Магията на изтока - тема 69

• 24 351
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
2в1, все забравям тези дни да те питам...
Моята NUEST-любов какъв го играе в Алхимията на душите? Май е втора цигулка, така като гледам каста, но добър ли е или лошко?
Той си е душичка, ще ми е неприятно, ако играе отрицателна роля.
И моята приятелка гледам, че я няма във втори сезон? Да не са я гътнали на финала на първи сезон, а?

Ааа, душичка е славейчето любимо. Горкият и той като Ким У Сок.

Този негов саундтрак от Love Revolution от преди две години ми е много любим.
Минхьони е слънце.

# 616
Innocent

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 22:39 от Tuon

# 617
Това не е нормално, дори да е форум.
Питат мен - отговаряш ти, аз питам конкретно 2в1 и отново ти, като че ли задавам въпроса на теб?! И това е постоянно, години наред.
Няма ли да спреш? Да се осъзнаеш?

# 618
Съжалявам.

# 619
Приемам го. Без лоши чувства.

А Минхьони е певец, да. И много талантлив като актьор.

С тази песен изгря групата му. Той беше главен вокал. За съжаление, те вече не съществуват.

# 620
Разбира се,не сме в детската градина.

Не мисля,че съм ги слушала,но актьор се справя повече от добре,защото има страхотна работа с очите когато трябва да предаде чувства и да запази покер лице.

# 621
Не се съмнявам.
Следя кариерата му от 16-годишен, когато дебютира. Гледала съм и предавания с групата му и съм само с добри впечатления от него. Има прекрасен глас. Той и Беко са ми слабост от NU'EST.
Дадоха му шанс и като актьор преди три години, а той не само, че се справи много добре още с първата си главна роля, но сега вече се и налага.
Live On е много добър сериал с него в главната роля. Помня, че много го коментирах тук. Може би един от два или трите сериала, които съм харесала на тази телевизия (JTBC).

Three Bold Siblings - епизод 30

Скрит текст:
Докторът разбра, че ще има дете. Алелуя! Само не знам как ще приемат в семейството му, че е забременил лелята на голямата си сестра (тя е леля на съпругът на каката, леля по брак, сложно за обяснение), която е и с 12 години по-голяма от него.
Амнезия не бях гледала скоро в корейски сериал, но тук ми я припомниха. Добрата стара амнезия.... Вече втори епизод я дъвчем. Дано довечера къннуната да се осъзнание.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 08:39 от rossonera

# 622
  • MJF
Hatsukoi (2022) изгледан.
До 7-и епизод вкл. добре, почти без забележки но последните 2-а.....не знам колко пъти превъртах картината. Голямо "поамериканчване" настана. Unamused
Скрит текст:
Какво ли не "набута"  Kanchiku Unamused, то не беше Марс, Ирак, Ковид, Фукушима.... Rolling Eyes манджа с грозде и за мен напълно ненужна за сюжета.
Втората забележка ми е относно вторичните герои, след като ги "забрави" в 6-7 и епизод кому бяха нужни в последните 2 в такова количество и екранно време, вече ми бяха до един безинтересни. Tired
Та така финално напълно издъхна това заглавие бих казала , уморих се да превъртам. Този път вместо някой главен герой да тича като гламав, за което се бях напълно подготвила като гледах накъде вървят нещата  Mr. Green взеха че се емнаха да се търсят по света, като мина пандемията разбира се, ти да видиш. Абе ....."американщина на квадрат" за финал.
Сега няма да пиша повече , за да ми останат хубавите впечатления все пак от първите 7 епизода. : naughty: но без Марс в тях.
Wink

# 623

CES 2023 (най-голямото технологично събитие) приключва и освен всичко друго LG представиха на американския пазар и ShoeCase,което е витрина за обувки и включва персонализирано осветление,въртяща се поставка,поддържа обувките в оптимална влажност и предпазва от UV щети.Във всяка кутия влиза един чифт и може да се нареди кула от четири.Това обаче не е всичко.LG Styler ShoeCare освен споменатото по-горе има вградени Zero-Dry филтри,които освежават и парфюмират обувките.Просто казано LG ще се погрижат за миришещите обувки.Все пак нищо неможе да се сравни с продукта на Withings,което не е смарт часовник.

# 624
  • вятърничава
Hatsukoi (2022) изгледан.
 Голямо "поамериканчване" настана. Unamused
Това не го разбрах.
 За мен финалът беше очакван и логичен. В последните 2 епизода разказаха доста събития, довели до ситуацията в която се намираха и от която започна историята. Аз съм доволна, не се е налагало да превъртам. Младежите актьори ми направиха впечатление, харесаха ми и утвърдените звезди.

Скрит текст:
За Марс не знам,но за Ирак - все пак е военен пилот, в конкретната година това е конфликта, мисията, базата. Ковид, Фукушима - кой ги иска в живота си, но те просто се случват, докато си правим планове за бъдещето и няма как да ги избегнеш. И те по един или друг начин дават отражение и забавят това, което бяхме свикнали да възприемаме като нормален живот. Накараха ни да преосмислим  приоритетите си, да спрем да пътуваме, да сме далеч от близките си, да искаме да сме с близките си, да жадуваме пак да пътуваме.

# 625
  • MJF
bb6, най-кратко казано първите 7 серии гледах много добра японска психологическа human drama а последните 2 - "американски сериал/ ширпотреба". Кое е добре / зле от това, ясно че е въпрос на личен вкус. Та така на 2 части се получи тоз сериал за мен.
Изброените исторически събития съвсем клиширано вмъкнати и дадени в историята и за мен ненужни въобще за този разказ. А за това с военния пилот, английския напън у трима от героите и сие, кинематографията в тез военно-летателни кадри, .... даже не искам и  да почвам Mr. Green , ей на досега не го и повдигах като коментар. Така или иначе като старо куче на фронта въоръжено с мишок го .....но това ясно , че не е реклама от мен на творението.
Hatsukoi (2022) остава при мен с всички достойнства на първите 7 серии. А Kanchiku  да внимава. Peace
WinkSmiley
Това което ми хареса в последните 2 серии бе най - вече
Скрит текст:
какво имаше в онази кутия на времето която зариха 2001 и трябваше да откопават 2011 но ...Та там имаше Писмо, Снимки, бележката за книгата от първата среща на тез двамцата въобще. Направо ми олекна след като аз от както видях горенето на целия писмен архив го мислех тоз момент. Ясно че майката на Иае беше унищожила или щателно скрила де що има от времето на Иае с Хару, таз майка направо в ролята на природно бедствие дето с един размах ти унищожава всичкия архив извън паметта ти.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 10:38 от Шошулчо

# 626
  • вятърничава
Hatsukoi (2022)
Поне Яе сбъдна мечтата си...
Скрит текст:
да пътува и стигна до Рейкявик - от един снежен остров кацна на друг леден  Scream
Моите любими моменти:

И вече ще внимавам с въпроса "Кое ти е любимото ястие?" ,също любим момент.

За мен Kido Taisei беше приятната изненада в този сериал.

# 627
  • MJF
Мда, хубави моменти до един тези горе дето си показала.
Blush аз нали виден мързел та сега не ми се рови и сие да търся още един кадър, дето на мен много ми хареса. Ще го опиша, ти ще се сетиш :
Скрит текст:
От първите кадри които дадоха на Яе и малкия Цузуру когато у дома рисуваха и общуваха. Онзи кадър задрямали на пода , уморени след сериозното рисуване на розови портокали Wink, с разперената бяла плисирана пола , реципрочно един спряво друг и малката детска ръка а дори май беше пръстче в голямата закриляща родителска ръка и всичко това на добра светлина. Чудесен кадър.
Мда , Kido Taisei и аз го хваля за тази му роля.

# 628
  • MJF
Yes, I Can't Swim  / Hai, Oyogemasen

Определено ми хареса. Снощи си проверих "източника" в раздел филми и там бе най-прясно качения, видях че е японски и без никакви повече "упътвания", по постер Smile, реших да му дам шанс. А то какво се оказа?! Чудесен филм. Хареса ми всичко в него, може би без музиката която чух накрая, ама щото по изключение не изключих картината  на финалните надписи. Туй да му е кусура Wink
Хваля отвсякъде човека филм Kensaku Watanabe, сега не ми се рови дали съм гледала и нещо друго от него. Но за този филм му пиша 6+. И какво е написал, и как го е зеснел, и как го е сглобил , и кастинга, и .....
Видях какво пише като резюмета из нета, доста кратки и бих казала "заблуждаващи" но това мисля , че е добре за филма. И затова сега и аз няма да пиша повече. А имам разбира се коментар. Сeга съвсем малко в скрито и то по това което шества в официалните резюмета, останалото ще запазя в тайна Wink Smiley
Скрит текст:
Та филма започна и увлича като приятна философска комедия. В басейна спецално имаше големи лафове от групата на нялко пъти имаше направо "бисери" hahaha, главния герой бе голяма скица погледнат така без всичките подробности , които тепърва предстояха. Но и с тях се оказа много готин човек. Въобще всички хора около него симпатяги.
Жанра определено психологическа драма. И то добра. Въпреки дължината на филма , тя по японски стегната и по- същество, "без излишни украси". Но пък полезна.
Satisfied

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 13:36 от Шошулчо

# 629
  • вятърничава
Blush аз нали виден мързел та сега не ми се рови и сие да търся още един кадър, дето на мен много ми хареса. Ще го опиша, ти ще се сетиш :
Скрит текст:
От първите кадри които дадоха на Яе и малкия Цузуру когато у дома рисуваха и общуваха. Онзи кадър задрямали на пода , уморени след сериозното рисуване на розови портокали Wink, с разперената бяла плисирана пола , реципрочно един спряво друг и малката детска ръка а дори май беше пръстче в голямата закриляща родителска ръка и всичко това на добра светлина. Чудесен кадър.
Спомням си, майката беше в красива бяла блуза на черни точки и бяла пола,а детето обуто в панталонче на черни точки.

Общи условия

Активация на акаунт