💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 5 (25.09 - 02.10)

• 105 637
  • 2 778
  •   1
Отговори
# 2 580
Според мен жълтите жени и Валери гласуваха срещу Филип, защото е с прекалено голямо его. "Скромността краси човека." не е случаен израз.Не може в отбор пълен с атлети,  в който всеки един от тях се раздава до дупка на арената ти да се самоизтъкваш.Да спор няма Фифо е много добър атлет, но трябва ли всеки път да го натяква. Сравнявам с Гого , който измъква племето си почти винаги и нито един път не се самоизтъкна.
Относно Мирелка: ами младо е момичето, емоционално има още хляб да яде ,докато се научи кога да говори и кога да мълчи. И с оглед на това , че всички жени очакваха Фифо да даде два гласа за Джаферович или за самопредложилия се Валери нормално е да реагира по този начин.
А за финала: да би било голяма радост за окото да се гледа двубой между Фифо и Гого , но за мен лично, същото важи и за двубой между Валери и Фифо или отново Гогич и Валери  ,а ако сложат и една жена за цвят....А бе голям финал ще стане. За съжаление след миналия сезон в точност след битката между Морунов и Андрей имам дълбоки съмнения ,че това ще се случи.
 Относно кой е подобрия каст: този на сезон 3 или този на сезон 4. Аз смятам ,че мъжкия каст от сезон 3 е по - добър, а в сезон 4 женския е две стъпала над този от сезон 3. Но въпреки това вътрешно съм убедена ,че отново няма да има жена победител.

# 2 581
Никаква мъжка солидарност не е предал Валери, той си е част от коалицията на Джаферович от самото начало. На върха на пирамидата е Жени, но след това са именно Валери и Мирела. Това се усеща от Михаела и Ралица и това е причината те да се размърдат малко и да търсят и други опции.Stuck Out Tongue  Междудругото имам някакво чувство че именно те или поне една от тях, може да стигне далеч в играта, стоейки малко в сянка в началото, но да избухне когато трябва.Trollface

Иначе тази тъпня с мъжката солидарност  в такива шоута за мен винаги и била израз на слабост и боязливост от мъжете, да се конфронтират и борят с други силни мъже и избират лесното, прикрито с тия глупости за солидарност и братство. Евала на Юлиян от първи сезон, който не се скри зад тия клишета и не му мигна окото да атакува един доста силен физически и избухлив мъжага като Георги.Stuck Out Tongue

# 2 582
  • Другата България
Ако се абстрахирам от личната си неприязън към Женя, за мен също има един +, и то след снощния епизод. За това, че беше откровена, не беше лицемерна при номинацията си. Ненавиждам лицемерни хора и такива, които лъжат. Едно е да лавираш с цел стратегия, друго е да си лъжеш откровено. Та Женя излезе открито на съвета и си каза на Фифо: “не ме кефиш, гласувам за теб“. Дали си струваше - не, естествено, така му даде грошове, и го надъха още повече, дано няма травми от битката, от бруталната битка. С която същия Филип се хареса /доколкото чета тук - там/ още повече на част от зрителите.
Докато обратния ход, който снощи коментирахме с Бен, щеше да е голяма грешка, и Филип го осъзна, и постъпи много разумно. На този етап трябва да си луд за да повярваш, че Тупарев ще се лиши от Женя. Защо да я праща на номинация, след като е ясно, че разбира се при подходяща игра и начин може да си отиде рано-рано, заради глупост? Самият той, не Евгения. Защо да го прави, като може индиректно да я разклати, номинирайки от една страна най-доверения ѝ човек, а от друга - наистина най-слабия играч в племето? Стратегически резултатът след снощи е 1 Фифо - 0 Женя, и то базирайки се само на снощи. Женя действаше първосигнално, Филип вложи мисъл.
Никаква мъжка солидарност не е предал Валери, той си е част от коалицията на Джаферович от самото начало. На върха на пирамидата е Жени, но след това са именно Валери и Мирела. Това се усеща от Михаела и Ралица и това е причината те да се размърдат малко и да търсят и други опции.Stuck Out Tongue  Междудругото имам някакво чувство че именно те или поне една от тях, може да стигне далеч в играта, стоейки малко в сянка в началото, но да избухне когато трябва.Trollface

Скрит текст:
Иначе тази тъпня с мъжката солидарност  в такива шоута за мен винаги и била израз на слабост и боязливост от мъжете, да се конфронтират и борят с други силни мъже и избират лесното, прикрито с тия глупости за солидарност и братство. Евала на Юлиян от първи сезон, който не се скри зад тия клишета и не му мигна окото да атакува един доста силен физически и избухлив мъжага като Георги.Stuck Out Tongue
Няма как да съм по-съгласна с всяка дума. Дори го писах снощи. И за Женя - Мирела - Валерко, и за двете момичета. Затова заложих на Михаела, но няма да съм недоволна, ако и Ралица стигне напред и дори победи. Между другото, оказа се, че Ралица е била състудентка на сина ми, но в друга група. Мнението му е, че е разкошен човек, скромна, ненатрапчива и много усмихната винаги. Разбира се, той е за Гого, впечатлен е.

# 2 583
  • София
Есме,
виж текущата анкета и най-долния въпрос. Няма дума женомразец в анкетата.
Потребителката си позволи ирония на резултатите от тази анкета...
А ''женомразеца'' Фифо пък е на 2 място в другата анкета. Интересно защо ли... Май не е, защото е сексист.

п.п. Напротив, бъркате, хора. Рейтинг ще има и при двата сценария. Хейта ще дойде чак след това. Накрая. Или преди финала или след него. Така че този сезон ще си е на печалба, защото уцелиха с каста като цяло.
Но за пореден път продуцентите не са надушили печелившите коне. Били са дадени вече други обещания и други са предварително създадените основни сюжети и хората, които трябва да се бутат напред по различни политкоректни причини! Това е хора, а не нещо друго.

И хората масово не четат в Бг мама или спойлерите във фейса. Просто сядат пред телевизорите след поредния гаден ден в офиса и гледат за разтуха. Поне по-голяма част от дкомакинствата са така. И съм убеден, че Гого и Фифо са масови любимци навсякъде заради играта им на Арената. Навремето добрите гладиатори са били по-популярни и от императорите. И е нормално да искат техните любимци да са на финал и да победят. Поне тук в това предаване да има справедливост си викат. Щото в живота навън няма.
И ако това не стане, ще се ядосат и просто следващата година няма да са на този канал. Кратко и ясно. Сезон 2 беше най-слабия в историята на ИВ като рейтинг, а защо е така, е, всички знаем защо... Ще си говорим пак, когато започне сезон 5... Simple Smile

# 2 584
  • SF
Esmee, благодаря ти за дадената ми възможност да мисля. Обещавам.

Аз не мога да ти дам възможности.
Но, успех в старанието!
Попитах те няколко неща, за да разплетем какво си искала да напишеш, но вместо разяснение, ти ми благодариш. Окей. Продължаваме напред - това, което виждаш от Валери, това е самият Валери, а не актьор, който го играе.

# 2 585
Няма как да съм по-съгласна с всяка дума. Дори го писах снощи. И за Женя - Мирела - Валерко, и за двете момичета. Затова заложих на Михаела, но няма да съм недоволна, ако и Ралица стигне напред и дори победи. Между другото, оказа се, че Ралица е била състудентка на сина ми, но в друга група. Мнението му е, че е разкошен човек, скромна, ненатрапчива и много усмихната винаги. Разбира се, той е за Гого, впечатлен е.

Аз съм повече за Михаела, заради визитката й и щото ме кефи на външен вид.Trollface Обаче и Ралица е стабиляга и душичка. Играе силно и досега леките слабости които имаше в някои игри са защото има някакви болки в рамото и не е 100% здрава в момента. В битката с ринговете дето Валеслава й раздаваше суплекси, ми направи впечатление колко спортментски и спокойно реагира и игра, вместо да агресира. Даже някаква ехидна усмивчица се прокрадваше на моменти. Trollface

# 2 586
  • София
Батигол,
Така е, съгласен съм. Валери свали маската и се видя, че е в женската коалиция вече. Още един плюс за играта на Фифо, ясни са лагерите и той е наясно вече. Но защо трябва да сравняваме Фифо с Юлиян? Различни играчи, различни сезони, различни съотборници и ситуации. Но да, Юлиян си е Юлиян и Фифо е близо до него, но и изостава едновременно. Дали Юлиян би номинирал обаче Валери? Не знам и ти не знаеш, но аз лично се съмнявам. Валери не крещи по време на битките като изоглавен, нито обижда съотборниците си, както правеше ямболския бек, който наистина всяваше напрежение и пречеше на отбора си. Те започнаха да мачкат чак след като се отърваха от него.

Да, коалицията е Жени-Мирела-Валери, като Жени се крие зад Михаела и Ралица, а Валери се крие зад Лефтеров, Чакала и Филип. Лефтеров все пак заради миналото си с Мирела ще се пази и кои са на пангара? Фифо и Чакала.
И когато двамата се опитват да се предпазят и атакуват на свой ред са обиждани, че не са кавалери и рицари. Напротив - даже били сексисти и женомразци. Бъди сигурен, че в понеделник в На Кафе точно това ще говорят онези кукувици и ще се опитват да промиват мозъците на хората.
Така че Фифо направи един много точен и премерен изстрел в тяхната коалиция. Не е толкова глупав за колкото го мислят някои.
Но да, съгласен съм, че чисто социално няма тези умения и лесно настройва хората срещу себе си. Ако имаше дар словото и усета на Генчо, щеше да е непобедима комбинация.

