Магията на изтока - тема 69

• 24 373
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • вятърничава
Коя е романтичната история?
На много от снимките всъщност има едно замечтано излъчване. Прилича ми на Го Аяно, който ми е любимец и сигурно затова и Шо веднага ми се наби в очи.

Такеру е голяма кифла, простете ми за сравнението. Харесвам го много, но като му гледам снимките, устничките, дрешките, перчемите.
Разбираемо е, рекламно лице, модна икона. Не вярвам скоро да се врече на някоя. Пък и къде ще намери по-съвършенна от себе си Joy

# 556
Такеру Сато е точно такъв какъвто си го усетила и ти, дори още по-зле.
Откакто го застигна голямата слава се е превърнал в един непоносим лигльо. Покрай промоциите на Hatsukoi през ноември, ми идваше да му извия врата. Инфантилен и дразнещ.

Сериалчето с Шо Касамацу е Eroi Kareshi ga Watashi wo Madowasu. Нищо особено не е, но като се появи в работното облекло, по потник, държащ машина в ръце, главната героиня веднага се влюби в него.

# 557
  • вятърничава
Ооо, сетих се! Гледала съм първи епизод и дори Шо не можа да ме накара да продължа. Главната май беше много глупава.
Той пие вода, Тя преглъща жадно /жално. Култова сцена.

# 558
Такеру е голяма кифла, простете ми за сравнението. Харесвам го много, но като му гледам снимките, устничките, дрешките, перчемите.

Точно такива ги харесвам Blush Спретнати и нагласени.Ризка,пуловер,приличен маникюр, парфюмче, прическа, хубав часовник...ама не трябва да е по-голяма кифла от мен.

# 559
  • вятърничава
Да, ама е по-голяма 🥐 от теб, сигурна съм!
Аз за това съм толкова притеснена, че няма да успее да намери подобно на себе си съвършенство и ще си остане сам-самичък.

# 560
В реала съм си кифличка,та има къде да се развива кифленски.Можем да си говорим за козметика,дрехи и всякакви аксесоари,да си разменяме парфюми,да гледаме заедно тайландски БЛ драми докато си правим маска на лицето и краченцата.Идилия.
Такеру ела ме намери.Ще бъдем най-добри приятелки Smiley

# 561
Момичета, гледахте ли 11 епизод на Silent? Доволна съм как завърши, всички бяха приятни за гледане, макар че за мен в този сериал второстепенните герои до голяма степен се оказаха по-интригуващи от главните.

# 562
В реала съм си кифличка,та има къде да се развива кифленски.

I'm off.

# 563
Прилича на Нео от Матрицата.
Очаквах да чуя Welcome to the real world.

# 564
  • MJF
Бел и аз и аз готова със Silent  Bowtie
Първо пак ще се повторя , че бъдещите зрители са по-облагодетелствани от нас "текущите преводни".
Второ - в последния епизод на няколко пъти в отделни реплики според мен бях "жертва на превода". Включвах интуицията и смисловата логика.
А иначе:
Заглавието завърши в тишина, така бих казала. Хареса ми как не бързаха във всяко едно отношение, не претупаха основната тема със захванатите в нея нюанси. Нищиха ли нищиха. Това най ми хареса. И с това го и откроявам и ще го помня този сериал.
Со , Нана, а след тях по-малката сестра на Со, брата на Аоба и отчасти Минато не бяха най-стандартните герои.
Цумуги и Масаки бяха групата на образцовите герои, герои за пример.
Включванията на родителските тела , макар и много кратки , бяха също съдържателни.
Скрит текст:
Сега от описанието горе в линка обърнах внимание , че става въпрос за 8 години от момента на вторичната загуба на слух до настоящия момент. И нещо което забелязах в последния епизод покрай четенето на есето за думите от Со - имало е някакви признация на проблем още и като по-малък, трудно проговорил на фона на останалите деца. Не че това е знак за конкретен проблем, а ретроспективно на слагване на факти.
Та за 8 години този герой някак си не бе намерил някакъв относителен мир с това свое обстоятелство. Цялото му семейство "стъпваше на пръсти" около него. Самия той затворил се в себе си . Не напира въобще сам да пообщува с някой и т.н.
При много хора  оказали се в такова положение това не  е лесно и трябва да има и стремеж да се помогне, да се насърчава общуването  и  социялна система и програма.

