💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 5 (25.09 - 02.10)

• 104 487
  • 2 778
  •   1
Отговори
# 2 670
  • Другата България
Скрит текст:
И аз да се включа с няколко неща, които ми направиха впечатление от коментарите.

Първо ситуацията с Мирела и емоциите в племето показват защо игра като Игри на Волята е много по-опасна от Сървайвър да кажем. В едното предаване обикновено човека, който "номинираш" си тръгва директно и не може да ти "прецака играта", а тук се завръща в племето и дори може да не отпадне. Това е предпоставка за повече скандали след съветите.
Като цяло и аз мислех, като La Vikinga за едита на Филип, но честно казано в началото на Сезон 1 едита на Добата беше трагичен - в един момент всички бяха против него и коментираха колко абсурдно се държи и като цяло беше далеч от winner's edit. Та май в Игри на Волята това не е много фактор
Абсолютно вярно.
Но! Ключовата дума тук е именно “в началото“. В началото на сезона Добата беше един обикновен статист - клоун, който забавляваше останалите и влачеше къде каквото може да се влачи в игрите. Тогава, че и до средата и малко повече съвсем друг беше с winner's edit, Добата никой не го слагаше в сметките. Говоря за тЪпарев, не за зрителите. След един момент нататък нещата се промениха в движение. Там всичко се променяше в движение след един, и още няколко определени момента.
Сега обаче според мен урокът е научен, и това няма как да се случи отново. Готова съм да заложа каквото трябва където трябва, че Филип няма да е краен победител. Вероятно и Гого, за него съм почти сигурна.

# 2 671
Някой ще разкаже ли на две на три, какъв е тоя скандал с Аспарух. Видях поста на Дяволчето със снимка от ИГ. Ако Пух наистина е писал това, нямам думи. На "мишка" ли е е обидил. Ми то и той ръсеше обиди.

# 2 672
Да, по някакава незнайна логика в главата на българския мъж, жените са слаби и недостйни за победители в ИВ. Те трябва да бъдат първи отстрелвани, а когато това бъде правено да не се възроптават, а мълчат смирено и приемат съдбата си на жертвени агнци. Ако посмеят да се защитят. биват заклеймявани като нагли и глупави. Да, Чакалов и Фифо са сексисти, и го доказаха с поведението си.

Извинявай, но мнението ти отново е сякаш си гледал/а друг формат.
За едно си прав/а - Филип е сексист. Чакалов не мисля.
Но разделението мъже - жени го направи Джаферович и продължава да го прави. Тя е влязла там, не за да изживее мечтата си, а за да спечели. Много нагъл и противен образ.
Валери е между чука и наковалнята, защото хем харесва Мирела, хем познава Джаферович. В същото време не иска да гласува срещу мъжете. Затова предложи и себе си.

Много правилно си вижда момичето . Да всички там са дошли да си изживеят мечтите без Джеферович. Всички от деца мечтаят да гладуват студуват , да ги хапят комари , да мъкнат 70 килограмови гуми и да скачат на 2 метрови варели и нищо финансово не ги интересува. Жените там са силни , но не заслужават победа, защото игрите в които са силни са "женски" - което е обида за игра JoyJoy
Участниците в Игрите са масово спортисти или хора, занимаващи се активно със спорт.
И да, колкото и да не ти се вярва, тези хора  не ги притесняват лишенията, болката, глада, режимите и травмите. Това е част от ежедневието им.
Ако някой не е спортувал, не е играл в отбор или не е ходил на състезания, а вместо това се е сраснал с дивана, то няма как да разбере жаждата за победа, спортната злоба и само раздаването в името на победата.
Мнението ми за Жени Джаферович е крайно, защото тя е много силен състезател и много полезна за отбора и изобщо не се нуждае от коалициите, които плете. Егото и обаче и желанието да доминира, просто е много по-силно от нея.
С тези коалиции, тя реално сама си слага мишената на гърба. Ако просто си играеше играта никой, никога нямаше да я номинира.
Не знам какво е в главата на българския мъж, радвам се, че вие знаете. Аз знам, че в този сезон жените са много силни. Но последните две номинирани - Мирослава и Мирела не са сред тях.

