Всичко това, за да кажа, че разочарованието на хората не идва от темата за спойлъри, тук, в тази тема беше потвърдено съмнението на една съфорумка преди няколко дни. Допреди това аз винаги съм защитавала вероятността Гого да спечели, защото от Продукцията с нищо не са ни показали, че не искат да желаем това, дори напротив. За потенциална загуба на Филип спойлъри не съществуват, никой не е твърдял това, така че следващите редове са изцяло базирани на това, което е излъчено досега и на нищо видяно в Instagram или в тази тема. След като предаването е на запис и продуцентите вече знаят кой е победителят, те нямат причина да му градят, нека кажем, "противоречив" имидж. Ако се абстрахираме от това как зрителите възприемат случващото се и се фокусираме върху това, което ни казва продукцията, ще забележим, че се набляга на това, че Филип има проблем с жените. Разбира се, че продукцията не може да скрие основни причини и реплики, предизвикали даден скандал, защото трябва да покажат резултата от него, но в много ситуации можеха да ни спестят коментари на Филип, които не са важни за развитието на историята, а само показват части от характера му. Думите след битката с делвите вчера нямаше как да ги скрият, там участват и всички останали негови съплеменници, ключов момент е, но думите му в синхрон след битката с Мани не допринесоха с нищо за развитието на епизода, те бяха изречени постфактум, достатъчно беше да се фокусират върху това, че не иска да ѝ подари победата, но те решиха да включат и думите му, че не му харесва, че е паднал от жена - ни в клин, ни в ръкав. Филип определено не е играч, който Продукцията "защитава" при монтажа. Ще дам пример за едно умишлено "удряне на рамо" от продуцентите: Илиян, заедно с Виктория е бил готов да се откаже (напълно логично) от последната териториална битка, но Продукцията решава да се фокусира върху това, че Илиян е единственият, който по време на битката заявява "ще продължим" и не само това, после показва съотборниците му да лъжат и да го обвиняват в обратното (те си и излъгаха, това е факт, също искаха да се откажат, но тук монтажът набляга на това, че Илиян е искал да продължат). Ще дам и още един пример с победителя от втори сезон. В псоледния епизод, на "съвета", от който нямаше практическа нужда, и на който отпадналите участници споделиха какво мислят за финалистите все едно са в "Сървайвър", Ваня беше единственият човек, който изтъкна няколко негативни неща за Милен и каза, че е провела личен разговор с него преди финала, в който той не се е отнесъл особено добре. Очевидно е, че не могат да премахнат изцяло думите на Ваня след като тя е третият финалист (или отпадналият преди финалната двойка). В много от случаите Милен е заемал позиции, сходни с тези на Тодор, който ни беше показан като сексист и "злодей" (не казвам, че това е една грешна представа за него, просто подчертавам през каква призма го гледаха продуцентите). Милен също е правил някой и друг сексистки коментар (не си мислете за така лесно подхвърляното "женомразец", такива коментари са често срещани, плод на стереотипи, не само за жени, но и за мъже, не е нечувано), но продукцията никога не се е фокусирала върху това, аз не бях фен на Милен, но не ми е бил неприятен, дори изпитах лека изненада от думите на Ваня на последния съвет, което за мен е знак, че Продукцията никога не е представяла бъдещия победител в негативна светлина, и не само тази Продукция, по принцип не е често срещан похват в телевизията. Винаги могат да реабилитират даден участник, разбира се, да покажат друга гледна точка, но до момента виждам, че следват една сюжетна линия. 
За мен е лееееко дразнещо ако усетя, че някой е чел спойлер и после идва тук да го представи като свои разсъждения, да се прави на голям разбирач. Даже наскоро имах такова чувство, след като всички бяхме убедени че Алекса ще бие Елина на дуела, изведнъж доста хора започнаха да пишат техни предположения, че Елина ще бие, че може би Алекса ще отиде на остров на отшелника.
За мен е лееееко дразнещо ако усетя, че някой е чел спойлер и после идва тук да го представи като свои разсъждения, да се прави на голям разбирач. Даже наскоро имах такова чувство, след като всички бяхме убедени че Алекса ще бие Елина на дуела, изведнъж доста хора започнаха да пишат техни предположения, че Елина ще бие, че може би Алекса ще отиде на остров на отшелника.

Но ако повечко хора изведнъж станат на твоето мнение, тогава започва да ми мирише, на накое спойлерче и е леееееко дразнещо.

И те са такива след трети (3) епизод на предването, което гледаме вече пета седмица.
) за Валери и да бягам.
И те са такива след трети (3) епизод на предването, което гледаме вече пета седмица.

) за Валери и да бягам.
Препоръчани теми