Магията на изтока - тема 69

• 24 358
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Alchemy Of Souls сезон 1
Не Зимата,а Есента има специално място в сърцето ми Heart
Прокобата на 8 епизод отново е тук.
ОК. Добре направено корейско фентъзи, което почти направи всичко както трябва.Почти.Прави крачка в правилната посока,но след това някои стъпки назад.
Искам да кажа,че избухвам в смях всеки път когато видя купа с мокра кърпа в корейски сериал, тя лекува всичко - треска,махмурлук,нараняване на крак/глава/ръка, дори лекува депресия,вероятно и наранявания оставени от някоя аджума,а в този случай спомага за баланса на енергията.Универсиално корейско лекарство.
Наистина се забавлявах с изпита за прислужници Satisfied
Признавам,че имам положителена настройка към Принца.
Какво ми хареса.
Повечето герои (тук изключвам антагонистите,които бяха плоски като дъска за гладене) бяха приятни.Не бяха уау,но съм виждала и много по зле.Имам доста любимци - Принца,Seo Yul,Teacher Lee,момичето кисенг,Тя,Той и др. Имаше интересни приятелства и взаимоотношения между героите.
Историята сама по себе си е интересна.Не е класиката - бедното и незнаещо момче е изхвърлено от познатат си среда,среща учител,който знае всичко,но не му казва нищо,а накрая се заема да спаси света.
Красиво е направен и ефектите са страхотни.Личи си,че бюджета е бил голям и са се постарали да е хубаво.
Добър микс от жанровете,без да се дава превес на някой.Комедийните елементи са добре разпределени, не стоят в нищото и не се чудиш защо така или защо сега.
За някой може да е минус,но за мен е плюс,че не занимаваха зрителя с обучението на Той. Изглежда,че получи всичко на готово и не положи кой знае какви усилия,но това вероятно спести едни 5 епизода или го приемам за късметлия.
Какво не ми хареса.
Нямаше нужда от толкова епизоди.Като гледам колко са и в 2 сезон си мисля,че спокойно можеха да се поберат в едни 20,ако не разтягаха толкова много.Трябваше да приключи с 19 епизод или в средата на 20.
Провала в писане на Тя.Започна като силна,амбициозна и готова за отмъщение,а завърши като влюбена бяла птица,която не е лебед.
Романтика.Твърде много скучна любовна драма. Това е фентъзи и е достатъчна само една любовна линия.Тук няма любовен триъгълник,но има любовен многоъгълник.
Бедна вселена.Магьосници и фенове на диментори .Това е,нищо друго.Не е нужно да изграждат вселена като при Толкин,но да видят как го правят китайците,примерно.Един клан,втори клан,трети,а в добрите дни и повече. Странстващ учител в сива роба и брада (не Гандалф),поне една русалка/йети/чубакабра или друго необичайно същество,малко лекарства в свежи цветове,различни бойни техники,флейта или гуцин като оръжие и т.н. Аз ли да ги уча.Може пък да е романтика с фентъзи елементи.

Ще обобщя с едно изречение. Open Mouth Стандартно фентъзи,прилична корейска драма,която няма как да  изненада с нещо,но е приятна за гледане.
Плавно минавам към сезон 2.Защо всъщност го разделиха на две?

# 571
Заради пари. Заради какво друго? Пари, пари, пари, повече пари от дисплей реклами, от "трепетно очакване".

Ето ти едно аджоши. За отскок сутринта. Да ти върви по вода с него в съзнанието.

# 572
Мерси.След Джи се върнах на предната страница,за да си кифлея с Тек Joy

Нетфликс Imp от вчера съвсем не ги харесвам.Не,че преди таях топли чувства към тях.

# 573
Както каза Мъски миналата пролет: "The woke mind virus is making Netflix unwatchable".
Вижда им се края. Тази лудост ще спре. Губят все повече и повече "последователи" и тази им лудост в Азия, специално в Корея, ще свърши.

Ето ти още един подарък. Ким Нам Гил беше награден с десанга (най-голямата награда на SBS) за 2022 г, като изпревари И Джун Ги, но пък на Джун Ги му дадоха наградата за топ изпълнение. Все пак Ким Нам Гил Премина през Мрака, а Джун Ги само се прероди, хаха.

# 574
Сбогом Нетфликс и благодаря за Wednesday.Нямам търпение да го кажа. Blush

Джун Ги не само се прероди,но и оцеля,което не можем да кажем за “вид дребен всеяден гризач от семейство Катерицови”(копирах от wiki) или не съвсем,важно там е покаянието.

Дано никой не гледа Reborn Rich,защото горното вероятно е спойлер.Сориииии

# 575
Убили са Катерицата? Хаха, браво.
Аз не ти ли казах, че не трябва да гледаш този сериал, мм?
Това е JTBC. Тази телевизия е ненадмината по мелодрами. Едно нещо дори да започне добре, няма начин те да не го скапят.
Това очаквам да се случи и в The Interest of Love, затова все още му се радвам, защото е в самото начало. Там очаквам тежко да разболеят някой от Ю Йон Сок или Мун Га Йонг, и това е най-малкото.
Започна позитивно, с втори, трети и четвърти епизод меланхолията вече превзе историята и от тазседмичните епизоди вече очаквам началото на мелодрамата.

# 576
  • MJF
Хм, като чета за Нетфликс   и сие  "все едно на чужд език ми говорят" и почти не знам за какво иде реч. Тъй като не гледам по такива места. Но пък като прочетох това "Wednesday" се сетих че точно вчера гледах нещо на лед музиката от което пак нищо "не ми говореше" като надпис Mr. Green Wink  https://youtu.be/78k-OTHoTtM?t=5

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:37 от Шошулчо

# 577
  • вятърничава
Ето ти още един подарък. Ким Нам Гил беше награден с десанга (най-голямата награда на SBS) за 2022 г, като изпревари И Джун Ги, но пък на Джун Ги му дадоха наградата за топ изпълнение. Все пак Ким Нам Гил Премина през Мрака, а Джун Ги само се прероди, хаха.
Joy Joy
Заслужават и двамата след толкова зор през мрака, прераждане и пак в родната казарма.

Джун Ги не само се прероди,но и оцеля,което не можем да кажем за “вид дребен всеяден гризач от семейство Катерицови”(копирах от wiki) или не съвсем,важно там е покаянието.
Обаче Катерицата ще си има катериченценце, ако може да се вярва на пресата.А двамата лауреати по-горе са си толкова самодостатъчни,че не вярвам да им се случи скоро. Джун Ги - другата кифла. С любов го казвам,да не помислите ,че нещо ....Heart Eyes

Като сте отворили дума за Нетфликс - неусетно снощи изгледах първите 2 епизода на Hatsukoi /продукция на Нетфликс/.
Филм за първата любов,в училище и това което се случва след това,докато чакаш да ти се сбъднат мечтите за живота ти.Интересен,приятен,заложиха доста интересни нишки,които ще търпят развитие.Актьорите: Такеру не е кифла поне в ролята. Мицушима Хикари е голяма късметлийка - Такеру и е първата любов, а Осаму Мукай е бившият и мъж.Тя е шофьор на такси. Такеру и той не е за оплакване между  Хикари и Кахо.Той е охрана и беше много смешно като каза на един младеж - "не бягай от училище,защото ще станеш като мен". Изобщо любовта на обикновенните хора.Трябва да отбележа,че младите актьори се справят повече от добре,но може да ги коментирам като напредна с гледането.
bell , и Арата ще се появи в поддържаща роля.
Та така,ще се гледа до край тази човешка японска история. 9 епизода по няма и 50мин. като махнеш надписите накрая.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 14:16 от bb6

# 578
Гледай го Хацукой-я. Аз там съм пас, както и от новия сериал на Такеру с Кеничи Мацуяма и Мао - Hyakuman Kai Ieba Yokatta. Нещо ми забягна безследно музата за сериали и филми с негово участие. Ще жертвам и Кеничи покрай него.
Иначе не се съмнявам, че историята в Hatsukoi е интересна. Истории за обикновени хора, нормални човешки отношения, реалистични герои, без големи драми и винаги с позитивизъм дори в тежките моменти - в това им е силата на японските филми и сериали.

Аз ще съм в оркестъра от 11 януари с Муги и Кей в Reversal Orchestra.

# 579
Шош,ето ти оригинала на танца,другото вече ти е ясно Hug

То за Катерицата е ясно,че ще го докара до бебе,но вие ме притеснихте за Текеру.Това съвършено ДНК трябва да се предаде Joy

Като се спомена Кеничи.
Сега гледам Alice in Borderland и водя безмислен спор със себе си,кой е по-добрия L. To е ясно като 2+2+4,но...

П.П. Дайте списък с Кифлите,за да знам.

# 580
Ммм, страшно ДНК. Цели 170 см.
Тек си има приятелка, но я крие от години заради фенките. При него няма притеснения.

И Джун Ги не знам коя би го издържала, дори в началото да е безумно влюбена в него. Чон Хье Бин опита, но не успя.

# 581
Пфу.
Трябва ли да мина на дива мъжественост и тестостерон преди някой да каже,че вкуса ми за мъже е отчайващ?

Ma Tianyu,може да прилича на кифла,но поне е ясно,че не е.
Скрит текст:

Китайският Elle Men 01/2023 и Лео Ву
Скрит текст:

# 582
  • вятърничава
Ma Tianyu,може да прилича на кифла,но поне е ясно,че не е.
Ъх,да бе, само като му видя изписаните устнички и ми е ясен Stuck Out Tongue Winking Eye
Искаш списък на КК (може и като канелени кифли да се интерпретира) и на ЯК (ягодови?)?Аз не съм наясно,само предполагам.Но те работят с лицата си и в жестока конкуренция.Разбираемо е.

# 583
Не.Матиен(както му казвам) е всичко друго,но не и кифла в реала си.Усничките лъжат Joy
Незнам дали знаеш,но детството му е много трагично. Баща му напуска семейството,майка му се самоубива,когато е бил много малък,отгледан от баба си и дядо си,но ги губи в раните си 20.Работи от 16 годишен като сервитьор,за да помага на семейството си.За шоубузнеса е открит случайно,успява да влезе в Пекинската филмова академия,но е толкова срамежлив,че първо го карат да участва в популярно шоу за таланти "Come on! Good man”,за да може да се отпусне пред камерата.Започва като певец и после дебютира като артист.
И сега когато славата достигна до него все още е скромен.Като се почне от желанието му да участва с малки роли в не много популярни или касови филми,защото героя му харесвал или с участието му в благотворителни организации.
Направих му реклама. Smiley
Освен това може да готви.

Тук пее,но е по-добър артист отколкото певец.

# 584
  • вятърничава
Tuon,добре!Взимам си думите назад! Обаче от мен да знае,че с дълга коса е по-хубав!
Ама нали под кифлеене разбираме да е суетен мъж.Затова писах,че е нормално за естеството на тяхната професия - актьори,модели,всичко на показ, камерата превръща и най-незабележимото в голям дефект. То в днешно време да си контурираш устните стана като "добър ден" и нали всяка фенка трябва да ги пожелае.

Общи условия

Активация на акаунт