🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 597
  • 842
  •   1
Отговори
# 465
  • Другата България
А аз се засрамих от себе си. И се убедих, че наистина важи онова “никога не казвай никога“.
Зарекох се след миналия сезон повече да не ги гледам, освен ако не участва познат, и хоп - Финци.
Снощи се оказа, и то съвсем случайно разбрах, че Елена е снаха на моя много близка позната.
И съм я виждала, и съм говорила с нея, и децата съм виждала, мъжът ѝ израстна пред очите ми, но тя явно наистина е такава - тиха и незабележима, и изобщо не съм я запомнила. Така или иначе рядко идват при нас, на Северозапад. А и това последно беше преди една година. Сега съм в дилема дали да искам да разбера повече от това, което вече знам за формата и кой какво и кога, основно за Финци съм се интересувала, или просто да си гледам спорадично, както досега. Май ще избера второто. Сядам да гледам снощния епизод.

# 466
  • earth
Разбирай, че не одобрявам лицемерие.

# 467
  • Варна
Oдобрявам абсолютно  решението за размяна на участничките .Не се чувстват добре и двете, може и от обкръжението да е . Ванчето е перко, но не е мързелана.Аксиния не е работила такава работа и си е кифличка, но не е груба и злобна и с подход от други около нея ще се научи.Така, че може би най-правлното решение да сменят средата си и двете...
Камелия ми прави най-лошо впечатление до момента и от стари и от нови. Не очаквах толкова осъдителни крайни думи от жена , обиди даже..То голямо самочувствие, все едно тя е безгрешна и от всичко разбира...ехх .

# 468
  • София
А да не забравяме, че разнообразието на техните млечни продукти е свързано това, че кравата храни телето, което трябваше да намерят начин да оцелее на всяка цена, а те се справиха блестящо.

С издоеното мляко от другата крава хранят другото теленце.
Даже старите герои имат преимуществото, че не трябва да доят млякото за тяхното теленце. То им спестява част от този труд. Simple Smile

Размяната на Ванчето и Аксения ще обърка плановете на новите. Сега ще се чудят кого да направят ратай. Simple Smile Аксения вече я бяха нарочили.

# 469
  • при късмета
За мен няма лицемерие. Продукцията винаги се е намесвала, когато има ФИЗИЧЕСКО насилие. Гонени са участници за това, а за над животните е имало наказания винаги. Пример - Росица. Каквото и да си говорим, над Ваня физическо насилие не е имало. Онези двамата примати много внимаваха да не минат границата, защото бяха напълно наясно какво щеше да последва. А самата Ваня беше с визитка на лайфкоуч, значи учи другите как да живеят и да се справят със ситуации, а самата тя не се справя. Ми да се беше справила адекватно със ситуацията, нямаше да е жертва на насилие, ако беше успяла. Двамата олигофрени защо не опитаха да го направят с Живка примерно? Света щеше да им се види тесен. Да, виновни са за поведението си, не допускам и най-малкото в тяхна защита, но и Ваня го позволи
А да не забравяме, че разнообразието на техните млечни продукти е свързано това, че кравата храни телето, което трябваше да намерят начин да оцелее на всяка цена, а те се справиха блестящо.

С издоеното мляко от другата крава хранят другото теленце.
Даже старите герои имат преимуществото, че не трябва да доят млякото за тяхното теленце. То им спестява част от този труд. Simple Smile
Не мисля, че е така. Теленцата са там още преди да дойдат кравите и им носеха млякото за тях. А кравата на старите, независимо дали храни теле или не е с мастит и просто няма абсолютно никакъв начин да не се дои. Това би утежнило значително положението ѝ, даже да умре. Просто след телето остава малко мляко. А за другото, както казах, мисля, че още им носят неговото мляко отделно. Затова те си имат продукти от краве мляко, доят достатъчно

# 470
  • София
Много ясно, че преди да дойдат кравите носеха на теленцата мляко. Все нещо трябваше да ядат.
Но сега вече имат млякото от кравата.
Другото би било нечестно и не вярвам да оставят нещата така.

# 471
  • при късмета
Не съм сигурна, защото новите си ползват издоеното мляко от тяхната крава. Иван може да уточни, ако му се занимава

# 472
  • София
Ето какво е направила Елена с ръцете си 🙂
Пак казвам, не мисля, че това е с по-голяма тежест от строителството, но и като се замисля е допустимо Ники да дава едно рамо на новите и по-неопитни. Жена му е по-строга.

# 473
За мен няма лицемерие. Продукцията винаги се е намесвала, когато има ФИЗИЧЕСКО насилие. Гонени са участници за това, а за над животните е имало наказания винаги. Пример - Росица. Каквото и да си говорим, над Ваня физическо насилие не е имало. Онези двамата примати много внимаваха да не минат границата, защото бяха напълно наясно какво щеше да последва. А самата Ваня беше с визитка на лайфкоуч, значи учи другите как да живеят и да се справят със ситуации, а самата тя не се справя. Ми да се беше справила адекватно със ситуацията, нямаше да е жертва на насилие, ако беше успяла. Двамата олигофрени защо не опитаха да го направят с Живка примерно? Света щеше да им се види тесен. Да, виновни са за поведението си, не допускам и най-малкото в тяхна защита, но и Ваня го позволи.