# 2 587
Батигол,
Така е, съгласен съм. Валери свали маската и се видя, че е в женската коалиция вече. Още един плюс за играта на Фифо, ясни са лагерите и той е наясно вече. Но защо трябва да сравняваме Фифо с Юлиян? Различни играчи, различни сезони, различни съотборници и ситуации. Но да, Юлиян си е Юлиян и Фифо е близо до него, но и изостава едновременно. Дали Юлиян би номинирал обаче Валери? Не знам и ти не знаеш, но аз лично се съмнявам. Валери не крещи по време на битките като изоглавен, нито обижда съотборниците си, както правеше ямболския бек, който наистина всяваше напрежение и пречеше на отбора си. Те започнаха да мачкат чак след като се отърваха от него.

Не си ме разбрал, изобщо не сравнявам Юлиян и Фифо, аз говорех като цяло за т.н. мъжка солидарност в такива предавания и дадох Юлиян просто като пример. Изобщо не визирам снощния съвет и че Фифо е трябвало да номинира мъж.
Междудругото оправдавам и Мирела за реакцията й, защото видях че тя се познава с Чакалов преди шоуто, както и с Жени и Лефтеров разбира се.Trollface Като добавим леката заигравка с Валери....няма как да не й дойде като гръм в ясно небе тази номинация хехехе Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 13:31 от batigol

# 2 588
Кой от мъжете се беше явявал на мистър София? Бяха го казали в някоя визитка, ама не си спомням коя.

# 2 589
  • София
Ами ето, значи Мирелка беше 'заслепена' (сървайвърския термин). Изобщо не съм съгласен, че не било добър ход това.

moonriver,
Стари симпатии. Също така е фенка на Сървайвър - най-великата игра.
Конкретно за сезона. Няма слаба игра освен онази в която се замота с каяка на 1-ви пост в една от игрите в началото на сезона, когато беше капитан. Силен пост за пъзел, добра е във водата, силна е физически. Умело дърпа конците в племето. В началото влезе много остро и погрешно и бях разочарван от играта и, но вече не е така и започва да се вижда, защо е толкова добра в задкулисните игри. На съвета беше откровена. Другия откровен играч беше Фифо.

# 2 590
Не ги разбирам тези жени - силни сме, равностойни сме, самостоятелни... След две минути - пазете ни, носете ни на ръце.. Е, или едното, или другото..

# 2 591
Тези, които пишат за финалите и не са запознати с резултатите, изказват по-скоро предположения, разсъждения. Хубаво е да се разсъждава. Защо да не го правят? Дяволче, темата е страхотна. Това е на база наблюденията, които са към момента. Има битка - всеки пише за кого е, кой иска да отпадне и се появява някой, който с тон, свикнал си на такъв, ама това не трябва да се прави така. Омръзна ми някой да ми казва какво не трябва да правя, особено ако смятам, че не нарушавам правилата и не приемам представата за ред на автора. Дяволче, всичко е много хубаво, забавно, не се връзвай на писанията на другите. Всички сте много готини. Различни мнения, интересни разсъждения. Изчезнаха потребители, които имат различно виждане от моето, но са ми много интересни и ми е удоволствие да чета. Дано пак да се появят!

# 2 592
  • Дубай
Кой от мъжете се беше явявал на мистър София? Бяха го казали в някоя визитка, ама не си спомням коя.
Фифо ,после е участвал и в някакъв подобен на плеймейт вариант за мъже обаче

# 2 593
Много хубава дискусия се е развихрила, удоволствие за четене.

Фифо за мен не е женомразец, не знам откъде дойде това. Но определено му куца общуването с дамите в племето. Също така има и достатъчно голямо его, иска да побеждава винаги и не умее да губи.

Сега за гласовете му срещу Мирела. Агрумента, че не иска да играе срещу Жени на арената, защото Продукцията може да го подреди го приемам малко или много. НИКАК не ми харесва, но сме яли попарата на ТЪпарев много пъти. За себе си не мога да преценя доколко е основателен, не виждам при Жени някакво побутване за момента. Нито мисля, че влиза в сметките на продуцентите като победител.
Когато един играч има срещу себе си алианс, който играе срещу него обикновенно има три варианта - опит да се отслаби алианса ( това направи с двата си гласа вчера за Мирела ) , опит да се отреже главата на алианса ( това означава Жени на арената) и последното, но и най-умно нещо - приобщаване на един от членовете на този алианс и опит за  манипулиране на един от гласовете ( това не го умее, ама съвсем ).

При двама номинирани трябва да е много глупав, за да не очаква да е на арената. Жени вчера също очакваше да е номинирана според мен ( още при загубата на капитанството според мен и стана ясно ). Не се оказа номинирана според мен само и единствено защото явно Фифо се бои да се изправи срещу нея, заради обсъдения аргумент за избор на игра от продуцентите. Но това си е боене, и никой не е в състояние да ме убеди, че не е такова. Капитанските два гласа бяха практически пропилени, Мирела щеше да е номинирана и без тях.

# 2 594
Гласувах за Цветан, Веселина и Касим в анкетата. Битката между тях ще е равностойна, култова и няма да има разгневени фенки, защото всички фаворити вече ще са напуснали формата по един или друг начин. Уин-уин за продукцията и това, което е останало от зрителите! Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт