Магията на изтока - тема 69

• 24 355
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
bb6,недей.Матиенчо е твърде хубав първо за да е от плът и кръв и второ,за да е мъж.Като го видиш по снимките е логично да си помислиш,че е К.Твърде е хубав.
Искам да кажа,че артистите и сие са суетни,но понякога е само повърхностно.

дълга коса е по-хубав!
Да Heart Eyes
Цял сериал изгледах за този му вид

# 586
The Interest of Love - епизод 5

Корейското заглавие на сериала е 사랑의 이해 (Саранье ихе) или Разбиране на любовта, а The Interest of Love е английското, с което го разпространяват.
Защо го казвам ли? Защото не им трябваше на корейците да стигат до заветния осми епизод, не, те започнаха да съсипват всичко още в пети. С един замах, както умеят най-добре.
Това вече не е разбиране на любовта, а сериал за тормозът на работното място, за сексуалното посегателство и за това как се гледа на бедните и незавършили колеж жени в Корея - като на парцал.
Кореецът разбира любовта като мъчение, като изтезание, като страдание, преминаване през всички кръгове на Ада, като неговата лична Голгота. Това е.
Драмата така ме шамароса в този епизод, че ми идва да извия врата на двете глупачки сценаристки. Предразсъдъци, предубеждения, интриги... Заболяме главата.
Ще се мъчим до финалния 16-и епизод, ще минем и през труп - няма начин да пропуснат с този сценарий, а на финал, ако двете пиленца са живи и здрави и не са в болнично заведение, ще е цяло щастие да ги видя как се държат за ръце и вървят заедно към светлината в техния мрачен корейски тунел.
Това е Just Between Lovers  и Chocolate в едно (все "шедьоври" в мелодрамата на JTBC). И двата ги издържах стоически преди години само заради Джуно и Кьесанг. В същия тон, със същата меланхоличност и гадост след гадост, която застига двамата главни герои.

# 587
  • MJF
Аха, сега ясно, от къде са стационарните кривацания в изпълнението на фигуристката. Мерси Tuon.
Wink

Вчера ми привлякохте вниманието върху 2 неща: Hatsukoi и Reversal Orchestra (2023). От първото "набърза ръка минах" снощи първите 2 серии. Второто го взимам под внимание/дано нацели "мой" преводач.

Върнах се да прочета Tuon за първите 2 серии на Hatsukoi
Скрит текст:
Първите 2 серии са си за анблок гледане за да се запознае зрителя с героите, кой кой е ooooh! . Малко в повече картини на тъмно, поне на моя екран и аз си признавам , че чак след средата на втори епизод го "наместих" героя Цузуру,  че е един и същ и кои се водят че са му родители. ooooh! . Отделно това че няма "ясно като бял ден превключване " м/у кадрите от миналото и настоящето донякъде ме потормози в първите 2 серии. Tired
Сега като подредих тоз ребус би трябвало нататък без проблем. Да видим. Blush
Драго ми е да видя Хикари, че отдавна не е била на екрана ми.
Наличието на Furutachi Kanji автоматично ме настройва на инди вълна.
Знам че имам 2 японски сериала почнати и недогледани. Виновен е леда. Но ще им дойде и на тях реда за финал. Пак м/у леда.  Туй е положението.

# 588
  • вятърничава
Върнах се да прочета Tuon за първите 2 серии на Hatsukoi
Tuon,видя ли сега какво стана с нашите обсъждания на кифли и мъже - 2 страници - съвсем се объркаха хората.
Шош, аз писах за Hatsukoi Joy Ако и Tuon е писала,моля да ме извини,уж следя редовно темата.

Шош,много ми е драго,че с теб ще си обсъждаме Hatsukoi .Ако има и други гледащи, да се включват,хубав е сериала,леко върви.Аз вече доста напреднах с епизодите.Имам и забележки,
Скрит текст:
но не са свързани с тъмнината ,предполагам,че към финала ще им просветне.Превключването минало/настояще също не ми беше трудно, а с героите още в първи епизод бях наясно,въпреки,че младежите доста си приличат. Хикари и Такеру си играят много добре ролите. Яе има много хубава връзка със сина си Цузуру, въпреки,че не живеят заедно.Харумичи леко общува с хора - непознати,млади,хванати в издънка,може би заради сестра му. Много ми хареса и една сватба и едно предложение,но няма да ти разкривам повече,за да не разваля момента.Също се чудех защо Яе не го позна, като го видя след години.Имало си причина,която малко ме подразни.Като цяло ми харесва (КЦМХ), не ми е доскучало в нито един момент, не ми се налага превъртане, понякога връщам,за да повторя някоя реплика. Гледа се леко,има малко драма,но не е затормозяваща, сладки млади влюбени хора.
Това,което ми боде очите е, че много се различават физически младите версии на Яе и Харумичи от Хикари и Такеру .Все едно са абсолютно различни хора, с различен темперамент,лица, реакции.Това за мен е недостатък. Но трябва да отбележа Taisei Kido в ролята на младия Харумичи Намики - чудесна роля прави това 27 годишно момче,което играе 10г по-малък ученик. Много хубав образ прави,вярвам му във всяка минута,когато е смутен,когато прави признание,когато се шегува с приятеля си и сестра си,когато страда,когато е ядосан, когато служи. Браво на него!

# 589
Хироказу Корееда пусна днес първия тийзър на предстоящия си и пореден мастърпийс - Monster/ Кайбуцу/ Чудовище, по сценарий на друг японски гений Юджи Сакамото, който излиза по кината в Япония на 2 юни.
Ейта, бейби! О, да! Кайбуцу даре да!

