🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 267
  • 842
  •   1
Отговори
# 765
В следващите епизоди когато сложат кокошка  на дръвника, за да и резнат главата и после да хапнат, то тогава няма стрес за животното, а хапналите доволни. Що за лицемерие?

# 766
  • earth
Браво на Радо! Показа, че може да се концентрира и учи в движение.

# 767
  • Вестерос
Аз ще почна да чета спойлерите май. Да не си причинявам този стрес, глава ме заболя.

Представям си какво ще говорят новите в епизода в понеделник,  голямо изхвърляне ще е.
За съжаление не познават. Само за Финци и Ачо познаха, за Симона то беше ясно и без спойлер. Уж има за четирима финалисти, ама не им вярвам май вече..

Аз им вярвам, защото този, който ги пуска, според мен е или Джаферович, или Гуспата, или Агонцев.
Вероятно съм далеч от истината. 😁
Абсурд Гуспата да се кръсти Ковид

# 768
Най-накрая интересен дуел с интрига !
Появи се мишката Радо и победи “големият” победител Дидо

# 769
В следващите епизоди когато сложат кокошка  на дръвника, за да и резнат главата и после да хапнат, то тогава няма стрес за животното, а хапналите доволни. Що за лицемерие?

Това не е същото! Добър селски принцип е да си уважаваш храната. Грижиш се добре за животното, после го умъртвяваш възможно най-бързо и по възможност безболезнено. Гледаш животното да не се мъчи. Затова в някои села застрелват прасетата примерно.

# 770
В следващите епизоди когато сложат кокошка  на дръвника, за да и резнат главата и после да хапнат, то тогава няма стрес за животното, а хапналите доволни. Що за лицемерие?
Не виждам лицемерие. Те се отглеждат един ден да бъдат изядени, но това не означава, че трябва да бъдат тормозени, вместо обгрижени. И те са Божии твари и те изпитват болка и страх. Нужно ли е, ние като по-силни от тях да издевателстваме над тия беззащитни същества?!
Според теб щом са храна трябва да ги изтезаваме преди да ги изядем ли?!
Туземците преди да изядат убитата от тях плячка й благодарят, че ще се нахранят с нея, че ще им даде сили и ще оцелеят чрез нея. Показват респект към животното. Радо е по-първосигнален и първобитен дори от един туземец.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 00:25 от sineva 1

# 771
Не, че защитавам Радо, но той беше толкова пиян. Не знаеше на коя планета се намира. В неговото съзнание, не ги е хващал, така че да ги боли. В случая аз виня повече другите фермери, че не се намесиха и не го изпратиха да спи, дори и с риск да бъдат наказани.

# 772
Шанс да върнат Дидо, както минал сезони ?

# 773
Аз написах, че не одобрявам действията в случая на Радо, но прекалено акцентират и преекспонират случилото се. Когато вкараха овцете не се ли опита един от участниците да гони една овца и да я язди? Сигурен съм, че и тогава е стресирано животното, но реакция нямаше. Ето го лицемерието...

# 774
  • earth
Ако бих искал да омаловажа победа на мой опонент, бих го поздравил великодушно за победата като в същото време си давам вид, че не ми пука за загубата.

# 775
  • Варна
Дидо е много мой тип човек, играч и характер, но Радо беше по-силен. Съвсем в реда на нещата, първо че е спортист , а и по-млад.
Така или иначе ще отпадат по един всяка седмица, нормално да не останат само най-симпатичните и благите.Според мен силните е правилно да остават , а не да пазят някой си, както се е случвало.

Относно спойлерите, не ги чета. Все тази ми е за такива клюки, и се чудя защо ги има / вярно или не/ . Така формата става безинтересен, все едно да четеш книга, на която знаеш края.А защо някой от формата ще пуска такива спойлери, тъпо и нелепо е и кому е нужно?!Но както ще да е, просто така мисля...

# 776
  • Sunshine state
Чак сега успях да гледам дуела.. Оххх, как можа такива тъпи грешки да допусне Дидо на последната игра и ни остави на тоя парапитек Радо?! Направо съм възмутена.

# 777
Да, възможно е. Всичко е монтаж.

Една година помня (дали не беше предния сезон?), че докато фермерът на седмицата спеше, част от козите избягаха. После при друго фермерство загубиха и още кози. От продукцията не помня да е имало някаква кой знае каква намеса.
Аз написах, че не одобрявам действията в случая на Радо, но прекалено акцентират и преекспонират случилото се. Когато вкараха овцете не се ли опита един от участниците да гони една овца и да я язди? Сигурен съм, че и тогава е стресирано животното, но реакция нямаше. Ето го лицемерието...

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 01:23 от Alucard

# 778
Аз прочетох спойлера и се отказах да гледам дуела. Голяма фенка съм на Дидо и не исках да се ядосзам. Селското тарикатче остана, ще се надявам Яни да го отстрани.

# 779
  • София
Радо ми в крайно несимпатичен, но трябва да му призная, че си извоюва победата. Ако не съжалявах толкова много за отпадането на Дидо, можеше и да му я честитя.

Въпросите от новия Алманах са абсурдни. Явно наистина трябва да го четат, и записки да си водят, и да ги наизустяват- ако искат да вземат някоя точка. Много гъби, много нещо - че някои и с по 3 имена. На мен тези въпроси с гъбите са ми абсолютно безинтересни.

Общи условия

Активация на акаунт