# 2 673
Според мен Жени е влязла за да спечели, но не финала на игрите, а хонорара от продукцията. Тя е като подставен човек на сценаристите на сезона, защото макар и спортно- приключенска, играта си следва определен сценарий, определена сюжетна линия. Като такава, си има сценарий, режисура и актьори- къде наети/Жени, Алекса- как иначе е позволено да е с Е, близнак е друга работа/, къде самоназначени/Куков, Елица/ и разбира се- коварно набутани/Филип, Касимчо, Веси/. Останалите- засега са като пушката на стената- все до края ще изгърмят.   Нямам предположения за победител- може би Гого е някак пощаден откъм тв време и подобно на Андрей от мг, откъм колизии, а от жените- Ралица, но засега.

Ето един много силен коментар.👍
Честно казано, подкрепям всичко казано. 👏

# 2 674
Продукцията сама се докара до това положение да има такива коментари. Много последователно и с ред действия през сезоните Simple Smile

Само че Тъпарев мрази да пилее пари, също доказано през годините Simple Smile

# 2 675
  • София
Като цяло и аз мислех, като La Vikinga за едита на Филип, но честно казано в началото на Сезон 1 едита на Добата беше трагичен - в един момент всички бяха против него и коментираха колко абсурдно се държи и като цяло беше далеч от winner's edit. Та май в Игри на Волята това не е много фактор
Да, но Добрин се държеше "абсурдно", защото вярваше в глобалното затопляне, факт, за който по-голямата част от човечеството е на едно мнение. От самото начало той е представен като аутсайсдер "сред глупци неразбрани", но никога като "злодей". Линията със сексизма далеч не е същата, на Добрин от самото начало публиката трябваше да съчувства, това личи дори от клипа с най-добри моменти, който му бяха монтирали.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 01:14 от La Vikinga

# 2 676
Честно казано не разбирам жълтите девойки и маман. От една страна са върли еманципатки, защитнички на равноправието между половете и заклеймяват "сексиста" Фифо, но от друга страна очакват мъжете да се държат "мъжки" и да се жертват за тях, да ги пазят от елиминационни битки и като едни истински кавалери да защитят беззащитните дами в беда.
Това мили дами от жълтите е пълен нон сенс. Не може и  ..я до края, и душата в рая.
Значи или сте едни силни, еманципирани жени, които не искат да бъдат подценявани от мъжете и "мъжката" си ходите на дуели наравно с тях или сте едни глезанки, нежни,слаби женички, които се нуждаят от силно мъжко рамо и подкрепа и на дуели пращате своите кавалери.
Мирелка се тръшка, че новата й тръпка бил най-малък, но "най-мъж" от всички мъже в племето, но после опищя до небесата заради думите на Фифо, че Пух искал "мъжка" битка.
Що за двоен аршин?!

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 11:22 от sineva 1

# 2 677
Изказвам си мнението. Гледам предаването и виждам мъже, за които да паднеш от жена е срам, които ги е толкова ги е страх от номинации, че са готови на всичко да оттърват кожата. Нали са много силни играчи, защо ги толкова страх.

# 2 678
  • earth
Има битки, в които мъжете имат предимство (мъжки) и други, в които жените имат такова (женски). Ако на дуел отиват двама от един пол, се дава съответната на пола битка. При мъж и жена се дава или мъжка или женска битка (с малки изключения), което предопределя изхода на двубоя.

Заявлението "не искам да отпадна от жена" може да се тълкува като "не искам отпадна в двубой, който е предопрелен и в който ще изглеждам жалък."

# 2 679
  • София
Заявлението "не искам да отпадна от жена" може да се тълкува като "не искам отпадна в двубой, който е предопрелен и в който ще изглеждам жалък."
Само че думите бяха: "иска ако отпадне, да е от достоен противник, не от жена". Дори нямат нужда от контекст в този вариант, да не говорим от тълкувания. Relieved

# 2 680
  • Стара Загора
Изказвам си мнението. Гледам предаването и виждам мъже, за които да паднеш от жена е срам, които ги е толкова ги е страх от номинации, че са готови на всичко да оттърват кожата. Нали са много силни играчи, защо ги толкова страх.
Жените нали са подценявани, а са много силни иначе, защо ги е страх?

# 2 681
Скрит текст:
Да, по някакава незнайна логика в главата на българския мъж, жените са слаби и недостйни за победители в ИВ. Те трябва да бъдат първи отстрелвани, а когато това бъде правено да не се възроптават, а мълчат смирено и приемат съдбата си на жертвени агнци. Ако посмеят да се защитят. биват заклеймявани като нагли и глупави. Да, Чакалов и Фифо са сексисти, и го доказаха с поведението си.

