Магията на изтока - тема 69

• 24 345
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Гледах първи епизод на Hatsukoi, но не ме грабна. Не знам дали ще продължа.

# 631
  • MJF
Днес мързела явно малко ме е поотпуснал. "Проверих го " Kensaku Watanabe. Гледала съм The Great Passage. Не че помня нещо но като си погледнах тефтера в imbd виждам че не ми е харесал. Но там Уатанабе е само сценарист.

А Бел, задръж. Първите 2 серии са за гледане заедно. Та аз в тях още редих кой кой е и нищо не ми бе ясно. Сериала почва от епизод 3. Първите 2 са увод.

bb6, ей тези неща от кадъра пък не помня , туй съответствие с точките. То кое по - напред. Трябваше да го задържа този кадър за да огледам всичко, той беше като картина. Мда.

# 632
Шо, The Great Passage и аз съм го гледала, не че е лош, но ми беше малко скучен/муден. С Hatsukoi имам същия проблем. Мога да продължа, мога и да не, все едно ми е. Не намирам нищо, за което да се хвана и да искам да продължа.

# 633
Reversal Orchestra - епизод 1

Бижу, смях и японска човещинка от сценаристката на Saiai. В оркестъра сме и свирим. Толкова любими японски муцуни накуп - Муги и Кей в главните роли, лелята на Лемон-сан (същата скица), Кенто Нагаяма като приятел на Муги (него изобщо не го отразих в каста и беше голямата ми изненада), Мари Хамада като виолист (само такава не я бях гледала и тази скица), братът на Сенсей от Konin Todoke, Юри Цунемацу и още, и още приятни за гледане японски актьори.
Доволна съм от старта на втория ми японски сериал този сезон.

Unlock My Boss - епизод 11 (финал утре)

Ядосах се...

Скрит текст:
...., защото убиха Ким Сонг О. Надявах се да му дадат втори шанс, но не - утрепаха го без да им мигне окото.
Както и да завърши утре сериала, някак изгуби от чара си и както повелява старата корейска традиция - това се случи точно преди финала. Язък.

The Interest of Love - епизод 7

Този сериал поставя рекорди по нищослучване в епизодите. Гледаш, а клепачите ти сами се затварят, но не защото ти се спи, а защото това, което гледаш е приспивно, отегчително, героите се въртят в един и същ омагьосан кръг и единственото, което правят е да се гледат тайно в очите, като в индийски сериал.
Той я сака, тя го сака, но няма корейско щастие. Агония.

Парчето на Йоари, което е главно към сериала. Парчето хубаво, ама историята e... ай, ай, ми амор, ай, ай, ми морена де ми корасон.

# 634
  • вятърничава
The Interest of Love - на еп. 5 съм и в един момент ми напомни за My Liberation Notes. Едни мъже и жени мълчат, разминават се по коридори и улици и се гледат. Главният "герой" все се случва да е зад ъгъла във важните моменти, а главната "героиня" все я мачкат, на нейно място ще се метна от моста. Чудя се защо си дават парите корейските родители да си изучат децата, след като най-важно е да се ожениш/омъжиш по сметка за богати наследници.

Кей Танака и Муги прегръщат ли се или се борят?

# 635
Мхм, като господин Гу и онази, малката заблудена сестра от My Liberation Notes. Всеки си хвана пътя сам на финал, та, нищо чудно и тези да завършат така.
JTBC-меланхолия. Мунчето беше толкова различна с Ким Донг Ук. Тук сценарият куца.

Муги и Кей се прегръщат. Той е диригент, а тя цигулар и я взе в оркестъра си.

# 636
  • вятърничава
И другото дразнещо е да се извиняват на всяка втора минута.Извинявай,че те докоснах случайно,извинявай, че ти помогнах, извинявай,че те попитах как си в труден за теб момент, извинявай,че ти предложих помощ,когато имаше нужда и никой не се застъпи за теб,извинявай че съществувам. Направо скочете от Намсанската кула и да се свършва с таз тегота.
 Ама, гледам Trollface
И този охранител какво ли не извади от тая вълшебна раница, хоп сокче,хоп чайче,хоп кутия със закуска,лекарство против махмурлук,обувки.Подготвен е за всякакви случаи.Напомня ми за рекламата - върви по улицата хубава жена в хубава рокля и дава съвет на друга жена в избеляла рокла с какъв препарат да пере,за да запази цветовете,при което го вади от чантата си или от някъде другаде и го показва.И все се чудя какво ли още носи в чантата си всеки ден!

