Магията на изтока - тема 69

• 24 354
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Unlock My Boss - епизод 10
Клифхенгър-финал на снощния епизод за героя на Ким Сонг О, но съм сигурна, че ще оживее другата сряда. Пребиха го, кърви, но ще бъде спасен, а на финала другата седмица ще го съберат и с икономката.
Вероятно ще извадят купата с вода и всичко ще се оправи.

# 601
  • MJF
Аз пък изгледах Hatsukoi 3 и започнах 4. Друго си е като знам вече кой кой е WinkSmiley .
Скрит текст:
В изгледаното снощи повече за младините на главните герои. 2 момента откроявам.
Първо това цялото със срещата след 8 месеца в Токио. Грешка на младостта/незрялостта. Най - вече грешката да не прецениш кога трябва да кажеш "не" и кога да си по-сериозен. И за двамата важи.
Второ реплика на голямата главна героиня когато големия главен герой ѝ поправи пералнята, която той може и да знае от преди това. Та онези думи за самолетите и небето.
Появи се и бившия съпруг на сцената в епизод 4. Няма нужда от много догатки какви ги е свършила майката на ГГ. Да видим.

# 602
  • вятърничава
Тoчно така B1 Hug
Като се замислиш това обясни едно нещо.Едната половина харесва Кифли,а другата половина мъже. Scream Smile Yum
Мислиш същото,което си мисля и аз В2 Wink

bell,смело скачай в Hatsukoi, не е голяма мелодрама.

Кен и Ан готвят заедно.Шоши да не гледа!

Скрит текст:
Ан готви за Коледа в парижкия си дом

# 603

Кен и Ан готвят заедно.

И аз го гледах това, но не помня дали споделих тук, може да не съм.

# 604
Върнах се, хапнахме и сега вече седнах на дивана. Реших да си разцъкам телефона и да изгледам днешния 7-и епизод на The Forbidden Marriage.
Гледам си аз (зяпам) и на 19:52 мин. само дето не си счупих телефона (изпуснах го) като видях кой се появи.

Боже мой! Онемях. Не съм го виждала от години. Онзи ден го споменах покрай Анемия, после и 2в1 го спомена...
Явно е решил да се изявява с камео-участия.
Тук е в ролята на управител/ кмет на едно щастливо село, в което спасяват отвлечени жени и не съществува забрана за брак. Ама много е подходящ за ролята, особено след това "божествено" появяване, облян в слънчева светлина, а музиката като в католическа църква.
Нашата главна героиня попадна тук, а кралят я търси.
Продължавам да гледам. Сега с още повече вълнение и трепет в душата.

# 605
Alice in Borderland
Явно е,че ще съм фен на всеки който изиграе LDeath Note.Кеничи е по-добър и това не е защото съм пристрасна,но все пак.OK.Има толкова завладяваш сюжет, държи на ръба през цялото време и има различни по характер герои,които си взаимодействат,за да създадат напрегната и вълнуваща атмосфера.Това е за DN,а сега за  Alice in Borderland.
Ямапи,любов моя,това е твоята роля.Да.Много те обичам,но моля носи дрехи.Някакви дрехи.Все едно какви.Въобще не ми минавай,че дрехите не са наложителни. Капитализмът не обича подобни твърдения.
Ще започна с актьорите,защото те са  най-добрито нещо в цялата продукция.Не се вълнувайте за Ямапи,той участва само  в първите 3 епизода.Героят му бе важен за развитието на Арису (Ямазаки Кенто),който претърпява личен катарзис,за да достигне до …. каквото трябва да достигне.
Това ще е много неподреден коментар Blush
Вероятно сте гледали Inuyashiki с канеленото руло Текеру,там играе Хиро Шишигами (сериен убиец),но в анимето е озвучен от Ниджиро Мураками,който тук е в ролята на хладнокръвния Шунтаро.Този герой ми е слабост.Дори само заради играта в затвора.
Малка роля има и Исомура Хаято (скоро го гледах в Coffee Ikaga Deshou) и Мачида Кейта (който сигурно сте гледали някъде Flowers Cherries).Момичетата също са страхотни. Всеки от героите имаше свои грешки, мотиви, разбирания и живот извън системата.Никой не е напълно добър,но някои си бяха наистина лоши.
С кастът нямамам оплаквания.Не,че със сюжета имам,щом гледам втория сезон,значи и първи ми е харесал.Ако сте гледали сезон 1 си е същото,но по-брутално.Физическата бруталност, емоционална бруталност и  Ямапи без дрехи срещу страх в различните му измерения и Ямапи без дрехи.Някои филосовски размисли за живота,смъртта,надеждата,приятелството,любовта и Ямапи без дрехи.
Накрая големия финал.Може да се приеме за край,но може да е и вратичка за нов сезон.Някога.Явно няма да е скоро.Всъщност може и да е с други герои,не е задължително да са същите.
Хареса ми как на финала разбиха всичките ми теории като:
Скрит текст:
наркотици,3D реалност, тематичен парк като Westworld,китайска триангулационната психология, севернокорейско нападение, влизане в пещера и излизане в бъдещето,  хибернация,космически кораб,хакери и darknet.
Не отваряй ако ще гледаш сериала.
Въпреки всичката бруталност това е японски сериал.Разбирате какво искам да кажа.Не е просто кръв и батални сцени.
Ще чакам Squid Game2,за да видя колко ниско може да падне човечеството. Blush