Извинявай, но мнението ти отново е сякаш си гледал/а друг формат.
За едно си прав/а - Филип е сексист. Чакалов не мисля.
Но разделението мъже - жени го направи Джаферович и продължава да го прави. Тя е влязла там, не за да изживее мечтата си, а за да спечели. Много нагъл и противен образ.
Валери е между чука и наковалнята, защото хем харесва Мирела, хем познава Джаферович. В същото време не иска да гласува срещу мъжете. Затова предложи и себе си.

Много правилно си вижда момичето . Да всички там са дошли да си изживеят мечтите без Джеферович. Всички от деца мечтаят да гладуват студуват , да ги хапят комари , да мъкнат 70 килограмови гуми и да скачат на 2 метрови варели и нищо финансово не ги интересува. Жените там са силни , но не заслужават победа, защото игрите в които са силни са "женски" - което е обида за игра JoyJoy
Участниците в Игрите са масово спортисти или хора, занимаващи се активно със спорт.
И да, колкото и да не ти се вярва, тези хора  не ги притесняват лишенията, болката, глада, режимите и травмите. Това е част от ежедневието им.
Ако някой не е спортувал, не е играл в отбор или не е ходил на състезания, а вместо това се е сраснал с дивана, то няма как да разбере жаждата за победа, спортната злоба и само раздаването в името на победата.
Мнението ми за Жени Джаферович е крайно, защото тя е много силен състезател и много полезна за отбора и изобщо не се нуждае от коалициите, които плете. Егото и обаче и желанието да доминира, просто е много по-силно от нея.
С тези коалиции, тя реално сама си слага мишената на гърба. Ако просто си играеше играта никой, никога нямаше да я номинира.
Не знам какво е в главата на българския мъж, радвам се, че вие знаете. Аз знам, че в този сезон жените са много силни. Но последните две номинирани - Мирослава и Мирела не са сред тях.

Ама хич не ги притесняват , само къде изтерясват и показват най-грозното от себе си . Казваш е много силен състезател и не се нуждае от коалиции. Това може да го твърди само човек за пръв път гледащ това предаване . И кое от твърдението - тя е много силен състезател , не се нуждае от коалиции следва- че тя е единствената която е тук за пари. Дори точно обратното, ако тя е тук на "трудов договор," ще си ли прави труда да си хаби нервите (които е видно, че хаби) за коалиции, да се разочарова от предателствата и т.н  и да трепери както се твърди от номинациите.Логика...знаете

# 2 682
  • earth
"не достоен" по отношение на жени общо не съм чувал да казват, но може и са съм пропуснал.
Може би не осъзнават какъв всъщност е проблема или нямат възможност да обяснят.

Като ти заврат микрофона в лицето и ти кажат: "Лелеее, ти падна от Мани! Как се чувстваш, не те ли е срам?" Какво ще правиш? Ще се обясняваш: "Ама тя битката... мън-мън.." Или ще кажеш: "Да, така е, срам ме е, но Мани излезе по-добра от мен."

# 2 683
  • Sunshine state
Ама точно така си е, както Морисей каза. 😂

# 2 684
Благодаря за шернатото видео на Зорница. Това с договорите на всеки етап нещо не ми допада. Щом е Биг Брадър, то ще има само задължения. Сиг. си има клауза, всеки един сценарии, който ти дадат да трябва да го суфлираш и да нямаш право на свое мнение/становищи по въпроса. Иначе имам познат, който е бил на първия кръг с бягането и е нямал никакъв шанс да стигне Гого, а той е бил пред него. Но само до първи кръг е стигнал. С толкова много реалита, да се чуди човек в коед да се запише. Но във всяко май ти слагат думи в устата и нямаш претенции или си плащаш неустойките.

Още ме съмнява битката на Пух с Филип, дали това падане не беше умишлено и след това, че го изигра с изваденото рамо. В битката водеше Филип, а Пух беше много уморен, ако е преценил, че няма как да изкара още няколко преминавания и не иска да бъде победен, най-вероятно е било планувано. Сега, ако го питат дали е паднал от някого е много вероятно да отрече и да каже, че се е контузил, а не е бил победен. Ако ти се извади рамото няма ли да има някаква неистинска болка и веднага да ти отече мястото, не видях такова нещо от кадрите. Мнителен съм Grinning. Особено от предишната битка в която Пух се изложи много и го разклати психически.

Общи условия

Активация на акаунт