# 637
И мен ме дразнят бездействията и на двамата главни герои, но гледам. Гледам, защото искам на финал да се съберат. След толкова страдание ще е истинско престъпление, ако не се случи. Гледам и защото харесвам много двамата главни актьори. Едни от корейските ми любимци. Гледам и страдам с тях. И двете страдаме с тях.
И, не, че корейците не са прецаквали всичко, но тая надежда след финала на днешния епизод, че нещо хубаво предстои и че финалната сцена не е била подвеждаща.
Изстрадай 6-ти и 7-ми епизод и знай, че в 8-ми се появи надежда. Мръднахме.

Скрит текст:
8-ми епизод завърши изненадващо с нея в хотелска стая, а той пред вратата. Докато и двамата страдаха поотделно и уж във връзка с други, изведнъж ги показаха в една мълчалива сцена (поредната), в която само се гледаха (за не-знам-кой-пореден път) и изведнъж бам - в хотелската стая.
Корейско е, така че може и да ни заблуждават и всъщност да се окаже, че ще решават кръстословици в хотелската стая, докато ядат инстантен рамен, но нищо, ще таим надежда до другата сряда и 9-и епизод.

А, да, и тя най-после разбра, че той е подал жалба срещу господин Юк (мазният мениджър на банковия им клон) и по този начин е започнало разследването срещу противния тип, което доведе до това тормозът над нея да спре.

# 638
  • вятърничава
Изстрадах го 6-ти.Имаше динамика - двама тичаха в парка.
ross,
Скрит текст:
мисля,че даже и кръстословици няма да решават, ще седят на табуретки в неудобни пози в хотелската стая, ще се гледат и ще си играят на мълчанка. Който проговори първи ще пренареди архива на банковия клон.

Разбрах, че Той е подал жалбата срещу гадния мениджър, но в разговора на Тя с мениджъра ми се стори, че тя също е подала оплакване, защото не беше изненадана от разследването на случая. Или греша? ЛХ ще им се види като шеф-мечта на тия. Wink
Без да е опит за сравнение, но понеже Hatsukoi (2022) и The Interest of Love са последните сериали, които следя. И в двата се разказва за трудна любов(то корейска лесна няма) , за неподходящ произход,  не са от богати семейства, разглеждат отношения родители-деца, трети колела (за къде сме без тях) . Японския ми вървеше леко, с логични развръзки, хумор, ведри лица, мили моменти. Корейския го описват като романтика, ма то мъка. Събрали двама готини актьори и вместо да направят нещо красиво, интригуващо с тях, ги забиха в калта на предразсъдъците си, грозните си отношения на работното място и в семейството.

# 639
bb6, ....

Скрит текст:
.... да, тя първа подаде жалба срешу мазния Юк, но, естествено, тъй като е само касиерка, бедно момиче, не започнаха разследване. Йерархия. Корея.
Едва когато Той, като мениджър по общите дела, подаде сигнал, че Юк има големи оперативни разходи, се размърдаха. И сама видя, че тези разходи са отивали за любовницата му. Жена му беше много готина и добре го нареди, хаха.
И да се благодарим, че нашия влюбен глупчо има такъв добър, умен и предан приятел, който винаги се досеща пръв за всичко. Точно той отвори и очите на нашата многострадална Жулиета, че нейният предан и влюбен Ромео я е спасил, без тя да разбере.
И оттам дойде развръзката снощи, за която ти казах. Жулиета разбра, че Ромео я е спасил, и всичко се обърна на 180 градуса.

Завършихме с хотелската стая, но ще видиш, че другата седмица ще започнат с друга сцена, за да ни разкрият как се е стигнало до хотела.
Ето този типичен единствено за корейците похват в сериалите им, мога да кажа, че презирам.
Даден епизод завършва по един начин и ти очакваш следващия да продължи точно оттам, но неееее. Връщат те назад във времето, дори в детството на героите. Показват ти нещо странично, отвличат ти вниманието, запълват епизода с какво ли не и някъде към 10-15 минута, може и да се върнат на сцената, която ти очакваш да продължи там където е свършила.

И в този сериал е така.
Продуцентите са дали на режисьора сценария на The Interest of Love и са му казали: "Виж сега, ние ти даваме материал за осем епизода, но ти прави-струвай, направи ги 16."
И какво да прави режисьора - съгласил се. Наблегнал е на въртенето в кръг между 5-8 епизод, на тайните погледи, на агонията. Сега ще забърза малко действието и ще я докара до скандала, когато всички разберат, че двамата имат тайна връзка.
Ще има и драма покрай богаташката, че е изоставена, може и баща ѝ да се включи с отмъщение, ще се включи и майка му, абе, ще стане една корейска...

История за любовта на бедната Жулиета и Ромео с добрата кариера, образование и пари, които се обикнаха в банка. Но той Левон Хампарцумян гледа. Следи за всеки изхарчен уон.

Така е. Ориентираш се много добре в ситуацията и разбираш колко са различни японските и корейските сериали. Това са две различни Вселени.
Логиката, последователността в мислите и действията в Япония, в Корея - агонията, страданието, Голготата.

Петъчно нашият корейски Ромео. Утре започва и новия сериал на другарчето му от рекламата. И него нямам търпение да го видя.

# 640
  • вятърничава
Аз затова съм спокойна за банковата ни система, защото ЛХ бди!
Скрит текст:
Този режисьор специално го погледнах снощи, 3 заглавия се водят на негова сметка Joy, а на сценаристите само настоящото 1 заглавие. Реших да не очаквам много!
Мениджър Юк се наигра, този плужек и любовница му, толкова нагла, влизаше като кралица в банката. Първо помислих, че жена му му е любовница и предвид възрастта и реших, че е намерил тази мила жена, която го е приласкала с разбирана, щото той се е оженил за богата млада наследница, за да напредне в кариерата. Е, нещата си дойдоха на мястото, което ми дава надежда, че на финала ще има справедливост за всички и любов.Не губя вяра аз.

За похвата на сценаристите, в началото на епизода да ти разказват 10 мин.някаква размита история докато тръпнеш да разбереш развръзката от края на предишния - случвало ми се е да се връщам на предния епизод, да проверя такъв ли беше края, аз на правилния епизод ли съм, какво съм пропуснала!
За свой срам ще призная, че не съм гледала още Hospital Playlist, само го планирам от доста време.
Но за моя радост ще "вървя" от банката към болницата, а не обратното. Е първо минах през затвора Smiling Imp

# 641
Плаках след като снощи си направих тест “Кой мъж от GOT e мъжът на вашите мечти?”.Под плаках имам предвит отдавна не бях плакала толкова много. Cry
И след като теста ми дава лимони,а нямам текила ще гледам ужасен филм.
Първо мислех да е Killer Shark,но едва ли ще е по-различно от Shark Bait и се отказах.Какво може да очакваш от филм с акули? И минах в следващия в списъка.Понякога се съмнявам в собствените си избори.
Alien Invasion
Гледах оценката му,прегледах коментари и с цялата си наивност си казах,че няма начин това да е толкова лошо.
Въргалящ се от смях емотикон. Joy
Лошо е.Почна като лошата версия на Мъже в черно и приключи като лошата версия на Мъже в чернос крими елемент.
Може да не го гледате.По-добре вижте You make me feel like it's Hhalloween на MUSE.Има повече смисъл и по-добри ефекти.Освен това е готина песен.

# 642
Tuon, и кой се оказа мъжът на твоите мечти от GoT? Дрогон? Регал? То другите или убиха лелите си, или умряха, та...

bb6, The Interest of Love е адаптация (от двете сценаристки) по съвременен корейски роман.
И аз вярвам, че финалът, след това страдание, ще е щастлив, но знаеш, че това е корейска продукция и винаги трябва да очакваш най-ужасното.
Just Between Lovers с Джуно от 2017 г. беше същия, но след голямата болка, мъка, страдание, посещение в болница, все пак на финал ги събраха. Дано и с тези двамата е така, иначе лично аз и ти отиваме и смазваме от бой авторът на книгата, двете сценаристки, режисьора и продуцентите.
Тук все още нямаме кадри от болница, но никога не е късно и за тях. Сериалът е пре-продукция, изцяло заснет лятото и ранната есен, така че само чакаме да видим каква са я свършили.

И да ти издам малко....

Скрит текст:
Преди месец, когато сериалът предстоеше да започне излъчване, Йон Сок беше качил в IG-профила си един трейлър (дори и аз го пуснах в края на миналата година).
Тогава не ми стана много ясно как точно се развива всичко, макар че видях, че ще имат любовна връзка и ще се крият, но сега вече всичко ми се подреди.

Ще имат тайна връзка в банката, извън банката и ще се крият, докато не ги хванат. И всичко, защото той е на висока позиция и му предстои издигане в кариерата. Връзка с беднячка няма да е положителна за биографията му. Добрите, стари корейски предразсъдъци.

# 643
Когато бях напълно честна - Дрого,когато поизлъгах (хайде,това е ГОТ,всички лъжат) -Дрого
Няма начин.Аз харесвам Кифли,а не примитивни пещерняци.
Вероятно съм излъгала още с първия въпрос.Явно харесвам не тъмнокоси,а високи,синеоки,русокоси шведи
Ето ако искате да разберете кой е вашия мъж на мечтите. Scream или на ужасите
Има и други тестове Smile може да откриеш кое пиле предпочиташ от KFC,кое е най-подходящото аниме за теб и други за губене на време.
От теста  Кой от героите на Death Note сте? примерно останах доволна.

# 644
Ето, на мен ми познаха - любимият ми шотландски селянин.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт