Магията на изтока - тема 69

• 24 344
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Сипвай сол в раната ми,сипвай Joy

# 646
  • вятърничава
Дано и с тези двамата е така, иначе лично аз и ти отиваме и смазваме от бой авторът на книгата, двете сценаристки, режисьора и продуцентите.
И соджу да не видят цяла година Satisfied
Гледах Just Between Lovers с Джуно, дано не им е хрумнало да ги заровят....освен мениджъра де.
След MUSE все такива мисли ми идват.

Tuon, Joy
Кифли ядеш ли,не разбрах аз.Не,не казвай!Обедно време е,да не дразним Шошулчо.

# 647
bb6,то и без това Шош ще остане крайно разочарована от хранителните ми навици.
Кифлички не ям.

И е петък днес.Не трябва да говорим,а да показваме.
Ето,тайландчето отново е показало бялата си котка.

# 648
  • MJF
Абе аз отдавна подозирам че нашата Tuon e на фотосинтеза.
Ето сега и мяу.
Wink
Пътувам в метрото , седнала съм и си запълвам времето прелиствайки една рекламна брошура на дрогерии дето ги има редовно в софийското метро и що да видя  хем с понижено внимание?! Позната муцуна , аз първо нея видях а после загледах за какъв продукт иде реч Mr. Green
Seo Hyun-Jin и корейски бои за коса. Направо се възгордях аз разпозващата на далекозточния фронт де що муцуни има Wink Mr. Green
 Bowtie заслужавам кифла.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 16:41 от Шошулчо

# 649
По-интересното е, че си се сетила за името ѝ. Или си спомни, че я гледа с Ерик и с Ким Донг Ук?

Island S01 - край на сезона

Това е най-безумният сериал, в който съм гледала Ким Нам Гил. Най-глупавата му и кошмарно слаба роля. Не разбрах защо се е съгласил да участва. А, да, за пари.
Вторият сезон тръгва на 24 февруари. То това не се издържа, а не ми се мисли каква глупост ще покажат в продължението.
Сонг Джун да се връща с главна роля. Какви са тези глупости, които снима? Или след като сам обяви, че има жена и дете, вече не е вървежен? Няма да привлича достатъчно аудитория, както навремето?
Красавецът. Той си е красив, както винаги. Стоеше добре на екран. Приятен за гледане и толкова.

Айде утре да започва Crash Course in Romance, че малко да се посмея с Чонг Кьонг Хо и Чон До Йон, макар че това е продукция на tvN - първо ще се смея, по средата ще ми стане тъжно, а на финал може и да плача.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 18:43 от rossonera

# 650
  • MJF
E не , имената на корейския фронт са още непостижима стъпка за мен Smile, стига да не е едно и едно/двусрично , наприме Джи и от този род Mr. Green . За да не кажа невъзможна за Мързел. Но пък се сетих точно затова заглавие - Another Miss Oh и така "извадих" името. То муцуна и име на заглавие все пак си е постижение за мен WinkBowtie
Аз и във фигурното съм дигнала ръце от тях и или са Ча или са Ким или са Ли. Wink
На текущия кор-фронт като ви чета май няма нещо за мен. Нещо с комедия , пародийно в стил фюжън с  човешка драма. Все пак такъв жанр знаем че има на кор-фронта Mr. Green

# 651
Разбира се, че познах. Ерик е незабравим, затова си се сетила и за нея.

# 652
Шош,може да разгледаш Recipe for Farewell .Не е текущ,наскоро приключи,но има доста добри коментари за него.
Не покрива май комедията.

# 653
  • MJF
Мне , разгледах го резюмето на този Recipe for Farewell - не е като за мен на кор-фронта. Поне към момента.

Zenkamono 2022

10 от 10 има този филм в моя тефтер. Снощи изгледан и ако бях писала впечатление веднага след това щеше да е ферман та се озаптих. Сега на спокойствие да попиша. Първо 2 ключови за мен кадъра от филма: 1  и 2.
Преди да навляза в подробности няколко неща:
1. Като зрител видял сериала и филма съм на мнение , че това е и правилния ред на гледане на тази история.
2. Гооолеми похвали на Yoshiyuki Kishi и за двете продукции.
3. На такъв филм принципно пиша 8/10- много добър филм но тук с чиста съвест 10/10 по цели 2 причини.
А сега за да не е ферман ще "нахвърлям" малко коментар а като /ако се разпишат още зрители тогава...повече.
Скрит текст:
Насилието ражда насилие. Никой не  е застрахован да му се случи нещо от това което се е случило в живота на няколко от главните герои. А това какво имаха до тук като преживявания/житейска история  героите Минору и Макото също срещано съвсем регулярно по света. Пред очите на всички, вкл. и назначените в не малко общества съответни институции с ресор такива казуси. Човешкия фактор, нефункционалност, дефекти , слаби звена и прочие ясни. Има ги и ще ги има но все пак не трябва нито примиряване нито да няма стремеж към правилно функциониране.
А сега по-конкретно и ще карам по някакъв ред за да не пропусна нещо по което ми се пише сега а и за "да не се улея".
Kayo Agawa с филма придоби своя цялостен образ. Герой за пример, като мислене, като възприятия, като действия и като решение на собствен голям проблем. Постигна вътрешен мир и пътя към него нито кратък нито лесен, като се почне с трагедия като подрастващ, спрял едва ли не живот, направо прекъснат, ссъс сумати недоизказаности , не почустваности и пр.
Тук да спомена герой/типаж като Matsuyama - нейния шеф в магазина, неутрална , невербална подкрепа на социалната дейност която върши Kayo. И това е нужно.
Във филма дадоха настоящ "пациент" на Кайо, който не помня от сериала за разлика от скицата Мидори и той голям образ Smile , ама те все такива при нея Mr. Green
Тази част от историята на Кайо свързана с първата ѝ любов, поне така приех че е , ми хареса как бе дадена и развита и при двамата налични от нея - Кайо и Шинджи. Последния имащ още доста вода да пие докато стигне до нивото на Кайо по пътя към вътрешния мир, а и не е сигурно че ще го стигне де.
И сега до любимото ми П и липсата му/недостига в цялата му прелест. Чак не вярвах, че разгеле видях човешка прегръдка с главни букви. Не случайно я обявих за един от кадрите  на този филм. От що прегръдки и  сие  са имали нужда Минору и Макото а какви неща "са получили" по ред на номерата- втория им баща, полицията , социалните служби, сиропиталището и сие ,  здравните власти, правната система, т.нар рехабилитация която на книга я има а реално ....и пак да завърша с полицията. И кой проявил активност   по отношение на П?! Eдин адвокат, който по случайност се оказал човек със съответен светоглед, инфомираност, собствени виждания и в състояние да ги реализира. Така поне един по веригата "насилието ражда насилие" получил някаква по- реална социална рехабилитация.
Кайо-Мидори нужни една на друга и светъл пример за взаимодействие  и реално приятелство. Те имаха повече от един паметен кадър в този филм. Кадри -картини и то доста симпатични Satisfied
Спирам засега. Blush

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 15:27 от Шошулчо

# 654
  • вятърничава
Шоши, видях познати муцуни, прочетох всичко, не че разбрах много. Може ли самостоятелно да се гледа филма без сериала?

На кор-фронта може би Crash Course in Romance за който писа ross, че скоро ще излъчват, отговаря на изискванията ти.

# 655
  • MJF
Може и без сериала. Но той е само 6 серии. Реклама да му направя де.Wink
Писах така че да се разбира от вече видялите филма, а тези които тепърва ще го гледат е най-добре да не четат предварително Wink
Аха, ами като у дойде реда и на него да видим дали ще е като за мен.

# 656
Crash Course in Romance - епизод 1

Никаква комедия, а начало на мелодрама. Всичко се върти около група ученици, техните родители и натискът, който се оказва върху децата, за да успеят в този живот. И под "успеят" имам предвид, да станат адвокати или лекари, защото всичко останало в Корея се счита за провал.
Отново сериал по оста "Богат-беден" в Южна Корея. Тема вечна като Нощта и Деня. Осмият смъртен грях в Корея е да се родиш беден.

Скрит текст:
Нашата главна героиня има дъщеря тийнейджър, на която не ѝ върви в математиката. На финала на епизода се разбра, че всъщност тя не ѝ е дъщеря, а нейна племенница. Майката на момичето го изоставя преди години...
Лелята, т.е. нашата главна героиня, освен че се грижи за племенницата си като родна майка (крият това заради кварталните квачки) се грижи и за умствено изостаналия си брат (чичо на момичето). Тя има малко ресторантче за храна за вкъщи, т.е. кимчи, всякакви видове корейски туршии, гарнитури, рибни кексчета, варени яйца и пр. Сещате се, цялата лютиво-чеснова гадост, която ядат към ориза и месото.
Като видях кои корейски актриси са в ролята на квачките/ клюкарките от квартала настръхнах. Все доказани змии в такива роли, чийито презимена са Злоба, Завист и Подлост.

Той е преподавател по математика. Корейско светило на светилата, нещо като идол, халю звезда на математиците. Има хиляди почитатели, тийнейджърките го преследват, искат да се снимат с него, да излизат с него, да знаят всичко за него, а дори и да се напъхат в апартамента и леглото му.
Нашият математик на математиците е желан от всички богаташки семейства, за да преподава на техните разглезени кифлички и кифльофци, глезоранки и глезльовци.
Той, обаче, има и сериозна психическа травма, която не му дава покой. От малкото неща, с които загатнаха в първи епизод, подозирам, че някой от неговите ученици се е самоубил след неуспешен тест по математика. Ще видим какво ще се окаже, но сериозно подозирам, че това е причината.

И след редица объркани "съвсем случайни" срещи в огромния Сеул започна и тази история.
Той случайно опита от нейните туршии, кимчита и пр. и се влюби в тях. Видя адреса на торбичката и сега очаквам да започне да посещава редовно нейното заведение.
В същото време племенницата реши, че иска да успее, да помогне на леля си финансово и я помоли да я запише на математически курсове при Геният на теханмингукската математика.

Дотук началото не беше нищо особено, типичната манджа с грозде, дори ме изплаши след като видях в какво ужасно семейство живее съученик на племенницата.

Скрит текст:
Родителите му се развеждат. Майка му (юристка) го хока, че няма добри резултати и ако не стане лекар или адвокат нищо няма да излезе от него. В същото време тя и бащата се развеждат, а детето преживява и този стрес... Отделно в това семейство има и друго дете, брат, който също е подложен на тормоз от майката и по цял ден е затворен сам в стаята си.
Страшна корейска се завихри. Не видях къде трябваше да се смея. Имаше само някакви нелепи сцени при срещата на двамата главни герои, но то при началото, което ме изплаши, не ми беше и до смях.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 06:05 от rossonera

# 657
  • вятърничава
The Interest of Love 7 и 8 еп.- обиколихме провинцията и други туристически обекти, кучката се показа, случката с майката беше забавна, очаквам развръзката в хотела.
Да и този приятел ще излезе най-нормалният човек в тази история.

# 658
Наричаш я така, защото тя спа с него ли? Хаха.
Ами, корейска хиена, но нищо, предстои ни "Ан Су Йонг отвръща на удара" в епизод 9.
Както видя и от превюто, хиената я чака ответен удар, а се оказа, че тя има и минало с приятеля на нашия. Ще има разкриване на тайни...
Чакаме сряда, 18 януари.

# 659
  • вятърничава
Наричаш я така, защото тя спа с него ли? Хаха.

Скрит текст:
Е, добре де и заради това. Но най-вече заради държанието и на рождения ден и заради картината. Сложила си я в банята/WC милата приятелка. Признавам, че в първите серии си мислех защо тя не се вземе с приятеля на главния, ще уцели джакпота. Но вече не го давам.
Двамата плазмодии в офиса много ме забавляват. Рядко пластични и приспособими спрямо началството.

Общи условия

Активация на акаунт