За татуировките на японския фронт ясно. Аз затова и в мир на техния фронт по въпроса, щото не ме тормозят час по час с такива, особено пък като погледна спорт- гимнастика, плуване и т.н.

Ей какъв проблем ми възникна. То хубус "кор-кифли" ама на тази страница толокоз пъти прочетох кифла, че .....eat а нямам около мен.
Crossing Arms

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 11:52 от Шошулчо

# 565
Мм, далеч е още твоят wake-up call, но ето Тек се е накифлил/ спретнал за теб в началото на новата 2023 г., както го обичаш.

# 566
  • вятърничава
То при такава майка...има ли избор Sweat Smile

И аз приключих с  Silent. Бях попаднала на статия за финала и за това,че зрителите не били много доволни.Затова нямах големи очаквания към завършека на историята.В този смисъл даже ги надмина и нещата май си дойдоха по местата.В началото на епизода съжалих,че Рен Мегуро е в такава роля и не можехме да се наслаждаваме на гласа му,но поне прекрасната му усмивка ме радваше.
Един не лош сериал,с интересни актьори и не на последно място много ми хареса песента:

OST

Може да не е много по темата,но все пак има азиатски привкус - за 2 дни изгледах  Белият лотос - Сезон 2. От първи сезон бях гледала няколко епизода и хич нямах намерение да гледам втори сезон, но bella Italia, Сицилия, двама - трима добри актьори.И основно заради ето този сладур Уил Шарп (Уилям Томомори Фукуда Шарп) го "изядох" набързо. Майка му е японка,роден е в Лондон и е живял в Токио до осемгодишна възраст.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 17:24 от bb6

# 567
Просто перфектен. Teк. Като канелена кифличка.
Обичам канелени кифлички. Heart

Харесвам тази песен от ОСТ-то на Alchemy Of Souls,но като цяло не съм впечатлена от музиката на сериала.

Може да не е много по темата,но все пак има азиатски привкус ....
Бъди на принципа ако участва азиатец,това означава,че е азиатска продукция Smiling Imp

# 568

И аз приключих с  Silent. Бях попаднала на статия за финала и за това,че зрителите не били много доволни.Затова нямах големи очаквания към завършека на историята.В този смисъл даже ги надмина и нещата май си дойдоха по местата.
Финалът може да не е впечатляващ или изненадващ, но бих казала, че е достатъчно добър. Обективно погледнато, може би половината епизоди от сериала бяха интригуващи, в останалите имаше спад на качеството.

# 569
2в1, да знаеш, че и Crash Course in Romance съм набелязала за следане от 14 януари. Нали гледам другата половинка в The Interest of Love, та, няма как да пропусна и тази любима половинка.
Аджума, но не с крехко агнешко, а с шилешко. Някак си подхождат двамата, не ми изглеждат зле като двойка.

Нещо съм се отпуснала на корейско последния месец.
Следя The Interest of Love (нямам търпение за утрешния 5-ти епизод, че стана интересно), следя и Unlock My Boss, The Forbidden Marriage, Island, и, разбира се, мехурката ми в почивните дни.
Trolley го зарязах. Не е за мен, прекалено мелодраматичен.
Ще прибавя и Crash Course in Romance. Да им се радвам на двете половинки по едно и също време.

Сезонът при японците още не е започнал. Предстои следващите две седмици. Там съм си набелязала четири заглавия за следене. Ще видим как ще тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт