка за много болести по самото растени. В тази ситуация домата би следвало да го пуснат без допълнителен колтук, което пък увеличава плододобива. А как ще се влиза с пръскачка да се третира листно с препарати за расттелна защита - нямам си и на идея. До язовира влажността ще е голяма и гъбния патоген ще създав проблеми.

Относно Гуспата - конкретно тази схема беша по-простичка, защото се видя, че 3-4 гласа са достатъчно. Явно е имал някакво доверие на рускинята, което е по-голямо в сравнение с останалите участници, обаче явно тя още си му има зъб от преди. Не я е преценил правилно - според мен. Другия вариант е да я е пуснал по пързалката, за да е наясно дали може да и се вярва, но пък цената беше прекално голяма и рискът на практика не си заслужава.

Въпрос към Иван - защо миналата година не издънихте Живка или съответно не подкрепихте тезата и за джакузито, а пък сега го направихте и направо закопахт Гуспата Grinning  ? Не че не съм доволен, де ! 

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 11:48 от fermata72021

# 260
Така е, фермерът им разпредели задачите, но как реагира Мирела, как реагира Камелия. Не знам дали въобще са влизали в редове домати, примерно - накъдето и да шавнеш, все ще се нашариш в зелено. И да, внимаваш да не стъпчеш нещо. Леха е все пак, не е четирилентова магистрала, че да е широко.
Ако растенията наистина са били прекалено на гъсто, Бети и Ники щяха да го отбележат при оценката на задачите, така както споменаха, че растенията изглеждат поувяхнали.
На всичкото отгоре от покрива Камелия сигурно е виждала цялата ферма.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 20:29 от Дидичка

# 261
На мен ми се вижда почти същата подредбата на двете градини и разстоянията между редовете. Камелия мърмори щото трябва да мърмори. А нали сложиха табелки на засажднеията? Какво има да се чудят кое какво е. Можеха да оставят Аксения да си се грижи за градината, но както се подразбра Мажена ще я праща пак ратайка другата седмица. Тя пък се разхожда с тефтера под мишница като по коридорите на болницата и само това искала по-хубаво, друго така да го направят, малко интелект да разпръсне пред селянчето, в това време Калин почти се претрепва, а Радо всичко знае!
Елена ми е някак лигава и престорено добронамерена.

Альона за първи път я виждам, но думите и бяха съвсем искрени, Гуспата не посмя да я погледне в очите докато отричаше, а после извърташе, че то не е точно така. Хареса ми, че и на Гечо се сопна. А Ваня пак реши да се вкарва в драма и да настройва другите срещу Альона, тя как посмяла да ѝ спомене името...Drama Vanya.

# 262
  • Другата България
Аз сега го гледам.
Мажена в изказването си за Веселка -
Камелия е мега анти същество, което няма да спре да бучи срещу Аксения по всякакъв повод, и то задължително пред публика, за да е по-достоверно според нея.

# 263
  • при късмета
На Альона сопването на Гечо беше абсолютно излишно. Единственото за което им направи забележка беше да не се струпват в/у главата на този, който реже тортата, за всички има. А Альона се разбуча, защото на всичко отгоре го пререди, а после "дай първо на него, че да се махне", даже го обиди. А ако да си селяк, значи да си невъзпитан, то от нея по-голям селяк в сезона няма.

# 264
Това с Гуспата, който прави стратегии, може и да е планирано от продукцията. Малко ми е странно човек работил за Фермата в последните години, сега да играе вър формата, че и да наруши правилата...Да не се окаже, че Гуспата играе за самата ферма, т.е.за рейтинга на предаването.

# 265
  • Вестерос
Проблемът на Гечо е, че като прави забележка дори и основателна, я прави с тон, който не е подходящ.

# 266
  • Другата България
Не знам за вас, но на мен Гечо ми е по-противен от Гуспата.
А и двамата не ги харесвам по дефолт.
Альона с “аз казала истината“ така разбуни кошера, съвсем очаквано.
Враждата с Гуспата датира от много години, те затова са вътре и двамата.
Ех, Иване, Иване, не можете да избягате от сеирджийството и това си е.

# 267
Аз гледам от пети сезон. Доколкото схващам Альона не е много харесвана от зрителите още от нейния първи сезон, когато са били участници с Гуспата, разбирам, че и тогава не са се спогаждали. Но! Нима не усещате пренебрежителното отношение на някои от старите съфермери към нея? Хайдее, не сме слепи. И Ваня веднага реши да се възползва, да изопачи думите ѝ и да настрои останалите, че говори измислици, а жената каза, че това е предположение, не я/ги обвинява. Гуспата от началото я "игнорира", а Гечо не за пръв път и не само към нея се проявява. Wink
Аз не съм предубедена към нейната особа, до сега нищо лошо не виждам да е сторила, работи, общува и се старае да се разбира с всички. Но и тя самата е наясно с отношението на останалите, беше го споделила с тъга.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 13:25 от Cafelate

# 268
Прослушах епизода аз... че Радо не се грижи за животните и по цял ден си почива, никой не го прави на въпрос. Всички мълчат и се правят на приятно разсеяни... иначе Аксиния я готвят пак за ратай, Камелия, Мажена и слугинчето на Камелия, сянката ѝ.

Ми, нека. Надявам се този път Аксения нищо да не направи, да седи и да си мързелува. Оправя животните и почивка. Те да ядат... на Радо онуй нещо.

Ванчето, милата... готова да се разплаче. Как може така да говори Альона... Чак тъжно ми стана. Че нямам едни излишни 100 бона да ѝ ги дам на Ваня, да се успокои.

# 269
  • Вестерос
Не знам за вас, но на мен Гечо ми е по-противен от Гуспата.
А и двамата не ги харесвам по дефолт.
Альона с “аз казала истината“ така разбуни кошера, съвсем очаквано.
Враждата с Гуспата датира от много години, те затова са вътре и двамата.
Ех, Иване, Иване, не можете да избягате от сеирджийството и това си е.
Kakто виждаш, Мери, ако няма сеири на повечето им са скучни епизодите... Само строели, градинарствали, с животните, Лили пеела, другите свирели Grinning  Та, затова трябва да има.

Общи условия

Активация на акаунт