Kопирам от забавната тема значението на тестето карти. Не е свързано със сериала (освен самите карти),но е интересно
Скрит текст:
Знаете ли оригиналното значение на картите от тестето?
52-те карти представляват 52 седмици от годината.
Двата цвята червено и черно са ден и нощ.
4-те бои са 4-те сезона по 13 седмици - картите от всяка боя.
Дванадесет основни карти представляват 12-те месеца.
Ако съберем всички карти (Асо + две + три... и т.н.) ще получим 364 - дните в годината.
Играта на карти е календар, който ни разказва за седмиците, месеците и сезоните на годината.
Всеки сезон започва със седмица на Поп, следвана от седмицата на Дама, Вале и т.н., докато се смени сезона с Асо и започва нов цвят - нов сезон.
Жокерите се използват във високосни години.

Много ми хареса финала на 6 епизод.Как момичето въпреки всичко си сложи червило и как стъпкаха цъфналото цвете.Имаше толкова смисъл от това кой го прави и защо.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 08:53 от Tuon

# 606
  • MJF
Какво прочетох горе: канелено руло, череши...Добре че предупредихте да не гледам Кен и Ан. Вече първо в готварския а после тук за да има мир при ме eat / чревоугодника
Мда и на мен ми бе интересно да прочета за картите. Сега не се сещам къде у дома има тесте карти, но трябва да има Thinking. А едно време що пасианси съм редила с тях.

Аз готова с първите 5 серии на Hatsukoi
Ама как силно са свързани двамата главни герои.
Скрит текст:
Как Иае на подсъзнателно ниво този път реагира на сестрата на Харумичи. Този знак за семейство. И целия този разговор тогава в миналото какво семейство е мечтала да създаде /има тя.
Чакам сега да видя ще ми покажат ли от миналото как се е стигнало до първичната травма на гръбнака на Харумичи.
Ех този Марс, като го показват това все ми идва саркастичен коментар по темата но ще премълча, прекалено дълго е за обяснение. Peace  И без това ситуацията в която живеем ми се струва "като на Марс".
Въпреки непрекъснатото напред назад във времето разказа и граденето на цялостната картина се получава до тук много добре, дори за зрител като мен не долюбващ много този подход, особено когато не е ясно различим. Но явно каста са го направили затова така относно приликите м/у двамата главни герои преди и сега Wink Mr. Green . Във връзка с това в 5-и епизод направо прихнах да се смея когато сестрата на Харумичи без грам пауза и чудене разпозна настоящата Иае и тръгна да ѝ говори все едно вчера са се видяли. Smiley
Семейството на Харумичи са гооолеми симпатяги. Той също. Хем това на фона на случаките първо със сестра му- как пред очите му инцидент с нея и я спасява и послеефектите от това а после и случката с Иае и цялата история с това.
Видяхме как е взел решение с какво да продължи след гимназията, хем такова сероизно занимание и как след случаката с Иае 2 години концентриран над това което професионално учи и прави за да се стигне до сцената с върнатите писма. Когато дадоха как ги гори резмишлявах кое е по-добре за него, да ги изгори или....Първо отговора ми бе "да" да ги изгори и продължи. Но ....
"Чукнах" сега да разгледам човека-продукция Yuri Kanchiku след толкова похвали от моя страна. Като гледам това ѝ е премиера при мен. Да видим до края как ще е . Thinking

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 10:07 от Шошулчо

# 607
  • вятърничава
Tuon, Заради този разбор ще изгледам сезон 2.Мачида Кейта нали и в първия участваше.

Ъъъъъ, този коментар ⬇️
"... и Ямапи без дрехи,..... и Ямапи без дрехи,.... и Ямапи без дрехи..."
Ми то вчера петък, точно за тоз Ямапи ден беше!

Айде сега сериозно! Шош, напълно сагласна с всичко което си написала за "Hatsukoi" и за семейството, (стигна ли да сватбата, големи сладури са тия двамата), и с всички съмнения и въпроси, които възникват. И Кахо пак прецакана май. Не му върви на туй момиче.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 10:24 от bb6

# 608
  • MJF
bb6, за свадбата на сестрата на Харумичи ли питаш или
Скрит текст:
за готвената свадба на Харумичи и настоящата му половинка? Първата видях, големи скици Smiley.
Втората показаха че е планувана. Но. Показателна сценка когато Харумичи в дома им започна изречение да каже нещо за жената в парка, с която Цунеми го видя но тя реагира с избягване на разговора. А той ясно , че ще трябва да се случи. Сложна житейска ситуация. Но си трябва искреност към себе си  и откровеност с човека насреща.
Русата муза на сина Цузуру е арт-шемет. Какви тийн терзания има тоз тийн ooooh! Няма на кой да се метне Mr. Green  
Очаквам тепърва повече екранно време на героите на Кахо и Мукаи.

# 609
bb6,вчера,петък,вчера  ама не го бях изгледала до край.Ямапи-да,ама няма само него и голотата му да коментирам.Да не сме тук някакви диваци.Scream

Не си заслужава да гледаш Мачида Кейта (в двата сезона участва) в Alice in Borderland.Малка му е ролята и се появява в отделни епизоди,а и няма как само втори сезон да се види. Ако гледаш броманс може да го видиш в Cherry Magic има и .

# 610
The Forbidden Marriage - епизод 7

2в1, виж го. Той е роден за кмет на селото на Любовта, защoто тя тече във вените му, тя е в сърцето му, той е самата любов.
Ауу, голяма радост за очите ми беше вчерашния епизод и днес нямам търпение за осми. Кралят се събуди, ама сега кандидат-кралицата се дърпа, като всяка ощипана девствена корейска мома.
Това сериалче ме спечели заради хумора. Художествена измислица, костюмна драма уж в чосонски времена, а хуморът като от XXI век. Признавам му на Ким Йонг Де, че си го бива много и като комедиен актьор.
В сцените, в които тя го представи за евнух, когато го подкачаха, че е гей, че е импотентен и затова е забранил браковете в Техан Мингук... Е, много се смях на тях, хаха. И във вчерашния епизод, като се появи в любовното селище беше много добър.

Гледах ги в общата сцена Но Мин У и Ким Йонг Де, но нашия е още по-висок от донсенга си.

Konya Sukiyaki Dayo - епизод 1

Открих японския си сезон с първия сериал, който си бях набелязала за следене.

За такъв тип/ жанр сериали от самураите обичам да казвам, че са ""меча, меча кавайй" (много, много сладки/ симпатични). И този е точно такъв. По манга.
Любимата ми Мисако Ренбуцу не я бива в готвенето, в домакинстването, но е добра в работата си като интериорен дизайнер. Приятелят ѝ я заряза, защото се разминаваха коренно с вижданията си за бъдещия си живот заедно. Разделиха се и тя срещна случайно в един супермаркет своята бивша съученичка (в ролята е Рейна Триендъл), и си изля болката и мъката от раздялата на нея. Двете приятелки решиха да заживеят заедно, докато Мисако си стъпи отново на крака, емоционално.
Рейна е добра в кухнята, домакинстването, а Мисако в професията си. И като се започна с едни манджи, едни японски чудеса.... Японски сериал за душата и храната.
Няма здраве без психично здраве, а насладата от хубавата храна, от уханието ѝ, е един от най-правилните пътища за постигане на душевно равновесие и удоволствие от живия живот, както и подкрепата на добър и близък приятел.

И дойде моментът, няколко минути преди финала на епизода, когато се появи героя на Джин Сузуки. Той е в ролята на нов колега на Мисако. Сладур и половина. Той си я хареса и историята започна.

Та, с няколко думи - това е сериал за хубавата храна, за душевното здраве, за положителните емоции в живота и една хубава романтична история (анего с крехко, младо агнешко).
Епизодите са по 30 минути. Перфектни за такава история.

Един толковаааааа японски сериал, който те зарежда положително.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 21:31 от rossonera

# 611
  • MJF
Рейна Триендъл отдавна не ми е попадала на екрана.

Изгледах епизод 6 на  Hatsukoi .
Скрит текст:
В началото голям смях с Хару и колегата му hahaha .
След признанието на Иае като се качиха горе с лифта в края на епизода, този нейн разговор/отговор за себе си  , реакцията /решението на Хару беше неизбежно. Неизбежно е и това че трябва да се стигне до изясняване кой кой е всъщност. Най - вече Иае да разбере коя е Иае , смело и с кураж да "порови" в тези смътни неща за които споделя че периодично ѝ се струват от миналото иначе ....мъка такава.
Както се видя принципно не е била подрастващ с голяма увереност, имала е нужда от насърчавания ,...всички неща които е споделяла с Хару в миналото. Ама каква силна връзка имат тези двамата пак да повторя.
Значи при нея идея за стюардеса като вариант за интереса към летене и въобще всичко свързано с "горе".
Кадрите на Иае и малкия  Цузуру много симпатични, развеселиха ме рисунките, твърдо портокал бе на тях, никакви топки и подобни, розов портокал в цялата си прелест Satisfied
Арата се появи в ролята на баща на Иае, играеше го сноб, несериозен родител, несериозен мъж и прочие  Smiley

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 18:37 от Шошулчо

# 612
Red Balloon - епизод 7

И Санг У обикновено го критикувам, но тук ми е мъчно за него. Съпругата му го прави на нищо, унизява го. Не му готви, не иска кекс, не се грижи за него, за семейството им, нито уважава родителите му. Пренебрегва го във всичко, а за капак му доведе и майка си да живее с тях. Горкият. Тъщата е прекалено много за всеки съпруг и то тази е такава корейска змия, че аз бих избягала с 200.
Со Джи Хье се ориентира много добре в ситуацията. Като не знае една жена как да се грижи за съпруга си, винаги се появява някоя друга готова на всичко.

The Forbidden Marriage - епизод 8

Тъжен епизод днес за моя любимец Ким У Сок. Горкото момче, но така е в живота - винаги добрите страдат най-много. И той като И Санг У. Живи да ги ожалиш и двамата.
Раниха го сериозно (дори помислих, че го убиха), но взе, че оживя. Чосонско чудо.

# 613
  • вятърничава
Шош, сватбата на сестрата в Hatsukoi.
Скрит текст:
И предложението - голям смях.
Ти се движиш доста бързо, почти ме настигна. Значи следва да се запознаеш със свекървата. Ох леле, идеше ми с голи ръце да я.... Няма ли сърце тази жена поне за внучето си. В края на еп. 7 разкриват повече за героинята на Кахо и става ясно защо успява да лавира толкова успешно и да се измъква от сериозния разговор. Остават ми още 2 епизода и хем нямам търпение, хем не ми се иска да свършва.

ross успя пак да ме навиеш за Ким Йонг Де, винаги и с удоволствие го гледам. И комедийните роли му отиват, няма спор.

Tuon, аз гледах сезон 1 на  Alice in Borderland, затова се изненадах за Мачида Кейта.

# 614
Е,той не е много себе си там.Изрусен,с брадичка и хавайска риза.Той е един от приятелите на героя на Кенто Ямазаки.
Скрит текст:

Има го като ретроспекции и в последния епизод.

Общи условия

Активация на акаунт