# 590
Чудесно, нов проект на любимия Корееда!

Дочетох Tabineko Ripoto, хареса ми книгата определено. За мен има типично японски завършек - не сладникав, но достатъчно оптимистичен, за да ни увери, че животът си струва въпреки всички препятствия.

# 591
bb6 Hug
Шош вероятно се опитва да ме накара да го гледам Smile
Като филм мога да го видя,но разтегнато като сериал не е моето нещо.Изгубена любов,амнезия и виждам там с големи червени букви как пише мелодрама.Не,благодаря.
Аз искам евтини вълнения и за това гледам Alice in Borderland.

# 592
  • вятърничава
Тц,тц, пак евтини екшъни и гол до кръста Ямапи. Scream

А,забравих да отбележа,че и дори с 1 синьо око е хубав Cupid
Не Ямапи, а този дето прилича на брат на Денерис.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 15:31 от bb6

# 593
Аз искам евтини вълнения и за това гледам Alice in Borderland.

Хахаха.

Започнах Червеният балон, защото видях, че трима от главните герои в историята са любимците ми от Revolutionary Sisters (лелята, бащата и големия зет), а и режисьорът и сценаристката са едни и същи.
Съпружието на Со Йон не съм гогледала отдавна и не съм го критикувала. Време е.

# 594
  • MJF
Ой, сори bb6.
Но се очакваше, с толкоз кифли на последните страници, а и като прочетох и с различни пълнежи.....пред очите са ми старовремските пресни кифли с мармалад от сладкарниците. ooooh! пораснаха ми на корема от 2 дена.
Hatsukoi
Скрит текст:
Еми ето заради такива прилики/ не прилики аз почти епизод и половина решавах ребус "кой кой е".
Satisfied
На клона съм. Днес продължавам. Всички в каста са си на мястото.

Страшно заглавие на новия филм на Корееда. Но нека твори и не спира. Има кой да гледа. SatisfiedSatisfied

Докато Tuon бе bb6 малко се зачудих "как пък Tuon се е навила  за ....., явно брои кифлите".
Wink

Ммм, Бел, точно преди се сетих да те питам какво става с четенето на "онази книга с котките" а ти си ме изпреварила. Абе ще погледна този филм по някое време.

# 595
гол до кръста Ямапи. Scream
Гол до кръста Joy Joy Joy (тук си трябва търкалящ се от смях емотикон) другия път.Ямапи е в голата му прелест,както майка му го е родила,дори обувки няма.Чак ме е срам колко сцени с голото му дупе гледах Blush

# 596
  • вятърничава
гол до кръста Ямапи. Scream
Гол до кръста Joy Joy Joy (тук си трябва търкалящ се от смях емотикон) другия път.Ямапи е в голата му прелест,както майка му го е родила,дори обувки няма.Чак ме е срам колко сцени с голото му дупе гледах Blush
Ауууу,виноват! Така е като гледам само трейлъри на такива сериали Scream

Шош, ние с Tuon всъщност сме едно цяло, но имаме раздвоение на личността Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 597
ние с Tuon всъщност сме едно цяло, но имаме раздвоение на личността Stuck Out Tongue Closed Eyes
Toчно така B1 Hug
Като се замислиш това обясни едно нещо.Едната половина харесва Кифли,а другата половина мъже. Scream Smile Yum

Oт любимите устнички Joy
Скрит текст:

# 598
Шо, за филма не знам, но книгата според мен си струва.
И аз смятам да гледам Hatsukoi, само да се наканя да започна.

# 599
Unlock My Boss - епизод 10

Клифхенгър-финал на снощния епизод за героя на Ким Сонг О, но съм сигурна, че ще оживее другата сряда. Пребиха го, кърви, но ще бъде спасен, а на финала другата седмица ще го съберат и с икономката.

The Interest of Love - епизод 6

Този сериал така ще си крета - бавно, протяжно, объркано, но добре че бързо затвориха главата с тормоза на работното място.
Дъвката богат-беден ще върви до финал. Предразсъдъци, тесногръдие, но такива са си и си го показват нон-стоп в мелодрамите.
Ще се разминават двамата главни герои още два-три епизода, докато стигнем до 9-ти епизод. След това ще се вземат и до финал ще гледам как всички около тях разбират и приемат или не връзката им.
В началото си мислех, че може да разчупят историята малко по-различно, но не - в стандартната корейска рамка са и приятни изненади няма да има.
Героят на Йон Сок в Dr.Romantic S01 и Hospital Playlist беше класи над този тук, ама сигурно, защото беше все доктор, а сега служител в банка. Корейските банкерите не са забавни като корейските лекари.

Red Balloon

Влязох вече в ритъм с излъчените дотук шест епизода и от утре се включвам онгоинг.
Обичайната корейска мелодрама и тук, няма никаква изненада, но ми държи вниманието.

История за две сестри от бедно/ обикновено семейство, които искат коренно да променят живота си (то като видях майката и бащата не бях учудена, пълни откачалки), но играта, която започнаха и двете поотделно, с двама различни мъже, е много опасна.
Каката (Со Джи Хье) е влюбена от години в съпруга на най-добрата си приятелка и започна нейната игра, за да ѝ го отнеме. Грозна работа, но тя и съпругата хич не е стока, та май не е изненада, че Со Джи Хье си отвори широко очите. Съпругът е героя на И Санг У.
Малката сестра (Чонг Ю Мин) се заигра сериозно с 50-годишен аджоши. Тя ми харесва, а и е много по-умна, силна и уверена, за разлика от кака си. Ще видя докъде ще я доведе тази връзка с женен мъж.

Двете сестри са свързани с тези двама женени мъже, които са от едно богато семейство - единият е син, а другия зет.

Общи условия

Активация на акаунт