Магията на изтока - тема 69

• 24 665
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Oooo и на нея съм голям фен.
Коя зодия е сега?Скорпион ли?

bb6,първата ми азиатска любов е L от Death Note или Ken' ichi Matsuyama
Скрит текст:

# 136
  • MJF
Брей какви рожденници! Wine Glass

Бел, на руски   Boku no Neechan   https://doramatv.live/moia_sestra
Аз още си го подслаждам, за да не свърши, още не съм си изгледала последния 10-и епизод. Mr. Green

Mahou no Rinobe 8 и 9 изгледани.
Скрит текст:
Пфу, аман от демони. Иначе в 8-и бонус кучета, но нещо фокуса бе предимно към нашия дует и "демоните" около тях. Та много не го разбрах за тез с кучетата и котките. В 9-и тези многодетна мама ...., добре че поне къщата не е от най-малките а и някои деца вече искат самостоятелност извън дома.
Fukuyama Kuranosuke ме Mr. Green с тез неговите тоалети, особено фишутата.
Остава ми последния епизод и да видя Рос какво е писала в архива.
М/удругото нещо пак не се разбирам с търсачката на форума, а уж беше задобряла. На Mahou no Rinobe е пълна нула направо.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 22:19 от Шошулчо

# 137
Честито и на нея.

Tuon, сега е времето на зодия Везни.

Между другото, тези дни ми попадна изказване на режисьора Питър Чан. Според него Такеши е позагубил страстта към актьорството, затова и няколко години вече няма нов проект. Било трудно да го убедят да участва, все намирал причини да отказва.

# 138
  • MJF
Бел, още едно заглавие ми дойде на ум като пита. Pension Metsa
Smile

# 139
Бел, още едно заглавие ми дойде на ум като пита. Pension Metsa
Smile
Благодаря, това ми изглежда повече като за мен. Ще го пробвам.

# 140
MAMAMOO - ILLELLA

Little Women
Не знам какво да кажа. Странен за мен сериал. Не се подвеждайте по заглавието, не е адаптация на книгата. Тук всичко се въртеше около едни пари. Тайно общество, рядка орхидея, загадъчни "самоубийства" и една откачалка решила, че е в правото си да си играе със съдбите на хората. Поне имаше някакво възмездие на края. Добър каст.

Да се редактирам малко.

В May It Please The Court и One Dollar Lawyer се радвам на двете главни дами. Ролите и поведението им е сходно, но всяка си има своето очарование. Умни, красиви, богати, амбициозни и темпераментни. Не някакви Пепеляшки или пък тъпи, лигави кифли. А и добре им се получава с партньорите, въпреки че, поне за момента, няма романтични изблици.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 14:17 от 2в1

# 141
  • MJF
2в1 , ти продължаваш с правната вълна на кор-фронта. Smile

Mahou no Rinobe изгледан.
Някак си бързо свърши.
Скрит текст:
Разбраха демона на Fukuyama Kuranosuke и на Arikawa.
Ген и Коме се разбраха.
Казуса в последния епизод бе готин.
Приятно и динамично заглавие. Доволна.

Като търсех ,за да го предложа на Бел , как се казваше  Pension Metsa забелязах че не съм видяла сериалната работа на моята приятелка Naoko Ogigami та ще погледна How About Coffee. А и вчера с това кафе тук ... Wink

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 21:51 от Шошулчо

# 142
  • вятърничава
Шоши, спомням си, че е ross е писала този How About Coffee. И аз бях отметнала 2-3 епизода. Нещо не можа да ми хареса даже сТомоя като кафеджия + Исомура.

Tuon, гледам Train (2020), еп.3 става все по-объркващо. Капитан Со ми харесва, но прокурорката ми е доста безлична.

# 143
  • MJF
bb6,  ок , ще проверя форумната търсачка. Аз най - вече заради Наоко Огигами. Голям фен съм ѝ в киното а тук за първи път на малък екран. Гледам че адаптира манга. То снощи отворих първи епизод но бе късно.... а и с туй кафе, имаше риск да ми замирише през екрана и да се разсъня....
WinkSmile

# 144
Шош,ако имаш линк за гледане  за How About Coffee не го пази само за себе си.
Още ми се гледа нещо с кафе и бих го пробвала.

bb6,
Скрит текст:
Докато не стане нещо лошо с прокурорката са само в един свят.До тогава е просто кримка.Не си спомням точно в кой епизод  ставаше пътуването,но няма начин да го пропуснеш или да не разбереш.Ясно е показано,няма да се объркаш,а и има разлики между двата свята.
Като цяло не пътуват много между световете.Теорията за Мултивселена казва,че може да има неограничен брой разклонения,но в сериала виждаме само две и така до финалния епизод,но и там
Скрит текст:
третия свят е само за малко и е свързан с романтиката
.
Имаше и момент в който под въздействие на лекарството Капитан Со виждаше влак на гарата която не работи.
Ама дали е само заради лекарството или има нещо друго.....скоро ще разбереш.
Ако още нещо те обърква ще изаснявам.
Аз обичам темата с много светове,преминаване на времето и пространството и т.н.

# 145
  • вятърничава
Tuon , мерси! Аз не се оплаквам, разбирам, че идеята на сценария е такава и се оставям да ме водят по течението и да разкриват факт след факт.

А за How About Coffee, не очаквайте да е като корейския. Друга беше идеята май.

# 146
  • MJF
Tuon, добре че пита. Щото снощи търсачката ми даде един ресурс, а аз него не го долюбвам, по-скоро моите машини. Та сега поразрових евентуално за друг ресурс, в спирита също проверих но... Остава си тоз пусти
https://www.dailymotion.com/video/x88lxkd
Дано ти нямаш проблем.
Аз за начало трябва и рекламо-блокировача да спра на този сайт, нещо което хич недолюбвам Crossing Arms но заради Огигами-сан се жертвам.
Аз видях началото на епизод 1. Кафе със сигурност има. До колкото видях за всички Coffee . Настроя е ала инди от видяното а и като прочетох ukio в спирита по диагонал. Та смятам да го гледам в следния режим: минавам за Cake в готварския и сядам да гледам Coffee.

Изгледах първи епизод на How About Coffee
Определено ми хареса. Наситена серия. Цели 2 казуса минаха през Аояма и кафетата му.
Скрит текст:
В първия казус и една от любимите ми теми- комуникация.
Във втория казус ми харесаха метафорите. Тези всичките кафе-оле като цветове. Включването на средноизточната нотка. Финала.
Аояма явно нещо много сложно и голямо "го е подгонило" така по пътищата , че и много да се застоява не може.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 22:18 от Шошулчо

# 147
Alienoid
Трябва комедия да пише за жанр,а не само фентъзи,екшън и каквото друго имаше.
Имам толкова смесени чувства относно този филм, ако трябва да бъда напълно честенна. От самото начало бях толкова развълнувана(ОК,повече бях любопитна) въз основа на трейлъра и резюмето - извънземни и династия Горьо.Сега като се замисля,това си звучи откачено.
Това е  Холивуд,а не Кореяи определено трябва да има още един филм.
Кастът е много хубав.Ефектите биват.

Blue
Това е повече чисто човешка история,а не история за спорт.Има бокс,разбира се,но повече има любов към бокса и дали бокса им връща същите чувства.Това е груб спорт,тежък и нараняващ.
Има трима главни героя и тяхните преживявания.Има начинаещия,който отива в залата,за да е готиния тип и да може да се справя с невъзможните клиенти.Има ветерана,който така и неуспява да стигне А ниво и накрая надеждата за успешен шампион.За това филма успява да ни даде различните гледни точни,преживявания  и амбиции.

# 148
Tuon, на 2 септември ти коментира веднъж Alienoid, след като ясно посочваш (тогава), че си го гледала.
Днес отново коментираш същия филм с напълно различен коментар.
Много е странно...

# 149
Koeто обяснява,защо ми напомняше на нещо което не беше само Пришълецът и Терминатор.
Тогата повече ли ми е харесал?
Ако е не,това означава,че съм склонна да харесам нещо ако го гледам на голям екран с приятели и дублаж.
Как за бога помниш какво съм гледала,а аз не? Чувствам се като някакъв консуматор на филми,който не оценява труда на създателите и артистите.

П.П
От темата за смешките.Пасва на филма.В него затворниците са на Земята,а не милиардери,но понякога разликата е много малка.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт