) от размислите ми, свързани с един аспект от участието на Алекса. Става въпрос за неговата националност, много хора възроптаха от така нар. "чуждопоклонничество", за мен тези обвинения могат да бъдат еквивалент на обвинения в "псевдопатриотизъм", по-добре и без двете. Имала съм фаворити, които са били с чужд произход, ще си позволя да изброя някои, за които се сещам - първият е Лео Бианки от "Big Brother 2", друг е Лестер от "Big Brother All Stars" през 2012 г. (другият избор беше Найден от "BB1", чието поведение не бих подкрепила), Ваня Джаферович в пети сезон на "Сървайвър", вероятно и други. Зоран от шести сезон на "Сървайвър" не ми е фаворит, но намирам победата му за заслужена, с оглед на финалната тройка. Имало е и риалити участници - чужденци, които не ми допадат, сещам се за Андрей от трети сезон на "ИВ". Причината и за двете - харесването и нехаресването, никога не е била свързана с това, че са чужденци. Някои от тях живеят, притежават и развиват бизнеси (Leo's
- 🤌) в България, и имат семесйтво тук, за мен отдавна те не са чужденци. Казвам всичко това, защото не ми се иска да се създава таква представа за нас - българите, че сме крайни националисти, далеч е от моята представа за реалност. Разбираемо е да се обидим, когато чуем "всички българи сте такива", но и от нас излиза по някое и друго "типичен сърбин". Разбира се, че не ми харесва, че Алекса псува, предполагам и феновете на Алекса биха предпочели да не псува, още по-малко ми харесва, че напсува Веселина, и го упреквам за това. Но не е въпросът в това, че сърбин е напсувал българка, защото и българи псуват българки, просто случилото се беше грозно, без значение от участниците. Същото, ако не и по-голямо, възмущение у мен предизвика прословутата случка с Веселин Панчев и унижението на Ана Мария.
). В този сезон виждаме най-подготвения каст, и да, Елица и Алекса ни губят времето, но само извън арената, и все пак ставаме свидетели на много повече успешни битки.
И наистина последно, разликата между коалицията на Генчо и тази на Елица, е че второто не е коалиция, това не одобрявам. Не можем да наречем връзката на семейни начала между Елица и Алекса, както и роднинската връзка между двете сестри от втори сезон - коалиция, това са... връзки. Все едно да наречем двойките в семейните сезони на "Сървайвър" - "Blood vs. Water" и "San Juan del Sur", коалиции. Не знам дали участниците в коалицията на Генчо се страхуват от него, на мен ми се струва, че му се възхищават, припомнете си как го посрещнаха след победата му над Куков (когото всички стадно отлъчиха), включително и Елица и Мирослава, не знам дали това беше страх, но ми се стори доста глупаво. Генчо вероятно притежава така нар. "IT" фактор. А и това племе не е от най-интелигентните, средно статистически - и Георги и Генчо идват с лоши за племето новини след капитанска битка, но ги казват с усмивка, и племето аплодира.
Този пост беше написан от човек, който не симпатизира на Елица, между другото. Препоръчани теми