Планирах да ти напиша обширен коментар за удебеленото, но ще влезем в безсмислена дискусия за минали неща. Нека просто останем с - определено не съм на твоето мнение.

Ето какво е направила Елена с ръцете си 🙂
Пак казвам, не мисля, че това е с по-голяма тежест от строителството, но и като се замисля е допустимо Ники да дава едно рамо на новите и по-неопитни. Жена му е по-строга.

За мен лично, ако си представим, че фермата е типичен живот на село, то млечните продукти имат даже по-голяма тежест. Сам си правиш, ако не всеки ден, то през няколко дни кисело мляко, сирене, кашкавал. Строителни дейности ще има веднъж или два пъти в живота ти. Тук не става въпрос да преместиш или да сложиш ограда. Или примерно да оправиш портата/вратницата. Това се случва през няколко години да кажем. Въпреки това в твоята анкета отбелязах, че ми се гледат също и строителни дейности. Просто са ми интересни. Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 12:46 от Alucard

# 474
  • София
Сега като видях кашкавалите и сирената се сетих за нещо от предишните сезони. Имаше един период, в който ги изпращаха да продават продукцията, която са произвели като млечни продукти. Интересно, като се има предвид какво е нивото на хигиената там, как точно са спазени санитарните изисквания, за да имат право да продават? Нелегално, без разрешение за безопасност, като бабите с млякото в бутилки от безалкохолно?

# 475
  • София
Елена е много сръчна, браво на нея. Прияжда ми се от снимката само. 😁

Харесва ми размяната и наказанието, освен сбъркания каст се вижда, че са се вслушали в публиката. Миналата година си е за миналата. Писали сме си тогава отрицателното мнение и им е ясно, все пак щом сме тук още сме им дали нов шанс. Тази година се опитаха участници пак да ни поднесат същата гавра, но продукцията явно ще се намеси. Добър ход е с размяната.

# 476
Мажена е със самочуствие без покритие и мързелива според мен, тази жена винаги когато е в кадър или се гледа в огледалото/ гримира или е с кръстосани ръце.
Иван не пропусна да омаловажи попедата на Веселка, щото видиш ли Мажена не е българка и не е учила българска история.

Значи всеки път, когато дават Камелия и нейния монолог се изприщвам. То бива ли такава злоба?
Изключително ми е неприятна.
Елена от своя страна според мен е от хората, които искат да се харесат на всички, дали е такава или играе незнам, тиха , кротка не влиза в спорове. Не ми допадат такива хора.
Подозирам, че Аксения след време може и да блесне на фона на Новите надежди Grinning Така като гледам, бавно, но славно започват да се излагат един по един.

Лили- облачето как пали от четвърт Joy Ако се задържи по дълго, може да очакваме по сериозни спорове с нейно участие.

# 477
Как изобщо си представяте Мажена, личността, която е навън, да се втурне да копае, сади, плеви или да реже дъски?! Че тя е с бели къси гащи и вечно на Ф! Една жена на 56, с определен стандарт на живот над средния, с професия не каква да е, ръководен фактор в цяла болница, със среда и с претенции! Аз, дето съм далеч от нея като стандарт и среда, пък си знам, че съм с подобни претенции и съм глезла, не мога въобще да си представя да се занимавам с фермерска дейност нито за миг! Скоро бяхме при приятели на село за събора им, ми то освен ядене и пиене, хората си имат работа и по градината - поливат тревата, косят с косачка, разни други неща. Аз гледам като гръмната. Мъж ми се хвана да коси... Ужас! Не си ли го правил, не ти ли иде отвътре, нямаш ли желание, не можеш да отпочнеш да го правиш това от раз и то да го правиш както трябва. Ми досрамя ме... ама... градско чедо, не съм имала село, не ми е познато, не ме влече.
Та затова все още не мога да си обясня, по каква причина доктор Мажена се е озовала в това риалити? И в риалити въобще.

# 478
  • Вестерос
А аз се засрамих от себе си. И се убедих, че наистина важи онова “никога не казвай никога“.
Зарекох се след миналия сезон повече да не ги гледам, освен ако не участва познат, и хоп - Финци.
Снощи се оказа, и то съвсем случайно разбрах, че Елена е снаха на моя много близка позната.
И съм я виждала, и съм говорила с нея, и децата съм виждала, мъжът ѝ израстна пред очите ми, но тя явно наистина е такава - тиха и незабележима, и изобщо не съм я запомнила. Така или иначе рядко идват при нас, на Северозапад. А и това последно беше преди една година. Сега съм в дилема дали да искам да разбера повече от това, което вече знам за формата и кой какво и кога, основно за Финци съм се интересувала, или просто да си гледам спорадично, както досега. Май ще избера второто. Сядам да гледам снощния епизод.
В темата за спойлери вече пише финалистите.

# 479
To това да косиш треват/райграса не са много типични неща за един човек, който гледа градина. Второто на никой не му требва да полива като луд без смисъл, защото не дава нищо за храна, а пък съвсем отделно, че да имаш градинка  е препоръчително да е чистичко и да няма тревичка. Абе, хубаво е от всичко да се пипне. Ставаш по-пълнокръвен човек и почваш да цениш един малко по-различен тип труд, че и хората даже.

Общи условия

Активация на акаунт